Opremanje Stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zekoslav85

#1 Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

Vozdra,
Zanimaju me Vasa misljenja o vezi opremanja stana, jel neko skoro opremao stan ili kucu. Zanima me tacno o Dallasu (ugaona Atena), Bekovim masinama, (bijela tehnika) TV se ne zna :-D sta mislite o mass - light rasvjeta led paneli i gdje nabaviti dobar tepih za dnevnu sobu. Plocasti namjestaj je gotova stvar to ce se odraditi po mjeri tako da sam jedan korak odradio ostale su jos ove "sitnice". Hvala na pomoci...
Tercius

#2 Re: Opremanje Stana

Post by Tercius »

zekoslav85 wrote:Vozdra,
Zanimaju me Vasa misljenja o vezi opremanja stana, jel neko skoro opremao stan ili kucu. Zanima me tacno o Dallasu (ugaona Atena), Bekovim masinama, (bijela tehnika) TV se ne zna :-D sta mislite o mass - light rasvjeta led paneli i gdje nabaviti dobar tepih za dnevnu sobu. Plocasti namjestaj je gotova stvar to ce se odraditi po mjeri tako da sam jedan korak odradio ostale su jos ove "sitnice". Hvala na pomoci...

Beko smece da gore ne moze biti Tv Samsung jer Philips nista spec.obzirom na cjenu , gorenje masina za sudje nenadjebiva indesit je u nekom razumnom okviru placanja za kvalitetu koju daju, umjesto tepiha neki vuzelno lijep etison radi odrzavanja iz Elpi komerca, ugao bilo koji dobro iskoristava prostor ali zaboravi kasnija razmjestanja...
zekoslav85

#3 Re: Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

Ma danas gledajuci Beko sprave ne izgledaju toliko lose, neki koji imaju kazu da su dobri neki losi, daju dobrog popusta na gotovinsko placanje... ima neka garancija od 5 godina, TV je Sony ili Samnsug ne bi nekog treceg... ma i ja gledam da iskoristim svaki kvadrat stana nema tu nesto planiranja i razmjestanja kako uglavim tako i bude :D ipak hvala na info....
alenthekiller

#4 Re: Opremanje Stana

Post by alenthekiller »

ja sam ovo ljeto opremao, najbolje ti je da ides od mjesta do mjesta, TV je kupljen u univerzalnom grbavica, garancija sve, tepih je kupljen u podlugovima MERINOS se zove mjesto(moze se cjenkat :D), namjestaj(ugao niski i fotelja) je uzet u dallasu za nekih hiljadu+, malo vise ne mogu se sjetit tacno i imaju modernog namjestaja, pristojne cijene za razliku u onom turskom dogtas tako nekako gdje su cijene astronomske, malo stvari se uzelo u robotu rajlovac, slike neke velike za zid, led rasjvjetu sam narucivao preko pika koji idu u rigips niski plafon. Ako te jos sta zanima napisi, samo obidji malo vise mjesta radi cijena, i malo po periferiji pogledaj(ilijas, vogosca i slicno) jer je dosta jeftinije od centra grada.
bumerangss

#5 Re: Opremanje Stana

Post by bumerangss »

Tercius wrote:
zekoslav85 wrote:Vozdra,

Beko smece da gore ne moze biti Tv Samsung jer Philips nista spec.obzirom na cjenu , gorenje masina za sudje nenadjebiva indesit je u nekom razumnom okviru placanja za kvalitetu koju daju, umjesto tepiha neki vuzelno lijep etison radi odrzavanja iz Elpi komerca, ugao bilo koji dobro iskoristava prostor ali zaboravi kasnija razmjestanja...
Gdje nadje u januaru opremati stan!? :-)
Slazem se za ugao, u pocetku lijepo izgleda ali kad pozelis malo promijeniti raspored namjestaja eh to s uglom ne mozes uraditi, zato ti je moja preporuka neka dva dobra kauca da se mogu razvlaciti kad ti dodju punac i punica na konak :D
Da, beko je bezveze... moja preporuka general servis tj kupitehniku.ba i to samo gorenje ili indesit.
TV tj LCD samsung ili LG a tepih u elpiju ali trazi "derviš" tepih vuneni, domaci 300-500KM ovisno o velicini :thumbup:
zekoslav85

#6 Re: Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

ma tek se u februaru ulazi u stan...moram poceti pripremati teren gdje sta kupiti i nesto vec kupiti i gomilati stvari kad dobijem dozvolu za ulazak da bahnem sa stvarima...

https://www.google.ba/search?q=atina+ug ... HFFPwQM%3A ja bih ovaj ugao uvalio taman da gori nisam vidio nigdje trrenutno bolji

kao da znas da ce doci na konak :) to ti iz iskustva ? :D

ma svi kazu neka svoja iskustva kad sve saberem i oduzmem nijedna tehhnika nije dobra od gorenja beka indesita lg :shock: :shock: kad pogledam cijene tu su negdje sve zavisi koliko ko dadne za popust i garancije...tu sam u najvecoj dilemi fakat ne bih znao
to za dervisa tepih moram vidjet tu sam samo prosao nisam imao kad uci i pogledat toliko sam vec umoran bio...
zekoslav85

#7 Re: Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

gdje tacno u podlugovima mislim znam za to mjesto ali nisam bas siguran da bih ih nasao jedino dole sto znam za neki stadion i one radnje hose kraj ceste :-) :-)
i kako ti se cini dallas ? jel jos uvijek dobaR? zeni moj neka rekla kao nisu dobri nakon mjesec dana propalo :shock: :shock: ma turci me plaho s onim svojim bojama i cirkus dezenima nesh ne privlace ja nasao neke mass - light led paneli to mi se svidja to cu zveknuti na plafone i veselo D: ma kako koji dan ide do februara sve je gore sve mi se manta :D
kakavdanakneiskustvu

#8 Re: Opremanje Stana

Post by kakavdanakneiskustvu »

imam bekov frizider 2 godine,za sad je ok,mama ima desetak godina bekov frizider,prezadovoljna
KB9

#9 Re: Opremanje Stana

Post by KB9 »

svega mi kod beko stvari nema sredine, il se ispostave ko odlicne il ko najvece smece :lol:
Dee-Dee_13

#10 Re: Opremanje Stana

Post by Dee-Dee_13 »

KB9 wrote:svega mi kod beko stvari nema sredine, il se ispostave ko odlicne il ko najvece smece :lol:
Imali smo konkretno frizider, masinu za ves i za sudje Beko. Sve se mjesec-dva nakon isteka garancije pokvarilo, a apsolutno se nije isplatilo popravljati (kad kazu koliko kosta taj dio koji se pokvario) :-)
KB9

#11 Re: Opremanje Stana

Post by KB9 »

a vidis tu je i cinjenica da ti aparati su i predvidjeni da budu potrosna roba tj dok vrijedi garancija da ide kako treba i onda promjena, drugi par cipela je to sto je kod nas standard ovakav kakav jest pa od svih mogucih aparata trazimo da traju dok mi ne pozelimo da ih bacimo iz kuce :mrgreen:
mali_balon

#12 Re: Opremanje Stana

Post by mali_balon »

Imam bekovu masinu za sudje 6 godina nista joj, ali nedavno sam na HRTu gledao emisiju potrosacki kod gdje su razni strucnjaci pricali da proizvodjaci prave proizvode koji ce trajati 5 do 7 godina i da je jednostavno isplativije kupiti novi nego zvati majstore itd itd...nije to ko prije gdje moja nana jos uvijek ima obodinov frizider stariji od mene (a meni 40) doduse ne koristi ga jer je mal ali jos uvijek radi.

Tako da ti je to sve u 5 deka gledaj da ne kupis smece a ni nesta preskupo drzi se sredine....

Isto za namjestaj...nakon godinu dvije vise ta tkanina nije zategnuta spuzva "ispuhala".....mozda ako znas kakvog majstora pa da ti po svom ukusu nesta uradis....
zekoslav85

#13 Re: Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

ma razumijem i ja oko tehnike i kod mojih roditelja je beko koji radi vec nekoliko godina bez problema onda dodje neki lik kaze kod mene jedva godinu :D da je radila.... ma ja to mislim kako se haman kome potrefi nikad se ne zna,..ali eto da mi je da se uklope masine da su mi iste marke da mi ne bude sarenilo po stanu :D :D

sto se tice namjestaja, rijetko ko da pravi kvalitetno a da potraje 10 godina toga nema vise a za te majstore ne znam ni koliko kostaju ni dal su kvalitetni ko ce ga znati niko dosad nije mi rekao da je privatno pravio ugaonu da mu valja.....

:? :?

ipak hvala na info...
DaffyDuck

#14 Re: Opremanje Stana

Post by DaffyDuck »

zekoslav85 wrote:ma tek se u februaru ulazi u stan...moram poceti pripremati teren gdje sta kupiti i nesto vec kupiti i gomilati stvari kad dobijem dozvolu za ulazak da bahnem sa stvarima...

https://www.google.ba/search?q=atina+ug ... HFFPwQM%3A ja bih ovaj ugao uvalio taman da gori nisam vidio nigdje trrenutno bolji

ma svi kazu neka svoja iskustva kad sve saberem i oduzmem nijedna tehhnika nije dobra od gorenja beka indesita lg :shock: :shock: kad pogledam cijene tu su negdje sve zavisi koliko ko dadne za popust i garancije...tu sam u najvecoj dilemi fakat ne bih znao
to za dervisa tepih moram vidjet tu sam samo prosao nisam imao kad uci i pogledat toliko sam vec umoran bio...
ma pusti te price, ja sam prije 6 mjeseci uzela gorenje i nema dana da se nisam pokajala. Rernu su mi vec mijenjali, a masina za sudje ( skoro 900KM)- po rijecima servisera ima losu izolaciju pa brzo gubi toplotu i sudje ostaje mokro, i iz istog razloga je jaaaako bucna. Eto imaju i oni neku od 2000 koja je top :shock: prije nje sam imala neku beko masinu koja je bila i tisa i bolje prala sudje i nisam nikad imala problema. Promijenila sam je samo zato sto nije bila ugradbena.
Za tv i ako uzmes lg neces pogrijesiti... sto se tice ugaone imas jos i Kaleu.
Ci-Nick

#15 Re: Opremanje Stana

Post by Ci-Nick »

DaffyDuck wrote:
zekoslav85 wrote:ma tek se u februaru ulazi u stan...moram poceti pripremati teren gdje sta kupiti i nesto vec kupiti i gomilati stvari kad dobijem dozvolu za ulazak da bahnem sa stvarima...

ma pusti te price, ja sam prije 6 mjeseci uzela gorenje i nema dana da se nisam pokajala. Rernu su mi vec mijenjali, a masina za sudje ( skoro 900KM)- po rijecima servisera ima losu izolaciju pa brzo gubi toplotu i sudje ostaje mokro, i iz istog razloga je jaaaako bucna. Eto imaju i oni neku od 2000 koja je top :shock: prije nje sam imala neku beko masinu koja je bila i tisa i bolje prala sudje i nisam nikad imala problema. Promijenila sam je samo zato sto nije bila ugradbena.
Za tv i ako uzmes lg neces pogrijesiti... sto se tice ugaone imas jos i Kaleu.
Ne znam valjda ima razlike u modelima.
Moja ugradbena rerna Gorenje kupljena prije 10 godina, extra je, svaki drugi dan pečem hljeb. Plaćena oko 600 KM i za sada samo jedna izmjena donjeg grijača. Mašina za posuđe također gorenje stara 10 godina, šljaka skoro svaki dan bez ijednog kvara. Tiha, ako je radila uvečer, sutra ujutro još je toplo posuđe cijena bila oko 1000 KM, ugradbena.
Garnitura za sjedenje Standard oko 1800 KM isto tako stara deset godina, samo presvlačenje prije dvije godine, konstrukcija i dalje odlična.
TV LG ili Samsung, svi ostali su u toj utrci s njima zaostali.
Last edited by Ci-Nick on 04/01/2016 10:20, edited 1 time in total.
Better Man

#16 Re: Opremanje Stana

Post by Better Man »

Mi kući imamo peć Gorenje, kupljena prije mislim 10 godina, jer je stara koja je došla s kuhinsjskim namještajem nije bila više to što jeste i to nakon 30 godina rada. Ova Gorenje je bila tada najskuplja njihova i najmodernija. Dvije plinske plate i dvije one ploče što griju kao lude i što u sekundi na njima možeš napraviti šta hočeš. Rerna ima digitalni tajmer za programiranje vremena. Evo i dan dans radi kao sat, bez greške. Nedavno smo kupili frižider, jer stari koji je došao s namještajem je postao malo mal i previše je stvarao leda. Inače za svojih 40 godina dobro je radio. Uzeli smo LG. Gornji dio je frižider, a donji zamrzivač. Ima digitalno podešavanje i garancija mu je 10 godina. Frižider je odličan. Kod nas kući je kuhinja Lipa Ajdovščina. Kupljena je prije 40 godina i dan danas je kao nova. Kvalitet kakav danas možete sanjati. Neuništiva je. Mani se Beka i sličnih gluposti, već gledaj pravi kvalitet. Glede TV-a, ja bih prvo gledao Sony, pa tek onda Samsung i LG.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#17 Re: Opremanje Stana

Post by mali_milojica »

U Dallasu vise nikad nista necu kupiti.
Kupio ugao,platio 1800 KM,nakon 3 godine bio za smeca gdje je i zavrsio.
Spavacu kompletnu sa lezajem (prvi mjesec smo sa lezajem vec imali problema,ali su napravili),prodali ga i kupili novi francuski lezaj koji nam je covjek uradio po narudzbi.
U Beko kupili redom ugradbenu pecnicu,ravnu plocu,frizider,masinu za sudje,ves masinu i napu. Pet godina proslo,prezadovoljni. Nista nije skupo placeno,jer smo kao mladi bracni par zeljeli za ono para sto imamo kupimo sve i opremimo kucu. Sve i sada radi savrseno.
Jedino od aparata u kuci je kupljen TV Samsung na Koreji gdje je sada 4connect.
SHTEVELEC

#18 Re: Opremanje Stana

Post by SHTEVELEC »

Ja sebi trazio ugao, obis'o milion salona, sve po Sarajevu, neke u Tuzli, ne nadjoh nista da mi se svidja i da valja. Na kraju kupim u Seats-u (kad se krene iz Sarajeva prema Kiseljaku), nije bio jeftin al' za sada odlican (imam ga nekih godinu dana), oni kako skontah imaju svoju proizvodnju pa mozes sve uzeti po narudzbi (dimenzije, materijal...), pogledaj na pik-u, stavili su slike nekih modela, samo im je malo cudno radno vrijeme (rade jedino vikendom)
Bianconeri1988

#19 Re: Opremanje Stana

Post by Bianconeri1988 »

Sve zavisi kako ces koristit bijelu tehniku i da li ces biti pazljiv, a ne zanemarljiv. :D

Ja konkretno mogu preporuciti frizider Indesit, sedam godina nikakvih problema, a sporet i ves masina su Beko i oni rade kao podmazani. :D
emmir1

#20 Re: Opremanje Stana

Post by emmir1 »

Ima sada sniženja pa treba i to propratit.

Gledao sam namještaj u Beloni i dosta je lijep i nije skup.

Isto bih trebao useliti u stan u februaru pa malo razgledam i pripremam
zekoslav85

#21 Re: Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

ma svugdje snizenja ima za gotov novac to je jedini nacin da spustas cijenu jedino da dadnu za 14 februar dan zaljubljenih pa da zenu posaljem da sopinguje te masine :D :D

danas ja u Belloni bio ima lijepog namjestaja ali sve mi nesto s dimenzijama povelike za moju dnevnu ili je glomazna ili su u dijelovima tipa trosjed dvosjed i fotelja ma nemam ja to gdje ugurati :-) :-) :-) jedino ima lijepih tepiha nisu skupi...moram jos do elpija otici pa da i to rijesim...

zasad samo zapikao mass ligt svjetla led panele za stan bit ce to bolje nego plafonjere.... :-) :-) :-)
Last edited by zekoslav85 on 04/01/2016 22:41, edited 1 time in total.
zekoslav85

#22 Re: Opremanje Stana

Post by zekoslav85 »

ma standard nista specijalno nek kuha i pere i da bude hladno u frizideru ostalo je sve oke :D

znaci moze Beko proci.... bas mi je drago...hvala na info
i_ja_na_forumu

#23 Re: Opremanje Stana

Post by i_ja_na_forumu »

¸ima neke tehnike i u tehno depu prije Elpija.. poprilicno su jeftini za kes.
kox

#24 Re: Opremanje Stana

Post by kox »

Gorenje je smeće, zbog njihovog šporeta umalo nisam rahmetli. Opalila me struja tako što sam stavio šerpu na ringlu a ploča bila pod naponom. Pri tom je šporet bio uključen u struju ali ništa nije bilo upaljeno. Njihov serviser došao nakon par dana i rekao da je šporet u redu, kao do instalacija je :-)
Instalacije su iste i danas i nikakvih problema nemam, samo više Gorenje u kuću ne ulazi.
graue_maus

#25 Re: Opremanje Stana

Post by graue_maus »

:thumbup: gorenje je uvijek bilo smece .........
Post Reply