2-soban stan u pitanju, novogradnja. Potrebno ga je opremiti u potpunosti.
Idealno bi bilo kada bi se moglo što više stvari kupiti na otplatu sa rokom od recimo 2 godine.
Molim savjete. Hvala unaprijed.
Opremanje stana iz nule - savjeti i pomoć
Moderator: anex
- novi.dan.nova.nafaka
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#2 Re: Opremanje stana iz nule - savjeti i pomoć
uzmi kredit na 2 godine

- Alfons Kauders
#3 Re: Opremanje stana iz nule - savjeti i pomoć
izdaj ga neopremljenog na par godina i onda ti nece trebati nista na odgodjeno placanje...novi.dan.nova.nafaka wrote:2-soban stan u pitanju, novogradnja. Potrebno ga je opremiti u potpunosti.
Idealno bi bilo kada bi se moglo što više stvari kupiti na otplatu sa rokom od recimo 2 godine.
Molim savjete. Hvala unaprijed.
salu na stranu, daj malo konkretnih podataka druze, imas li kuhinju i kupatilo, ili valja i to odraditi... ako su samo namjestaj i tehnika u pitanju, onda imas metar solidnih ponuda s odgodjenim placanjem u svim vecim prodavnicama...
medjutim opet ti treba brdo zive love za neke druge stvari, pocev od zavjesa, rasvjete, krecenja, tapeta i slicnih gluposti koje su meni pojele bruku para na kraju balade...
ako moras raditi kuhinju i kupatilo, a pretpostavljam da trebas barem kuhinju, tu ces morati pripremiti kes, barem ako ces je raditi po mjeri... bijela tehnika je prilicno jeftina, ali kad se sve sabere ocekuj gadnu cifru...
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#4 Re: Opremanje stana iz nule - savjeti i pomoć
jedna soba. lijepu sofu, tv, stereo sa dobrrim zvucnicima i mali stolic za dvije osobe. par sitnica kao dekoracije (veliku svijecu) feng shui fazon, ofarbas u neku svjezu boju zidove, lijepu sliku i to je to. druga soba spavaca, krevet i ormar za odjecu i to je to!! sto manje stvari to bolje. barem po mom ukusu. et!!
- novi.dan.nova.nafaka
#5 Re: Opremanje stana iz nule - savjeti i pomoć
Ništa nemamo, sve nabavljamo iz nule - stan je kupljen u novogradnji od Kantonalnog stambenog fonda, tako da u kupatilu pored osnovnog ima i tuš kabina, a u kuhinji samo sudoper (dakle, fale nam sredina i dva krajaAlfons Kauders wrote:salu na stranu, daj malo konkretnih podataka druze, imas li kuhinju i kupatilo, ili valja i to odraditi... ako su samo namjestaj i tehnika u pitanju, onda imas metar solidnih ponuda s odgodjenim placanjem u svim vecim prodavnicama...
Mi smo gledali na par mjesta, i uglavnom je to na godinu dana. Dakle, bilo bi super kada bi znali ko i šta nudi, na 2 godine. hvala još jednom...
- Alfons Kauders
#6 Re: Opremanje stana iz nule - savjeti i pomoć
e onda ti je zajebana situacija, valja ti se zavaliti u neki kredit... meni je trebalo debelo preko 15000 kad sam opremao, a najskuplja stavka je bila kuhinja, a kupatilo sam opremio ranije i nije u toj cifri...novi.dan.nova.nafaka wrote:Ništa nemamo, sve nabavljamo iz nule - stan je kupljen u novogradnji od Kantonalnog stambenog fonda, tako da u kupatilu pored osnovnog ima i tuš kabina, a u kuhinji samo sudoper (dakle, fale nam sredina i dva krajaAlfons Kauders wrote:salu na stranu, daj malo konkretnih podataka druze, imas li kuhinju i kupatilo, ili valja i to odraditi... ako su samo namjestaj i tehnika u pitanju, onda imas metar solidnih ponuda s odgodjenim placanjem u svim vecim prodavnicama...). Cifra nije bitna, recimo do 10-tak milja bi bilo super da se može podić na rate, a keša se može naći koja milja, bitno je ono najkrupnije nabaviti. E sad, ko nudi otplatu na recimo 2 godine (Unicredit Visa kartica, ili eventualno Reiffeissen) - to bi žene obično morale znati.
![]()
Mi smo gledali na par mjesta, i uglavnom je to na godinu dana. Dakle, bilo bi super kada bi znali ko i šta nudi, na 2 godine. hvala još jednom...
ja sam ovako odradio... na kuhinji i kupatilu fakat nisam stedio, jer se dugorocno ne isplati - znam par ljudi koji su radi losih instalacija i slicnih gluposti vec nakon par godina morali ulupati jos dosta para da rijese probleme... ako hoces kvalitetne ugradbene elemente, na kuhinju ti hladno moze otici pet hiljada... ja sam prosao malo jeftinije jer je kuhinja relativno mala... tu ce ti trebat i velika cifra, a i neces lako naci nekog da ti skroji kuhinju na rate...
sto se tice namjestaja, tu se sad moze relativno jeftino proci i mozes stediti na svemu i svacemu - lakse je promijeniti sto ili neku glupost nego kuhinju... ja fakat nisam nesto pretjerano trosio na namjestaj, ali raja kad vidi dnevnu misli da me kostala duplo vise...
mislim da bi ti se najvise isplatilo da tih par hiljada u kesu u startu odvojis za kuhinju... a onda bi ti se mozda isplatilo da dignes dva kredita ako nisu preskupi troskovi obrade - neki skroz kratkorocni, da prvih godinu i kusur tih krv propisas dok ga vratis, ali zato platis manje kamata, a uzmes i drugi na nesto duzi rok, ali zato sa skroz malom ratom... u biti doci ce te u kamati otprilike isto, ali ces imati malo vise fleksibilnosti i taj drugi kredit neces ni primjetiti radi niske rate... a nije lose i podijeliti kredu radi same dinamike radova - taj drugi dignes tek kad potrosis zadnju marku od tog prvog i sve sto namaknes sa strane, mozda ces ga potrositi za par sedmica, a mozda neces ni za godinu