Bosna i Hercegovina.karanana wrote:Zna li neko kako bi se zvao Bosnjacki entitet?
Opravdanje za treći entitet!
- karanana
Pa ne znam, ali radje cu onda da se zove Dzamahirija nego da se ime jedne velike drzave koja se prostirala od Une do Drine i od Save do mora svede na gornji tok rijeka Bosne i Neretve. Sa ovim priznajemo podjelu i dobijamo Bosnu i Hercegovinu na 20% njenog sadasnjeg teritorije. E pa nece moci, kupim se i odoh.osa wrote:čuj fuj, pa koje ti misliš da bi ime kod bošnjaka prevladalo.karanana wrote:Fuj. Upravo to i jeste to, kraj zemlje kao sto je nekad bila.osa wrote: Bosna i Hercegovina.
-
klif
Da je BH Hrvati nisu htjeli, sada bi ti isti bili razabacani diljem svijeta i ostataka Hrvatske koja bi zapocinjala na Macelju i zavrsavala malo prije Karlovca.osa wrote: sreća da su je hrvati malo htjeli, pa malo nisu, pa onda opet jesu, jer da je i oni kao srbi nisu htjeli nikako, vjerovatno je ne bi niti bilo, možda samo kao zemljopisni pojam
Ono preostalih na "zemljopisnom pojmu" bi stalo u dva tamburaska drustva i na izborima bi mogli birati izmedju Kostunice i Seselja.
-
Umjetnik a
Prozor wrote:Dobro, ako ti sada zelis kritikovati necije slavljenje ovoga ili onoga, ostavi za drugu temu... Ja ti samo kazem, da je Bosna prestala postojati kao drzava 1463. godine, i da nije cekala sve od tad do 1992. godine da bi je sad podijelil(@jeza znas na sta mislim sa "podijelili")...Umjetnik a wrote:opet se provlači 600 godina brojka, pa kojih 600 više recite
je li ovo ozbiljno
-
elSaik
Zašto ne bi bilo?Umjetnik a wrote:Prozor wrote:Dobro, ako ti sada zelis kritikovati necije slavljenje ovoga ili onoga, ostavi za drugu temu... Ja ti samo kazem, da je Bosna prestala postojati kao drzava 1463. godine, i da nije cekala sve od tad do 1992. godine da bi je sad podijelil(@jeza znas na sta mislim sa "podijelili")...Umjetnik a wrote:opet se provlači 600 godina brojka, pa kojih 600 više recite
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je li ovo ozbiljno
Bosna kao država nije postojala u tom navedenom periodu. Bila je u sastavu Osmanskog Carstva, potom Austro-Ugarskog, Države SHS, Kraljevine SHS, Kraljevine Jugoslavije i tako dalje i tako dalje, da ne nabrajam sve, vjerujem da ti je poznato...
-
Umjetnik a
elSaik wrote:Zašto ne bi bilo?Umjetnik a wrote:Prozor wrote: Dobro, ako ti sada zelis kritikovati necije slavljenje ovoga ili onoga, ostavi za drugu temu... Ja ti samo kazem, da je Bosna prestala postojati kao drzava 1463. godine, i da nije cekala sve od tad do 1992. godine da bi je sad podijelil(@jeza znas na sta mislim sa "podijelili")...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je li ovo ozbiljno
Bosna kao država nije postojala u tom navedenom periodu. Bila je u sastavu Osmanskog Carstva, potom Austro-Ugarskog, Države SHS, Kraljevine SHS, Kraljevine Jugoslavije i tako dalje i tako dalje, da ne nabrajam sve, vjerujem da ti je poznato...
da drug tu si u pravu
nije bila Bosna nego je bila u sastavu tih zajednica, ovo što si ti nabrojao da ne nabrajam, ali je BOSNA UVIJEK ZADRŽAVALA KONTINUITET IMENA
to sam mislio reći
- Prozor
Umjetnik a wrote:elSaik wrote:Zašto ne bi bilo?Umjetnik a wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je li ovo ozbiljno
da drug tu si u pravu
nije bila Bosna nego je bila u sastavu tih zajednica, ovo što si ti nabrojao da ne nabrajam, ali je BOSNA UVIJEK ZADRŽAVALA KONTINUITET IMENA
to sam mislio reći
Prozor wrote:Dobro, ako ti sada zelis kritikovati necije slavljenje ovoga ili onoga, ostavi za drugu temu... Ja ti samo kazem, da je Bosna prestala postojati kao drzava 1463. godine, i da nije cekala sve od tad do 1992. godine da bi je sad podijelil(@jeza znas na sta mislim sa "podijelili")...
- osa
mnogi su to htjeli u povijesti od mađara,talijana , turaka, srba, evo sada i bošnjaka, ali ništa od toga jarane, žilavi smo mi.klif wrote:Da je BH Hrvati nisu htjeli, sada bi ti isti bili razabacani diljem svijeta i ostataka Hrvatske koja bi zapocinjala na Macelju i zavrsavala malo prije Karlovca.osa wrote: sreća da su je hrvati malo htjeli, pa malo nisu, pa onda opet jesu, jer da je i oni kao srbi nisu htjeli nikako, vjerovatno je ne bi niti bilo, možda samo kao zemljopisni pojam
Ono preostalih na "zemljopisnom pojmu" bi stalo u dva tamburaska drustva i na izborima bi mogli birati izmedju Kostunice i Seselja.