Ko bi mogao postati PRAVA opozicija?
Idemo ...
Ja da zivim u KS glasao bih za NS. Oni su tamo stvarno jedina opozicija, prava opozicija. SDP-u ce trebati vremena, a i SDA-u nakon narednih izbora.pedeset wrote:Od SDP-a ne očekujte ništa novo. Još uvijek njihovo kolo vode Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić a vidjeli ste gdje su ih doveli u oktobru. Slučajni prolaznik i reketaš nemaju nikakvu viziju i nije ih briga za narod. Reketašu je važnija partija od države. Ostalih što se tiče jedino možda Fahro da se malo urazumi. DF nije opozicija unutar pozicije, to ćete vidjeti vrlo brzo.![]()
Naša Stranka.fosna2014 wrote:Sta mislite koja bi se stranka mogla isprofilirati do narednih izbora kao prava opozicija? Da li nam je ostao jos samo Fahro kao zadnja sansa? Koji domet mogu imati manje stranke? Da li je DF ustvari opozicija unutar pozicije? SDP i reforme.![]()
Idemo ...
Sto onda NS ne dobije veci broj glasova? Oni po meni djeluju bas opoziciono, sa idejama, imaju zelju da promijene nesto, ali nikako da ih narod prepozna. Mozda je narod glup za ono sto hoce NS? Ili nisu dobro predocili ...Skijaš wrote:Naša Stranka.fosna2014 wrote:Sta mislite koja bi se stranka mogla isprofilirati do narednih izbora kao prava opozicija? Da li nam je ostao jos samo Fahro kao zadnja sansa? Koji domet mogu imati manje stranke? Da li je DF ustvari opozicija unutar pozicije? SDP i reforme.![]()
Idemo ...
A predstavljati Radončića kao alternativu je smiješno, taj bi velikosrpski vazal mater prodao za pare, a da mu nešto znači ova BiH u koju je došao pred rat. Da se podsjetimo ;
SIPA pred njegovo imenovanje za ministra bezbjednosti nije bila u mogućnosti da izvrši provjeru svih istinitosti navoda iz izjave Radončića i to u dijelu koji se odnose na:
- sticanje obrazovanja u ŠC "Vukadin Vukanović" Ivangrad i na Univerzitetu "Veljko Vlahović" Titograd, Crna Gora,
- radno iskustvo u periodu od 1. 1. 1978. do 1. 1. 1990. godine dok je bio radno angažiran u Crnoj Gori.
Onaj kome je taj mračnjak alternativa, i ne zaslužuje bolje.
Opozicija sa familijom Ganici/Ganic kao mecenama.Skijaš wrote:Naša Stranka.
Na stranu to sto se nacelno slazemo oko ocjene Radoncica i njegovog politickog projekta, samo mi bi smijesan ovaj citat. Kao, postoji politicka stranka i politicar iznad nivoa Mjesne zajednice kojem je stalo do BiH, koji ne bi prodao mater za pare i koji nece biti velikosrpski vazal kada dodje direktiva kolonijalne uprave da se potpise neki X-ti sporazum ili izjava?Skijaš wrote:A predstavljati Radončića kao alternativu je smiješno, taj bi velikosrpski vazal mater prodao za pare, a da mu nešto znači ova BiH u koju je došao pred rat.
U sobi punoj ludaka, ne mogu doći do izražaja, nemaju svoj megafon. Uostalom, promjene nisu samo njihov posao nego i tvoj i moj i svih nas. Konkretno, vidi šta možeš uraditi na tom da okupiš grupu simpatizera NS-a u svom mjestu boravka koja bi za mjesec ili dva mogla biti grupa članova NS-a. Koliko svako od nas potroši vremena na promjene koje tražimo i očekujemo ?fosna2014 wrote:Sto onda NS ne dobije veci broj glasova?Skijaš wrote:Naša Stranka.fosna2014 wrote:Sta mislite koja bi se stranka mogla isprofilirati do narednih izbora kao prava opozicija? Da li nam je ostao jos samo Fahro kao zadnja sansa? Koji domet mogu imati manje stranke? Da li je DF ustvari opozicija unutar pozicije? SDP i reforme.![]()
Idemo ...
A predstavljati Radončića kao alternativu je smiješno, taj bi velikosrpski vazal mater prodao za pare, a da mu nešto znači ova BiH u koju je došao pred rat. Da se podsjetimo ;
SIPA pred njegovo imenovanje za ministra bezbjednosti nije bila u mogućnosti da izvrši provjeru svih istinitosti navoda iz izjave Radončića i to u dijelu koji se odnose na:
- sticanje obrazovanja u ŠC "Vukadin Vukanović" Ivangrad i na Univerzitetu "Veljko Vlahović" Titograd, Crna Gora,
- radno iskustvo u periodu od 1. 1. 1978. do 1. 1. 1990. godine dok je bio radno angažiran u Crnoj Gori.
Ja vjerujem da Predrag, a vjerovatno ni Dennis to ne bi uradili. Čak i da griješim ja bar imam nadu, šta ti nudiš ? Tezu da glasači ništa ne mogu promjeniti i da nije do njih ?Na stranu to sto se nacelno slazemo oko ocjene Radoncica i njegovog politickog projekta, samo mi bi smijesan ovaj citat. Kao, postoji politicka stranka i politicar iznad nivoa Mjesne zajednice kojem je stalo do BiH, koji ne bi prodao mater za pare i koji nece biti velikosrpski vazal kada dodje direktiva kolonijalne uprave da se potpise neki X-ti sporazum ili izjava?Skijaš wrote:A predstavljati Radončića kao alternativu je smiješno, taj bi velikosrpski vazal mater prodao za pare, a da mu nešto znači ova BiH u koju je došao pred rat.
Bitan si ti, bitno je kako ti spavaš po noći, jesi li ti uradio što je do tebe. Rezultati su manje, puno manje bitni.fosna2014 wrote:Tesko je moj skijas naci takav broj ljudi da razmisljaju tako. Bojim se da mi kao drustvo nismo dorasli tome. Kod nas narod hoce odmah sve, ali toliko medjukoraka moramo uraditi da bismo dosli do neceg cijelog, tako da je tesko to nasem covjeku - insanu objasniti.
Ja ne mogu bas lijepo spavati kad mi komsija jedva prezivljava, ali opet recimo, sto se izbora tice, glasa za istu stranku. Znajuci unaprijed da nam ta stranka kroji 20 i kusur godina sudbinu. Do cega je?Skijaš wrote:Bitan si ti, bitno je kako ti spavaš po noći, jesi li ti uradio što je do tebe. Rezultati su manje, puno manje bitni.fosna2014 wrote:Tesko je moj skijas naci takav broj ljudi da razmisljaju tako. Bojim se da mi kao drustvo nismo dorasli tome. Kod nas narod hoce odmah sve, ali toliko medjukoraka moramo uraditi da bismo dosli do neceg cijelog, tako da je tesko to nasem covjeku - insanu objasniti.
Smijesan si ti sa svojim argumentima.Obrazovanje, radno iskustvo -sta ti to znaci usvari. Do sada ti vladaju --domaci , obrazovani,sa dobrim radnim iskustvom----pa gdje je taj rezultat. GDJE SMO? Zadnji u SVEMU.Skijaš wrote:Naša Stranka.fosna2014 wrote:Sta mislite koja bi se stranka mogla isprofilirati do narednih izbora kao prava opozicija? Da li nam je ostao jos samo Fahro kao zadnja sansa? Koji domet mogu imati manje stranke? Da li je DF ustvari opozicija unutar pozicije? SDP i reforme.![]()
Idemo ...
Vec su pokazali sklonosti ka "kompromisima" kad zatreba gazdama, druga je stvar sto imaju mecene kojima predstavljaju pet project pa su skuplji za kupiti u redovnoj upotrebi od Radeljaseve i Haliloviceve skupine skupstinskih banditosa. Izjave i komentari su jeftini, djela se gledaju a ono malo djela sto su mogli uraditi, uradili su kako se i ocekuje.Skijaš wrote:Ja vjerujem da Predrag, a vjerovatno ni Dennis to ne bi uradili.
Upravo suprotno, nudim tezu da glasaci biraju i imaju vlast kakvu zele i zasluzuju. To sto imas izbor izmedju halke (SDA-SDP-SBiH-BPS-BOSS-DF-Boljitak i ostala buranija) i odmetnute halke koja zeli preuzeti halkino mjesto (SBB) je problem slabo obrazovanog, lijenog i propalog drustva koje egzistira samo na inerciji zaostaloj iz socijalizma (koja vremenom polako nestaje) i koje ce biti dobrovoljno progutano u globalizacijski Region. Bez vizije, zelje i cilja, napredna omladina ce se razici po Zapadu a mediokriteti ce naslijediti svoje roditelje i tako ce se zivotariti do nekog tektonskog poremecaja na kojeg necemo imati utjecaj.Skijaš wrote:Čak i da griješim ja bar imam nadu, šta ti nudiš ? Tezu da glasači ništa ne mogu promjeniti i da nije do njih ?
Toga nam nedostaje, beznađa i pesimizma.Upravo suprotno, nudim tezu da glasaci biraju i imaju vlast kakvu zele i zasluzuju. To sto imas izbor izmedju halke (SDA-SDP-SBiH-BPS-BOSS-DF-Boljitak i ostala buranija) i odmetnute halke koja zeli preuzeti halkino mjesto (SBB) je problem slabo obrazovanog, lijenog i propalog drustva koje egzistira samo na inerciji zaostaloj iz socijalizma (koja vremenom polako nestaje) i koje ce biti dobrovoljno progutano u globalizacijski Region. Bez vizije, zelje i cilja, napredna omladina ce se razici po Zapadu a mediokriteti ce naslijediti svoje roditelje i tako ce se zivotariti do nekog tektonskog poremecaja na kojeg necemo imati utjecaj.Skijaš wrote:Čak i da griješim ja bar imam nadu, šta ti nudiš ? Tezu da glasači ništa ne mogu promjeniti i da nije do njih ?