Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas je u Zenici oko 13h opljackana poslovnica nove Ljubljanske banke
(ps. deri Slovence ) smjestena u zgradi lamela
Nezvanicno u prostorijama banke je ispaljen jedan hitac
Zasad nema, nikakvog saopstenja iz MUP-a ZDK
hool wrote:Danas je u Zenici oko 13h opljackana poslovnica nove Ljubljanske banke
(ps. deri Slovence ) smjestena u zgradi lamela
Nezvanicno u prostorijama banke je ispaljen jedan hitac
Zasad nema, nikakvog saopstenja iz MUP-a ZDK
zalosno je da su imali sta opljackati tj. da glupi bosanci povjeravaju svoj novac PLJACKASIMA tj. ratnim profiterima
Harrys wrote:Nisam ni znao da je Ljubljanska banka ponovo otvorila filijalu u BiH.
Moze li mi neko reci kako je regulisano pitanje stare devizne stednje.
Nikako.Pojeo vuk magarca.Otvorili Novu Ljubljansku Banku kao novu banku bez duga.Koje su mi samo pare ostale na Ljubljanskoj banci.
Cˇestitam pljacˇkasˇima.
Ja bih preporucio malo inteligentniju metodu od pljackanja.
Treba nekako naci nacin, dignuti kredit i onda ga ne vratiti vec traziti prebijanje sa starom deviznom stednjom,ukljucena kamata za 15 god.
induendo wrote:
Nije losˇa ideja,ali je problem sˇto zakonski Nova Ljubljanska Banka nema nisˇta sa onom Ljubljanskom Bankom.
Tako da bi jedino mogao dobiti krivicˇnu prijavu i uvaliti dva zˇiranta u dugove.
Jesi li li bas siguran.Sam naziv ne mora nista da znaci.Ko je osnivac banke,kako bi rekli,"majka"
induendo wrote:
Nije losˇa ideja,ali je problem sˇto zakonski Nova Ljubljanska Banka nema nisˇta sa onom Ljubljanskom Bankom.
Tako da bi jedino mogao dobiti krivicˇnu prijavu i uvaliti dva zˇiranta u dugove.
Jesi li li bas siguran.Sam naziv ne mora nista da znaci.Ko je osnivac banke,kako bi rekli,"majka"
Za one koji nisu u toku da kazem da u federaciji postoje dvije ljubljanske banke: ljubljanska banka (pod privremenom upravom) koje je i opljackana i NLB tuzlanska banka nastala spajanjem tuzlanske i CBS banke (slovenacki kapital u obe banke). Cinjenica je da "obicna" ljubljanska banka duguje staru deviznu stednju, ali je sama drzava taj dug negirala izdavanjem dozvole za rad ljubljanskoj banci po zavrsetku rata. hrvatska takvu dozvolu nije dala, upravo zbog nerijesenih dugovanja po osnovu stare devizne stednje.