OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Sarajlija_Doboj

#1 OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by Sarajlija_Doboj »

Dobar dan dobri moji ljudi.
Imam jedno pitanje,
Strani sam drzavljanin jer su me agresorske puske kao djete otjerali u daleko sudbinu, drzavljanin sam Islanda.

Prije 3 dana, taman kada sam trebao nazad za Island u vozu izmedju Sarajeva i Konjica sam bio zrtva pljacke.
2 mladica, ja mislim narkomana udarili su me 2 puta ispod oka i ukraili mi torbu, razlog je bio sto sma i zamolio da ne puse u vagonu jer mi smeta dim.

Sada me zanima, necu vise u Bosnu ove godine. Kome da prijavim ovaj slucaj, na koji broj telefona ili na koju emailadresu?

Zelim da dobijem prijavu putem E-maila ako nadju ovu 2 nasilnika da svijedocim i da mi se mozda stvari vrate ako i privedu.

Hvala na pomoci.
muminovic

#2 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

Zanimljivo - pokusaj nazvat policiju, to je ono isto sto bi uradio i na Islandu.

(naravno ako govoris istinu, djelujes mi kao lice koje ne prica istinu).

Imas vrhunska saznanja o stanju u BiH, kao i u dokapitalizaciji Energopetrola a ne znas broj policije ili kome se obratiti ????

Image
Last edited by muminovic on 11/08/2014 14:20, edited 1 time in total.
Sarajlija_Doboj

#3 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Ali pazi, nisam sada u Bosni.
Da sam u Bosni otisao bi u MUP (kao sto bi i ovdje) i prijavio slucaj. Sada nisam u domovini.
I zasto mislis da lazem?! Nema logike nikakve.

Edit: Pa ne znam cisto sto sam zvao kabinet MUPa Sarajeva a oni ne znaju gdje i kome da me upute. Obratio sam se E-mailom prije 3 dana na par razliciti adresa - Niko mi nije poslao odgovor.
A kada zovem brojeve dobio sam mnogi razliciti uputa gdje da se obratim.

Ne razumijemo se druze, samo sto sam upoznat sa politikom u BIH moram sve znati?

Molim za ozbiljne odgovore a ako nemate isti nije tesko zaobici temu.
Last edited by Sarajlija_Doboj on 11/08/2014 14:22, edited 1 time in total.
muminovic

#4 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

Zasto ne govoris istinu, ne znam, odogovr na to pitanje znas samo ti.

Tvoje argumenti ne piju vode, tebe "pretuku", a ti 3 dana dok si u BiH ne znas reagovati, nit se znas kome da se obratis ?

Nisi se znao cak ni kondukteru obratit ? Nikom zivom, samo na forumu znas postavit pitanje

Ali znas sve o politici u BiH
channel10

#5 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by channel10 »

Sarajlija_Doboj wrote:Ali pazi, nisam sada u Bosni.
Da sam u Bosni otisao bi u MUP (kao sto bi i ovdje) i prijavio slucaj. Sada nisam u domovini.
I zasto mislis da lazem?! Nema logike nikakve.

Edit: Pa ne znam cisto sto sam zvao kabinet MUPa Sarajeva a oni ne znaju gdje i kome da me upute. Obratio sam se E-mailom prije 3 dana na par razliciti adresa - Niko mi nije poslao odgovor.
A kada zovem brojeve dobio sam mnogi razliciti uputa gdje da se obratim.

Ne razumijemo se druze, samo sto sam upoznat sa politikom u BIH moram sve znati?

Molim za ozbiljne odgovore a ako nemate isti nije tesko zaobici temu.
... nastavak bolda...bio si u Bosni gdje si i opljackan. Zasto nisi odmah prijavio policiji jer nasi vozovi ne saobracaju na relaciji Sarajevo-Reykavik brzinom svjetlosti pa da nisi imao priliku prijaviti policiji.

ps.najbolje je da se obratis policiji Islanda pa neka oni kontaktiraju ove nase sabane. Kad uhvate tu dvojicu neka ih vozom posalju tebi gore na Island da ih identifikujes :mrgreen:
Sarajlija_Doboj

#6 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Muminovic, jesam se obratio kondukterima (bilo i je dvojica) i ispricao sta se desilo. Oni mi rekli kada izadjem iz voza da odem u MUP, kada sam se obratio MUPu oni su mi rekli da prijavim slucaj u Sarajevu. A po sto je meni avion kuci isao iz Beograda nisam se vracao za Sarajevo.

Da, i ja sam konto da je valjda najlakse da se obratim ovdje policiji i da oni mozda posalju neku prijavu ili slicno kolegama u Bosni?
muminovic

#7 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

Sarajlija_Doboj wrote:Muminovic, jesam se obratio kondukterima (bilo i je dvojica) i ispricao sta se desilo. Oni mi rekli kada izadjem iz voza da odem u MUP, kada sam se obratio MUPu oni su mi rekli da prijavim slucaj u Sarajevu. A po sto je meni avion kuci isao iz Beograda nisam se vracao za Sarajevo.

Da, i ja sam konto da je valjda najlakse da se obratim ovdje policiji i da oni mozda posalju neku prijavu ili slicno kolegama u Bosni?
Voz je isao od KONJICA do SARAJEVA, tako da te MUP Sarajevo, nije imao gdje drugo da uputi.

Ili ako nisi izsao iz Sarajevo u KONJIC na aerodrom ?

Konjic - Island, direktan let ?
Sarajlija_Doboj

#8 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

muminovic wrote:
Sarajlija_Doboj wrote:Muminovic, jesam se obratio kondukterima (bilo i je dvojica) i ispricao sta se desilo. Oni mi rekli kada izadjem iz voza da odem u MUP, kada sam se obratio MUPu oni su mi rekli da prijavim slucaj u Sarajevu. A po sto je meni avion kuci isao iz Beograda nisam se vracao za Sarajevo.

Autobus je isao od KONJICA do SARAJEVA, tako da te MUP Sarajevo, nije imao gdje drugo da uputi.
Ili ako nisi izsao iz Sarajevo u KONJIC na aerodrom ?
Konjic - Island, direktan let ?
Druze ne znam da nisi ti konzumirao alkohola jer pod broj jedan odakle sada autobus? 3 puta sam napisao da sam isao vozom. A pod broj dva odakle tida sam isao iz Konjica do Sarajeva?
U voz sam usao u Sarajevu ne Konjicu.
muminovic

#9 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

Ne znam ja o kakvom ti autobusu pricas.

Tvoj prvi post kaze: "u vozu izmedju Sarajeva i Konjica sam bio zrtva pljacke."
Sarajlija_Doboj

#10 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

U redu je :)

Ima li iko da zna gdje i kome da se obratim?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#11 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by anthraxQ »

haha..

oj mati draga

:lol:
Pol_Pot

#12 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by Pol_Pot »

Sarajlija_Doboj wrote:U redu je :)

Ima li iko da zna gdje i kome da se obratim?
U najbližu policijsku stanicu :D
pepeljara

#13 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by pepeljara »

Kao i sve ostalo u bosni, najmanje se radi na pomoci. Konkretnom radu dok se radi o pljuvanju i prebacivanju i zavlacenju. A tebi carko mislim da ces tesko ista moci uraditi po tom pitanju. Trebao si u tom mupu traziti pomoc malo se boriti za aebe prijetnjom i.slicnim jer ti su policajci morali ako nista bar zapisnik napraviti, te pored toga si trebao otici do hitne da uzmes ozljedni list i jos metar stvari. Ovako nemas nikakvih materijalnih dokaza osim tvoje price ovdje da si napadnut i orobljen...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
insomnia78

#14 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by insomnia78 »

Ma kakva pomoc, kome?
Pa malo dijete zna da ako te opljackaju, napadnu il sta vec, bilo gdje na svijetu, odes odmah tu u prvu stanicu policije
Joj, borac ode na drugi kraj svijeta, bukvalno i on bi to sad mejlovima rjesavo
muminovic

#15 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

pepeljara wrote:Kao i sve ostalo u bosni, najmanje se radi na pomoci. Konkretnom radu dok se radi o pljuvanju i prebacivanju i zavlacenju. A tebi carko mislim da ces tesko ista moci uraditi po tom pitanju. Trebao si u tom mupu traziti pomoc malo se boriti za aebe prijetnjom i.slicnim jer ti su policajci morali ako nista bar zapisnik napraviti, te pored toga si trebao otici do hitne da uzmes ozljedni list i jos metar stvari. Ovako nemas nikakvih materijalnih dokaza osim tvoje price ovdje da si napadnut i orobljen...

Drug moj, ja sam ovdje uvijek i svima pomagao, pogledaj moje postove.

Ovaj lik ne govori istinu, imao je 3 dana da reaguje, a nije.

Nije iz KONJICA letio iste sekunde nazad avionom, niti ga je MUP Konjic mogao odbiti u prijavljenju krivicnog djela iz clana 289 KZ FBIH.

Razbojništvo
(1) Ko upotrebom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili organ oduzme tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravnu imovinsku korist ili da je protupravno prisvoji,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
pepeljara

#16 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by pepeljara »

Ja sam mislio na ispitivanje njega. Mislim da nije fazon da sada.trazimo razloge zasto nije prijavio o tome neka brine policija iliti organi zaduzeni za to, ono sto sam mislio ako mozemo pomoci ok, ako ne onda ne treba ni odmagati. Ovo mislim jer ne znaju svi sta treba uraditi u nekim situacijama ;) vidio sam pomaze se al se napade covjek ko da je dosao da vadi rodni list u opstinu pa mu se trazi 101 djavo samo se ono najbitnije ne uradi... hehehe poz svima

Sarajlija_Doboj

#17 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Hvala pepeljara.
I ne znam dali ovdje neki namjerno pogresno tumace situaciju.
Ja nisam naravno izasao u Konjicu da prijavim, a policiju jesam pozvao i rekli su mi da prijavim slucaj kada izadjem iz voza.
Ja kada sam izasao iz voza otisao sam u MUP gdje su mi rekli da prijavim slucaj u MUP ali u Sarajevu. I sada oko toga se peglati dan dva prije polazka stvarno nisam imao vremena.

Nista,
Hvala ipak. Zanimalo me jednostavno gdje i kako da prijavim slucaj a ako nema svrhe onda nista. Bilo i proslo.
muminovic

#18 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

Sarajlija_Doboj wrote:Hvala pepeljara.
I ne znam dali ovdje neki namjerno pogresno tumace situaciju.
Ja nisam naravno izasao u Konjicu da prijavim, a policiju jesam pozvao i rekli su mi da prijavim slucaj kada izadjem iz voza.
Ja kada sam izasao iz voza otisao sam u MUP gdje su mi rekli da prijavim slucaj u MUP ali u Sarajevu. I sada oko toga se peglati dan dva prije polazka stvarno nisam imao vremena.

Nista,
Hvala ipak. Zanimalo me jednostavno gdje i kako da prijavim slucaj a ako nema svrhe onda nista. Bilo i proslo.
Kako si mislio identifikovati eventualnog pocinioca krivicnog dijela - video linkom sa Islanda ?
alanx

#19 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by alanx »

Evo ti policija u Rogatici:
http://drzavne-institucije.e-bih.com/ro ... a-stanica/

Naziv subjekta: Policijska Stanica
Adresa (ulica i broj):
Poštanski broj: 73220
Mjesto: ROGATICA
Telefon(i): 058/417 659

Nazovi tamo i objasni sta je situacija. Cuo sam da oni najbrze rijesavaju probleme te vrste koju si opisao...
Sarajlija_Doboj

#20 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Pa ako se desi slicna situacija kao meni, da 2 lika njihovi godina urade isto i drugim ljudima i ako i policija privede valjda cu dobiti poziv sa suda da svijedocim.

Nije meni problem svijedociti ni dole u koliko dobijem poziv nekog inpektora koji kaze da su priveli ljude sto su uradili slican zlocin kao i meni.

Nisam upoznat sa cinjenicom kako tacno radi MUP u BIH ali predpostavljam (i nadam se) da ako se ovo desi vise puta i stigne vise prijava slicnih mojoj da ce se raditi na tome da se privedu zlocinci i ako im bude sudjenje valjda ce policija stupiti kontakt sa svim nama sto smo prijavili slicnu situaciju.
muminovic

#21 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by muminovic »

Sarajlija_Doboj wrote:Pa ako se desi slicna situacija kao meni, da 2 lika njihovi godina urade isto i drugim ljudima i ako i policija privede valjda cu dobiti poziv sa suda da svijedocim.

Nije meni problem svijedociti ni dole u koliko dobijem poziv nekog inpektora koji kaze da su priveli ljude sto su uradili slican zlocin kao i meni.

Nisam upoznat sa cinjenicom kako tacno radi MUP u BIH ali predpostavljam (i nadam se) da ako se ovo desi vise puta i stigne vise prijava slicnih mojoj da ce se raditi na tome da se privedu zlocinci i ako im bude sudjenje valjda ce policija stupiti kontakt sa svim nama sto smo prijavili slicnu situaciju.
Izvoli broj MUK Kantona Sarajevo: Policijski komesar
Tel: +387(0)33 286-711
Fax: +387(0)33 201-705

I sve dogovori sa njim
Sarajlija_Doboj

#22 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Hvala,
Zvao sam taj broj oni su mi rekli da zovnem Kabinet neki. Zovnem taj kabinet a oni me uputili da se javim na email adresu "[email protected]"
Onda sam opet zovnuo i oni me uputili da zovem Capljinu (krajna destinacija moja bila) zovnem policiju dole, pitaju me gdje su me opljackali momci, kazem u blizini Konjica i kazem da su tu negdje izasli tog i tog datuma.
Inspektor u Capljini mi da broj 00387-36-30338 i kaze da zovnem kolege njihove u Konjicu jer je tu zlocin bio.

Zovnem onda policisku stanicu u Konjicu na ovaj broj gore gdje mi prijatni inspektor kaze da ne mogu nista zato sto ne zna ko se nalazi sa druge strane slusalice.
I od prilike mi je rekao sta i vi ovdje, da sam trebao zovnuti 122 iste sekunde kada se ovo desilo a da ovako nece da urade prijavu ali da ce viditi sa svojim sefom.

Znaci nista, steta.
Nadam se da se nece ovo dogoditi nikome vise i da ce ova 2 likova biti privedena sto prija, ako nista radi drugog zlocina jer ovo im garant nije prvi put da cine kriminalno dijelo.
GaRGa

#23 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by GaRGa »

ma pravac interpol pusti se lokalnih policijskih stanica :)
febo_acm

#24 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

Post by febo_acm »

Sarajlija_Doboj wrote:Dobar dan dobri moji ljudi.
Imam jedno pitanje,
Strani sam drzavljanin jer su me agresorske puske kao djete otjerali u daleko sudbinu, drzavljanin sam Islanda.

Prije 3 dana, taman kada sam trebao nazad za Island u vozu izmedju Sarajeva i Konjica sam bio zrtva pljacke.
2 mladica, ja mislim narkomana udarili su me 2 puta ispod oka i ukraili mi torbu, razlog je bio sto sma i zamolio da ne puse u vagonu jer mi smeta dim.

Sada me zanima, necu vise u Bosnu ove godine. Kome da prijavim ovaj slucaj, na koji broj telefona ili na koju emailadresu?

Zelim da dobijem prijavu putem E-maila ako nadju ovu 2 nasilnika da svijedocim i da mi se mozda stvari vrate ako i privedu.

Hvala na pomoci.

Ti si možda previše dugo na zapadu i vama su ove stvari normalne. Kod nas se često dobiju batine za ove stvari, a to si se uvjerio sam :D Ako si vidio da su narkomani, trebao si ih ignorisati ili biti spreman da se tučeš. Što se tiče policije i svega batali, to si trebao uraditi istog momenta. Mogao su uzeti telefon ili pitati nekog putnika ili konduktera da ti posudi telefon da prijaviš slučaj. Nakon tri dana samo gubiš vrijeme i trošiš novac na pozive.

@edit
Kakav je to nick sarajlija_doboj? :skoljka:
Sarajlija_Doboj

#25 Re: OPLJACKAN SAM (!) Gdje i kako da prijavim slucaj?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140813036

To je to sto vam ja pricam. Ko zna mozda su ista 2 kao sto su mene pljackala?
I iz ovih razloga vam ja kazem da je bolje ikad nego nikada prijaviti ovakve slucajeve policiji.
Post Reply