Opisite osamljenost u 1 ili 2 recenice
Moderator: anex
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#1 Opisite osamljenost u 1 ili 2 recenice
Procitah u jednoj knjizi i pogodi me odmah. Jer sam vozac po profesiji i znaju svi koji voze duze relacije kako je to.
Dakle, doticni gospodin je odlicno opisao osamljenost(usamljenost):
Prava samoca je crvena mrlja: boja straznjih svjetala auta ispred tebe i njihov odraz na asfaltu po jakoj kisi...
Znate li vi koju definiciju ili recenicu koja opisuje ovo stanje duha i tijela?
Dakle, doticni gospodin je odlicno opisao osamljenost(usamljenost):
Prava samoca je crvena mrlja: boja straznjih svjetala auta ispred tebe i njihov odraz na asfaltu po jakoj kisi...
Znate li vi koju definiciju ili recenicu koja opisuje ovo stanje duha i tijela?
- horns&drums
Uh Mravojed...
-
mačak u čizmama
biti sam može biti i vrlo lijepo...
ko sam sebe ispuni ne osjeća prazninu
ko sam sebe ispuni ne osjeća prazninu
- horns&drums
Biti sam je kada imas milion zvijezda na dohvat ruke, a nemas zelju da ih dohvatis
-
Zadig
Kada u noci cujes jedino vlastito disanje, znas da si sam.
Kada dodjes kuci sa posla, rano ili kasno, i kada te doceka samo upaljeno svijetlo koje si ostavio u hodniku...sam sebi. ili par cipela, koje cekaju na svoj red...
Znas da si sam kada ides u prodavnicu i kupujes sve po jedno. Jedan hljeb, jedno mlijeko, jedna jabuka, jedna banana.
Kada ti se citavo sudje sastoji od jedne kasike, jedne viljuske, jednog noza, jednog, jednog tanjira...
Kada ujutro peres zube, i jedina cetkica koja postoji u kupatilu je ona tvoja.
Kada ne spremis krevet jer ti se zuri van iz kuce, a on te onako isti doceka kad se vratis...
Kada iz silne tisine u stanu, cujes kako ti zuje usi...
i jos jedna definicija..ne bas ozbiljna...
kad prdnes, a niko se ne zali, ili ne onesvijesti, znas da si sam...
Kada dodjes kuci sa posla, rano ili kasno, i kada te doceka samo upaljeno svijetlo koje si ostavio u hodniku...sam sebi. ili par cipela, koje cekaju na svoj red...
Znas da si sam kada ides u prodavnicu i kupujes sve po jedno. Jedan hljeb, jedno mlijeko, jedna jabuka, jedna banana.
Kada ti se citavo sudje sastoji od jedne kasike, jedne viljuske, jednog noza, jednog, jednog tanjira...
Kada ujutro peres zube, i jedina cetkica koja postoji u kupatilu je ona tvoja.
Kada ne spremis krevet jer ti se zuri van iz kuce, a on te onako isti doceka kad se vratis...
Kada iz silne tisine u stanu, cujes kako ti zuje usi...
i jos jedna definicija..ne bas ozbiljna...
kad prdnes, a niko se ne zali, ili ne onesvijesti, znas da si sam...
-
Ina
Nema sumnje da osamljenost nekada prija ljudskom duhu i revitalizira isti, dopusta da budemo sami sa sobom na jedan ugodan, pomirljiv nacin i moze biti ispunjena raznoraznim sadrzajima koji nas zadovoljavaju, pa cak nas moze ciniti i sretnim, ali ne i usamljenost... pogotova ona koja uzme maha i useli se u nas svijet i zivot posve prirodno s namjerom da tamo i ostane...odomci se i postane nasom svakodnevnicom.
Tezak je to teret na plecima ljudskog bica i pretezak...nosi neku tezinu a pun je praznine i nistavila, neprirodnosti koja nije svojstvena covjeku koji je prije svega drustveno bice bez obzira i ma, koliko bila izrazena necija individualnost kao opreka i razlicitost u odnosu na sire drustvo i okolinu.
horns&drums Upisano: 21. feb. 2006. 09:08 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
Biti sam je kada imas milion zvijezda na dohvat ruke, a nemas zelju da ih dohvatis
H&D...ovo je vec apatija
...dobro mi znana
Tezak je to teret na plecima ljudskog bica i pretezak...nosi neku tezinu a pun je praznine i nistavila, neprirodnosti koja nije svojstvena covjeku koji je prije svega drustveno bice bez obzira i ma, koliko bila izrazena necija individualnost kao opreka i razlicitost u odnosu na sire drustvo i okolinu.
horns&drums Upisano: 21. feb. 2006. 09:08 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
H&D...ovo je vec apatija
- horns&drums
Mozda sam trebao reci da se ne sjetis da ih dohvatis jer nemas kome
Ina, ne daj se
Ina, ne daj se
-
mačak u čizmama
xygirl wrote:covjek pun duha i u potpunoj se samoci izvanredno zabavlja svojim mislima.
-
edu
ne znam kako ce biti nekad za 5..10..20 godina..ali sam sada najsretniji kad sam sam..
..niko ne me sekira..ne maltretira..ako hocu da vristim - vristim..ako necu - necu..niko mi ne postavlja nikakva pitanja..ne guras se ni sa kim po stanu..gdje sta ostavis tu i nadjes..itd..itd..opet kazem..ne znam kako ce biti poslije...
-
FortunaBela
Osamljenost je duhovna iluzija.... 
-
FFK as Lucy01
-
FFK as Lucy01
Biti sam je biti bez fizickog prisustva drugih ljudi.
Biti usamljen je stanje duha; onda si sam i u masi ljudi.
Biti usamljen je stanje duha; onda si sam i u masi ljudi.
-
Edit
Ina, jesu li ovo tvoje misli ili si citirala nekoga?Ina wrote:Nema sumnje da osamljenost nekada prija ljudskom duhu i revitalizira isti, dopusta da budemo sami sa sobom na jedan ugodan, pomirljiv nacin i moze biti ispunjena raznoraznim sadrzajima koji nas zadovoljavaju, pa cak nas moze ciniti i sretnim, ali ne i usamljenost... pogotova ona koja uzme maha i useli se u nas svijet i zivot posve prirodno s namjerom da tamo i ostane...odomci se i postane nasom svakodnevnicom.
Odlicno receno.
-
vodolija_33

umjesto riječi, evo slika.....