Opet zamjena dokumenata

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mahalac

#1 Opet zamjena dokumenata

Post by Mahalac »

preuzeto sawww.bljesak.ifo

30.01.2006 @ 09:38:01
Novo, novo, najnovije! - cijene, registracije, prometne dozvole ...

Iako je najavljena za 1. srpnja, još uvijek nije sigurno hoće li zamjena prometnih dozvola zaista početi tada, jer se s procedurama kasni oko osam mjeseci, kako je potvrđeno iz Ministarstva civilnih poslova.

Do sada je potpisan samo jedan od potrebnih ugovora – s njemačkom tvrtkom J.H. Toennjes E.A.S.T. i austrijskom Austria Cards Plastikkarten koje će izrađivati tzv. stikere, vlasničke kartice i registracijske pločice.

Žalbe domaćih tvrtki je odbacilo Ministarstvo financija.

U CIPS-u još uvijek nisu sigurni hoće li biti kašnjenja. Prema izjavi glasnogovornice, to znaju u Ministarstvu.

Vlasnici vozila za zamjenu prometnih dozvola plaćat će 40 KM, a za nove registracijske pločice 15 KM.

Iz Direkcije CIPS ranije je najavljeno da se ukidaju uobičajene prometne dozvole, dok se uvodi potvrda o registraciji vozila, potvrda o vlasništvu vozila i naljepnica koja će morati biti istaknuta na vjetrobranskom staklu svakog automobila.

Vlasnici vozila imat će i nove registracijske pločice na kojima će biti broj registracije i slovo, ali će biti otisnut i državni grb.

Najavljeno je da će potvrde o registraciji vozila i o vlasništvu vozila biti istog formata i od istog materijala kao što su osobna karta i vozačka dozvola.

Image
Last edited by Mahalac on 31/01/2006 10:48, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja vozim motor.

Gdje da nalijepim naljepnicu?

Na k***c cu je nalijepit pa drotovima na pokaz po zahtjevu. :D

Zakone pisu ljudi koji ne uzimaju sve ucesnike u saobracaju u obzir.

idioti.
Frutek

Post by Frutek »

Hajd sto mijenanju saobracajnu, tablice ionako ne lice ni na sta, al samo mi je ciganluk ovo s ovom naljepnicom...ccc sta da svi sad izgledamo ko taksi auta :x Otkud nekom pravo da naredi moras nesto lijepit po svom autu-osim tablica :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nemogu te natjerat da lijepis bilo sta na VLASTITU sofersajbu.

kreteni
boogy

Post by boogy »

Predpostavljam da se radi o ovoj naljepnici

Image

Ovjera registracije (službeno se naziva ovjera tehničke ispravnosti vozila) obavlja se na dva načina: ovjerom odgovarajuće rubrike u Prometnoj dozvoli do kada vrijedi ovjera tehničke ispravnosti i lijepljenjem naljepnice kojom se označava rok valjanosti tehničkog pregleda. Naljepnica se označava bušenjem odgovarajućih brojki na njoj. Rok valjanosti ovjere tehničke ispravnosti vozila označava se bušenjem broja mjeseca u kojem rok ističe (vanjski brojčani prsten na naljepnici) i čitanjem godine ispisane na sredini znaka. Kombinacija probušenih brojki s lijeve i desne strane unutrašnjeg brojčanog prstena predstavlja šifru stanice za tehnički pregled vozila koja je obavila redovni tehnički pregled.
Naljepnica se mora lijepiti u gornji desni kut vjetrobranskog stakla ili na neko zaštićeno mjesto vozila bez vjetrobrana (npr. pokraj stražnje registracijske pločice na priključnim vozilima ili na spremnik goriva na motociklima).
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Na moj spremnik goriva to sranje nece ici.

Samo toliko

BTW. vidim da si stavio hrvatsku naljepnicu.

Vidjeh hiljade motora u hrvatskoj, i niciji spremnik goriva ne "krasi" sranje sa slike :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja to imam naljepljeno, 300 kuna platim ako nemam :x al lako se to skine, barem sa šoferšajbe
boogy

Post by boogy »

Da u pravu si kazna ce biti oko 100 KM, ako nemaš istu naljepljenu na odgovarajuće mjesto.
Prenj

Post by Prenj »

boogy wrote:Da u pravu si kazna ce biti oko 100 KM, ako nemaš istu naljepljenu na odgovarajuće mjesto.
Sto ce, nadam se, smanjiti broj neosiguranih krsheva na nasim cestama.
Pooll

Post by Pooll »

A hoce li biti vise plantilla tj templatea ove naljepnice... ono biras... :lol:
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

jest, ima tematskih, pirellijev kalendar :D samo ne vidim ništa dok vozim
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

DaysleepeR wrote:Ja vozim motor.

idioti.
Heheheeh, ludo ludooooooooo
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ako je to istina MATER IM JEBEM LOPOVSKU!!!!
sarajevoshop

#14 Super

Post by sarajevoshop »

Napokon će se majmuni bez registracije moći identifikovati uz pomoć naljepnica. Biće hapsane...

Ali nadam se da će staviti broj tablica velikim slovima na naljepnicu tako da neće biti obijanja auta da bi se krale naljepnice i koristile na svom ne registrovanom autu...

Također policija će manje zaustavljati vozila samo pogleda na šajbu i nemora provjeravati džabe poštene građane.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Teoretski jako lijepo zvuci...Samo je l' ikada nesto kod nas proslo kako treba?
DaysleepeR

#16 Re: Super

Post by DaysleepeR »

sarajevoshop wrote:Napokon će se majmuni bez registracije moći identifikovati uz pomoć naljepnica. Biće hapsane...

Ali nadam se da će staviti broj tablica velikim slovima na naljepnicu tako da neće biti obijanja auta da bi se krale naljepnice i koristile na svom ne registrovanom autu...

Također policija će manje zaustavljati vozila samo pogleda na šajbu i nemora provjeravati džabe poštene građane.
Prvo, isto ce zaustavljati.

Pogledom na naljepnicu organ samo moze da ustanovi da li je automobil registrovan, ali organ nezna da li vi vozite ukradeno registrovano auto, te ce vam traziti dokaz o vlasnistvu koji se nalazi u vasem novcaniku.

Organ je pametan i neda se prevariti.

Dalje, naljepnica je bezveze jer ce biti mala, jer nesmije da ometa u voznji.

Naljepnica je neupotrebljiva na motociklima jer je naljepnica takozvana kontra, dakle lijepi se sa unutrasnje strane stakla, kad bi je zalijepili npr na rezervoar motocikla nebi se vidjelo nista.
Dalje, nakon prve kise pomenuta naljepnica bi otpala sa rezervoara motocikla jer naljepnica nije pravljena da stoji vani.

:-)
MRAVOJED

#17 Re: Super

Post by MRAVOJED »

DaysleepeR wrote:
Organ je pametan i neda se prevariti.
:lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

idioti.
Kod mene postoje ovakvi "Inspection Sticker Mount Plates"... koji otvoris, ubacis "dokument"... zatvoris (ne propusta vodu) i priserafis na jedan od vijaka kojim ucvrscujes registarsku tablicu.

I bog te veselio...

Image
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Naljepnice se u Hrvatskoj lijepe na viljusku motocikla. Slazem se da to izgleda k'o "teretni kamion", al' tako ti je kako ti je. Sto se tice auta, je*e me se gdje ce se lijepiti, pa auto je samo obicni transporter sa jednog mjesta na drugo......(e, sad ce me razvalit' ljubitelji auta). Ma, salim se, ba, salim se i ja gonjam dobre aute.......al samo da me bezbjedno prevezu...hi, hi, hi..... :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Fair Life wrote:

idioti.
Kod mene postoje ovakvi "Inspection Sticker Mount Plates"... koji otvoris, ubacis "dokument"... zatvoris (ne propusta vodu) i priserafis na jedan od vijaka kojim ucvrscujes registarsku tablicu.

I bog te veselio...

Image

Ovo je ekstra
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Naravno da je ekstra - za uzeti ga nekome sa vozila..... :-)
Ghost Rider

#22 Re: Super

Post by Ghost Rider »

sarajevoshop wrote:Napokon će se majmuni bez registracije moći identifikovati uz pomoć naljepnica. Biće hapsane...

A, Bog nam sada dao nove skenere...bice skeniranja i falsifikovanja :lol: :lol: :lol:
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ma, jarane, dobra ti je ta...al' ako te ne uhvate. A ako te uhvate, ide krivicna prijava, ne prekrsajna. I ja sam mislio "je*o njih, je*o ove, je*o one", ali evo sta se je meni desilo: prije jedno dvije godine parkiram ti ja auto kod Holiday Inna JEDNIM tockom na blato. Vratim se ja, kad ono nekakav papiric iscjepan sa cini mi se kutije od cigareta i pise - prijava. Mislim se ja "je*o i tebe i satro prijavu". Proslo vremena, proslo.......kad ono sudska presuda za parkiranje na zelenoj povrsini - 400 KM! Ja ti fino uslikam to blato, odem na sud i kazem da sam parkirao samo jednim tockom na blato, a ne na zelenu povrsinu. Na to mi sudija kaze "to i jeste blato radi takvih kao sto ste vi" i tu me totalka sje*e. Malo sam plakao, malo kukao, malo bio fin i provucem se sa - 150 KM. Ah, zaboravio sam - kad se nisam odazvao pozivu, dolazila murija u 3 u jutro na kucna vrata. Nisam naravno otvorio, ali sam odmah zorom otisao kod sudije da se vadim.........

Znaci, nema zajebancije sa drzavom, mali prekrsaji, moze, vadis se, recimo kaciga i to, ali ozbiljnije stvari drzava ti dodje glave i tu nema vadione. Budzet jarane, puni se budzet.....
al_akhisari

#24 Re: Opet zamjena dokumenata

Post by al_akhisari »

...vidim tema odavno "zamrla", pa rekoh da ju malčice oživimo; znam da je bilo ozbiljnih najava o izdavanju novih ili najnovijih ličnih dokumenata, kao i da je bilo govora o mogućem kašnjenju; prvobitno je bilo najave o početku izdavanja 01. januara 2013, ali s mogućnosti odgode početka izdavanja do 01. marta; malo sam googlao, ali ne uspjeh naći info o tome da li je proces otpočeo ili ne; ako neko ima kakav info 8-)
Post Reply