Opet Vojo?

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Opet Vojo?

Post by kicky » 23/03/2007 17:19

Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica sastali su se u svojstvu predsednika Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije i dogovorili da Koštunica bude predsednik nove vlade Srbije, tvrde izvori nekoliko srpskih medija.

Medjutim, Kabinet predsednika Srbije demantovao je tokom dana da je održan bilo kakav sastanak o formiranju vlade na kojem je postignut dogovor Tadića i Koštunice o novom mandataru.

Istovremeno, u Kabinetu premijera Srbije, kažu da je postignut dogovor o tome da Koštunica bude novi mandatar. Kabinet predsednika Vlade Srbije potvrdio je agenciji Tanjug da su se predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica "sastali i načelno dogovorili da Koštunica bude na čelu nove Vlade Srbije".

Premijerov Kabinet oglasio se posle demantija Tadićevog kabineta u kojem je rečeno da nije tačna "informacija da je bilo sastanka (Borisa Tadića i Vojislava Koštunice) na kojem je dogovoreno da Koštunica bude novi premijer".

Premijerov Kabinet potvrdjuje da je do sastanka došlo i da je postignut načelan dogovor.

(MONDO)


Kako stvari stoje Vojislav Koštunica bi trebao po drugi put zasjesti u fotelju premijera Republike Srbije. :roll: :roll:


basta sljezove boje
Posts: 3625
Joined: 16/03/2007 14:54

Post by basta sljezove boje » 23/03/2007 23:42

ovaj clanak mi se dopao, posebno tekst Augustina Palokaja i interview Cede Jovanovica

http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,3,10,dindic_srbija,65788.jl

Nakon Đinđićeva ubojstva Koštunica je toliko ojačao da je bez njega bilo nemoguće bilo što učiniti sa Srbijom. Europska Unija i zapadna politika općenito stale su na stranu Borisa Tadića, Đinđićeva nasljednika na čelu njegove stranke. No, cijelo je vrijeme bilo očito da Tadić nema ni karizmu, ni hrabrost, ni pragmatizam, a pogotovo ne moć koju je imao Đinđić. Zato potpora Europske Unije Tadiću nije bila tako očita i snažna kao ona izražena Đinđiću.

Na upit zašto toliki značaj pridaju Koštunici kada ih premijer Srbije tako odbija i obmanjuje, dok premalo rade s Tadićem, jedan visoki diplomat EU odgovorio je: - Tadića volimo i njemu vjerujemo, ali moramo raditi s Koštunicom jer jedino on može nešto napraviti.

Takva je situacija i danas kada EU želi vjerovati da je Koštunica zapravo ono što nije. Zato su mnogi potezi europskih diplomata oko Srbije često reakcija na Koštuničine postupke. Sada pokušavaju spriječiti da Koštunica u Srbiji stvori vlast s radikalima kojima je bliži nego Đinđićevim nasljednicima. U EU vjeruju da su pomogli Tadiću, što pokazuje i porast potpore njemu i njegovoj stranci. No, vjerovali su da će Tadićev DS izaći kao prva stranka na izborima te da će razlika između njega i Koštunice biti mnogo veća. U sadašnjim okolnostima opet će EU prihvatiti Koštunicu kao šefa srbijanske vlade, s nadom da će u toj vladi glavnu riječ imati Tadićeva stranka. Samo takva vlada moći će biti proeuropska, ali i u stanju reformirati sigurnosne strukture u Srbiji. - Sada još jednom vidimo koliko Srbiji nedostaje političar Đinđićeva kalibra - komentirao je jedan diplomat EU.

Goran_35
Posts: 1382
Joined: 29/12/2005 14:08

Post by Goran_35 » 24/03/2007 00:03

ja jedva cekam da oni udju u EU,a zahuktali su se pravo :oops: ,hebote samo pricaju o euro-atlanskim integracijama 8-)

A kada udju :oops: e onda je Evropa obrala zelen bostan 8-) :D -zamisli recimo Hrvati i Cesi ih preglasaju u parlamentu?Yebote,al' ce biti balvana po finim evropskim cestama :lol:

I mi cemo iza njih :oops: ,nas ce mile da poveze na traktorskoj prikolici pravo pred parlament :D i odma cemo poceti da odlucujemo i krojimo evropsku sudbinu :oops:.Dizel ruski :oops: africkog kvaliteta,sve u duhu priblizavanja EU :oops: Mile ce da vozi,Ljilja ce da nam peva (lili Marlen :oops: ) a Karaschiling ce da hajla :lol: ,Bush :oops: ce da klima glavom i tapce Voju po guzovima :D :oops:

User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Post by kicky » 26/03/2007 18:13

ETO TI GA NA!!!


Koštunica blizu dogovora sa radikalima?

BEOGRAD - Srbijanski premijer i šef Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica sve je bliži odluci o koaliranju sa Srpskom radikalnom strankom, piše beogradski Kurir pozivajući se na izvore upućene u pregovore o formiranju nove srbijanske vlade.

- Vlada DSS-a, G17 plus i Demokratske stranke sve više sliči na nemoguću misiju, što još uvijek ne znači da je ta varijanta potpuno isključena. Međutim, što se tiče DSS-a, potpuno ravnopravne alternative toj opciji su izlazak na nove izbore i koalicija s radikalima - kaže izvor Kurira.

No, zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić kaže da su spekulacije o pregovorima sa DSS-om "insinuacije" i "laži Demokratske stranke".

- Po toj priči, mi smo već tri godine sa DSS-om. Oni su obični lažovi koji pokušavaju skrenuti pozornost s neuspjelih pregovora o vladi i budućeg neuspjeha na sljedećim izborima. Na kakvom smo to sastanku bili u vladi Srbije? Zašto s tim tragovima ne izađu u javnost da nas potpuno raskrinkaju - rekao je Nikolić.

Predsjednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je za B92 da bi Vlada DSS-SRS unazadila Srbiju, i da su novi izbori bolje rešenje. (Kurir, B92, D. A.)


:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Post Reply