Jos nesto, buduci da nemam tehnicko uputstvo, zanima me jos gradacija ulja koja ide u njegov mjenjac, kao i kolicina. Zahvalan na svakoj informaciji!
Opet ulja 2 :)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
aston
#1 Opet ulja 2 :)
Kupio sam Audi jaje god. 1990 1,6l. Motor je izgleda OK, kupljen je u Sarajevu pred rat, i isti prestajao pod poznatim uslovima. Ni poslije nije nesto previse vozen ( kilometraza 091000 km
), vlasnik tvrdi da su na njemu jos original svjecice. Dvoumim se oko ulja - znam sigurno sta necu - necu ni u ludilu sipati mineralno ulje, dakle, ( polu )sintetika, ali koja? Mislio sam Liqui Moly 5w40 iz Metalmerca, zato me zanima ima li neko iskustva sa ovim uljem?
Jos nesto, buduci da nemam tehnicko uputstvo, zanima me jos gradacija ulja koja ide u njegov mjenjac, kao i kolicina. Zahvalan na svakoj informaciji!
-
ado-šampion
Uzmi Castrol GTX Magnatec 10W-40, polusintetičko. Na Energopetrol pumpama košta 14,5 km po litru.
-
Klesar Tadija Tegoba
Floriol - suncokretovo - nema boljeg.
Alternativa ti je iz trafo-ulje.
Alternativa ti je iz trafo-ulje.
-
Klesar Tadija Tegoba
Nista yaro, tu sam da pomognem.
-
whow
Znas li dali je auto bio propisno konzerviran za vrijeme 3.5 najteze godine. Ako nije bio propisno konzerviran onda bolje koristi sintetiku jer dugo lezanje je gore nego voznja -posebno za masinu, ninec ti moze objasniti zasto . Takoder mozes koristiti specijalno dizajnirana ulja za starije masine .