Opet rusenje kuca muslimanima u Banjaluci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hiseta-BL

#1 Opet rusenje kuca muslimanima u Banjaluci

Post by hiseta-BL »

Molim vas da procitate ovaj clanak i da pomognete ako mozete na bilo koji nacin:

http://dcausevic.homelinux.com/cgi-bin/ ... jaluci.txt
repeater

Post by repeater »

ja sam zato da se čitava BLuka pretvori u amusement park, da imaju mađari gdje svratiti na putu za more.
hiseta, nemoj me pogrešno razumijeti, ali za BL se ne vrijedi boriti. :(
zlata

Post by zlata »

U normalnom stanju...mislila bih da se stvarno radi o urbanizmu...al'posto smo na Balkanu...sve mi je jasno. BOLEST je to...GOLEMA bolest. Nikad nece prestati...sve dok im svi muslimani ne mognu stati u zooloski vrt.
rajvosa

Post by rajvosa »

Dzenane,
bas mi je zao.Procitao sam tvoj text i stvarno sam sokiram.Pa dokle ce ovo da ide...
Nemam rjeci , vjeruj mi.
Volio bih pomoci ...
Pazi, nemojte se zalizi pojedinacno nekim lokalnim institucijama...idite na udruzenje banjalucana i zalite se institucijama medjunarodne zajednice,
Organizirajte se, zatrazite pomoc BiH gradjana i demonstrirajte u sarajevu za pocetak

Nedajte svoje kuce i svoju zamlju

Uz vas sam
Veliki pozdrav
lavicas

Post by lavicas »

Nisi bas najbolje informisan.

Nije samo rijec o Hisetama, Mejdanu, Vrbanji i Sheheru.

Takodje zele da 'sruse' i desni dio Lausa uz Crkvenu.

Tako da nije rijec o tome na sta ti aludiras.
repeater

Post by repeater »

lavicas wrote: Takodje zele da 'sruse' i desni dio Lausa uz Crkvenu.
jao gubitka u pm ...
lavicas

Post by lavicas »

repeater wrote:
lavicas wrote: Takodje zele da 'sruse' i desni dio Lausa uz Crkvenu.
jao gubitka u pm ...
Ja tebe nisam vrijedjala!!!

I meni jeste gubitak, jer moja kuca nije nista manje vrijedna od 'tvoje'! :x
rei

Post by rei »

doduse pisem kao laik, ali znam da je privatno vlasnistvo svetinja,
pogotovo ako su u pitanju citava naselja i vecina gradjana
se ne slaze da im se ruse kuce, bez prethodnog dogovora
i odobrenja opcinski organi nista ne mogu da rade.
Ali radi zastite svojih prava, ono sto bi uradila obratila bi se
advokatu a i Ombudsmanima na nivou BiH sa sjedistem u Sarajevu ili u Banjaluci.
Last edited by rei on 23/08/2005 20:45, edited 1 time in total.
stelium

Post by stelium »

Moj otac je ostavljen na cjedilu u najtezim momentima u Banjaluci(`96-`97),nije se mogao ni u kog uzdati vec u samog sebe(nikakve jebivjetarske organizacije poput Merhameta & co,nikakvi savjeti i blabla),tri godine zivio sa starom u vlaznom podrumu od 9 kvadratnih metara na Hisetima,obijao pragove raznih ustanova da bi na kraju dosao na svoje.
Da se tad nasao neko da mu pomogne ja bi se danas na guzicu nasadio da istom tom pomognem na bilo koji efikasni nacin.
Ali nije se nasao tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
manijak1

Post by manijak1 »

zivio sa starom u vlaznom podrumu od 9 kvadratnih metara na Hisetima,obijao pragove raznih ustanova da bi na kraju dosao na svoje.
Ne znam jesi li dobro pročitao sve ono što ti se ukaže kada klikneš na postavljeni link ali sve mi nešto govori
tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
...........da ćeš se opet zagrijati ne bi li tvoj dio koji se doveo pod svoje bio izuzet od prinudne eksproprijacije .
Ili su se mašallah vratili na svoje u dijelu grada koji nije obuhvaćen novim urbanističkim planom ili se ti nastojiš onako hladno u prolazu zajebavati s tuđom mukom.
I na kraju krajeva vjerovatno te najviše pogađa u ovome svemu .........pomoć ..........ne traži čovjek pare već traži pravni savjet koji bi taj urbanistički plan .........malo skrenuo s tog puta.
Takva su vremena ............jebi ih ..........ako nisi ti na tapetu.Jel' da ?
stelium

Post by stelium »

manijak1 wrote:
zivio sa starom u vlaznom podrumu od 9 kvadratnih metara na Hisetima,obijao pragove raznih ustanova da bi na kraju dosao na svoje.
Ne znam jesi li dobro pročitao sve ono što ti se ukaže kada klikneš na postavljeni link ali sve mi nešto govori
tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
...........da ćeš se opet zagrijati ne bi li tvoj dio koji se doveo pod svoje bio izuzet od prinudne eksproprijacije .
Ili su se mašallah vratili na svoje u dijelu grada koji nije obuhvaćen novim urbanističkim planom ili se ti nastojiš onako hladno u prolazu zajebavati s tuđom mukom.
I na kraju krajeva vjerovatno te najviše pogađa u ovome svemu .........pomoć ..........ne traži čovjek pare već traži pravni savjet koji bi taj urbanistički plan .........malo skrenuo s tog puta.
Takva su vremena ............jebi ih ..........ako nisi ti na tapetu.Jel' da ?
A ko bi drugi odgovorio ako nebi moj "prijatelj" TM?
Samo sam cekao da se moje rijeci stave "na vagu".Da su to bile rijeci podrske,opet bi on nasao neki protuargument naravno uz primjesu pojedinih urbanistickih izraza koji ne igraju neku relevantnu ulogu u svom komentaru.
Da smo kojim slucajem oci u oci,fino bih ti objasnio cijelu situaciju u kojoj se nalazi moja familija koju su mucili i muce slicni problemi ali posto nismo,jebi ga,nemam namjeru da javno iznosim urbanisticke planove vezane za moju okolinu, koji nisu ni malo rozi a pogadjaju ne samo nas,probosanski orjentisane vec i "one druge".
Svojim komentarom sam htio naglasiti da je svako kovac svoje sudbine i da ne ocekuje bas previse od okoline u ovim konfuznim vremenima.
repeater

Post by repeater »

lavicas, oprosti.
molim te, ne šalji "braću" da me traže .. :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Svojim komentarom sam htio naglasiti da je svako kovac svoje sudbine i da ne ocekuje bas previse od okoline u ovim konfuznim vremenima.
Ima ipak nešto iznad vlastitih kovača svoje sreće a to je ono što bi se nazvalo okruženje ili sredina pa na taj ambijent dodaš legislativu općina ili već opština i šta ti ljudi mogu samostalno iskovati bez adekvatne pravne pomoći ?
Inače nemam ništa lično protiv tebe ako se to odnosilo na vaganje nečijih riječi ili nečega drugog ..........možda je problem što loša individualna iskustva želimo proširiti na druge......... niti je stvar u nekoj orijentaciji nazvali je mi i probosanskom ili pro lex jednak za sve , već čisto u tome koliko jedan zakon nije zakon ako jebe druge samo što su drugačiji od drugih po imenu.
Svojim komentarom si naglasio .........kakva su vremena a i ljudi u tom vrtlogu ..........ja ipak mislim da su to samo hladni pojedinci koji su imali nesreću da sami hrvu sa vlastitom mukom.
lavicas

Post by lavicas »

repeater wrote:lavicas, oprosti.
molim te, ne šalji "braću" da me traže .. :D :D
Oprosteno! :)

Al' nemoj vise, inace pustam bracu na tebe! :D
savjest

Post by savjest »

Samo budala moze da se cudi ovome i da se nada nekome dobru od te bagre.
Srbima je velikosrpstvo zivotni cilj i jedini interes. Ono cim ustane na noge zna "da treba trijebit turke" i samo misli o tome...Tako je bilo prije 200 godina , tako je danas a tako ce biti i sutra. Imam familije koja se vratila u Focu prije 3 godine i evo vec tri godine nemaju struje, jednostavno im je nedaju... I da je samo struja u pitanju...

Samo se mogu nasmijati ovome sto spominje nekakvu privatnu imovinu...Ti pomislio da imas posla sa svicarcima ili sta vec?

Sto se tice neke akcije. Banjaluka je trenutno okupiran grad i to ti najbolje govori da se ne moze ucinit Bog zna sta, pogotovo imajuci u vidu da tu bagru stiti i ova tzv. MZ?
dgs

Post by dgs »

To je sve cumz do cumeza pun smeca i treba srusiti.
Post Reply