Opet rusenje kuca muslimanima u Banjaluci
-
hiseta-BL
#1 Opet rusenje kuca muslimanima u Banjaluci
Molim vas da procitate ovaj clanak i da pomognete ako mozete na bilo koji nacin:
http://dcausevic.homelinux.com/cgi-bin/ ... jaluci.txt
http://dcausevic.homelinux.com/cgi-bin/ ... jaluci.txt
-
rajvosa
Dzenane,
bas mi je zao.Procitao sam tvoj text i stvarno sam sokiram.Pa dokle ce ovo da ide...
Nemam rjeci , vjeruj mi.
Volio bih pomoci ...
Pazi, nemojte se zalizi pojedinacno nekim lokalnim institucijama...idite na udruzenje banjalucana i zalite se institucijama medjunarodne zajednice,
Organizirajte se, zatrazite pomoc BiH gradjana i demonstrirajte u sarajevu za pocetak
Nedajte svoje kuce i svoju zamlju
Uz vas sam
Veliki pozdrav
bas mi je zao.Procitao sam tvoj text i stvarno sam sokiram.Pa dokle ce ovo da ide...
Nemam rjeci , vjeruj mi.
Volio bih pomoci ...
Pazi, nemojte se zalizi pojedinacno nekim lokalnim institucijama...idite na udruzenje banjalucana i zalite se institucijama medjunarodne zajednice,
Organizirajte se, zatrazite pomoc BiH gradjana i demonstrirajte u sarajevu za pocetak
Nedajte svoje kuce i svoju zamlju
Uz vas sam
Veliki pozdrav
-
rei
doduse pisem kao laik, ali znam da je privatno vlasnistvo svetinja,
pogotovo ako su u pitanju citava naselja i vecina gradjana
se ne slaze da im se ruse kuce, bez prethodnog dogovora
i odobrenja opcinski organi nista ne mogu da rade.
Ali radi zastite svojih prava, ono sto bi uradila obratila bi se
advokatu a i Ombudsmanima na nivou BiH sa sjedistem u Sarajevu ili u Banjaluci.
pogotovo ako su u pitanju citava naselja i vecina gradjana
se ne slaze da im se ruse kuce, bez prethodnog dogovora
i odobrenja opcinski organi nista ne mogu da rade.
Ali radi zastite svojih prava, ono sto bi uradila obratila bi se
advokatu a i Ombudsmanima na nivou BiH sa sjedistem u Sarajevu ili u Banjaluci.
Last edited by rei on 23/08/2005 20:45, edited 1 time in total.
-
stelium
Moj otac je ostavljen na cjedilu u najtezim momentima u Banjaluci(`96-`97),nije se mogao ni u kog uzdati vec u samog sebe(nikakve jebivjetarske organizacije poput Merhameta & co,nikakvi savjeti i blabla),tri godine zivio sa starom u vlaznom podrumu od 9 kvadratnih metara na Hisetima,obijao pragove raznih ustanova da bi na kraju dosao na svoje.
Da se tad nasao neko da mu pomogne ja bi se danas na guzicu nasadio da istom tom pomognem na bilo koji efikasni nacin.
Ali nije se nasao tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
Da se tad nasao neko da mu pomogne ja bi se danas na guzicu nasadio da istom tom pomognem na bilo koji efikasni nacin.
Ali nije se nasao tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
- manijak1
Ne znam jesi li dobro pročitao sve ono što ti se ukaže kada klikneš na postavljeni link ali sve mi nešto govorizivio sa starom u vlaznom podrumu od 9 kvadratnih metara na Hisetima,obijao pragove raznih ustanova da bi na kraju dosao na svoje.
...........da ćeš se opet zagrijati ne bi li tvoj dio koji se doveo pod svoje bio izuzet od prinudne eksproprijacije .tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
Ili su se mašallah vratili na svoje u dijelu grada koji nije obuhvaćen novim urbanističkim planom ili se ti nastojiš onako hladno u prolazu zajebavati s tuđom mukom.
I na kraju krajeva vjerovatno te najviše pogađa u ovome svemu .........pomoć ..........ne traži čovjek pare već traži pravni savjet koji bi taj urbanistički plan .........malo skrenuo s tog puta.
Takva su vremena ............jebi ih ..........ako nisi ti na tapetu.Jel' da ?
-
stelium
A ko bi drugi odgovorio ako nebi moj "prijatelj" TM?manijak1 wrote:Ne znam jesi li dobro pročitao sve ono što ti se ukaže kada klikneš na postavljeni link ali sve mi nešto govorizivio sa starom u vlaznom podrumu od 9 kvadratnih metara na Hisetima,obijao pragove raznih ustanova da bi na kraju dosao na svoje............da ćeš se opet zagrijati ne bi li tvoj dio koji se doveo pod svoje bio izuzet od prinudne eksproprijacije .tako da me ovakvi apeli ostavljaju hladnim.
Takva vremena,jebi ga!
Ili su se mašallah vratili na svoje u dijelu grada koji nije obuhvaćen novim urbanističkim planom ili se ti nastojiš onako hladno u prolazu zajebavati s tuđom mukom.
I na kraju krajeva vjerovatno te najviše pogađa u ovome svemu .........pomoć ..........ne traži čovjek pare već traži pravni savjet koji bi taj urbanistički plan .........malo skrenuo s tog puta.
Takva su vremena ............jebi ih ..........ako nisi ti na tapetu.Jel' da ?
Samo sam cekao da se moje rijeci stave "na vagu".Da su to bile rijeci podrske,opet bi on nasao neki protuargument naravno uz primjesu pojedinih urbanistickih izraza koji ne igraju neku relevantnu ulogu u svom komentaru.
Da smo kojim slucajem oci u oci,fino bih ti objasnio cijelu situaciju u kojoj se nalazi moja familija koju su mucili i muce slicni problemi ali posto nismo,jebi ga,nemam namjeru da javno iznosim urbanisticke planove vezane za moju okolinu, koji nisu ni malo rozi a pogadjaju ne samo nas,probosanski orjentisane vec i "one druge".
Svojim komentarom sam htio naglasiti da je svako kovac svoje sudbine i da ne ocekuje bas previse od okoline u ovim konfuznim vremenima.
- manijak1
Ima ipak nešto iznad vlastitih kovača svoje sreće a to je ono što bi se nazvalo okruženje ili sredina pa na taj ambijent dodaš legislativu općina ili već opština i šta ti ljudi mogu samostalno iskovati bez adekvatne pravne pomoći ?Svojim komentarom sam htio naglasiti da je svako kovac svoje sudbine i da ne ocekuje bas previse od okoline u ovim konfuznim vremenima.
Inače nemam ništa lično protiv tebe ako se to odnosilo na vaganje nečijih riječi ili nečega drugog ..........možda je problem što loša individualna iskustva želimo proširiti na druge......... niti je stvar u nekoj orijentaciji nazvali je mi i probosanskom ili pro lex jednak za sve , već čisto u tome koliko jedan zakon nije zakon ako jebe druge samo što su drugačiji od drugih po imenu.
Svojim komentarom si naglasio .........kakva su vremena a i ljudi u tom vrtlogu ..........ja ipak mislim da su to samo hladni pojedinci koji su imali nesreću da sami hrvu sa vlastitom mukom.
-
savjest
Samo budala moze da se cudi ovome i da se nada nekome dobru od te bagre.
Srbima je velikosrpstvo zivotni cilj i jedini interes. Ono cim ustane na noge zna "da treba trijebit turke" i samo misli o tome...Tako je bilo prije 200 godina , tako je danas a tako ce biti i sutra. Imam familije koja se vratila u Focu prije 3 godine i evo vec tri godine nemaju struje, jednostavno im je nedaju... I da je samo struja u pitanju...
Samo se mogu nasmijati ovome sto spominje nekakvu privatnu imovinu...Ti pomislio da imas posla sa svicarcima ili sta vec?
Sto se tice neke akcije. Banjaluka je trenutno okupiran grad i to ti najbolje govori da se ne moze ucinit Bog zna sta, pogotovo imajuci u vidu da tu bagru stiti i ova tzv. MZ?
Srbima je velikosrpstvo zivotni cilj i jedini interes. Ono cim ustane na noge zna "da treba trijebit turke" i samo misli o tome...Tako je bilo prije 200 godina , tako je danas a tako ce biti i sutra. Imam familije koja se vratila u Focu prije 3 godine i evo vec tri godine nemaju struje, jednostavno im je nedaju... I da je samo struja u pitanju...
Samo se mogu nasmijati ovome sto spominje nekakvu privatnu imovinu...Ti pomislio da imas posla sa svicarcima ili sta vec?
Sto se tice neke akcije. Banjaluka je trenutno okupiran grad i to ti najbolje govori da se ne moze ucinit Bog zna sta, pogotovo imajuci u vidu da tu bagru stiti i ova tzv. MZ?