Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sha_ba wrote:Ama kako je do politicara??? Kad je 'nasima' važniji vjeronauk od obrazovanja...
Pobogu to dvoje je razlicito, ne iskljucuje jedno drugo.
Mozete ici I na bosanski I u mejtef.
Sto nema medju vama volje onda je I do vas, a do politicara svakako jer oni imaju obavezu da vode brigu I o takvim pitanjima, pogotovo nacionalna grupa predmeta.
U pravu si,ja inace na novom zelandu zivim pa ne znam.Ne radim sa tim svijetlim primjerima vjernika i velikih moralista u svim sferama drustva koji su vam drzavu digli na noge.Bimbo otvara fakultete a arzija studira po palama...a profesorica engleskog povazdan vazi o alahu,i tako dalje,i tako dalje...
I jos jedan. Djecu nazivati 'talibancicima' jer ih roditelji salju na vjeronauku... Banned user for reason “Netrpeljivost i uvrede.”-14 dana-
» supercali
Opet kazem, odrzite nivo komunikacije, bez mrznje i uvreda. Nema veze sto ne gledamo na bilo koju stvar isto, ali dajte malo dostojanstva.
HAVANA wrote:U pravu si,ja inace na novom zelandu zivim pa ne znam.Ne radim sa tim svijetlim primjerima vjernika i velikih moralista u svim sferama drustva koji su vam drzavu digli na noge.Bimbo otvara fakultete a arzija studira po palama...a profesorica engleskog povazdan vazi o alahu,i tako dalje,i tako dalje...
sha_ba wrote:Ama kako je do politicara??? Kad je 'nasima' važniji vjeronauk od obrazovanja...
Sto nema medju vama volje onda je I do vas, a do politicara svakako jer oni imaju obavezu da vode brigu I o takvim pitanjima, pogotovo nacionalna grupa predmeta.
Ama ženo nema bosanskog!!!!! Koji dio ne kontas????
zamisljam sad indijce kako se pocnu buniti sto se u bosni jedu krave, i ovu nasu kako ih zdusno brani jer je to samo normalan svijet
Ovdje se niko ne buni sto neko slavi nesto vec se bune oni koji bi da svi slave ono sto oni slave
E tu je razlika, a i tebe treba da bude stid to sto je on napisa za afganistanske pecine je negativan primjer komunikacije i rasprave
Vidis ja sam stekao skroz pogresan dojam Mislio sam da se bune oni koji ne slave a ovi drugi im ukidaju ono sto je uvijek bilo, plus uvedu vjeronauku... a one koji ne idu ostave na hodniku.Ni saha da igraju a kamoli sta drugo.Mozda je sad drugacije,mozda ih sad domar pusti u hol skole,il im predaju kakve demokratije...strucni i tolerantni kakvi jesu.Pravi pedagozi i prosvjetni radnici.Ko ona sto mi maloj engleski predaje,kaze mala nervira me engleski Sto te bona nervira engleski? Ma ona profesorica,samo o alahu prica,po citav cas,na nasem...
Imaju u osnovnim cini mi se 3 predmeta na izbor, a u srednjim samo kultura religija.
Klutura religija je bas fin predmet, trebalo bi ovdje svi da ga slusaju, koristilo bi.
To je bio mozda prelazni period dok nisu uspostavili alternativne predmete.
Vidi, problem je sto ti smatras problemom muslimana takvu pojavu kao sto je ta profesorica, trebas traziti razgovor s njom i reci joj to sta mislis jer nije OK da tako trosi cas.
Moze biti da je do toga sto nemas bosanskog.
Shvatila sam te ali to izmedju ostalog jeste I briga politicara, svakako I vas samih pa eto ocekujem da se angazujes
sha_ba wrote:Ja ko da Španski pišem... Nije mi ok da nema bosanskohercegovačke škole!!! I nije ok da mi hladno neko argumentira kao nema zainteresiranih... To dosta i govori o nama..
Ne smeta mi ni jedna druga, dapače respekt od mene na organizaciji.
Ali zato imas vjerski Bosanski skola koliko hoces gdjee se uci Arapski..
jebo Bosanski, kome on treba jos..
i nije slucajno, da Bosanski Imam, u Austriji, ceka sudjenje, jer je glavna osoba , za regrutovanje ljudi za Siriju..
Last edited by animals on 12/12/2015 19:57, edited 1 time in total.
evo i ja zivim u CH,pa mogu reci da ima bos. jezik i bos. skola...
sta si zapeo nema pa nema?!
IMA!!!
tututuuuu wrote:Sarajevo je najmultikulti. Tako je rekao Zlatko i ja mu vjerujem.
A tek crkva, dzamija i sinagoga pa to nidje na svijet' nema
Ima ali rijetko ima da su u bliskoj historiji dozivjeli sto Sarajlije jesu, a ipak se trude da odrze isti duh...Niste fer nimalo, ima stvari koje ne funkcionisu ali to je vise stvar neimastine pa je svima lose, a ne da bi neko zelio da marginalizira neku vjersku, etnicku ili sl. skupinu...
Njemacku je evropa zgazila pa su glavni zagovornici evropske ideje. Francusku je njemacka okupirala pa su joj glavni partner. Sarajevo je talac politike u bosni i ljudi koji su ga naselili u zadnjih 15 godina
Last edited by Bodkin on 12/12/2015 19:56, edited 1 time in total.
sha_ba wrote:Ja ko da Španski pišem... Nije mi ok da nema bosanskohercegovačke škole!!! I nije ok da mi hladno neko argumentira kao nema zainteresiranih... To dosta i govori o nama..
kakve to veze ima?Jel to opasno poznavati neki strani jezik?Imao sam i ja arapski u srednjoj uz jos 2 strana jezika + bosanski i bas mi nista u zivotu ne fali
O ovome ja pričam ...
Tr_ba drago mi je čuti ovdje gdje sam ja nema....
kakve to veze ima?Jel to opasno poznavati neki strani jezik?Imao sam i ja arapski u srednjoj uz jos 2 strana jezika + bosanski i bas mi nista u zivotu ne fali
Iz tih skola izlaze ljudi, koji opasno slice, ljudima iz ISIL-a
nasa wrote:Ima ali rijetko ima da su u bliskoj historiji dozivjeli sto Sarajlije jesu, a ipak se trude da odrze isti duh...Niste fer nimalo, ima stvari koje ne funkcionisu ali to je vise stvar neimastine pa je svima lose, a ne da bi neko zelio da marginalizira neku vjersku, etnicku ili sl. skupinu...
Njemacku je evropa zgazila pa su glavni zagovornici evropske ideje. Francusku je njemacka okupirala pa su joj glavni partner. Sarajevo je taoc politike u bosni i ljudi koji su ga naselili u zadnjih 15 godina
Jeste ali oni su bili agresori na te zemlje I nisu ih Saveznici rusili sto ih mrze vec da se od njih odbrane dok je na nas izvrsena agresija vodjena prije svega mrznjom prema jednom narodu plus mi smo trebali mnogo toga oprostiti, Njemacka je malo imala da oprosti, a puno razloga za traziti oprostaj.Samo ovo je dovoljno, da ne sirimo dalje jer nije tema
Razlika je ogromno i ocigledna!
Latte wrote:
Iz tih skola izlaze ljudi, koji opasno slice, ljudima iz ISIL-a
Latte wrote:iz skola u kojima se uci arapski ljudi izlaze koje lice na ISIL?
Ne znam,sta je smijesno..
zalosno je da iz Austrije, pored Cecena druga najbrojnija skupina,
ljudi koji su otisli za Siriju su Bosnjaci..
Normalno da je zalosno,ali kakve veze ima izucavanje arapskog sa tim da ces se prikljuciti ISILu
Mi smo u Sarajevu u srednjoj ucili arapski i nema nikog da se otisao dizat u zrak sa kozojebima
Latte wrote:iz skola u kojima se uci arapski ljudi izlaze koje lice na ISIL?
Ne znam,sta je smijesno..
zalosno je da iz Austrije, pored Cecena druga najbrojnija skupina,
ljudi koji su otisli za Siriju su Bosnjaci..
Normalno da je zalosno,ali kakve veze ima izucavanje arapskog sa tim da ces se prikljuciti ISILu
Mi smo u Sarajevu u srednjoj ucili arapski i nema nikog da se otisao dizat u zrak sa kozojebima
Prica je pocela o nedostatku skola na zapadu, u kojima se uci Bosanski jezik i kultura..
jer to nikome izgleda ne treba..
ja sam nadodao da postoje Bosanske skole u kojima se uci Arapski jezik i kultura..
i da iz ti skola se regrutuju ljudi za Siriju..
glavni incijator i organizator u Austriji, imam Bosnjak, Mirsad Omerovic, ceka sudjenje, za svoja djela..
eto sta se uci..