Opet problemi sa Djeda Mrazom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#151 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Jos nesto mi naumpade, da li je u Hrvatskoj ikada djed Bozicnjak ikada promijenio identitet?! U Sloveniji znam da, haman, nije. Ono, uvijek im je bio Bozicek, ali su znali i za njegov alter ego - dedek Mraz.
I u Francuskoj imaju dvojica, minimum :D
Onaj ko papa, St Nicolas i Dedo mraz, u biti dedo bozic, Père noël
O njima i pricam, te napravih distinkciju, ali me ubijedise da je to isti frajer s alter egom :mrgreen:
Image
Imam poklon za iranskog Šaha
salik79

#152 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

:mrgreen: :bih:
dječak sa šibicama

#153 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by dječak sa šibicama »

Sveti Nikola je nesto sasvim drugo, on "dolazi" 6. decembra i donosi djeci poklone.

Djed Mraz je Coca Cola produkt, odnosno izmisljeni lik koji djeci za Bozic donosi poklone, neki kazu da je Finac a neki opet tvrde da je nastao u ruskim bajkama... elem, komunisti su ga rezervisali za Novu Godinu, posto ne slave Bozic.

Halo, jel to Bozic Bata? e vidi ovaj, kod nas ovdje se ne slavi Bozic, mi smo ateisti, pa ako mozes nasoj djeci poklone donesi oko nove godine, i ziv bio nemoj ulaziti kroz dimnjak, nema potrebe, ha ja.
Danguba

#154 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Danguba »

Ovdje Sint Nikolas dolazi iz Spanije negdje polovinom novembra i odlazi 6.decembra. Sa 5 na 6 djeca stavljaju obucu u koju se ostavljaju pokloni. Pravi mu se veliki docek i on dolazi sa svojim crncima koji ga prate(Zwarte piet). Oko ovih Pietova dize se iz godinu u godinu velika prasina zbog diskriminacije crnaca kao robova.
Djeci se objasnjava da moraju cijelu godinu biti fini pa ce dobiti dobar poklon od Sinterklasa. Tako jedan djecak ujutro pored cipele fudbalska lopta a pita komsinog malog(sina od advokata) a sta si ti dobio, kaze BMX. Ovaj sav ljut jer zna kakav je mali katastrofa. Slijedece godine opet cipele. Ovaj dobije neku trenerku a mali od komsije skuter. E jbt se i vi i Sinterklas i nikada vise nije ostavljao cipelu.

Poslije dolazi Kerstman(Deda bozicnjak) ali nista znacajno i jos poznaju da postoji i Sneeuwman(Djeda mraz) isto tako beznacajan.
animals

#155 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by animals »

beniciodeltoro wrote:
kamberovica polje wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56E69CA0

Nećete u naše dimnjake, niste ni prije ! :lol: :bih:

:lol: :lol: :lol:
Ništa iz ove slike zaključujemo da umjesto poklona i đeda mraza treba svakom djetetu poklonit kurban i novi kvalitetni nož da ga ono samo zakolje.
Meni ova djeca izgledaju sretno :)

Bolesno je djecu uciti nasilju..
Ove je Bolesno. .
HAVANA

#156 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by HAVANA »

Jok,deda mraz je grozan a ovo je krasno.Al u kurcu.
sha_ba

#157 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by sha_ba »

Boze sacuvaj :roll:
piupiu

#158 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by piupiu »

beniciodeltoro wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Video gdje djeca kolju je samo za povracanje
Simulirano nasilje, ništa drugačije od kauboja i indijanaca i švabi i partizana čega smo se mi igrali kao djeca. Koliko smo puta tako naše najbolje prijatelje "ubili".
I onda dodjoše 90.e ... :roll:
Kikibombona

#159 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

beniciodeltoro wrote: Meni ova djeca izgledaju sretno :)

Jel moguce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
salik79

#160 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

piupiu wrote:
beniciodeltoro wrote:
Simulirano nasilje, ništa drugačije od kauboja i indijanaca i švabi i partizana čega smo se mi igrali kao djeca. Koliko smo puta tako naše najbolje prijatelje "ubili".
I onda dodjoše 90.e ... :roll:
I tu posta jasno ko je, zapravo "simulir'o", a ko paketice prim'o.
Kikibombona

#161 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

Aj ne lupaj!

Ne kolju zivo stvorenje, vidis da se igraju!

:D
arzuhal

#162 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
beniciodeltoro wrote: Meni ova djeca izgledaju sretno :)

Jel moguce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elhamdulillahi, ovako i treba :thumbup: , učiti djecu od malih nogu instituciji kurbana (klanja ovce, krave..) u islamu kojoj će, dok su djeca, prisustvovati, a kasnije i sami uzeti učešća u klanju kurbana. Dok su djeca oni će se radovati djeljenju kurbanskog mesa po komšiluku, a pouke kurbanske žrtve su u tome da se, u ime Boga, oduzme život životinji a ne čovjeku.

Mada je ovo što vidim na klipu više za ove narode "eksplicitnije" naravi, južnjačkog temperamenta, gdje se životinje kolju na svakom ćošku, to nije civilizirana Evropa ipak...

Za klip :thumbup: :kiss:
Kikibombona

#163 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Elhamdulillahi, ovako i treba :thumbup: , učiti djecu od malih nogu instituciji kurbana (klanja ovce, krave..) u islamu kojoj će, dok su djeca, prisustvovati, a kasnije i sami uzeti učešća u klanju kurbana. Dok su djeca oni će se radovati djeljenju kurbanskog mesa po komšiluku, a pouke kurbanske žrtve su u tome da se, u ime Boga, oduzme život životinji a ne čovjeku.

Mada je ovo što vidim na klipu više za ove narode "eksplicitnije" naravi, južnjačkog temperamenta, gdje se životinje kolju na svakom ćošku, to nije civilizirana Evropa ipak...

I ja sam za to da se djeci od kolijevke uCeruje vjera u glavu. Vidis u Evropi sranja da izvines, ruse se crkve, pretvaraju u kafice i bordele. :D
arzuhal

#164 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:

I ja sam za to da se djeci od kolijevke uCeruje vjera u glavu. Vidis u Evropi sranja da izvines, ruse se crkve, pretvaraju u kafice i bordele. :D
Ja nisam ni za kakvo ućerivanje, a sve koji bi da ućeruju treba imati na očima :thumbup:
sha_ba

#165 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by sha_ba »

Sta se ovdje uceruje? :mrgreen:
Kikibombona

#166 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Ja nisam ni za kakvo ućerivanje, a sve koji bi da ućeruju treba imati na očima :thumbup:
I Djed mraz je izmisljen kako bi se djecici na suptilan nacin uCerivala vjera u glavu. Vecini vjernika je u ranom djetinjstvu ispran mozak. Malo straha, malo ljubavi, malo nagrade. De sine prekrsti se, de sine prouci... A djeca u stvari blage veze nemaju o cemu se tu radi.
Kikibombona

#167 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

sha_ba wrote:Sta se ovdje uceruje? :mrgreen:
Da izvines... vjera :D
arzuhal

#168 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:
I Djed mraz je izmisljen kako bi se djecici na suptilan nacin uCerivala vjera u glavu. Vecini vjernika je u ranom djetinjstvu ispran mozak. Malo straha, malo ljubavi, malo nagrade. De sine prekrsti se, de sine prouci... A djeca u stvari blage veze nemaju o cemu se tu radi.
E, čuj, djeca nemaju pojma o čemu se radi...jesu glupa i naivna ta djeca...njima da kažeš da Boga nema, oni bi ti povjerovali, jelde... :mrgreen:
JThomas

#169 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by JThomas »

ako misliš da će dedo dobroj djeci donijeti paketiće, to je bajka za djecu. a ako misliš da će dedo dobru djecu uzdići u vječni raj, vječne rijeke meda i mlijeka i trebe uvijek na usluzi, to je svetinja o kojoj ne možemo.
KB9

#170 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by KB9 »

hahahaha malac ladno zakla igracku tokom partija i to uz publiku :lol:

haman je vrijeme da se svijet posamara nuklearkama, nema ovo vise smisla
Kikibombona

#171 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote: E, čuj, djeca nemaju pojma o čemu se radi...jesu glupa i naivna ta djeca...njima da kažeš da Boga nema, oni bi ti povjerovali, jelde... :mrgreen:
Naravno. Djeci mozes usaditi u glavu sta zelis ako istrajno radis na tome. A vjera se temeljito usadjuje u glave.
sha_ba

#172 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by sha_ba »

Kikibombona wrote:
sha_ba wrote:Sta se ovdje uceruje? :mrgreen:
Da izvines... vjera :D
A iščeruju dedu mraza :? :mrgreen:
HAVANA

#173 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by HAVANA »

JThomas wrote:ako misliš da će dedo dobroj djeci donijeti paketiće, to je bajka za djecu. a ako misliš da će dedo dobru djecu uzdići u vječni raj, vječne rijeke meda i mlijeka i trebe uvijek na usluzi, to je svetinja o kojoj ne možemo.
Pa realno,ovo drugo je bolje,samo da ima i pive jos malo,al nema :(
JThomas

#174 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by JThomas »

jest da ovo drugo bolje zvuči, al' jednako je stvarno...
okanomalo

#175 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by okanomalo »

Op op opa. :D nikad europa. :roll:
Locked