Opet prebiše radnike!!
-
obelix1
#1 Opet prebiše radnike!!
Prebiše radnike u Jabanici,stvarno mi više nije jasno šta ovaj narod radi umjesto da se sa banditima obračuna prije CIK rezulata izbora žali jadne policajce (koji uzgred imaju djecu i porodicu) koji nisu hteli ali su isto revno morali namarisati radnike koji sa bore za svoju egzistenciju i budućnost svoje djece.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/101018031
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2 Re: Opet prebiše radnike!!
samo da prepišem komentar s druge teme.....
Živjele kartelske deMoNkratične vlasti !!!
Gdanjsk osamdesete
kada je jesen rekla
ne
Gdanjsk osamdesete
drzali smo palceve
rudari
studenti
brodogradiliste
svi mi
Gdanjsk osamdesete
uzavrele tvornice
dva puta se ne salju
tenkovi na radnike
nisu se usudili
pobijedili smo
svi mi
Poljska
u mome srcu mazurka
Poljska
nije nikad dala Quislinga
Živjele kartelske deMoNkratične vlasti !!!
Gdanjsk osamdesete
kada je jesen rekla
ne
Gdanjsk osamdesete
drzali smo palceve
rudari
studenti
brodogradiliste
svi mi
Gdanjsk osamdesete
uzavrele tvornice
dva puta se ne salju
tenkovi na radnike
nisu se usudili
pobijedili smo
svi mi
Poljska
u mome srcu mazurka
Poljska
nije nikad dala Quislinga
- veljaca
#3 Re: Opet prebiše radnike!!
Zalosno !!!!
-
komunalac
#4 Re: Opet prebiše radnike!!
I čini mi se da je to sve opet džabe....obelix1 wrote:Prebiše radnike u Jabanici,stvarno mi više nije jasno šta ovaj narod radi umjesto da se sa banditima obračuna prije CIK rezulata izbora žali jadne policajce (koji uzgred imaju djecu i porodicu) koji nisu hteli ali su isto revno morali namarisati radnike koji sa bore za svoju egzistenciju i budućnost svoje djece.
Sa Suda BiH došla odluka da se sve obustavi i sada radnici i policija džafe dobili degenek.
- jazzer
#5 Re: Opet prebiše radnike!!
E fakat smo nenadjebiva drzava!! Ne ulazim u to ko je kriv za taj incident ali ti ljudi protestvuju
sto zele da rade, da zarade svojim porodicama, nisu tu iz obijesti...
sto zele da rade, da zarade svojim porodicama, nisu tu iz obijesti...
- snaga_znanja
#6 Re: Opet prebiše radnike!!
Naravno sad ocekujem fantoma koji ce reci da je ovo napravio Zlatko Lagumdzija zajedno sa svojim komunistima i da se tako SDP brine za radnike! 
- snaga_znanja
#7 Re: Opet prebiše radnike!!
A sad ozbiljno.
Nece nama biti bolje dok se radnici, studenti i penzioneri ne budu ponasali ko u Grckoj. Njima ukinu 13 platu oni razbiju vladu i parlament. Ovi nasi nisu dobili 13 plata i glavna im je: "Suti moze bit gore"! Pa moze ako ti direktor nategne zenu dok ti gladujes pred firmom!
Nece nama biti bolje dok se radnici, studenti i penzioneri ne budu ponasali ko u Grckoj. Njima ukinu 13 platu oni razbiju vladu i parlament. Ovi nasi nisu dobili 13 plata i glavna im je: "Suti moze bit gore"! Pa moze ako ti direktor nategne zenu dok ti gladujes pred firmom!
- Diogen_iz_Sinope
#8 Re: Opet prebiše radnike!!
snaga_znanja wrote:A sad ozbiljno.
Vise sam za feancuski pristup...bez razvaljivanja (organizovaog) nase imovine, ali da zvoni u usima jos mjesec dana poslije toga..
-
zonbirile
#9 Re: Opet prebiše radnike!!
ja ima i temišvarski metod,u bodljikavu žicu pa na kandelaber.
-
The 51st State
#10 Re: Opet prebiše radnike!!
podrska policiji u obavljanju zakonom predvidjenih duznosti.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#11 Re: Opet prebiše radnike!!
The 51st State wrote:podrska policiji u obavljanju zakonom predvidjenih duznosti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Baltazar_khan
#13 Re: Opet prebiše radnike!!
1946 wrote:The 51st State wrote:podrska policiji u obavljanju zakonom predvidjenih duznosti.
- svakako_lud
#14 Re: Opet prebiše radnike!!
Baltazar_khan wrote:1946 wrote:The 51st State wrote:podrska policiji u obavljanju zakonom predvidjenih duznosti.![]()
![]()
-
BJB
#15 Re: Opet prebiše radnike!!
Kako nije sramota vas koji podrzavate to sto je policija napravila nocas!!!
Napali su jadne radnike koji samo brane jedini hljeb koji imaju...
Ako se unisti Granit kako su planirali, svi ti ljudi ce ostati na ulici bez hljeba i ikakvih prihoda...
Policija nek se srami sto su prihvatili da tuku radnike, gadjaju ih suzavcem, pucaju na njih iz nekakvih topova....
Da su vasi ocevi ili braca medju tim radnicima, drugacije biste pricali..Zivi bili, pa i vi docekali da vam policija tuce rodbinu, sugradjane i prijatelje...
Ako se unisti Granit kako su planirali, svi ti ljudi ce ostati na ulici bez hljeba i ikakvih prihoda...
Policija nek se srami sto su prihvatili da tuku radnike, gadjaju ih suzavcem, pucaju na njih iz nekakvih topova....
Da su vasi ocevi ili braca medju tim radnicima, drugacije biste pricali..Zivi bili, pa i vi docekali da vam policija tuce rodbinu, sugradjane i prijatelje...
-
The 51st State
#16 Re: Opet prebiše radnike!!
ironija drug, zna se kojim forumasima upucena.BJB wrote:Kako nije sramota vas koji podrzavate to sto je policija napravila nocas!!!![]()
![]()
![]()
- snaga_znanja
#17 Re: Opet prebiše radnike!!
Ironija (grč. εἰρωνεία, eironeia = hinjeno ignoriranje) jezični je izraz i figura u kome je pravo značenje riječi ili prikriveno ili suprotno doslovnom značenju izraza, upotrijebljenih riječi.BJB wrote:Kako nije sramota vas koji podrzavate to sto je policija napravila nocas!!!![]()
![]()
![]()
-
The 51st State
#18 Re: Opet prebiše radnike!!
covjek mozda nije upucen u forumske nijanse, svako bi tako reagovao ko ne poznaje istoriju pojedinih podforuma.snaga_znanja wrote:Ironija (grč. εἰρωνεία, eironeia = hinjeno ignoriranje) jezični je izraz i figura u kome je pravo značenje riječi ili prikriveno ili suprotno doslovnom značenju izraza, upotrijebljenih riječi.BJB wrote:Kako nije sramota vas koji podrzavate to sto je policija napravila nocas!!!![]()
![]()
![]()
- Mikado
#19 Re: Opet prebiše radnike!!
Nije problem u policiji vec u onome ko im je naredio da uvedu stecajnog upravnika u posjed bez obzira na cinjenicu da je drzavno tuzilaštvo (Tužilaštvo BiH) tražilo da se sve obustavi dok se istraga ne završi.
Ko je poslao ni manje ni vise 500 policajaca (toliko ih nije obezbjedjivalo tekmu BiH - SCG) da uvedu stecajnog upravnika u posjed ? Neko mora odgovarati za tu zloupotrebu.
Ko je poslao ni manje ni vise 500 policajaca (toliko ih nije obezbjedjivalo tekmu BiH - SCG) da uvedu stecajnog upravnika u posjed ? Neko mora odgovarati za tu zloupotrebu.
-
zonbirile
#20 Re: Opet prebiše radnike!!
pa kao i uvijek pogrešna reakcija radnika.I onda sam govorio,da su radnici GRAS trebali iz loge na Vrbanji izvući Bimu,kao i sutra svakog drugog.Mala je Jablanica,zna se ko ih je pokrao,koktel na kuću i na ulicu,jebeš fabriku ionako je sjebana.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: Opet prebiše radnike!!
čuj ko je kriv ćete i ujke kao i komiji 
-
zonbirile
#22 Re: Opet prebiše radnike!!
-------------------------komi wrote:čuj ko je kriv ćete i ujke kao i komiji
samo su oni i krivi,dugi su Očevi nacije,Utemeljitelji,Osnivači
-
hadžialagić
#23 Re: Opet prebiše radnike!!
Podrška policiji?
U sukobu sa radnicima koji brane svoju fabriku? Bože sačuvaj. Sve sado-mazo.
- kamen spoticanja
#24 Re: Opet prebiše radnike!!
vidis ovde se sad lome koplja...i to je ono sto ce obiljeziti sljedecih 4 godine svh vrsta vlasti...sute i crveni i zeleni...ne bi da se zamjeraju koalicionih partnerima...zoom66 wrote:vazhno je prichati o iranu, dodiku, srbiji, aliji, sinu u alije, meHkom nadriljekarstvu, koalicijama - mogucim i nemogucim, zlaji, lepom i shcepi, a za radnike, pljachku i pendrek u provinciji koga briga.cijeli dan 22 komentara. super
a inace onome ko je naredio udar na radnike i provukao patku da su radnici naoruzani i spremaju napad na policiju zelim dug zivot i tesku bolest
- poznanik
#25 Re: Opet prebiše radnike!!
Večeras sam čuo komentar Mladena Ivanića za privredne gigante u RS, u kojem kaže da je "državi" (vlasti) u interesu da nestanu veliki kolektivi (Incel, Rudi Čajavec i sl), kako sutra ne bi mogli biti predvodnici nemira i nezadovoljstava ekonomskom krizom.
Ne znam koliko broji jablanički "Granit", ali znam da je uvijek bio napredan kolektiv, i uz "HE na Neretvi" bio nosilac privrednog razvoja Jablanice.
Ne znam stvarni povod štrajku, ali poslati 500 policajaca, od kojih su pola specijalci, šalje se samo na državne neprijatelje i opasne protivnike. Zar su radnici "Granita" državni neprijatelji?
Čini mi se da je neko iskoristio ovlaštenje i prekomjerno upotrijebio silu i poziciju nadređenog... Neko zbog toga treba odgovarati, bez obzira bili radnici u pravu ili ne!
Ne znam koliko broji jablanički "Granit", ali znam da je uvijek bio napredan kolektiv, i uz "HE na Neretvi" bio nosilac privrednog razvoja Jablanice.
Ne znam stvarni povod štrajku, ali poslati 500 policajaca, od kojih su pola specijalci, šalje se samo na državne neprijatelje i opasne protivnike. Zar su radnici "Granita" državni neprijatelji?
Čini mi se da je neko iskoristio ovlaštenje i prekomjerno upotrijebio silu i poziciju nadređenog... Neko zbog toga treba odgovarati, bez obzira bili radnici u pravu ili ne!