Kakvo je sad ovo otcjepljenje?
Hocel ko pitati stanovnike Sarajeva sta misle o ovome? Ja licno sam protiv! Dok nekako svi ne vidimo da nam od njih vise ne prijeti nikakva, ali nikakva opasnost.
Jel ti ovo ozbiljno?sarajevac wrote: Na silu stvoren paragrad sada treba da se integrise u grad i da time dobije full legitimitet, pa da onda zaprdjuju i blokiraju i ovdje... nema potrebe za tim... bolje je ovako.
Da. Najozbiljnije. Da me neko nesto pita, a ne pita, pristao bih samo da se vrate pod prijeratnim imenima opstina a nikako kao jedna cjelina (istocno SA)._BosanaC wrote:Jel ti ovo ozbiljno?sarajevac wrote: Na silu stvoren paragrad sada treba da se integrise u grad i da time dobije full legitimitet, pa da onda zaprdjuju i blokiraju i ovdje... nema potrebe za tim... bolje je ovako.
karanana wrote: A i vidi se razlika izmedju 2 "grada". Mozda je to rat ucinio ali mi I. Sarajevo zaista izgleda srpsko, a cini mi se da je tamo uvijek bila srpska vecina, sto jest jest.
Necemo se ni pitati. I.Sarajevo ce biti dio prijeratnih opstina koje su pripadale gradu. Ovo je sve najvjerovatnije priprema za novo unutrasnje uredjenje BiH. Zato se valjda Dodik uzjogunio sa referendumom, zna da mu se iza ugla sprema transformacija R.S u nesto jos neidentifikovano. Vrijeme ce pokazati je li to bolje ili gore za sve nas.A_I_ wrote:karanana wrote: A i vidi se razlika izmedju 2 "grada". Mozda je to rat ucinio ali mi I. Sarajevo zaista izgleda srpsko, a cini mi se da je tamo uvijek bila srpska vecina, sto jest jest.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma nek se oni spajaju sa stjencugama i kanjonima sa nama ne bih ih zelio vidjeti onako prljave i zapustene u tram. ili troli...
Ma nek se spajaju izmedju sbe i ljepilom bas me briga ali dosta smo imali problema zbog njih 92..sad se ide opet na isto al mirnim putem..
Neko je spomenuo i ja se potpuno slazem u pitanju je lova..koju daje budzet kantona i grada Sarajeva..puno je tu miliona u pitanju..
Ja znam da vuk dlaku mjenja al cud nikada..tako ni srbi ovi oko Sarajeva sto su nas gadjali 4 godine..![]()
I Lukavica, Trebević, Kotorac, ....sve je to moja (i njihova) Bosna...Tramvaj, trola, ekonomski i ostali integrirajući interesi su prihvatljivi. Kada sam mogao raditi sa likom koji mi je sam priznao da je u ratu "povlačio špagu" odozgo, mogu prihvatiti i to da se reintegriše ovaj dio Bosne. Bila amnestija. Šta ćeš...Što se tiče opasnosti, ima jedinstvena policija...Shoba wrote:naravno da je to zbog love, ljudima dosadilo da nemaju nista od Banjaluke. Ali ne vidim drugih kohezionih faktora u BiH osim ekonomskog interesa, i u tom svjetlu, mislim da je to dobra ideja da se i oni aktivno ukljuce u rjesavanje gradskih problema. Sarajevo je glavni grad BiH, i koliko je nas toliko je i njihov. Mislim da bi ovo bio dobar primjer kako se stvari mogu normalizovati.
Ako zaista hocemo jedinstvenu BiH onda je ovo jedini put.....