opet o vuvuzelama

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
amrica

#1 opet o vuvuzelama

Post by amrica »

Izgleda da odlaze u istoriju, koliko to bude moguce :D , u Europi, kod nas ce se slusati jos dugoooo

"Nakon bučnog SP-a u Južnoafričkoj Republici, koje će mnogi pamtiti po iritantnom zvuku vuvuzela, redom su krenule zabrane te dugačke navijačke plastične trube.
Osim teniskog Grand Slama u Wimbledonu, koji je prvi reagirao strogom zabranom unošenja vuvuzela na tribine All England Cluba, nakon njih krenule su i zabrane drugih.

Od UFC-a kada je reagirao predsjednik UFC-a Dana White rekavši kako 'vuvuzele stvaraju najodvratniji zvuk koji je čuo' :dance: pa do FIBA-e koja je uoči SP-a u košarci strogo zabranila unošenje vuvuzela i truba u košarkaške dvorane u Turskoj.

U međuvremenu su reagirali i Novozelanđani kako bi spasili svoj nacionalni sport ragbi, a uoči nogometne Lige prvaka, Europske lige te naravno kvalifikacijskih utakmica za Euro 2012. reagirala je – očekivano - i UEFA.

Vodeće tijelo UEFA-e odlučilo je kako svih njenih 53 udruženja obavijesti kako su se za takav potez odlučili jer nije u duhu europskog nogometa i kako se na stadionima snažnim zvukom vuvuzela ne bi narušila prava nogometa atmosfera.

Također su u priopćenju dodali kako ne mogu riskirati da se naruši kontakt između igrača i gledatelja koji je dio kulture europskog nogometa gdje posebno misle na pjevanje i navijanje navijačkih skupina.

Očito je SP u Južnoafričkoj Republici bila dovoljna opomena za FIFA-u pa je potez UEFA-e u biti sasvim logičan."
Obuca9

#2 Re: opet o vuvuzelama

Post by Obuca9 »

Bolje da si otvorila temu "Opet o Larissi" :p
Manijakus

#3 Re: opet o vuvuzelama

Post by Manijakus »

:D Cuj kod nas ce se slusat jos dugo ..ko ce ih slusat ba ? Moze unijet jedno dvoje na tribinu i dobit ce batina cim puhne u nju od prve osobe koja sjedi do njega :D :lol: :lol: zensko i nogomet uvijek sam mrzio tu kombinaciju :D
burek_in_space

#4 Re: opet o vuvuzelama

Post by burek_in_space »

Manijakus wrote::D Cuj kod nas ce se slusat jos dugo ..ko ce ih slusat ba ? Moze unijet jedno dvoje na tribinu i dobit ce batina cim puhne u nju od prve osobe koja sjedi do njega :D :lol: :lol: zensko i nogomet uvijek sam mrzio tu kombinaciju :D
Globuse, ne seruckaj. :oops:

Eto ti vuvuzela i na Koshevu i na Grbavici, pa ne znam da je iko dobio batina.
Nuclear Winter

#5 Re: opet o vuvuzelama

Post by Nuclear Winter »

burek_in_space wrote:
Manijakus wrote::D Cuj kod nas ce se slusat jos dugo ..ko ce ih slusat ba ? Moze unijet jedno dvoje na tribinu i dobit ce batina cim puhne u nju od prve osobe koja sjedi do njega :D :lol: :lol: zensko i nogomet uvijek sam mrzio tu kombinaciju :D
Globuse, ne seruckaj. :oops:

Eto ti vuvuzela i na Koshevu i na Grbavici, pa ne znam da je iko dobio batina.
Ako ih ima,to je 5-6 komada,a ne ko dole 5-6.000 Majke mi da krenu trubiti u većem broju bilo bi svašta
burek_in_space

#6 Re: opet o vuvuzelama

Post by burek_in_space »

Nuclear Winter wrote:
Ako ih ima,to je 5-6 komada,a ne ko dole 5-6.000 Majke mi da krenu trubiti u većem broju bilo bi svašta
Negdje sam naletio na podatak da je na SP-u bilo dovoljno stotinjak vuvuzela po utakmici da naprave onu zaglushujucu buku, koja mi je sjebala ugodjaj pracenja utakmica. :x
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7 Re: opet o vuvuzelama

Post by 1946 »

burek_in_space wrote:
Nuclear Winter wrote:
Negdje sam naletio na podatak da je na SP-u bilo dovoljno stotinjak vuvuzela po utakmici da naprave onu zaglushujucu buku, koja mi je sjebala ugodjaj pracenja utakmica. :x
Ne znam je li protiv Čelika ili protiv Zrinjskog lik na sjever donio i 15tak minuta prije početka puhnu jednom u nju. Nakon prijekih pogleda koje je doživio od cijele tribine, samo ju je lagano odložio kraj sebe i nije je više uzimao :lol:
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#8 Re: opet o vuvuzelama

Post by punk's not dead »

1946 wrote:
burek_in_space wrote:
Nuclear Winter wrote:
Ne znam je li protiv Čelika ili protiv Zrinjskog lik na sjever donio i 15tak minuta prije početka puhnu jednom u nju. Nakon prijekih pogleda koje je doživio od cijele tribine, samo ju je lagano odložio kraj sebe i nije je više uzimao :lol:
apsolutno identican slucaj na sjeveru grbavice,protiv cibalije. :mrgreen:
Manijakus

#9 Re: opet o vuvuzelama

Post by Manijakus »

Eto Burek sta sam ti reko :D Ne m0re to kod nas ba ..mozda bi mogo da uleti medju penzionere :D
burek_in_space

#10 Re: opet o vuvuzelama

Post by burek_in_space »

Manijakus wrote:Eto Burek sta sam ti reko :D Ne m0re to kod nas ba ..mozda bi mogo da uleti medju penzionere :D
Da se razumijemo, ono "seruckanje" se odnosilo na tvoju konstataciju o zhenama i fudbalu. :oops:
A shto se tiche vuvuzela, vidjecemo josh, mada bih lichno volio da nijedna ne bude ni na 5 kilometara oko bilo kojeg stadiona.
Murat Sabanovic

#11 Re: opet o vuvuzelama

Post by Murat Sabanovic »

Image

evo jedna vuvuzuela,pa kome se duva, nek izvoli.....
Locked