Opet nepismenost Avaza

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
cikavelja

#1 Opet nepismenost Avaza

Post by cikavelja »

obuca

Post by obuca »

ja vidim müsli da pise :lol: nevjerovatno :lol: :lol: :lol:
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Da ispali su nepismeni totalno , ne znaju oni sta je müsli valjda...E sad jel to bila igra rijeci , asocijacija od müsli , na Muslimane, ne znam i nebi da komentarisem...U bukvalnom smislu , ne pise nista ruzno , covjek voli da jede müsli i voli Muslimane...A u igri rijeci moze znaciti svasta...Pa nek svako shvati kako hoce...Greska novinara Avaza je sto citaoce nisu uputili sta to znaci i da je to igra rijeci tj. asocijacija , ako su vec nesto htjeli tako da napisu , da je to provokacija...

Müsli = zitarice , sjemenke...jede se sa mlijekom ,vocem , medom, jogurtom...
amrica

Post by amrica »

ima li citav clanak da se moze procitati, ovo sitno, nista se ne vidi.
cico x

Post by cico x »

i mene srbi guzica za avaz!
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

grafit je uvijek neka zezancija, tako i ovaj. sto se tice avaza dobro su izgubljeni u prevodu, a sto se tice grafita, mog'o bi se nazvati simpaticnom, soft provokacijom. skoro pa smijesno, da se ne radi o rasizmu, fasizmu i nacionalizmu....
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

DobroJutroKolumbo wrote:Da ispali su nepismeni totalno , ne znaju oni sta je müsli valjda...E sad jel to bila igra rijeci , asocijacija od müsli , na Muslimane, ne znam i nebi da komentarisem...U bukvalnom smislu , ne pise nista ruzno , covjek voli da jede müsli i voli Muslimane...A u igri rijeci moze znaciti svasta...Pa nek svako shvati kako hoce...Greska novinara Avaza je sto citaoce nisu uputili sta to znaci i da je to igra rijeci tj. asocijacija , ako su vec nesto htjeli tako da napisu , da je to provokacija...

Image

Da Müsli na njemackom jeste prehrambeni proizvod, ali kada ovu poruku napises na zidu porusene dzamije onda nema dvojbe na sta se tacno misli. Ili...?
internet

Post by internet »

Image
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Da ispali su nepismeni totalno , ne znaju oni sta je müsli valjda...E sad jel to bila igra rijeci , asocijacija od müsli , na Muslimane, ne znam i nebi da komentarisem...U bukvalnom smislu , ne pise nista ruzno , covjek voli da jede müsli i voli Muslimane...A u igri rijeci moze znaciti svasta...Pa nek svako shvati kako hoce...Greska novinara Avaza je sto citaoce nisu uputili sta to znaci i da je to igra rijeci tj. asocijacija , ako su vec nesto htjeli tako da napisu , da je to provokacija...

Image

Da Müsli na njemackom jeste prehrambeni proizvod, ali kada ovu poruku napises na zidu porusene dzamije onda nema dvojbe na sta se tacno misli. Ili...?
Pa to sam i ja rekao...igra rijeci...ali u bukvalnom smislu, znaci, to sto znaci...Ali novinar koji je pisao clanak trebao je naglasiti da je to asocijacija...A nikako reci, znaci to i to...pogresno informise javnost...Znaci morao je reci; radi se o provokaciji jer ta rijec asocira na Muslimane...

EDIT:
Da i ova druga recenica upucuje na to da autor grafita "voli Muslimane"...Zasto bi pisao ovu drugu recenicu ako je vec gore napisao, sta je napisao...Znaci da je trebala da bude provokacija stajala bi samo prva recenica!! Po mom misljenju , ovo je uradio neko iz zajebancije...
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

jos jedan od pokazatelja kakva je kretenska i supacka novina avaz.
njima treba udariti neki "ekoloski" porez jer zagadjuju bosnu vise no ijedna industrija.

slazem se s onim koji kazu da je grafit i te kako dvosmislen, ali od dvosmislenosti do mrznje je dug put.
´
p.s strah me da ce moj prezir prema avazu postati opsesija :D
uhljupce

Post by uhljupce »

Ironija druze, pojest ce ih jer ih voli .....
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ma provokacija je garant, na kraju krajeva sta ima pisati grafite na porusenoj dzamiji, ali kretene iz avaza niko ne moze "optuziti" da spustaju tenzije.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

callmethebreeeze wrote:jos jedan od pokazatelja kakva je kretenska i supacka novina avaz.
njima treba udariti neki "ekoloski" porez jer zagadjuju bosnu vise no ijedna industrija.

slazem se s onim koji kazu da je grafit i te kako dvosmislen, ali od dvosmislenosti do mrznje je dug put.
´
p.s strah me da ce moj prezir prema avazu postati opsesija :D
Voljela ja AVAZ ili ne, ima jedna tema o Avazu i tim stvarima, ova ide pod kljuc.
Nemojte se duplati i meni posla tovariti. Hvala.
:-)
Locked