Opet jebo...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

gavrilo

Post by gavrilo »

dobro ne morate mi opisat' raju u sarajevu... :roll: :x
Stitch__

Post by Stitch__ »

pa sto ne pitas komsije? znas sta ce ti rec

Image

raja u sarajevu :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stitch__ wrote:pa sto ne pitas komsije? znas sta ce ti rec

Image

Vidi fakat, eno Zuhdije sa sestog u prvom redu... :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

halo tuzla, uslikaj se pa postaj :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D:D:D je prva faza :( :( :(
hary68

Post by hary68 »

ma sta vise branite aliju,evo ja sam bio borac armije bih od prvog dana i otisao sam iz sarajeva kad se rat zavrsio,pa sta vise spominjete da nije bilo alije ne bi bilo ni bosne.Ja bih prije rekao da nije bilo raje da se prikljuce odbrani bosne nebi je ni bilo,a sto se tice alije mozda da ga nije bilo ne bi ni bakir imao para a i ostali seratori oko alje...Svi su se nakrali para jebem ih ja sve odreda...A sto se tice Sarajeva ne vjerujem da cu se ikad vise vratiti jer to sta su uradili od Sarajeva nebi ni cetnici napravili i zato JEBO ALIJU
car-x

Post by car-x »

hary68 wrote:ma sta vise branite aliju,evo ja sam bio borac armije bih od prvog dana i otisao sam iz sarajeva kad se rat zavrsio,pa sta vise spominjete da nije bilo alije ne bi bilo ni bosne.Ja bih prije rekao da nije bilo raje da se prikljuce odbrani bosne nebi je ni bilo,a sto se tice alije mozda da ga nije bilo ne bi ni bakir imao para a i ostali seratori oko alje...Svi su se nakrali para jebem ih ja sve odreda...A sto se tice Sarajeva ne vjerujem da cu se ikad vise vratiti jer to sta su uradili od Sarajeva nebi ni cetnici napravili i zato JEBO ALIJU
konkretno.. ima malo odstupanja od mog stava, ali sve u svemu, slazem se..
radeljas

Post by radeljas »

hary68 wrote:.Ja bih prije rekao da nije bilo raje da se prikljuce odbrani bosne nebi je ni bilo
isto se slazem sa vecinom napisanog i dodajem da nije bilo sirotinje koja je zivila na perfieriji grada i koja je sa nesto pushaka stala da brani prije svega svoje porodice i sebe plus odredjeni broj hrabre raje iz grada koji su isli srcem, niti bi se sarajevo, a ni bosna odbranili. ali prica oko "jebo aliju" je vise simbolicka i metaforicka ... evo hrvati su iskopali da je brega 92. bio na izboru mis borova sela u ziriju i traze da se ne dozvoli da drzi koncert. previse je im'o takvih ispada i podrske milosevicu da bi mog'o pricati kako je bio neutralan, kompozitor koji je radio ono sto zna ...
RPM

Post by RPM »

hary68 wrote: jer to sta su uradili od Sarajeva nebi ni cetnici napravili i zato JEBO ALIJU
mozda ne bi oni pravi ravnogorski cetnici, pa to je kulturan svijet vec oni odbjegli po shumama i gorama ... :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Alfons Kauders wrote:
Stitch__ wrote:pa sto ne pitas komsije? znas sta ce ti rec

Image

Vidi fakat, eno Zuhdije sa sestog u prvom redu... :D
Mislis saffu... :D
Ja sam svoje misljenje na ovu temu iznio na svom blogu... ne da mi se raspravljati po forumu, na ovu temu... :)
Harrys

#36 Re: Opet jebo...

Post by Harrys »

Fair Life wrote: Covjece, ovo je fakat bila zajebana svirka!

Cetvrtak... 00.30... kraj koncerta

___Goran Bregovic: I Kakav ti je koncert?
Senad Avdic: Nisam bio, dimra, jarane.
___Goran Bregovic: Dimra i ja, al' sam bio na koncertu...
Senad Avdic: Ha, ha, svaka ti je zlatna...
___Goran Bregovic: Fakat si me iznenadio, ti si zadnji od kog sam ocekivao da ce me podrzati... Hej, covjece, __________________.zove me Bojan Hadzihalilovic u najvecoj trci da me moli da primim Senada Pecanina...
Senad Avdic: Jebo Pecanina, hvala ti za koncert, buraz.
___Goran Bregovic: Hvala Sarajevu za koncert.
Senad Avdic: Jesi li cvik'o?
___Goran Bregovic: Jesam, loma, jebiga.
Senad Avdic: I, kako je zavrsio koncert?
___Goran Bregovic: Zar je zavrsio?
Senad Avdic: Vidimo se za Vidovdan u Beogradu!
___Goran Bregovic: Bujrum, i jebi se i ti i Vidovdan!
Senad Avdic: Jebi se i ti i Sloba i Alija, ha, ha...
[/quote]

Fair, hvala ti na ovom isjecku,
ovo je onaj pravi humor,iz srca,iz duse,.... :lol: :lol:
Zox

Post by Zox »

Stitch__ wrote:
Prenj wrote:
Stitch__ wrote: inace, koliko god to bilo nevjerovatno, mislim da je ovdje senad avdic OK :D
:? :? :?
vidi ovog sto se cudi :D
ozbiljno...jebo ih sve, vazna je muzika...rado bih otisao i u bg na koncert :)

sinoc mi je avdic bio sega, prica na FTV kako su u BiH novinari nekulturni...a zaboravlja svoje naslove tipa KO IM JEBE MATER i sl.. :roll:
Nije bilo ko im jebe mater vec jebemo vam Hajku
digger

#38 Re: Opet jebo...

Post by digger »

Fair Life wrote: Covjece, ovo je fakat bila zajebana svirka!
___Goran Bregovic: Fakat si me iznenadio, ti si zadnji od kog sam ocekivao da ce me podrzati... Hej, covjece, __________________.zove me Bojan Hadzihalilovic u najvecoj trci da me moli da primim Senada Pecanina...
Od ovog Senada, sam biser do bisera...
halo

#39 Re: Opet jebo...

Post by halo »

Fair Life wrote:
[img]http://home.swiftdsl.com.au/~hamdija/fstab/slink/logoSB.jpg[/img][color=white]__[/color]broj 448, 16/06/2005. wrote:GORAN BREGOVIC ZA "SB" NAKON KONCERTA

Covjece, ovo je fakat bila zajebana svirka!

Svaka cast Senadu Avdicu puno je gotivniji od onog supka debelog pecanin koji je sljego sa kosova u bh :D :D :D :D :D :D :D
Zreli

Post by Zreli »

taj intervju nikad nije ni postojao, nego ga je taj pacov iz SB izmislio. to je jasna stvar.
gavrilo

Post by gavrilo »

A wrote:
gavrilo wrote:dobro ne morate mi opisat' raju u sarajevu... :roll: :x
Dodji pa vidi sam.
kul odgovor... :-?
|@|€[~]|

#42 Re: Opet jebo...

Post by |@|€[~]| »

halo wrote:
Fair Life wrote:
[img]http://home.swiftdsl.com.au/~hamdija/fstab/slink/logoSB.jpg[/img][color=white]__[/color]broj 448, 16/06/2005. wrote:GORAN BREGOVIC ZA "SB" NAKON KONCERTA

Covjece, ovo je fakat bila zajebana svirka!

Svaka cast Senadu Avdicu puno je gotivniji od onog supka debelog pecanin koji je sljego sa kosova u bh :D :D :D :D :D :D :D
Pa zar Pećanin nije iz Sandžaka?
Tsunami

Post by Tsunami »

Qler wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/
EKSKLUZIVNIH 48 SATI:
"SB" se nije odvajala od "Bijelog dugmeta"

Koncert BIJELOG DUGMETA u Sarajevu je mjesecima prije održavanja proglašavan događajem "visokog rizika": samo su "SB" i njeni reporteri imali privilegiju da ovaj spektakularni događaj dožive i prožive sa članovima i menadžmentom "Bijelog dugmeta"

NAJTEŽIH 48 SATI BIJELOG DUGMETA: Nakon što je dojavljeno da će na "Koševu" biti postavljena bomba, Milić Vukašinović je članove "Dugmeta" ohrabrio riječima

SAMO PIČIMO: PREŽIVIO SAM MILION KARADŽIĆEVIH BOMBI U RATU!
Mica lud :D
dajte ljudi ko je pretplatnik SB neka kopira ovaj tekst.....please :)

(ubaciti i slike ako nije problem)

:shock: :D
neutralac

Post by neutralac »

Mica lud

Volim Micu samo sto je pozitivno opicen. :D
gedzo

#45 Opet jebo...

Post by gedzo »

Ma ebem ja njih obojicu. NARODE MA KO IM EBE MATER VALJDA NESTO LJEPSE U ZIVOTU O CEMU SE ME SE MOZE DISKUTOVATI NEGO O POLITICI I O TIM PJEVACIMA IZ NAFTALINA? A i te novine Dane i slobodnu bosnu treba jebati isto tako, stalno pisu kojekakva politicka sranja kako bi se narod nasikirao i kako bi prodali novine u sto vecem tirazu. A nijedne ne placaju porez. (oslobodjeni poreza blabla) Mediji diktiraju zivot narodu, kad si vidio u Danima ili Slobodnoj Bosni da nesto fino stoji nego samo zavadi i uprljaj necije ime (bez obzira cije) glavno da tiraz ide. "Losa reklama je isto reklama". Koliko ima studenata u gradu ???
Kako da ne naprave neke normalne novine treba malo gledati u buducnost i fine stvari: KADA GOD CITAM NOVINE ILI GLEDAM BH TELEVIZIJU PADNE MI MRAK NA OCI I MISLIM DA SU SVE LOPOVI I MAFIJA U BIH: Pa fin smo mi narod zar se nemoze nesto lijepo napisati za tu BiH ili koji grad u Bih ili o nekom gradjaninu. Npr. prva strana u SB ili Danima da stoji da je neko fin i da se neko postuje pa bilo ko . Tuga je to.
gedzo

#46 Opet jebo...

Post by gedzo »

Jos nesto jedno pitanje za omladinu kao sto sam primjetio jedno 85% korisnika foruma je omladina.
Zar treba mozak trovati ovakvim sranjima??
CITAV ZIVOT TREBA SLUSATI KOJEKAKVA POLITICKA SRANJA GDJE I MUZICARI I MEDIJI TRUJU MOZAK NARODU ?
Volim Bosnu i Hercegovinu i jos vise bi je volio kada bi bila bez ikakve politike. Da se mediji malo vise okrenu pozitivnim stvarima.Npr. klikni gore na mediabase i ako u ijednim novinama na prvoj strani nije neka politicka vijest odsjei mi ruku. Trebaju fine stvari a ne samo na ovaj crnjak.
Zivim u inostranstvo bio sam na tri kontinenta ali nigdje crnjaka ko u Bosni zasto me srce boli.
Fair Life

#47 Re: Opet jebo...

Post by Fair Life »

[img]http://www.oslobodjenje.ba/templates/JavaBean/images/image_01.jpg[/img] [size=150]18. Juni, 2005.[/size] wrote:Image

Pise: Josip Vricko

Jebo Bregovića, al što ćemo mi!?

Prije otprilike petnaestak godina, kada smo se već navikavali na život bez najdražeg sina, u jednom je sarajevskom kafiću, ničim izazvan, ali zato malo pripiti gospodin opsovao Jovanku, Broz, zna se. Nastao je tajac, a onda su se - gdje se, bolan, nje sjeti?! - svi nasmijali. Osim jednoga... Nakon nekoliko dana na vrata njegovatelja uspomene na prvu drugaricu SFRJ pokucala je narodna milicija i okružni mu je sudija odredio šestomjesečni zatvor. U međuvremenu, demokracija nam je donijela pravo da se može spominjati čak i predsjednik - izravno. Zapravo, netko može - ni demokracija, dakako, nije savršena, a netko...

Bivši predsjednik, dakle suprug Jovankin, bio je - ne faleć mu Partiju - predsjednik svih nas, tj. svih naroda i narodnosti, pa se nije gledalo tko psuje Broza. Miliciji je, u tom slučaju, mio ma koje vjere bio. Ovaj drugi predsjednik, što počiva, uz solidne mjere sigurnosti, na Kovačima nije, pak, najdraži i najveći sin svih naših (bh.) naroda, nego samo jednoga. Pa, to je makar čista dijalektika, samo reprezentativci toga naroda mogu spominjati Njega i njegovu užu rodbinu.

I, nema, pritom, veze što je riječ o naturaliziranom reprezentativcu iz povremeno (čak) i prijateljske Srbije i Crne Gore, da ne kažem Crne Srbije, kako bi se, ustvari, trebala zvati ta država nakon što se, od vremena kada smo svi (?) jeli zlatnom žlicom, raspala nekoliko puta.

I, dakle, kaže vrli pitac neki “Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh "jebo njega". A na što, navodno, muzičar, ne zamalo, nego i izravno spomenu predsjednika "u nezgodnom kontekstu". I hajka je krenula... Štoviše, činilo se kako će pećaninzacija i hayatizacija dati rezultata, predratni istaknuti Titov omladinac, (po)ratni Alijin liberal posebna kova, kaže kako je koncert najveće balkanske grupe svih vremena Bože sačuvaj (gluho bilo, valjda), voditelj teve - tjeralice kaže da čeka da se okupi "Azra", "Zelene beretke" i ostali mladi muslimani, traže da se koncert zabrani, a muzičar, koji je citirao naturaliziranog reprezentativca grada Sarajeva, proglasi personom non grata, bošnjački domoljub s druge crte bojišnice iz Švedske prijeti bombom...

A samo je malo nedostajalo da najpoznatiji sarajevski muzičar dobije "zlatnog ljiljana", ako je još koji ostao. Petnaestak dana uoči koncerta u islamskim informativnim novinama gitarista, što se sjetio Predsjednika u nezgodnom kontekstu, proglašen je gotovo bošnjačkim preporoditeljem. Sučeljen mu je, ni kriv ni dužan, i jedan kronični Sarajlija, jer je - gluho bilo i naopako! - pjevao o Lidiji, Martini... Ani - čak! Dok je preporoditelj, već tada bošnjački misleći da ga cijelo Sarajevo razumije, pjevao o Selmi, staroga bošnjačkoga pjesnika Vlade Dijaka. Kako je, u međuvremenu, ta, za nacionalne ateste bitna, Selma, čini se, ispala kroz prozor, muzičar pogana jezika opjevao je i stanovitu Esmu. I to bi bilo dovoljno, sve do ovih naših dana, da gitarista bude ovjenčan... No, to mu nije bilo dosta, te je, za svaki slučaj, zapjevao i "... mjesec Ramazana dolazi"... I, tvrdi islamski informativni list, muslimani su, blagodareći tomu inovjerniku prvi put - bez straha - mogli spominjati, pače i pjevati, o tom najsvetijem mjesecu. Dok je, primjerice, gotovo istovremeno Merlin pjevao "Božić je". Pa, zar doista nije preporoditelj?! Ovaj prvi, a ne, naravno, ovaj drugi!

Ali, jebi ga, navuklo ga je na psovku i sav minuli rad je umalo otišao u vražiju mater.

Ipak, kad su se već vrli pitac neki i nesuđeni preporoditelj u bezobraznom kontekstu sjetili Predsjednika, moram se sjetiti one prve psovke zbog koje se štucalo drugarici Joki. Nisam siguran da oni koji dolaze iz krajeva gdje se zbog spominjanja bliže rodbine nekad potezalo hladno, a već duže poteže i nešto toplije oružje, razumiju što je psovka - ovdje. U Sarajevu je, naime, psovka gotovo poštapalica. Tek kad nekom možete opsovati majku (ili sestru, još bolje!) tek onda možete biti sigurni da ste bliski. Nije da se time hvalimo, ali - jebi ga - tako je. Nema, međutim, tečaja za Sarajliju, pa se to nema gdje naučiti. Ne treba se zato ljutiti na one koji su, zarad ljute nevolje, političkog projekta, ili onako slučajno, sišli u ove psovačke krajeve.

Image

Ali, nakon što je 60.000 ljudi, unatoč svemu, došlo na Koševo vidjeti najveći sarajevski bend i inkriminiranog vođu, jasno je kako za ovaj grad ima nade. Uostalom, kada je, nakon silovita Alijina napada, odolio Djed Mraz, može i psovač s gitarom. Ako ništa, mlađi je.

No, pred njim su i druga iskušenja. U Zagrebu ga je, naime, publicista (Tuđmanov biograf) optužio da obnavlja Jugoslaviju. A to je tamo puno teže nego što je bilo kakva psovka... Uostalom, pokojnoga Franju rado spomene i njegov nasljednik, uvijek vicu skloni Stipe. Neopreznom gitaristi nije čak pomoglo ni to što je nekad pjevao kako sudbonosna Selma putuje u Zagreb, koji, doduše, tada još nije bio glavni grad svih Hrvata. Publicista vrli je otkrio kako će u Beogradu pjevati 28. lipnja, na Vidovdan, dakle. A toga, za Srbe doista mitskoga nadnevka, svašta se događalo, pa i glasoviti i, dakako, zloglasni Vidovdanski ustav, koji je u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca stovorio “pretpostavke o jedinstvenom narodu, jedinstvenom jeziku i jedinstvenoj državi”.

Na Vidovdan 1989. suprug drugarice Mirjane Marković (koju, iz očiglednih razloga, za razliku od Jovanke nitko ne psuje) je na Gazimestanu uzviknuo zlokobno: "Šest vekova kasnije opet smo u bitkama i svađama. One nisu oružane, mada ni takve nisu isključene!" I bi rat, da parafraziram Mojsija, kad već spominjem pokojnike, biološke i(li) političke. I, evo, sada opet muzičara što je, dobra je pamćenja publicist, 1989. kazao: "Sada će nama Jugoslavenima biti gadno!" I bi (i osta) gadno, ne samo Jugoslavenima, već gotovo svima.

E, sad treba li vidovitome muzičaru zamjeriti što je sve shvatio na vrijeme i na vrijeme zbrisao. A ne možemo se pritom, ma što tko o Markovićevim reformistima danas mislio, kazati kako nije pokušao. Ma, u biti, to i nije važno. Jebo Bregovića! Njemu i njegovoj muzici danas je i svijet mali, a pritom se - što je za umjetnika gotovo jedino bitno - korijena nije odrekao.

Ali, što ćemo mi zatvoreni u ovu balkansku krčmu u kojoj već odavno izgleda kao da je pred fajrunt. Ne zna se, naime, tko već dugo sjedi, a tko je tek ušao.
gaius

Post by gaius »

mislim ljudi.. čemu tolika rasprava..

Bregović je uvijek bio seljačina sa asfalta.. čovjek čije smo pjesme slušali.. čovjek koji je radio za lovu i kojeg je bolila neka stvar za sve što se dešava oko njega osim za samog njega.

njegovo i pećaninovo "lajanje" je samo odraz njihovog mentaliteta.. prvom to ništa nije strano.. drugom također (njegov ahbab avdić ga također kulturno nazva: "vrećom govana")..

i šta.. Bregović opsovao Aliju.. i to je to.. ali ne.. "Nemojte me svađati sa Sarajevom".. pa čovjek je samog sebe posvađao sa Sarajevom.. 4 godine opsade Sarajeva je šutio k'o posljednja kurva (što zapravo i jeste) i na kraju tu šutnju pravda time "Da neće da pjeva u Alijinom Sarajevu" pa je zato umjesto tog zločinca Alije, izabrao da pjeva u "Slobinom Beogradu".. dok su njegovi četnici lupali po Sarajevu tada je šutio i plandovo sa drugim sarajevskim četnikom (Kusturica - još samo čekam da i on izvali "Nemojte me svađati sa Sarajevom")..

kad je Nato počeo derati guzove Srbima (kratko i neefikasno) zbog silnih zločina.. e tad se Brega oglasio..

svako svrstavanje "za Aliju" ili "za Bregu" mi dođe samo kao dokaz totalnog kretenizma našeg bića.. prvi.. kakav takav.. borio se za bosnu koliko je znao i umio (eh koliko je to svako će ocjeniti drugačije).. drugi.. poput posljednje drolje je čitav rat šutio.. prirediće srbima koncert za Vidovdan.. a na koncertu će naravno biti plakati "Jebo Aliju".. jer ta izjava postade već brend..

i onda čovjek skonta.. da u Bosni brendom može postati izjava.. ili šta bilo.. što je vezano za totalne šupke..

znate li novi vic: kažu pravi Brega humanitarni koncert za Srebrenicu..

na kraju.. Jebo Bregu.. koji je on klinac pa da mi razglabamo o njemu toliko..

a što se tiče dvojice Senada.. ljudi moji.. moralno dno našeg društva.. crkavo sam od smjeha preksinoć na FTV (ili BHT).. emisija o nezavisnom novinarstvu.. glavne uloge.. SB I DANI :)

Zlaja je bio ponosan :)
Fair Life

Post by Fair Life »

car-x wrote:koja zalost i sramota.. dodje cetnik u sarajevo i okupi 65.843 sarajlije, jos ih klepi po usima, zasnjira kintu, i voz..

pa ljudi dokle vise..
Ako je Brega jedini i najveci problem... blago nama.
[size=150][url]http://www.bhdani.com/arhiva/274/t27407.shtml[/url][/size] wrote:Dok su kumovi bosanskohercegovačke mafije u bjekstvu, zatvoru, pred sudskim procesima ili u prisilnoj mirovini, na ulicama stasava nova generacija kriminalaca čija je brutalnost užasavajuća, odlučnost da ne budu pošteni zastrašujuća, a godišta zabrinjavajuća. Dječaci koji napuštaju osnovne škole, koriste drogu i hodaju naoružani kao vojna formacija, "zvijezde" su crnih hronika. Pljačke, otmice, krađe, silovanja, pokušaji ubistva i hladnokrvna ubistva u Sarajevu čine vladari mračnih ulica, sitni dileri, iznuđivači dugova, najčešće premladi za vađenje lične karte...
Tsunami

Post by Tsunami »

Bijelo Dugme - "Nista mudro"

Ocekuju da kazem
uvijek nesto o sustini
O tome nije rek'o ni Aristotel bog zna sta
pa smo zivi, ha
Ja hocu pomalo da pjevam
i da pisem pjesme

Al' je ovo dobro za ples
i kad malo bolje razmislim sasvim je svejedno
ko u kojem vozu sjedi