Opet fasizam na facebooku...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#26 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by -LIBERO- »

Bosanski_kralj wrote:
-LIBERO- wrote: Svi MI.
Jedni sto im je to i plan,da djecu razvrstaju ,usmjere i naprave ovo sto su ,ocito,vec i uspjeli,nacionalne zombije.
Drugi sto sute i trpe i statiraju u svojim zivotima i zivotima svoje djece.
Od ovih "sutaca",jedni nisu ni svjesni iz cijih se kuhinja i sa kojim zamislima se i pravi takav "aparhejd"po skolama i skolskim programima,dok drugi koji su i svjesni ,sute i trpe,i pustaju da njih i nihovu djecu odnese bujica nacionalizama.

Ja sam davno govorio...da jednostavno ovo sto izvode ova tri nacionalna koncepta,nece na dobro izroditi,kad tad..pa za 10-15 godina,ali opet ce puci,ako ne i prije,cim stasaju nove generacije u "aparhejdnim"sistemima odgajane i u nacionalisticke zombije stasale . :skoljka:
Ne možeš govoriti za cijlu BiH da je takva, nego za njene dijelove. U sredina gdje su srbi i hrvati većina, daleko je lošija situacija nego u sredinama gdje su bošnjaci većina, to je tako. Ima svugdje šovinista i nacionalista ali među Bošnjacima (koji bi branili građenje npr. crkve) nisam sreo dosad ni jednog,a nadam se da će tako i ostati
Onda si vrlo subjektivan kao Bosnjak,i na bosnjacki nacionalizam i sovinizam gledas "drugim ocima"
Bosanac sa dna kace

#27 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Bosanac sa dna kace »

ope se pojavila gurpa: "NOŽ,ŽICA,SRBRENICA"
http://www.facebook.com/group.php?sid=a ... 0136650324
:x
otvorim jednom u 10 dana i dobijem ovaj link
swirl

#28 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by swirl »

Jeste vidjeli, ima i grupa Srpski krizni stab :D (naravno, napisano cirilicom)
Mrs.Zurbrigen

#29 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Mrs.Zurbrigen »

ima li na tom facebooku ista pametno? :-)

strava i uzas, stvarno...
hakazvaka

#30 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by hakazvaka »

grunt wrote:Kakvi sve samo retardirani likovi zive na ovom svijetu u p.m.
Ne zele ljudi da im ulrice hodza u pet sati ujutro. To je uznemiravanje a dosta su vrsili muslimani genocid nad Srbima i Hrvatima citavi 350 godina. Recite jedan razlog zasto da volimo tu sotonju tursku veru? Ja se protivim dzamijama isto kao i satanistickim sektama, to je za mene jedna te ista organizacija koja gradi sotonje objekte...
:shock: :shock:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#31 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Dado dijasporitus »

Mrs.Zurbrigen wrote:ima li na tom facebooku ista pametno? :-)

strava i uzas, stvarno...
Ima

http://apps.facebook.com/causes/222614?m=81fdef5b
uvjek dobar gost

#32 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by uvjek dobar gost »

citat : LIBERO- wrote:Svi MI.
Jedni sto im je to i plan,da djecu razvrstaju ,usmjere i naprave ovo sto su ,ocito,vec i uspjeli,nacionalne zombije.
Od ovih "sutaca",jedni nisu ni svjesni iz cijih se kuhinja i sa kojim zamislima se i pravi takav "aparhejd"po skolama i skolskim programima,dok drugi koji su i svjesni ,sute i trpe,i pustaju da njih i nihovu djecu odnese bujica nacionalizama.

Ja sam davno govorio...da jednostavno ovo sto izvode ova tri nacionalna koncepta,nece na dobro izroditi,kad tad..pa za 10-15 godina,ali opet ce puci,ako ne i prije,cim stasaju nove generacije u "aparhejdnim"sistemima odgajane i u nacionalisticke zombije stasale . :skoljka:

Libero svaka ti je zlatna...
Postavlja se pitanje kako promijeniti matricu u kojoj se nalazimo, kako izbjeći ono što su nam namjenili, kako izmijeniti ono na šta su na na neki način prisilili i ono u šta su nas ubijedili...

Pojedinci koji osjete da ih peče sve ovo što nas okružuje neka krenu sami za početak skidati simbole koji vrijeđaju, neka krenu sa sprejem u ruci i neka na neki način prekriju parole koje vrijeđaju, polagano će Vam se priključivati ljudi koji osjete isto ali koji ne znaju kako da reaguju... nakon toga uvezati ćemo se i onda treba jasno staviti do znanja da postoji front, da mi ne želimo da nas se svrstava u torove, da ne želimo da nas se etiketira i posmatra sa predrasudama...

Vrijeme je da se krene !!!
Bosanski_kralj

#33 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Bosanski_kralj »

Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
Kupalo

#34 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

Bosanski_kralj wrote:Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SA
F.G.R.

#35 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by F.G.R. »

Kupalo wrote:
Bosanski_kralj wrote:Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SA
prvo, o kakvim ti bombama pricas??????
drugo, to sa Q festivalom nije stvar samo bosnjaka nego ljudi koji zive ovdje...
fuj kakva zloba i lazi!!!
Kupalo

#36 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

F.G.R. wrote:
Kupalo wrote:
prvo, o kakvim ti bombama pricas??????
drugo, to sa Q festivalom nije stvar samo bosnjaka nego ljudi koji zive ovdje...
fuj kakva zloba i lazi!!!
Provjeri ako ne govorim istinu potpuno si upravu da mi kažeš fuj i da lažem, ali prvo molim te provjeri. Znam da boli, al' tako je. Žao mi je što ti rušim snove.
Kupalo

#37 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

Code: Select all

Serija bombaških napada prethodila je Papinu posjetu glavnom gradu BiH u aprilu 1997. godine. U to su vrijeme eksplozivne naprave podmetnute ispred nekoliko sarajevskih crkvi, »Napretkove« palače i Katoličkog školskog centra. [color=#BF0000]Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava[/color]. Na dan Papina dolaska u Sarajevo, 12. travnja 1997. godine, pronađena je velika količina eksploziva ispod mosta preko kojeg je trebao prijeći Ivan Pavao II. 
F.G.R. ovo ti je isječak iz članka, fakat se desilo. Sad mi slobodno nagovori šta hoćeš!
F.G.R.

#38 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by F.G.R. »

znaci, fuj si i ti i te podvale bosnjackog sovinizma...
znaci i da je to tacno ne moze se dovesti u istu ravan sa evidentnim fasizmom u stocu, zapadnom mostaru, sirokom brijegu pa onda banja luci, prijedoru, trebinju...
dakle, ovdje postoje incidenti a na o ostalim dijelovima teritorije BIH gdje su bosnjaci manjina je u pitanju sistematsko maltretiranje bosnjaka i fasizam...
jedan i jedini argument, najbolji i najtacniji je da nijedna crkva, pravoslavna i katolicka tokom rata nije stradala u sarajevu a mislim i u cijeloj BIH gdje su bosnjaci imali vlast i moc...

ovo mi lici na prilog na novoj TV kad je ubijen denis mrnjavac, islo je ovako nekako: "trojica bosnjaka ubila hrvata u sarajevu"...

tako da te podvale ne prolaze...
F.G.R.

#39 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by F.G.R. »

Kupalo wrote:

Serija bombaških napada prethodila je Papinu posjetu glavnom gradu BiH u aprilu 1997. godine. U to su vrijeme eksplozivne naprave podmetnute ispred nekoliko sarajevskih crkvi, »Napretkove« palače i Katoličkog školskog centra. [color=#BF0000]Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava[/color]. Na dan Papina dolaska u Sarajevo, 12. travnja 1997. godine, pronađena je velika količina eksploziva ispod mosta preko kojeg je trebao prijeći Ivan Pavao II. 
F.G.R. ovo ti je isječak iz članka, fakat se desilo. Sad mi slobodno nagovori šta hoćeš!
daj mi izvor informacije i potvrdi vjerodostojnost!
i fakat je odvratno cime se sluzis!!!
PS: ne odvlaci temu od njene stvarne poente a to je fasizam na FB...
Kupalo

#40 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vije ... ndala.html

evo ti jedan link odnosi se na zadnje dvije godine, radi se i o crkvama i džamijama nadam se da nećeš preskakati,

a evo ti i drugi link: http://www.vjesnik.hr/Html/2003/08/08/C ... ?r=kom&c=2 - 34k doduše tebi neće biti dovoljno dobar jer je Vjesnik u pitanju, ali ako se zakopaš u arhivu Avaza, Dana , Slobodne Bosne i Oslobođenja pronaći ćeš.

Za suzavat te mogu upoznati sa ljudima koji su bili u katdrali kad se to desilo, ako ti ni to nije dovoljno pođi lijepo do MUP-a pa provjeri, ako ni tad ne povjeruješ e onda ti ja ništa ne mogu.

Sa teme ne skrećem, dao sam već svoje mišljenje, fašizam treba biti zakonom sankcionisan, i treba sve opalit po ušima za govor mržnje i fašističke simbole .

Bilo to u Neumu , BL ili Sarajevu.

Smrt fašizmu!
simonese

#41 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by simonese »

uvjek dobar gost wrote:citat : LIBERO- wrote:Svi MI.

Libero svaka ti je zlatna...
Postavlja se pitanje kako promijeniti matricu u kojoj se nalazimo, kako izbjeći ono što su nam namjenili, kako izmijeniti ono na šta su na na neki način prisilili i ono u šta su nas ubijedili...

Pojedinci koji osjete da ih peče sve ovo što nas okružuje neka krenu sami za početak skidati simbole koji vrijeđaju, neka krenu sa sprejem u ruci i neka na neki način prekriju parole koje vrijeđaju, polagano će Vam se priključivati ljudi koji osjete isto ali koji ne znaju kako da reaguju... nakon toga uvezati ćemo se i onda treba jasno staviti do znanja da postoji front, da mi ne želimo da nas se svrstava u torove, da ne želimo da nas se etiketira i posmatra sa predrasudama...

Vrijeme je da se krene !!!
Brko,ti vrlo dobro znas da su neke stvari u BiH ostale nedovrsene.Treba ponovo karte podjeliti pa da vidimo gdje smo,ko smo i kako smo ................
Bosanski_kralj

#42 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Bosanski_kralj »

Kupalo wrote: Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SA
To za bombe i suzavac prvi put čujem. Uostalom i ukoliko su bile bombe postavljene, teško mi je za povjerovati da su ih djeca postavila.
Protesti zbog Q festivala, protiv koga su bili usmjereni. Stvarno ne znam da li su homoseksualci katolici, pravoslavci ili nešto treće
fenix_sa

#43 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by fenix_sa »

F.G.R. wrote:
Kupalo wrote:

daj mi izvor informacije i potvrdi vjerodostojnost!
i fakat je odvratno cime se sluzis!!!
PS: ne odvlaci temu od njene stvarne poente a to je fasizam na FB...
.netotičeme _objasni bombaški napada,pojasni zadnje hapšenje u KROACIJI. 1972 god. operacija brisani prostor . cijanid je trebao bit ubačen u pijaču vodu sarjlija. obavješta služba. dobiva iz austrijeo o buci, sluča ili ne to mjesto je okupjlanj e fehabija?zašto vatikan ne potražuje informacije o velikoj količini eks_... operacija brisani prostor in 1972god. je hrvatsko projlječe.
Kupalo

#44 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

Bosanski_kralj wrote:
Kupalo wrote: Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SA
To za bombe i suzavac prvi put čujem. Uostalom i ukoliko su bile bombe postavljene, teško mi je za povjerovati da su ih djeca postavila.
Protesti zbog Q festivala, protiv koga su bili usmjereni. Stvarno ne znam da li su homoseksualci katolici, pravoslavci ili nešto treće

Ne precizirah , protest je bio početkom marta 1997. godine na Marindvoru (ili Marijinom Dvoru), nakon što je eksplozivna naprava bila postavljena ispred vrata crkve. Bio sam tamo. Raja su protestvovala proti vandalizma i pokušala pokazat da nismo isti.

A na Q festivalu su batine uglavnom popili posjetioci. Bilo je i vandalizama po jevrejskom groblju.....

Žao mi je što nisi čuo, a možda i jesi pa zaboravio , svaki dan se dešava toliko sra.., da čovjek ne zna na koju bi stranu. a sve u svrhu utjerivanja straha, trpanja u torove i lakšeg plačkanja ,a sve u ime nekog od naroda.

Ja sam već prestao da brojim zablude... i sam pitam ma dokle više.
black

#45 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by black »

Hendrix wrote:Nema veze zato će raja otići da im pruži podršku ostavljajući im pare preko ljeta dok im iza leđa govore balije i turci, koji smo mi glupani.
zalosno ali tako je..svi nesta kenjkaju i opet se zalete da dole ostave pare
Post Reply