Onda si vrlo subjektivan kao Bosnjak,i na bosnjacki nacionalizam i sovinizam gledas "drugim ocima"Bosanski_kralj wrote:Ne možeš govoriti za cijlu BiH da je takva, nego za njene dijelove. U sredina gdje su srbi i hrvati većina, daleko je lošija situacija nego u sredinama gdje su bošnjaci većina, to je tako. Ima svugdje šovinista i nacionalista ali među Bošnjacima (koji bi branili građenje npr. crkve) nisam sreo dosad ni jednog,a nadam se da će tako i ostati-LIBERO- wrote: Svi MI.
Jedni sto im je to i plan,da djecu razvrstaju ,usmjere i naprave ovo sto su ,ocito,vec i uspjeli,nacionalne zombije.
Drugi sto sute i trpe i statiraju u svojim zivotima i zivotima svoje djece.
Od ovih "sutaca",jedni nisu ni svjesni iz cijih se kuhinja i sa kojim zamislima se i pravi takav "aparhejd"po skolama i skolskim programima,dok drugi koji su i svjesni ,sute i trpe,i pustaju da njih i nihovu djecu odnese bujica nacionalizama.
Ja sam davno govorio...da jednostavno ovo sto izvode ova tri nacionalna koncepta,nece na dobro izroditi,kad tad..pa za 10-15 godina,ali opet ce puci,ako ne i prije,cim stasaju nove generacije u "aparhejdnim"sistemima odgajane i u nacionalisticke zombije stasale .
Opet fasizam na facebooku...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#26 Re: Opet fasizam na facebooku...
- Bosanac sa dna kace
#27 Re: Opet fasizam na facebooku...
ope se pojavila gurpa: "NOŽ,ŽICA,SRBRENICA"
http://www.facebook.com/group.php?sid=a ... 0136650324
otvorim jednom u 10 dana i dobijem ovaj link
http://www.facebook.com/group.php?sid=a ... 0136650324
otvorim jednom u 10 dana i dobijem ovaj link
- swirl
#28 Re: Opet fasizam na facebooku...
Jeste vidjeli, ima i grupa Srpski krizni stab
(naravno, napisano cirilicom)
-
Mrs.Zurbrigen
#29 Re: Opet fasizam na facebooku...
ima li na tom facebooku ista pametno?
strava i uzas, stvarno...
- hakazvaka
#30 Re: Opet fasizam na facebooku...
grunt wrote:Kakvi sve samo retardirani likovi zive na ovom svijetu u p.m.Ne zele ljudi da im ulrice hodza u pet sati ujutro. To je uznemiravanje a dosta su vrsili muslimani genocid nad Srbima i Hrvatima citavi 350 godina. Recite jedan razlog zasto da volimo tu sotonju tursku veru? Ja se protivim dzamijama isto kao i satanistickim sektama, to je za mene jedna te ista organizacija koja gradi sotonje objekte...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#31 Re: Opet fasizam na facebooku...
ImaMrs.Zurbrigen wrote:ima li na tom facebooku ista pametno?![]()
http://apps.facebook.com/causes/222614?m=81fdef5b
- uvjek dobar gost
#32 Re: Opet fasizam na facebooku...
citat : LIBERO- wrote:Svi MI.
Jedni sto im je to i plan,da djecu razvrstaju ,usmjere i naprave ovo sto su ,ocito,vec i uspjeli,nacionalne zombije.
Od ovih "sutaca",jedni nisu ni svjesni iz cijih se kuhinja i sa kojim zamislima se i pravi takav "aparhejd"po skolama i skolskim programima,dok drugi koji su i svjesni ,sute i trpe,i pustaju da njih i nihovu djecu odnese bujica nacionalizama.
Ja sam davno govorio...da jednostavno ovo sto izvode ova tri nacionalna koncepta,nece na dobro izroditi,kad tad..pa za 10-15 godina,ali opet ce puci,ako ne i prije,cim stasaju nove generacije u "aparhejdnim"sistemima odgajane i u nacionalisticke zombije stasale .
Libero svaka ti je zlatna...
Postavlja se pitanje kako promijeniti matricu u kojoj se nalazimo, kako izbjeći ono što su nam namjenili, kako izmijeniti ono na šta su na na neki način prisilili i ono u šta su nas ubijedili...
Pojedinci koji osjete da ih peče sve ovo što nas okružuje neka krenu sami za početak skidati simbole koji vrijeđaju, neka krenu sa sprejem u ruci i neka na neki način prekriju parole koje vrijeđaju, polagano će Vam se priključivati ljudi koji osjete isto ali koji ne znaju kako da reaguju... nakon toga uvezati ćemo se i onda treba jasno staviti do znanja da postoji front, da mi ne želimo da nas se svrstava u torove, da ne želimo da nas se etiketira i posmatra sa predrasudama...
Vrijeme je da se krene !!!
Postavlja se pitanje kako promijeniti matricu u kojoj se nalazimo, kako izbjeći ono što su nam namjenili, kako izmijeniti ono na šta su na na neki način prisilili i ono u šta su nas ubijedili...
Pojedinci koji osjete da ih peče sve ovo što nas okružuje neka krenu sami za početak skidati simbole koji vrijeđaju, neka krenu sa sprejem u ruci i neka na neki način prekriju parole koje vrijeđaju, polagano će Vam se priključivati ljudi koji osjete isto ali koji ne znaju kako da reaguju... nakon toga uvezati ćemo se i onda treba jasno staviti do znanja da postoji front, da mi ne želimo da nas se svrstava u torove, da ne želimo da nas se etiketira i posmatra sa predrasudama...
- Bosanski_kralj
#33 Re: Opet fasizam na facebooku...
Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
- Kupalo
#34 Re: Opet fasizam na facebooku...
Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SABosanski_kralj wrote:Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
-
F.G.R.
#35 Re: Opet fasizam na facebooku...
prvo, o kakvim ti bombama pricas??????Kupalo wrote:Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SABosanski_kralj wrote:Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
drugo, to sa Q festivalom nije stvar samo bosnjaka nego ljudi koji zive ovdje...
fuj kakva zloba i lazi!!!
- Kupalo
#36 Re: Opet fasizam na facebooku...
Provjeri ako ne govorim istinu potpuno si upravu da mi kažeš fuj i da lažem, ali prvo molim te provjeri. Znam da boli, al' tako je. Žao mi je što ti rušim snove.F.G.R. wrote:prvo, o kakvim ti bombama pricas??????Kupalo wrote:Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SABosanski_kralj wrote:Kada sam govorio o tome da ne mogu naći šovinizam kod Bošnjaka, mislio sam na šovinizam ovakve vrste i ovako radikalan. Nisam sreo ni jednog Bošnjaka koji je rekao nećemo crkvu u svom gradu ili još gore da kamenuju vjernike koji dolaze npr. na otvorenje crkve. A da ne govorimo o protivljnu ezanima, tekbirima itd
drugo, to sa Q festivalom nije stvar samo bosnjaka nego ljudi koji zive ovdje...
fuj kakva zloba i lazi!!!
- Kupalo
#37 Re: Opet fasizam na facebooku...
Code: Select all
Serija bombaških napada prethodila je Papinu posjetu glavnom gradu BiH u aprilu 1997. godine. U to su vrijeme eksplozivne naprave podmetnute ispred nekoliko sarajevskih crkvi, »Napretkove« palače i Katoličkog školskog centra. [color=#BF0000]Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava[/color]. Na dan Papina dolaska u Sarajevo, 12. travnja 1997. godine, pronađena je velika količina eksploziva ispod mosta preko kojeg je trebao prijeći Ivan Pavao II. -
F.G.R.
#38 Re: Opet fasizam na facebooku...
znaci, fuj si i ti i te podvale bosnjackog sovinizma...
znaci i da je to tacno ne moze se dovesti u istu ravan sa evidentnim fasizmom u stocu, zapadnom mostaru, sirokom brijegu pa onda banja luci, prijedoru, trebinju...
dakle, ovdje postoje incidenti a na o ostalim dijelovima teritorije BIH gdje su bosnjaci manjina je u pitanju sistematsko maltretiranje bosnjaka i fasizam...
jedan i jedini argument, najbolji i najtacniji je da nijedna crkva, pravoslavna i katolicka tokom rata nije stradala u sarajevu a mislim i u cijeloj BIH gdje su bosnjaci imali vlast i moc...
ovo mi lici na prilog na novoj TV kad je ubijen denis mrnjavac, islo je ovako nekako: "trojica bosnjaka ubila hrvata u sarajevu"...
tako da te podvale ne prolaze...
znaci i da je to tacno ne moze se dovesti u istu ravan sa evidentnim fasizmom u stocu, zapadnom mostaru, sirokom brijegu pa onda banja luci, prijedoru, trebinju...
dakle, ovdje postoje incidenti a na o ostalim dijelovima teritorije BIH gdje su bosnjaci manjina je u pitanju sistematsko maltretiranje bosnjaka i fasizam...
jedan i jedini argument, najbolji i najtacniji je da nijedna crkva, pravoslavna i katolicka tokom rata nije stradala u sarajevu a mislim i u cijeloj BIH gdje su bosnjaci imali vlast i moc...
ovo mi lici na prilog na novoj TV kad je ubijen denis mrnjavac, islo je ovako nekako: "trojica bosnjaka ubila hrvata u sarajevu"...
tako da te podvale ne prolaze...
-
F.G.R.
#39 Re: Opet fasizam na facebooku...
daj mi izvor informacije i potvrdi vjerodostojnost!Kupalo wrote:F.G.R. ovo ti je isječak iz članka, fakat se desilo. Sad mi slobodno nagovori šta hoćeš!Code: Select all
Serija bombaških napada prethodila je Papinu posjetu glavnom gradu BiH u aprilu 1997. godine. U to su vrijeme eksplozivne naprave podmetnute ispred nekoliko sarajevskih crkvi, »Napretkove« palače i Katoličkog školskog centra. [color=#BF0000]Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava[/color]. Na dan Papina dolaska u Sarajevo, 12. travnja 1997. godine, pronađena je velika količina eksploziva ispod mosta preko kojeg je trebao prijeći Ivan Pavao II.
i fakat je odvratno cime se sluzis!!!
PS: ne odvlaci temu od njene stvarne poente a to je fasizam na FB...
- Kupalo
#40 Re: Opet fasizam na facebooku...
http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vije ... ndala.html
evo ti jedan link odnosi se na zadnje dvije godine, radi se i o crkvama i džamijama nadam se da nećeš preskakati,
a evo ti i drugi link: http://www.vjesnik.hr/Html/2003/08/08/C ... ?r=kom&c=2 - 34k doduše tebi neće biti dovoljno dobar jer je Vjesnik u pitanju, ali ako se zakopaš u arhivu Avaza, Dana , Slobodne Bosne i Oslobođenja pronaći ćeš.
Za suzavat te mogu upoznati sa ljudima koji su bili u katdrali kad se to desilo, ako ti ni to nije dovoljno pođi lijepo do MUP-a pa provjeri, ako ni tad ne povjeruješ e onda ti ja ništa ne mogu.
Sa teme ne skrećem, dao sam već svoje mišljenje, fašizam treba biti zakonom sankcionisan, i treba sve opalit po ušima za govor mržnje i fašističke simbole .
Bilo to u Neumu , BL ili Sarajevu.
Smrt fašizmu!
evo ti jedan link odnosi se na zadnje dvije godine, radi se i o crkvama i džamijama nadam se da nećeš preskakati,
a evo ti i drugi link: http://www.vjesnik.hr/Html/2003/08/08/C ... ?r=kom&c=2 - 34k doduše tebi neće biti dovoljno dobar jer je Vjesnik u pitanju, ali ako se zakopaš u arhivu Avaza, Dana , Slobodne Bosne i Oslobođenja pronaći ćeš.
Za suzavat te mogu upoznati sa ljudima koji su bili u katdrali kad se to desilo, ako ti ni to nije dovoljno pođi lijepo do MUP-a pa provjeri, ako ni tad ne povjeruješ e onda ti ja ništa ne mogu.
Sa teme ne skrećem, dao sam već svoje mišljenje, fašizam treba biti zakonom sankcionisan, i treba sve opalit po ušima za govor mržnje i fašističke simbole .
Bilo to u Neumu , BL ili Sarajevu.
Smrt fašizmu!
- simonese
#41 Re: Opet fasizam na facebooku...
Brko,ti vrlo dobro znas da su neke stvari u BiH ostale nedovrsene.Treba ponovo karte podjeliti pa da vidimo gdje smo,ko smo i kako smo ................uvjek dobar gost wrote:citat : LIBERO- wrote:Svi MI.
- Bosanski_kralj
#42 Re: Opet fasizam na facebooku...
To za bombe i suzavac prvi put čujem. Uostalom i ukoliko su bile bombe postavljene, teško mi je za povjerovati da su ih djeca postavila.Kupalo wrote: Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SA
Protesti zbog Q festivala, protiv koga su bili usmjereni. Stvarno ne znam da li su homoseksualci katolici, pravoslavci ili nešto treće
-
fenix_sa
#43 Re: Opet fasizam na facebooku...
.netotičeme _objasni bombaški napada,pojasni zadnje hapšenje u KROACIJI. 1972 god. operacija brisani prostor . cijanid je trebao bit ubačen u pijaču vodu sarjlija. obavješta služba. dobiva iz austrijeo o buci, sluča ili ne to mjesto je okupjlanj e fehabija?zašto vatikan ne potražuje informacije o velikoj količini eks_... operacija brisani prostor in 1972god. je hrvatsko projlječe.F.G.R. wrote:daj mi izvor informacije i potvrdi vjerodostojnost!Kupalo wrote:F.G.R. ovo ti je isječak iz članka, fakat se desilo. Sad mi slobodno nagovori šta hoćeš!Code: Select all
Serija bombaških napada prethodila je Papinu posjetu glavnom gradu BiH u aprilu 1997. godine. U to su vrijeme eksplozivne naprave podmetnute ispred nekoliko sarajevskih crkvi, »Napretkove« palače i Katoličkog školskog centra. [color=#BF0000]Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava[/color]. Na dan Papina dolaska u Sarajevo, 12. travnja 1997. godine, pronađena je velika količina eksploziva ispod mosta preko kojeg je trebao prijeći Ivan Pavao II.
i fakat je odvratno cime se sluzis!!!
PS: ne odvlaci temu od njene stvarne poente a to je fasizam na FB...
- Kupalo
#44 Re: Opet fasizam na facebooku...
Bosanski_kralj wrote:To za bombe i suzavac prvi put čujem. Uostalom i ukoliko su bile bombe postavljene, teško mi je za povjerovati da su ih djeca postavila.Kupalo wrote: Bombe ispred katoličkih crkvi u Sarajevu, premlačivanje posjetilaca Q festivala, ubacivanje suzavca u Sa Katedralu (sve ovo su također načinili klinci koje mi (ne)odgajamo)...... Na proteste je došlo 500 građana SA
Protesti zbog Q festivala, protiv koga su bili usmjereni. Stvarno ne znam da li su homoseksualci katolici, pravoslavci ili nešto treće
Ne precizirah , protest je bio početkom marta 1997. godine na Marindvoru (ili Marijinom Dvoru), nakon što je eksplozivna naprava bila postavljena ispred vrata crkve. Bio sam tamo. Raja su protestvovala proti vandalizma i pokušala pokazat da nismo isti.
A na Q festivalu su batine uglavnom popili posjetioci. Bilo je i vandalizama po jevrejskom groblju.....
Žao mi je što nisi čuo, a možda i jesi pa zaboravio , svaki dan se dešava toliko sra.., da čovjek ne zna na koju bi stranu. a sve u svrhu utjerivanja straha, trpanja u torove i lakšeg plačkanja ,a sve u ime nekog od naroda.
Ja sam već prestao da brojim zablude... i sam pitam ma dokle više.
- black
#45 Re: Opet fasizam na facebooku...
zalosno ali tako je..svi nesta kenjkaju i opet se zalete da dole ostave pareHendrix wrote:Nema veze zato će raja otići da im pruži podršku ostavljajući im pare preko ljeta dok im iza leđa govore balije i turci, koji smo mi glupani.