Opet fasizam na facebooku...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bijelo_dugme

#1 Opet fasizam na facebooku...

Post by bijelo_dugme »

Ne džamiji u Neumu

Već duže vremena se piše po svim federalnim novinama o tome kako će se početi graditi džamija u Neumu. Da bismo im pokazali da nisu poželjni u našem HRVATSKOM gradu učalnite se u ovu grupu i pozovite sve svoje prijatelje!!!

774 members

Sramota, pogledajte komentare...

http://www.facebook.com/group.php?gid=31099207766
hepek071

#2 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by hepek071 »

Haj nek neko starta grupu NE LJETOVANJU U NEUMU! tom komunističkom betonskom bunkeru koji su zaposjeli fašisti.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#3 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by grunt »

Kakvi sve samo retardirani likovi zive na ovom svijetu u p.m.
Ne zele ljudi da im ulrice hodza u pet sati ujutro. To je uznemiravanje a dosta su vrsili muslimani genocid nad Srbima i Hrvatima citavi 350 godina. Recite jedan razlog zasto da volimo tu sotonju tursku veru? Ja se protivim dzamijama isto kao i satanistickim sektama, to je za mene jedna te ista organizacija koja gradi sotonje objekte...
Kupalo

#4 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

Koji crnjak , sve treba na prevaspitavanje, eto to nam je dala nacionalna grupa predmeta i segregacija po školama.
Last edited by Kupalo on 04/03/2009 21:29, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by ladyblue18 »

Ja sam rekla nista im ne mozes, sa rogatim se nije bost, a ni sa idiotima pricati jer se moras spustiti na njihov nivo da bi te razumjeli.

Jel vi vidite da su tu vecinom sve djeca koja ide u srednju jos uvijek? Sta ocekujete od njih?
Ono ne zna ko mu je caca, a kamoli da zna ko su muslimani i sta o Islamu.
To je tuzna/ruzna sudbina ovih prostora.
Ja bih tako voljela zivjeti na normalnom prostoru gdje apsolutno nikoga nije briga ko si i sta si, i gdje te niko nece vrijedjati zbog tvog imena i vjere. Ovdje je to nazalost nemoguce. I svakim danom se svi vise uvjeravam u ovo.
Ali ja kao muslimanka ne obracam ni najmanje paznju na njih, jer to su djeca (iako se u njima kriju velike kolicine zla, i bit ce kovaci sudbine zle opet nekada), i pricaju gluposti.
kriva Drina se ne moze ispraviti.
jedino sto mi mozemo uraditi je prijaviti facebooku, i traziti od drzave donosenje zakona o internet kriminalu ili ako on vec postoji njegovu upotrebu aktivnu. Vidjeli biste sta bi bilo sa silnim junacima.
Ajde da jednom nesto korisno pokusamo uraditi? Da li neko zna da li postoji zakon koji bi regulisao ovakva ponasanja u BiH?
Ako ne, do koga se moze doci, apelovati, ZAHTIJEVATI donosenje zakona, jer napadaju i ugrozavaju integritet i suverenost drzave BiH, te njenih naroda.
ePegasus

#6 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:13, edited 1 time in total.
cyprus

#7 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by cyprus »

grunt wrote:Kakvi sve samo retardirani likovi zive na ovom svijetu u p.m.
Ne zele ljudi da im ulrice hodza u pet sati ujutro. To je uznemiravanje a dosta su vrsili muslimani genocid nad Srbima i Hrvatima citavi 350 godina. Recite jedan razlog zasto da volimo tu sotonju tursku veru? Ja se protivim dzamijama isto kao i satanistickim sektama, to je za mene jedna te ista organizacija koja gradi sotonje objekte...
...hvala ti Bože što sam retardiran :D :roll:
Kupalo

#8 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Kupalo »

ladyblue18 wrote:Ja sam rekla nista im ne mozes, sa rogatim se nije bost, a ni sa idiotima pricati jer se moras spustiti na njihov nivo da bi te razumjeli.

Jel vi vidite da su tu vecinom sve djeca koja ide u srednju jos uvijek? Sta ocekujete od njih?
Ja bih tako voljela zivjeti na normalnom prostoru gdje apsolutno nikoga nije briga ko si i sta si, i gdje te niko nece vrijedjati zbog tvog imena i vjere. Ovdje je to nazalost nemoguce. I svakim danom se svi vise uvjeravam u ovo.
Ali ja kao muslimanka ne obracam ni najmanje paznju na njih, jer to su djeca (iako se u njima kriju velike kolicine zla, i bit ce kovaci sudbine zle opet nekada), i pricaju gluposti.
jedino sto mi mozemo uraditi je prijaviti facebooku, i traziti od drzave donosenje zakona o internet kriminalu ili ako on vec postoji njegovu upotrebu aktivnu. Vidjeli biste sta bi bilo sa silnim junacima.
Ajde da jednom nesto korisno pokusamo uraditi? Da li neko zna da li postoji zakon koji bi regulisao ovakva ponasanja u BiH?
Ako ne, do koga se moze doci, apelovati, ZAHTIJEVATI donosenje zakona, jer napadaju i ugrozavaju integritet i suverenost drzave BiH, te njenih naroda.
Progooglah
Nema zakona , ali ima komisija , u pravu si treba ih natjerat da radi s tobom sam!
Hendrix

#9 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Hendrix »

Nema veze zato će raja otići da im pruži podršku ostavljajući im pare preko ljeta dok im iza leđa govore balije i turci, koji smo mi glupani.
bez_ideje

#10 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by bez_ideje »

I ja to ne kontam.......Ha ljeto ,migracija bosanaca na Makarsku rivijeru.. :shock:
Sto dajete da vas prave majmunima za vlastite pare?
Meni je konobar u kaficu u Makarskoj pretprosle godine bio "presudan" da im vise feninga ne ostavim ,ja trazim kafu s mlijekom,kaze nema mlijeka,reko daj onda sa slagom ..nema ni slaga....Daj onda obicnu espreso,samo da je kafa ...On ono preko neke stvari-obicnu kafu jel ?!
Ja reko obicnu kafu....donese kafu,popile kafu (ja i rodica)...odem da platim ,reko koliko.kaze-"citavih,16 kn" :x
Elem,cijene su digli ,nadajuci se nekoj "zapadnoj" klijenteli...za uzvrat ponudili jedno veliko nista!
Preracunajte koliko novaca vam je potrebno za 7 dana na moru i hrvatskoj i uporedite to sa ponudama turistickih agencija za neke druge destinacije,koje nude neuporedivo vise za iste pare :wink:
Uostalom.....nije ni more sto je bilo,more sve zagadjenije,sunce sve opasnije....cist zrak i planina,da se ne vracate s odmora umorni :)
pustopoljina

#11 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by pustopoljina »

jesu to oni sto im je znak prekrizena aja sofija? :-)
amrica

#12 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by amrica »

ladyblue18 wrote:Ja sam rekla nista im ne mozes, sa rogatim se nije bost, a ni sa idiotima pricati jer se moras spustiti na njihov nivo da bi te razumjeli.

A da nisi malo pretjerala? :shock: :shock: I ovo sto si ti napisala moze pod isti naslov.
latinalover

#13 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by latinalover »

not impportant ,I'm just a stupid Bosnian!
ladyblue18

#15 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by ladyblue18 »

@amrica-priznajem da jesam, malo sam bila pod utiskom komentara, pa sam onako samo lupila, a ni ne skontah sta sam napisala. :)

sto se tice kontra grupe, nema veze sa prvom, jer Neum nije u Hr, a u ovim vremenima teskim, tesko da ko moze na more pa i u Hr
ulpinian

#16 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by ulpinian »

:run:
ladyblue18

#17 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by ladyblue18 »

Evo nekako sjedoh pa procitah komentare.
Meni je jako zao ove djece i omladine.
Pa i meni je 20 godina ali ne provodim zivot ovako, mrzeci i pljujuci druge, vec pokusavam uraditi nesto za drzavu ako se moze.
Stvarno ne razumijem sta je u njihovim mozgovima, tako mlado, a tako puno mrznje.
Najsmjesnije je sto se oni dice nekim "ustasstvom" a citiraju cetnicke pjesme.
O historiji pojma nemaju, Bosnjaci ne postoje nisu nikada ni postojali, uvijek ista prica.
Bosnjaci su kako se kome prohtije cistokrvni turci/srbi/hrvati prema njima.
I uvijek tako u krug.
Nikada, nikada, nikada, na nasim ukletim prostorima nece biti sloge i prosperiteta dok god se pisu razlicite (h)istorije, i dok se djeca od malih nogu uce da treba mrziti bosnjake/hrvate/srbe.
Tuzno ali istinito. jako je tesko zivjeti ovdje, a narocito u BiH :(
Jednu predivnu drzavu su unistili i unistavaju i dalje.
e moja djeco...
jasko_ba

#18 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by jasko_ba »

a tako mladi...šteta :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by -LIBERO- »

Skolstvo,tj. edukacija nacionalno razvrstanih torova,i jeste uradila se djecijim umovima bas to sto se desava na faking fejsbuku. :roll:

Nisu kriva ta djeca,kriva je klima u kojoj odrastaju..krivi su odrasli,politicari,roditelji..krivi smo svi Mi :run:
Bosanski_kralj

#20 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Bosanski_kralj »

-LIBERO- wrote:Skolstvo,tj. edukacija nacionalno razvrstanih torova,i jeste uradila se djecijim umovima bas to sto se desava na faking fejsbuku. :roll:

Nisu kriva ta djeca,kriva je klima u kojoj odrastaju..krivi su odrasli,politicari,roditelji..krivi smo svi Mi :run:
Ko mi??
amrica

#21 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by amrica »

-LIBERO- wrote:Skolstvo,tj. edukacija nacionalno razvrstanih torova,i jeste uradila se djecijim umovima bas to sto se desava na faking fejsbuku. :roll:

I MEDIJI!!!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#22 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by -LIBERO- »

Bosanski_kralj wrote:

Ko mi??
Svi MI.
Jedni sto im je to i plan,da djecu razvrstaju ,usmjere i naprave ovo sto su ,ocito,vec i uspjeli,nacionalne zombije.
Drugi sto sute i trpe i statiraju u svojim zivotima i zivotima svoje djece.
Od ovih "sutaca",jedni nisu ni svjesni iz cijih se kuhinja i sa kojim zamislima se i pravi takav "aparhejd"po skolama i skolskim programima,dok drugi koji su i svjesni ,sute i trpe,i pustaju da njih i nihovu djecu odnese bujica nacionalizama.

Ja sam davno govorio...da jednostavno ovo sto izvode ova tri nacionalna koncepta,nece na dobro izroditi,kad tad..pa za 10-15 godina,ali opet ce puci,ako ne i prije,cim stasaju nove generacije u "aparhejdnim"sistemima odgajane i u nacionalisticke zombije stasale . :skoljka:
ladyblue18

#23 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by ladyblue18 »

MI mozda jesmo, ali MI generalno.
Mene moji roditelji nisu nikada ucili "vrijednostima" kojima uce djecu u "herceg-bosni" i RS-u njihovi roditelji.
Ja sam uvijek ucena da postujem tudje, da neke stvari nikada ne zaboravim, ali da se suzivot mora graditi.
E sada druga prica su tu mediji, politicari, vladajuce strukture i garniture i fazoni. S njima ova zemlja nece korak naprijed nikada.
A ovako i jos gore ce tek da nam bude, jer evo od malih nogu djecu razvrstavaju u torove, uvodeci vjeronauku u obdanista.

I ne bih hjela da mi neko zamjeri, ali mislim da ovakvih oblika fasizma koji izrazavaju ovi dole a i ove gore nema medju Bosnjacima, bar ne u ovolikoj mjeri, jer nisam naisla na grupe otvorene od strane "nas" ovakvog sadrzaja, mislim da smo ipak malo hajmo rec kulturniji.

Ali najveci krivac bez obzira na sve jesu i uvijek ce biti roditelji, jer dijete od njih uci i ugleda se od malih nogu. Stravicno!

Nekada pomislim da je dobro sto zivim u Sa, jer je Sa nekako neutralno (bez obzira sto ga pokusavaju predstaviti kao "ocisceni" grad), ne daj Boze da ja kao Bosnjakinja moram zivjeti medju ovakvim fasistickim stvorenjima :cry: ljude koji su primorani pak na to, ja stvarno smatram herojima
Bosanski_kralj

#24 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by Bosanski_kralj »

-LIBERO- wrote: Svi MI.
Jedni sto im je to i plan,da djecu razvrstaju ,usmjere i naprave ovo sto su ,ocito,vec i uspjeli,nacionalne zombije.
Od ovih "sutaca",jedni nisu ni svjesni iz cijih se kuhinja i sa kojim zamislima se i pravi takav "aparhejd"po skolama i skolskim programima,dok drugi koji su i svjesni ,sute i trpe,i pustaju da njih i nihovu djecu odnese bujica nacionalizama.

Ja sam davno govorio...da jednostavno ovo sto izvode ova tri nacionalna koncepta,nece na dobro izroditi,kad tad..pa za 10-15 godina,ali opet ce puci,ako ne i prije,cim stasaju nove generacije u "aparhejdnim"sistemima odgajane i u nacionalisticke zombije stasale . :skoljka:
Ne možeš govoriti za cijlu BiH da je takva, nego za njene dijelove. U sredina gdje su srbi i hrvati većina, daleko je lošija situacija nego u sredinama gdje su bošnjaci većina, to je tako. Ima svugdje šovinista i nacionalista ali među Bošnjacima (koji bi branili građenje npr. crkve) nisam sreo dosad ni jednog,a nadam se da će tako i ostati
tempora

#25 Re: Opet fasizam na facebooku...

Post by tempora »

Bosanski_kralj wrote:
-LIBERO- wrote: Svi MI.

Ne možeš govoriti za cijlu BiH da je takva, nego za njene dijelove. U sredina gdje su srbi i hrvati većina, daleko je lošija situacija nego u sredinama gdje su bošnjaci većina, to je tako. Ima svugdje šovinista i nacionalista ali među Bošnjacima (koji bi branili građenje npr. crkve) nisam sreo dosad ni jednog,a nadam se da će tako i ostati
Postavlja se onda pitanje sta ti podrazumijevas pod terminima sovinizam i nacionalizam kada u Bosnjaka iste ne prepoznajes? :?
Post Reply