Opet džamije!
-
Lesli Eldridž
#1 Opet džamije!
Raja šta je ono na ciglanama, na Merhemića trgu? Izgleda da opet prave džamiju i da je tačna ona priča o namjerama izgradnje džamije. Zagradili su eno najljepši dio sa travnjakom i klupama, odmah do Lore. Smeta im krst na Zlatištu, a ne smeta džamija. Ovo je tuk na utuk. Prava provokacija. Šta radi načelnik Opštine Centar Bečirović? Pravi kosmopolita. Trebaju još da sagrade preko puta u parku, gdje je bila Austrijska kuća, tržni cenatar, pa neka kažu da su multietnički. Etnički čisto i lijepo moje Sarajevo
Fuj, banda jedna.
- ja_cura_
#2 Re: Opet džamije!
e pa vise u pm sa silnim dzamijama po sarajevu
pa haman ni za vrijeme turaka nismo imali toliko dzamija!!!!
e ja bi im sad na svaku dzamiju pravila po jednu pravoslavnu i po jednu katolicku ckrvu, pa da vidite kako bi "multietnicka" gospoda sa fotelja, prestala davati dozvole za izgradnju dzamija!

e ja bi im sad na svaku dzamiju pravila po jednu pravoslavnu i po jednu katolicku ckrvu, pa da vidite kako bi "multietnicka" gospoda sa fotelja, prestala davati dozvole za izgradnju dzamija!
-
mamatajo1965
#3 Re: Opet džamije!
U pravu si. Nego,sto onda kreteni uvode vjeronauku u vrtice,kad stancaju dzamije na svakom koraku????????ja_cura_ wrote:e pa vise u pm sa silnim dzamijama po sarajevupa haman ni za vrijeme turaka nismo imali toliko dzamija!!!!
![]()
![]()
- Brisbane
#4 Re: Opet džamije!
Lesli Eldridž wrote:Raja šta je ono na ciglanama, na Merhemića trgu? Izgleda da opet prave džamiju i da je tačna ona priča o namjerama izgradnje džamije. Zagradili su eno najljepši dio sa travnjakom i klupama, odmah do Lore. Smeta im krst na Zlatištu, a ne smeta džamija. Ovo je tuk na utuk. Prava provokacija. Šta radi načelnik Opštine Centar Bečirović? Pravi kosmopolita. Trebaju još da sagrade preko puta u parku, gdje je bila Austrijska kuća, tržni cenatar, pa neka kažu da su multietnički. Etnički čisto i lijepo moje SarajevoFuj, banda jedna.
-
Lesli Eldridž
#5 Re: Opet džamije!
Jeste vala isto, ako nije, e onda si multietničan k'o i Bakir IzetbegovićBrisbane wrote:Lesli Eldridž wrote:Raja šta je ono na ciglanama, na Merhemića trgu? Izgleda da opet prave džamiju i da je tačna ona priča o namjerama izgradnje džamije. Zagradili su eno najljepši dio sa travnjakom i klupama, odmah do Lore. Smeta im krst na Zlatištu, a ne smeta džamija. Ovo je tuk na utuk. Prava provokacija. Šta radi načelnik Opštine Centar Bečirović? Pravi kosmopolita. Trebaju još da sagrade preko puta u parku, gdje je bila Austrijska kuća, tržni cenatar, pa neka kažu da su multietnički. Etnički čisto i lijepo moje SarajevoFuj, banda jedna.
Ako je ovo isto rokni se !!!
-
mamatajo1965
#6 Re: Opet džamije!
Treba Becirevicu poslati e-mail na stranici Opcine Centar,ima tamo sigurno,iako,nije ni njemu lako,sdp-ovac je,da se pobuni,mogu mu svasta ovi drugi pripisati.Lesli Eldridž wrote:Jeste vala isto, ako nije, e onda si multietničan k'o i Bakir IzetbegovićBrisbane wrote:Lesli Eldridž wrote:Raja šta je ono na ciglanama, na Merhemića trgu? Izgleda da opet prave džamiju i da je tačna ona priča o namjerama izgradnje džamije. Zagradili su eno najljepši dio sa travnjakom i klupama, odmah do Lore. Smeta im krst na Zlatištu, a ne smeta džamija. Ovo je tuk na utuk. Prava provokacija. Šta radi načelnik Opštine Centar Bečirović? Pravi kosmopolita. Trebaju još da sagrade preko puta u parku, gdje je bila Austrijska kuća, tržni cenatar, pa neka kažu da su multietnički. Etnički čisto i lijepo moje SarajevoFuj, banda jedna.
- Brisbane
#7 Re: Opet džamije!
Poserem se na multietnicnost ako je na moj racun !!!!!!Lesli Eldridž wrote:Jeste vala isto, ako nije, e onda si multietničan k'o i Bakir IzetbegovićBrisbane wrote:Lesli Eldridž wrote:Raja šta je ono na ciglanama, na Merhemića trgu? Izgleda da opet prave džamiju i da je tačna ona priča o namjerama izgradnje džamije. Zagradili su eno najljepši dio sa travnjakom i klupama, odmah do Lore. Smeta im krst na Zlatištu, a ne smeta džamija. Ovo je tuk na utuk. Prava provokacija. Šta radi načelnik Opštine Centar Bečirović? Pravi kosmopolita. Trebaju još da sagrade preko puta u parku, gdje je bila Austrijska kuća, tržni cenatar, pa neka kažu da su multietnički. Etnički čisto i lijepo moje SarajevoFuj, banda jedna.
-
Lesli Eldridž
#8 Re: Opet džamije!
To ti je kukavičje jaje u SDP-u. Nema većeg lopova od njega. On je najveća greška Z.Lagumdžije. Marković je bio bolji. Barem nije podržavao bespravnu gradnju. Ovaj Bećirović forsira sve šta ne valja. Čak je i izdao nelegalno rješenje za javnu garažu. Počela se bespravno graditi.
-
mamatajo1965
#9 Re: Opet džamije!
Ne slazemo se u ovome,ali nije bitno,u svakom slucaju,dzamija je previse.Lesli Eldridž wrote:To ti je kukavičje jaje u SDP-u. Nema većeg lopova od njega. On je najveća greška Z.Lagumdžije. Marković je bio bolji. Barem nije podržavao bespravnu gradnju. Ovaj Bećirović forsira sve šta ne valja. Čak je i izdao nelegalno rješenje za javnu garažu. Počela se bespravno graditi.
- amrica
#10 Re: Opet džamije!
nekad davno umjesto Skenderije je bila dzamija i neko igraliste, pa posto je najvaznija stvar u ovom gradu vratiti sve dzamije i slicne stvari na povrsinu, tako ce se i tu ponovo izgraditi dzamija, koja se i zvala Skenderova ili sl pa postala Skenderija. Prosle godine bio u MZ plan rekonstrukcije Skenderije i fino dzamija iza Vinoteke, preko puta Saveza slijepih. Negdje su i bazen utrpali na skicu, ali se ne sjecam vise gdje.
Dobro smo prosli, mogli su i Skend srusiti da bi ponovo izgradili dzamiju.
Dobro smo prosli, mogli su i Skend srusiti da bi ponovo izgradili dzamiju.
- vjesticanametli
#11 Re: Opet džamije!
jedva cekam
jos koja fali gradu 
-
Lesli Eldridž
#12 Re: Opet džamije!
Da kao građanin vodiš rat protiv korumpiranog papka drugačije bi mislio. On je zlo za ovaj grad.mamatajo1965 wrote:Ne slazemo se u ovome,ali nije bitno,u svakom slucaju,dzamija je previse.Lesli Eldridž wrote:To ti je kukavičje jaje u SDP-u. Nema većeg lopova od njega. On je najveća greška Z.Lagumdžije. Marković je bio bolji. Barem nije podržavao bespravnu gradnju. Ovaj Bećirović forsira sve šta ne valja. Čak je i izdao nelegalno rješenje za javnu garažu. Počela se bespravno graditi.
- O'zone
- Globalni moderator
#13 Re: Opet džamije!
To je sindrom koji je već odavno zavladao Sarajevom i koji se meni iskreno ne sviđa vjernik sam i znam da je protiv toga grijeh i govoriti ali opet što je previše previše je nam trebaju fabrike, stanovi,škole a ovo je već previše pa hajde da su te džamije pune nego zjape prazne do džume namaza kad se eto više manje skupi dovoljno ljudi da se popune kapiciteti ma ne znam idemo u pravcu gdje nas vodi nacionalizam a ne realne potrebe građana.
-
mamatajo1965
#14 Re: Opet džamije!
Pa lijepo uputite ova pitanja na adrese poslanika u Skupstini,svih partija,pa neka nesto i rade i neka zarade platu,divno je doci jednom mjesecno tamo ,provesti par sati i dobiti pristojnu placu,zar ne....boki071 wrote:DOk Sarajevom upravljaju seljačine ništa drugo nemojte očekivati.
Mislim da je to pitanje Kantona ne općine
-
Lesli Eldridž
#15 Re: Opet džamije!
Slažem se, nacionalizam je u pitanju i pranje para. To su prije svega lopovi.O'zone wrote:To je sindrom koji je već odavno zavladao Sarajevom i koji se meni iskreno ne sviđa vjernik sam i znam da je protiv toga grijeh i govoriti ali opet što je previše previše je nam trebaju fabrike, stanovi,škole a ovo je već previše pa hajde da su te džamije pune nego zjape prazne do džume namaza kad se eto više manje skupi dovoljno ljudi da se popune kapiciteti ma ne znam idemo u pravcu gdje nas vodi nacionalizam a ne realne potrebe građana.
-
Lesli Eldridž
#16 Re: Opet džamije!
Bakir Izetbegović i Zavod se za sve pita. Tu je problem. Uz opštine naravno. Da hoće opštinari bi to zaustavili. Oni i daju dozvole.boki071 wrote:DOk Sarajevom upravljaju seljačine ništa drugo nemojte očekivati.
Mislim da je to pitanje Kantona ne općine
- Patron of Formello
#17 Re: Opet džamije!
Gdje god nadjes zgodno mjesto ti dzamiju nasadi. 
- trinaesti
#18 Re: Opet džamije!
nista. protestvujte. s pistaljkama. u subotu prije kafe. pa onda opet na kafu. i tako svake subote.
-
Lesli Eldridž
#19 Re: Opet džamije!
Ne to, ja pozivam da neko prijavi u opštini šta se dešava, jer možda i nemaju dozvolu, a ako je i imaju onda je opština dala ilegalno kao i za onu javnu garažu, jer u urbanističkom planu nema nikakve džamije na tom mjestu i tu je zabranjeno graditi. I pozivam okolne stanare dapreko noći sruše ogradu. Jebala ih ograda. Ionako je samo montažna, od panela, samo treba gurnuti panele i ode sve u p.m.trinaesti wrote:nista. protestvujte. s pistaljkama. u subotu prije kafe. pa onda opet na kafu. i tako svake subote.
- trinaesti
#20 Re: Opet džamije!
a sto ti ne prijavis? bojis se neceg? ili si lijen/a da bi to uradio/la?
- Guento
#21 Re: Opet džamije!
Ima li tabla da pise sta se gradi? Nije valjda citava rasprava na osnovu jednog "Izgleda da..."?Lesli Eldridž wrote:Raja šta je ono na ciglanama, na Merhemića trgu? Izgleda da opet prave džamiju i da je tačna ona priča o namjerama izgradnje džamije. Zagradili su eno najljepši dio sa travnjakom i klupama, odmah do Lore. Smeta im krst na Zlatištu, a ne smeta džamija. Ovo je tuk na utuk. Prava provokacija. Šta radi načelnik Opštine Centar Bečirović? Pravi kosmopolita. Trebaju još da sagrade preko puta u parku, gdje je bila Austrijska kuća, tržni cenatar, pa neka kažu da su multietnički. Etnički čisto i lijepo moje SarajevoFuj, banda jedna.
- zgembo_sa
#22 Re: Opet džamije!
Izgleda da se pljuje po dzamijama radi spekulacije jednog forumasa 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#23 Re: Opet džamije!
- alphonse kauders
#24 Re: Opet džamije!
Ma u suštini, ja mislim da su sve to pi.čke koje se boje Reisove reakcije da će ih isti putem "najtiražnijeg lista" proglasiti "komunjarama" ili "neprijateljima islama" samo ako se drznu da podignu glas protiv bilo kojeg navrat-nanos izgrađenog vjerskog objekta u gradu, uz standardno obrazloženje - "ma dajte, kome može smetati jedna džamijica" (odmah me podsjeti da tako i Kačavenda brani opstanak crkve u Fatinoj avliji).
Šta se pravimo ludi - ovdje je IZ na čelu s reisom utjecajnija od Visokog predstavnika i poltroni na vlasti dobro znaju da si politički mrtav ako te reis označi kao nepodobonog Bošnju i nikad nikog nisam čuo u Federaciji da je rekao da se reis ne treba petljati u politiku, uređenje grada, kulturu, odgoj djece (i sve ostalo u šta se voli petljati) jer znaju da bi recimo Avaz digao i kuku i motiku da dotičnog najcrnje ispljuje i taj bi se mogao pozdraviti sa bilo kakvom političkom karijerom.
A, to nas opet veže za onu temu jesmo li seljački grad ili nismo, ja bih rekao 80% - 20 % da jesmo.
Šta se pravimo ludi - ovdje je IZ na čelu s reisom utjecajnija od Visokog predstavnika i poltroni na vlasti dobro znaju da si politički mrtav ako te reis označi kao nepodobonog Bošnju i nikad nikog nisam čuo u Federaciji da je rekao da se reis ne treba petljati u politiku, uređenje grada, kulturu, odgoj djece (i sve ostalo u šta se voli petljati) jer znaju da bi recimo Avaz digao i kuku i motiku da dotičnog najcrnje ispljuje i taj bi se mogao pozdraviti sa bilo kakvom političkom karijerom.
A, to nas opet veže za onu temu jesmo li seljački grad ili nismo, ja bih rekao 80% - 20 % da jesmo.
Last edited by alphonse kauders on 28/03/2008 09:41, edited 1 time in total.
- Karabaja
#25 Re: Opet džamije!
hoćemo crkve, hoćemo crkve!