Opet belaj sa Deda mrazom?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

Post by Prenj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prenj wrote:Ministar jeste 100% kriv.
Ministar je odgovoran da sprovodi politiku osmisljenu na drzavnom nivou u svoju oblast.
Ako je npr. u najvisim dokumentima ove zemlje zapisano da je BiH sekularna drzava, onda u skolama ne smije biti religije.
Ma bolan Prenj to je samo mrtvo slovo na papiru. Kakva sekularna drzava kada se pola te drzave zove imenom SAMO jednom naroda.... :(
Jedna greska se drugom nece ispraviti.
Zar postojanje RS-a treba opravdati zapisavanje teritorije, u koje spada i ovaj zadnji dogadjaj, i koje se intenzivno sprovodi na teritoriji Federacije od 1995. do danas.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Izvinjavam se

Imam neki predosjecaj da je ovo zakuhano u kuhinji SDA.

Eto sada ne moram dokazivati, to je samo predosjecaj :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

valterbranisarajevo wrote:Izvinjavam se

A cuj predosjecaj nije pouzdan "argument". :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

da se razumijemo,
Turkusic je KANTONALNI MINISTAR OBRAZOVANJA....
imamo ih 12.
imamo 10 kantona.
obrazovanje u skolama u kantonu je POD SAPOM KANTONALNOG MINISTARSTVA....
svaki kanton svoj kolo plese...
ako je vec BIH sekularna drzava, zasto je onda vjeronauka prisutna u svakoj skoli, i djeca koja ne zele da idu na te casove u nekim skolama (ukljucucjuci i jednu na grbavici) bukvalno setaju ispred skole jer je vjeronauka, koja je fakultativna, u rasporedu u sred dana....
ja ne kazem da djeci ne treba pruziti priliku da idu na vjeronauku, to je postojalo i prije rata, cak u Titovo doba...
u islamu se zvalo MEKTEB (ili mejtef ovisno o lokaciji), a koliko se sjecam bilo je i u crkvama nesto kao NEDELJNA SKOLA....

seko, deda mraz je imao veze sa religijom
pogledaj , ali je sirom svijeta postao simbol nekoga ko donosi poklone dobroj djeci, a to su nasi roditelji mahom koristili kao vaspitno sredstvo kad ni kazne ni batine pomagale nisu....

ako ne budes dobar, reci cu Deda Mrazu...
Fair Life

Post by Fair Life »

valterbranisarajevo wrote:Izvinjavam se

A cuj predosjecaj nije pouzdan "argument". :D
Davno... 1995.,zaboravio sam tacno kojom prigodom, Alija Izetbegovic, predsjednik SDA i tada predsjednik Predsjednistva BiH, izjavio je da je Djeda Mraz "komunisticka izimisljotina"...

Prema tome...

Dan djecje radosti bez Djeda Mraza ?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Reko da malo spustim tenzije da ti ne pokvarim rucak i popodnevni odmor. :-)

Ne nije to zakuhala SDA oni teze da postanu stranka koja bastini gradjanske, multikulturne vrijednosti i nebi im palo na pamet da djeci uskrate novogodisnje paketice a i deda mraz je drag gost u njihovom sredistu. :lol:

Mirno spavaj ja sam se samo salio za SDA 8-)
Drvosjeca iz Dejcica

seka wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:To da li Djeda Mraz ima ili nema veze sa religijom je stvar subjektivnog stajalista i ne moze se tek tako prelamati preko koljena.
Kad se dijele paketici?

31/12 religijski praznik? koji se slavi u cijelom svijetu?
Ali je izvedenica od Sv. Nikole.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Opet tzv. belaj sa Deda Mrazom i ostalim namjestenim igrankama tzv BH politicara i stranki pred nastupajuce izbore u BiH. Razlog je: sto bolje organizovanje tri (rezervata - tora) i nas ovaca u njima u nastupajucem periodu i cementiranju teritorijalne podjele suverene drzave R BiH kao i cementiranju etnickog ciscenja pojedinaca/gradjana/naroda. Gledaju da im koja ovca ne zbrise iz necijeg tora i ne izmjesa se sa drugim torovima.

Da bi se situacija izmjenila na bolje je najprioritetnije u ovom momentu ici na ukidanje torova odnosno Entiteta i kantona na cijelom teritoriju BiH a BiH teritorijalno podijeliti iskljucivo na decentralizovane Regije i opstine. Na ovaj nacin nestace torovi, ovce ce se izmjesati na cijeloj teritoriji BiH a njihove politicke vodje i stranke nece imati vise nikakvih sansi da manipulisu ovcama i torovima.
Drvosjeca iz Dejcica

valterbranisarajevo wrote:Reko da malo spustim tenzije da ti ne pokvarim rucak i popodnevni odmor. :-)

Ne nije to zakuhala SDA oni teze da postanu stranka koja bastini gradjanske, multikulturne vrijednosti i nebi im palo na pamet da djeci uskrate novogodisnje paketice a i deda mraz je drag gost u njihovom sredistu. :lol:

Mirno spavaj ja sam se samo salio za SDA 8-)
A slusaj nisam ti ja bas tako osjetljiv pa da mi trivijalne teme mogu pokvariti raspolozenje pred rucak. :D

Drugo, zaboli Drvosjecu cosak od stola za SDA i ostale nacionalisticke stranke, samo mi u tvome pisakaranju smeta neargumentovano zakljucivanje pa makar se radilo i o SDA ili SDS-u. Ono sto znam je da ce moja djeca svake nove godine imati Djeda Mraza neovisno od odluka pojedinih ministara. Ko kome u ovoj drzavi brani da privatno svetkuje i obiljezava sve sto pozeli ?
Vingo

Post by Vingo »

Totalno pogresan slijed.
Ja opet mislim da je preduslov svega ukidanje nacionalnih stranaka. E onda lanci s torovima spadaju sami od sebe, s njima i prica o ugrozenosti, a s njom i nametnuta potreba za entitetima...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Totalno pogresan slijed.
Ja opet mislim da je preduslov svega ukidanje nacionalnih stranaka. E onda lanci s torovima spadaju sami od sebe, s njima i prica o ugrozenosti, a s njom i nametnuta potreba za entitetima...
ukidanjem nacionalnih stranaka cemo uticati na strukturu vlasti, ali je potrebno uciniti nesto da se utice na mozdane vijuge ljudi koji u svemu vide UGROZENOST....
Stitch__

Post by Stitch__ »

izvini mirci, al kako si saznala da je to fakat istina? ja to ne mogu vjerovat :? pogotovo ne od turkusica :-? procitao sam samo pocetak threada....i ne vjerujem u to :-?
Drvosjeca iz Dejcica

mIRCerka wrote:
ukidanjem nacionalnih stranaka cemo uticati na strukturu vlasti, ali je potrebno uciniti nesto da se utice na mozdane vijuge ljudi koji u svemu vide UGROZENOST....
Opet pogodak u sridu, svaki ti dao... :D Sala, ne zamjeri.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stitch__ wrote:izvini mirci, al kako si saznala da je to fakat istina? ja to ne mogu vjerovat :? pogotovo ne od turkusica :-? procitao sam samo pocetak threada....i ne vjerujem u to :-?
mirci ima vozacku, ali mirci voli da pjesaci...mirci zivi na grbavici....mirci je imala njoj drago dijete u jednoj od upitnih skola.... mirci to gleda svaki dan...mirci cita novine...mirci je davno upoznala doticnog ministra..mirci nazalost radi posao sirokog dijapazona pa je mnoge stvari zakace prije njenog vremena..
mirci bi voljela da moze da razmislja samo o sminkanju, kupovini krpica, noktima i serijama, ali je mirci kao vecina iz njene genracije morala prerano odrasti...
:D

mirci voli deda mraza i ne voli kad ga neko barkce...

mirci je ljuta kao ris jer se ovakve stvari ponavljaju iz godine u godinu, i sve sto se desi je bombastican naslov u novinama, par dana diskusija na forumu ili radiju, i onda sve zamete vjetar....

e u ...sto pershuna...
Vingo

Post by Vingo »

mIRCerka wrote:
Ugrozenost u glavama ljudi i nacionalne stranke idu jedno s drugim...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Totalo pogresno, ti bi promjenio pastire (nacionalne politicke i vjerske stranke) a ostavio vec utvrdjene torove. Na taj nacin bi tzv. politicari, politicke i vjerske stranke samo promjenili dresove i imena, torovi ostali zacementirani za vjek vjekova a ti politicari i stranke koji su promjenuli dresove i imena krenuli sa kontrolom torova i dalje samo sto bi se sada ti predstavljali pod drugim imenima. Otprilike ona stara: sjahao Murta a onda uzjahao Kurta i tako sve i stalno u krug!
Vingo

Post by Vingo »

A sta bi ti radila? Ukinula entitete nasilu? Prije nego se ukinu u glavama onih koji na njima insistiraju...To je krv.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Vingo wrote:A sta bi ti radila? Ukinula entitete nasilu? Prije nego se ukinu u glavama onih koji na njima insistiraju...To je krv.
De ba Vingo, nemoj meni prosipat svoje folove i braniti ideje teritorijalne podjele tzv. BH politicara i stranki SrbaHrvataBosnjaka koji su izdali Bosance i Hercegovce i sve BH patriote i dogovorli teritorijalnu podjelu BiH i sad gledaju samo kako da cementiraju postojece stanje za sva vremena. Tvoj koncept ocuvanja Entiteta, kantona i etnickog ciscenja razumijem ali nemoj meni prodavati svoje fore i folove nego svoju filozofiju ostavi tebi, slicnim tebi i vasim idejama i projektima. Ti branis teritorijalnu podjelu BiH u rukavicama a ja branim projekat cjelovite drzave bez entiteta i kantona kao i svi mi Bosanci&Hercegovci i drugi BH patrioti. Mi smo dvije suprotne strane u ovoj utakmici. Ja zelim, hocu i mi Bosanci i Hercegovci moramo pobijediti do naseg konacnog cilja oslobadjanja od Okupacije teritorije BiH.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Novi_Nick wrote:
Vingo wrote:A sta bi ti radila? Ukinula entitete nasilu? Prije nego se ukinu u glavama onih koji na njima insistiraju...To je krv.
De ba Vingo, nemoj meni prosipat svoje folove i braniti ideje teritorijalne podjele tzv. BH politicara i stranki SrbaHrvataBosnjaka koji su izdali Bosance i Hercegovce i sve BH patriote i dogovorli teritorijalnu podjelu BiH i sad gledaju samo kako da cementiraju postojece stanje za sva vremena. Tvoj koncept ocuvanja Entiteta, kantona i etnickog ciscenja razumijem ali nemoj meni prodavati svoje fore i folove nego svoju filozofiju ostavi tebi, slicnim tebi i vasim idejama i projektima. Ti branis teritorijalnu podjelu BiH u rukavicama a ja branim projekat cjelovite drzave bez entiteta i kantona kao i svi mi Bosanci&Hercegovci i drugi BH patrioti. Mi smo dvije suprotne strane u ovoj utakmici. Ja zelim, hocu i mi Bosanci i Hercegovci moramo pobijediti do naseg konacnog cilja oslobadjanja od Okupacije teritorije BiH.
ti rece jednoj od onih sto su skoro svaki dan na platou...
super....
ministre obrazovanja, izem ti posao kad ti mnogi ucenici ne znaju citati ni sa 30 godina starosti...
:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:Ministar jeste 100% kriv.
Ministar je odgovoran da sprovodi politiku osmisljenu na drzavnom nivou u svoju oblast.
Ako je npr. u najvisim dokumentima ove zemlje zapisano da je BiH sekularna drzava, onda u skolama ne smije biti religije.
Ma bolan Prenj to je samo mrtvo slovo na papiru. Kakva sekularna drzava kada se pola te drzave zove imenom SAMO jednom naroda.... :(
To je opet drugi padez...
Znam na sta si mislio, ali u ovom slucaju pricamo o sekularnosti koja podrazumijeva svjetovnu a ne duhovnu vlast.

To sto si ti pomenuo nema veze sa religijom... ;-) :)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Novi_Nick wrote:
De ba Vingo, nemoj meni prosipat svoje folove i braniti ideje teritorijalne podjele tzv. BH politicara i stranki SrbaHrvataBosnjaka koji su izdali Bosance i Hercegovce i sve BH patriote i dogovorli teritorijalnu podjelu BiH i sad gledaju samo kako da cementiraju postojece stanje za sva vremena. Tvoj koncept ocuvanja Entiteta, kantona i etnickog ciscenja razumijem ali nemoj meni prodavati svoje fore i folove nego svoju filozofiju ostavi tebi, slicnim tebi i vasim idejama i projektima. Ti branis teritorijalnu podjelu BiH u rukavicama a ja branim projekat cjelovite drzave bez entiteta i kantona kao i svi mi Bosanci&Hercegovci i drugi BH patrioti. Mi smo dvije suprotne strane u ovoj utakmici. Ja zelim, hocu i mi Bosanci i Hercegovci moramo pobijediti do naseg konacnog cilja oslobadjanja od Okupacije teritorije BiH. Za oslobadjanje teritorije i ukidanje torova ne treba nikakav rat ili prolijevanje krvi kao sto ti pricas jer ima jos hiljadu drugih nacina da se oslobodimo te okupacije politickim i drugim sredstvima. Pusti se te satrologije i prepadanja pojedinaca/gradjana/naroda kao sto to izjavljuju i pricaju po potrebi tzv. politicari predstavnici Srba, Hrvata i Bosnjaka vadeci teze o novom ratu i krvi do koljena ako se krene politickim sredstvima na ukidanje Entiteta i kantona.
Drvosjeca iz Dejcica

Vodenjak wrote: To je opet drugi padez...
Znam na sta si mislio, ali u ovom slucaju pricamo o sekularnosti koja podrazumijeva svjetovnu a ne duhovnu vlast.

To sto si ti pomenuo nema veze sa religijom... ;-) :)
A cuj... :D
Ja se uvijek obradujem takvima koji mi tumace sta sam rekao. Hajde popij sta na moj racun i batali diskusije.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 12/01/2006 13:26, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

:x Cuj nemam ja tebi sta prosipati. Ja sam uvijek bila za RBiH.
Entitete nije kreirao moj caca.
Entiteti su djeca nacionalnih stranaka. Dakle znamo sta je starije.
A valjda se prvo otklanja uzrok pa onda posljedica.
Mislim, sto se mene tice, moze i obratno, samo voljela bih vidjeti snagu koja ce to pokrenuti a da nije ista ona koja je ovakvo uredjenje i kreirala (citaj SDA i SBIH)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dragi Deda Mraze,
tebe tvoja mIRCi voli i nemoj me preskociti za 11 mjeseci.
S postovanjem,
ja :roll:
kojsino

Post by kojsino »

Nas uvazeni ministar Turkusic, koji ukida DJEDA MRAZA, je dobitnik sljedeceg odlikovanja :

“Diploma sa zlatnom značkom u znak priznanja, podrške

i zahvalnosti za poseban doprinos izgradnji mira i demokracije

putem reforme obrazovanja mladih od osnovne škole do

univerziteta po suvremenim europskim standardima”

Graz, 10.12.2003. Predsjednik

Sarajevo, 2004. Akademik Helmut Moritz

Sa Turkusicem i Seadom u nove radne pobjede !
Post Reply