Opet belaj sa Deda mrazom?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
angel26

Post by angel26 »

zemlja nam je sranje, vlada da ne govorim, politicari lopovi...i sve sto se radi je da se napravi cisti rez oko toga koje ko samo da zajebes onog drugog...neko valjda takmicenje sta li......svi odjednom veliki i muslimani i katolici i pravoslavci...lijepo je znati svoje obicaje, naravno postivati i tudje....Seljaci, vise i ne znaju sta je cije....eno ti sva Turska u jelkama pa ti vidi....JA SAM ZA DEDA MRAZA!!!!!!!!!!!!!!! jer je on DJECJI
stella_k

Post by stella_k »

mIRCerka wrote:da se razumijemo,
Turkusic je KANTONALNI MINISTAR OBRAZOVANJA....
imamo ih 12.
imamo 10 kantona.
obrazovanje u skolama u kantonu je POD SAPOM KANTONALNOG MINISTARSTVA....
svaki kanton svoj kolo plese...
ako je vec BIH sekularna drzava, zasto je onda vjeronauka prisutna u svakoj skoli, i djeca koja ne zele da idu na te casove u nekim skolama (ukljucucjuci i jednu na grbavici) bukvalno setaju ispred skole jer je vjeronauka, koja je fakultativna, u rasporedu u sred dana....
ja ne kazem da djeci ne treba pruziti priliku da idu na vjeronauku, to je postojalo i prije rata, cak u Titovo doba...
u islamu se zvalo MEKTEB (ili mejtef ovisno o lokaciji), a koliko se sjecam bilo je i u crkvama nesto kao NEDELJNA SKOLA....

ako ne budes dobar, reci cu Deda Mrazu...
Moja kcerka ne ide na vjeronauk. A taj je cas treci po redu tog dana.
I onda kaze razrednica, da ne bi djeca stajala ispred kabineta, neka udju na cas...vjeronauke. :x
Ahmmed

Post by Ahmmed »

A,

Šta ćeš.....tako ti je to....sve uokolo.....

Najprije su jedni, 1992, krenuli da protjeraju sve što je "došlo" ili što su oni mislili da je došlo iz Turske....

Zatim su drugi, u namjeri da im se osvete,odlučili "protjerati" Deda Mraza.....

Mrski su mi i jedni i drugi, samo ovi prvi ,neuporedivo više nego ovi drugi :D

Šta ćeš, subjektivan doživljaj :D

Zaključak broj jedan:

A,što ste protjerivali za Tursku ,protjerivali ste, nema više,ni tebi ni Jusufu :D

Zaključak broj dva: Mrski ste mi nakon ovoga, i ti i Jusuf. :)

Samo ti, neuporedivo više :D
danas

Post by danas »

kojsino wrote:Ma ova Turkusic je pravi ministar, uspio je djeci pokvariti Novu godinu.
a da samo znate kakav je to napredan komunista bio, jos dok je studirao Tehnologiju u Beogradu...
ovake najvolim :D
jel' sa cvarka :D direkt presao na cabu :roll:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Danas, vidiš li ti ovo?

Pusti se ministra i njegove "karijere"!

Neki bi da te protjeraju u Tursku :D
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:Danas, vidiš li ti ovo?
Pusti se ministra i njegove "karijere"!
Neki bi da te protjeraju u Tursku :D
ne brigaj nista :D
otisla sam ja sama :D u otadzibinu :lol: :lol: :lol:
Zadig

Post by Zadig »

pijem kafu u kanadi u jednom trznom centru, negdje oko izmedju bozica i nove, mislim da je bio 26 decembar, ili slicno,, ili mozda prije bozica koji dan.

Na centralnom "podijumu" red djece se otego do izlaza. Kineza, Koreanaca, Indijaca, Pakistanaca, ljudi sa turbanom, Crnaca, Mexikanaca, ma koga hoces...svi cekaju red da sjednu u krilo deda mrazu. Sjede, slikaju se, neki pokloni se tamo djele, ima i obezbjedjenje normalno... i sjetih se neke od novih godina u Sarajevu, i nekih mojih paketica, slatkisa, djece sa kojom sam se druzio.
I nikako ne mogu da shvatim, kome to moze da smeta, kome normalnom deda mraz moze da bude pro krscanski, a anti serijatski, ili obratno....
Jebo te ta zemlja onda...Neko vrlo blizak meni zeli da se vrati u Sarajevo, vaga izmedju Zagreba i Sarajeva...valjda ne zna da je u jednom od njih D.M. postao problem...

:roll:
Prenj

Post by Prenj »

kojsino wrote:Ma ova Turkusic je pravi ministar, uspio je djeci pokvariti Novu godinu.
a da samo znate kakav je to napredan komunista bio, jos dok je studirao Tehnologiju u Beogradu...
Mislis, onih sedam godina koliko mu je trebalo da zavrsi fakultet od cetiri godine?
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Ahmmed wrote:A,

Zaključak broj dva: Mrski ste mi nakon ovoga, i ti i Jusuf. :)

Samo ti, neuporedivo više :D
Ne sekirajte se, meni ste dragi oboje. A malo vise iz razumljivih razloga koji nisu nacijonalne prirode.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Dok reis ne pusti bradu i sa Pepsija ne predje na Coca-Colu..ni Turkusic ne smije drugacije. Valja mu na hadz, o trosku drzave :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ljudi vide samo negativne primjere i onda citave sredine nazivaju i svrsavaju tamo gdje im nije mjesto. Isto tako ovaj slucaj sa Djeda Mrazem u Sarajevu. Zaista bih volio da neko navede i pozitivne primjere.
Kad se u bure meda stavi kasika govana... to vise nije med.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

stella_k wrote:
Moja kcerka ne ide na vjeronauk. A taj je cas treci po redu tog dana.
I onda kaze razrednica, da ne bi djeca stajala ispred kabineta, neka udju na cas...vjeronauke. :x
Jedan od najklasicnijih primjera krsenja ljudskih prava je naturati djeci u obaveznoj osnovnoj skoli - vjeronauku!

Moje dijete odgajam ja!
MOJA je odgovornost sve sto ide uz dijete dok ne navrsi 18 godina pa i to da ga prema svojim nacelima izvedem na pravi put i da mu omogucim da sagleda sve iz kritickog ugla!
Ispirati djeci mozgove bozanstvima, posebno na nacin kako se to kod nas obicno radi - isticanjem "svoga" boga u odnosu na "njihovog" i to u sredini gdje smo "mi" i "oni" jedni pored drugih, nije nista drugo do razvlacenje fitilja kojeg ce neko jednog dana i da upali!

A onda BUM!

Opet i opet i opet... :(

A smeta im djeda mraz koji djeci unese malo radosti svojom pojavom i podijeli koji bombon ili cokoladu...

Bogovi me vi njihovi sacuvajte... :( :(

:x
cosmopolit

Post by cosmopolit »

Vec sam pisao da dobijem od firme paketic, a onda kupim i ja i djetetu kazem da mu je to za NG kao sto i jeste. Ko god zeli u svom
privatnom aranzmanu u vec organizovnim djecijim zabavama u gradu moz odvesti dijete da mu paketic uruci bas djeda mraz. Meni to uopce nije strano i moje dijete ide na te zabave. Isto tako on je naviknut, kao uostalom i ja jer sam iz bosnjacke porodice da nije uobicajeno da bas treba svake godine paketice dobije od djeda mraza a isto tako to mu nije strano. Nije tacno da je prije bilo uobicajeno da se paketici dijele u skolama i to od djeda mraza. Izvinite ako skole ovo organizuje onda je to nesto sto postaje uobicajeno a to i nikad nije bilo, kao sto nije bilo uobicajeno da se bajramski paketici dijele u skoli.. Organizovanjem dodjele paketica bas u svim skolama i da to postane praksa koja nikad nije ni bila onda bi to bilo naturanje tudjih obicaja a niti dozvole priznat cete takvo sta slicno Srbi niti Hrvati ne znam zasto bi Bosnjaci trebali pristajati . Ako hocu odvest cu svoje dijete kao sto je to bilo i do sada praksa na zabave, ali Bogati nemoj mi nista naturati da moram. A ako bi to bilo organizovano tako preko skola onda je to naturanje. Kad ste se vec dotakli ugrozenosti da malo i o tome. U BiH su Bosnjaci najvise ugrozeni hem u RS moraju kaciti srpske zastave,hem djeca diplome dobivaju sa takvim grbovima, nigdje ne pise Bosna i Hercegovina, djeci se prijeti ako nose majicu sa grbom BiH , tamo Bosnjak ne moze doboti posao. Gledam sinoc TV u školi u zapadnoj hercegovini u razredu grb HB. Ovdje u Federaciji i sa Bosnjackom vecinom skoro moj prijatelj (Bosnjak)koji je inace bez posla prijavi se na jedan konkurs. Ispunjava sve uslove kvalifikovan za taj posao, test najbolje uradio , kad na kraju kaze primljena je druga osoba,... Kad sta je u pitanju kazu morali su zbog nacionalnog balansa primiti Srbina a to sto on ispunjava sve uslove i kvalifikovan za taj posao za razliku od njega, to nikom nista... takvo sta se ne moze desiti ni Hrvatu a ni Srbinu u RS a jos manje Bosnjaku da ga tamo prime na posao. U Fedeaciji se lkse i Srbinu i Hrvatu zaposliti a u zapadnoj hercegovini i RS tamo ih ne zanima ni kvalifikacije ni nacionalni balans ako nije iz tog naroda.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

cosmopolit wrote:Vec sam pisao da dobijem od firme paketic, a onda kupim i ja i djetetu kazem da mu je to za NG kao sto i jeste. Ko god zeli u svom
privatnom aranzmanu u vec organizovnim djecijim zabavama u gradu moz odvesti dijete da mu paketic uruci bas djeda mraz. Meni to uopce nije strano i moje dijete ide na te zabave. Isto tako on je naviknut, kao uostalom i ja jer sam iz bosnjacke porodice da nije uobicajeno da bas treba svake godine paketice dobije od djeda mraza a isto tako to mu nije strano. Nije tacno da je prije bilo uobicajeno da se paketici dijele u skolama i to od djeda mraza. Izvinite ako skole ovo organizuje onda je to nesto sto postaje uobicajeno a to i nikad nije bilo, kao sto nije bilo uobicajeno da se bajramski paketici dijele u skoli.. Organizovanjem dodjele paketica bas u svim skolama i da to postane praksa koja nikad nije ni bila onda bi to bilo naturanje tudjih obicaja a niti dozvole priznat cete takvo sta slicno Srbi niti Hrvati ne znam zasto bi Bosnjaci trebali pristajati . Ako hocu odvest cu svoje dijete kao sto je to bilo i do sada praksa na zabave, ali Bogati nemoj mi nista naturati da moram. A ako bi to bilo organizovano tako preko skola onda je to naturanje. Kad ste se vec dotakli ugrozenosti da malo i o tome. U BiH su Bosnjaci najvise ugrozeni hem u RS moraju kaciti srpske zastave,hem djeca diplome dobivaju sa takvim grbovima, nigdje ne pise Bosna i Hercegovina, djeci se prijeti ako nose majicu sa grbom BiH , tamo Bosnjak ne moze doboti posao. Gledam sinoc TV u školi u zapadnoj hercegovini u razredu grb HB. Ovdje u Federaciji i sa Bosnjackom vecinom skoro moj prijatelj (Bosnjak)koji je inace bez posla prijavi se na jedan konkurs. Ispunjava sve uslove kvalifikovan za taj posao, test najbolje uradio , kad na kraju kaze primljena je druga osoba,... Kad sta je u pitanju kazu morali su zbog nacionalnog balansa primiti Srbina a to sto on ispunjava sve uslove i kvalifikovan za taj posao za razliku od njega, to nikom nista... takvo sta se ne moze desiti ni Hrvatu a ni Srbinu u RS a jos manje Bosnjaku da ga tamo prime na posao. U Fedeaciji se lkse i Srbinu i Hrvatu zaposliti a u zapadnoj hercegovini i RS tamo ih ne zanima ni kvalifikacije ni nacionalni balans ako nije iz tog naroda.
I kakve ovo veze ima s Deda Mrazom? Mozda te Srbe i Hrvate treba protjerati iz Federacije, pa sve fino kako je i zamisljeno jos '92. razdjeliti i zavrsiti o toj temi? Znam i ja Bosnjaka u Sarajevu koji nemaju posao, ali mi bas i nisu horni da ga traze. Isto tako znam i Srbe u Banjaluci koji nisu mogli tamo mogli naci posao a rodjeni su tamo, ali su ga nasli u Sarajevu, a takodje nekoliko mojih dobrih prijatelja Bosnjaka radi dobro placene poslove u Mostaru, Citluku, Sirokom Brijegu.

Nego, zamoli ti fino Djeda Mraza da on to sve promjeni i ako budes dobar - mozda ti i ispuni zelju! ;-) :)
cosmopolit

Post by cosmopolit »

_BosanaC wrote:
I kakve ovo veze ima s Deda Mrazom? Mozda te Srbe i Hrvate treba protjerati iz Federacije, pa sve fino kako je i zamisljeno jos '92. razdjeliti i zavrsiti o toj temi? Znam i ja Bosnjaka u Sarajevu koji nemaju posao, ali mi bas i nisu horni da ga traze. Isto tako znam i Srbe u Banjaluci koji nisu mogli tamo mogli naci posao a rodjeni su tamo, ali su ga nasli u Sarajevu, a takodje nekoliko mojih dobrih prijatelja Bosnjaka radi dobro placene poslove u Mostaru, Citluku, Sirokom Brijegu.

Nego, zamoli ti fino Djeda Mraza da on to sve promjeni i ako budes dobar - mozda ti i ispuni zelju! ;-) :)
Nema veze sa djeda mrazom ali ima veze sa pisanjem ostalih, pa sam
ja samo malo bolje pojasnio kako je to u stvari i kako su Bosnjaci nagodni
hem ti daju poso hem u njihovoj sredini se ne osjecas ugrozeno jer ti oni
ne kace po skolama i institucijama, javnim ustanovama svoje nacionalne simbole i grbove.... Nisam mislio da bi trebalo mijenjati takvu demokratsku atmosferu Boze sacuvaj, mislio sam da bi bilo lijepo da se na takvo sta i drugi ugledaju...
Ovo u vezi zaposlenih u z.hercegovni sigurno nisi mislio na drzavne institucije, koliko znam tamo ih nema a znam da su trazili posao...

Jel ' sa ovim djeda mrazom mi zelis reci da tamo nikad i nece biti bolje
:D
kojsino

Post by kojsino »

Samo ovakva llicnost kao sto je Ministar Turkusic, moze narediti ukidanje Djeda Mraza, jer on nije nista drugo ni uradio na ovoj funkciji, niti zna...
oni koji ga blize poznaju kazu da je blizu De.Me., ali sta je tu je , on je i kao takav vlast !!!
stella_k

Post by stella_k »

Mislim da znate ko ce od vas za sljedecu NG dobiti paketice!

Voli vas vaš Djed MrazImage
kojsino

Post by kojsino »

Iduce godine,
ovaj ministar ce cistiti lisce, tu je pravo jak a podoban !!!
Post Reply