Opet belaj sa Deda mrazom?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vingo

Post by Vingo »

Novi_Nick wrote:
Novi_Nick wrote:
Vingo wrote:A sta bi ti radila? Ukinula entitete nasilu? Prije nego se ukinu u glavama onih koji na njima insistiraju...To je krv.
De ba Vingo, nemoj meni prosipat svoje folove i braniti ideje teritorijalne podjele tzv. BH politicara i stranki SrbaHrvataBosnjaka koji su izdali Bosance i Hercegovce i sve BH patriote i dogovorli teritorijalnu podjelu BiH i sad gledaju samo kako da cementiraju postojece stanje za sva vremena. Tvoj koncept ocuvanja Entiteta, kantona i etnickog ciscenja razumijem ali nemoj meni prodavati svoje fore i folove nego svoju filozofiju ostavi tebi, slicnim tebi i vasim idejama i projektima. Ti branis teritorijalnu podjelu BiH u rukavicama a ja branim projekat cjelovite drzave bez entiteta i kantona kao i svi mi Bosanci&Hercegovci i drugi BH patrioti. Mi smo dvije suprotne strane u ovoj utakmici. Ja zelim, hocu i mi Bosanci i Hercegovci moramo pobijediti do naseg konacnog cilja oslobadjanja od Okupacije teritorije BiH. Za oslobadjanje teritorije i ukidanje torova ne treba nikakav rat ili prolijevanje krvi kao sto ti pricas jer ima jos hiljadu drugih nacina da se oslobodimo te okupacije politickim i drugim sredstvima. Pusti se te satrologije i prepadanja pojedinaca/gradjana/naroda kao sto to izjavljuju i pricaju po potrebi tzv. politicari predstavnici Srba, Hrvata i Bosnjaka vadeci teze o novom ratu i krvi do koljena ako se krene politickim sredstvima na ukidanje Entiteta i kantona.
Nabroj mi bar dva, pa ja odmah pristupam jednom / ako vec nisam.
A taj agresivni nastup cuvaj za real life...moze zatrebati.
Vingo

Post by Vingo »

A wrote:Eh, sad zamislite situaciju.... da je Ivyn tata, obucen u Deda Mraza, pracen forumasima sa rukama punim paketica .... bio vracen sa vrata Mjedenice, ili Koseva, jer je Deda Mraz tu nepozeljan :-? Uh, nije mi lijepo ni zamisliti to.
Morbidna si skroz danas. :shock:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

A wrote:Eh, sad zamislite situaciju.... da je Ivyn tata, obucen u Deda Mraza, pracen forumasima sa rukama punim paketica .... bio vracen sa vrata Mjedenice, ili Koseva, jer je Deda Mraz tu nepozeljan :-? Uh, nije mi lijepo ni zamisliti to.
cak su nas oni punoljetni, i stariji u zavodu u Pazaricu pitali A GDJE JE DEDA MRAZ....kako je bio kasno, pao mrak a led na cestama, nismo imali vremena za to...plus smo odnijeli kolektivne pakete a ne paketice...

ovo je tuga...
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Vingo wrote::x Cuj nemam ja tebi sta prosipati. Ja sam uvijek bila za RBiH.
Entitete nije kreirao moj caca.
Entiteti su djeca nacionalnih stranaka. Dakle znamo sta je starije.
A valjda se prvo otklanja uzrok pa onda posljedica.
Mislim, sto se mene tice, moze i obratno, samo voljela bih vidjeti snagu koja ce to pokrenuti a da nije ista ona koja je ovakvo uredjenje i kreirala (citaj SDA i SBIH)
Pusti se suplje :) Branis teritorijalnu cjelovitost BiH kao i AI and CO. tako da su Bosanci i Hercegovci za sada satjerani u fildzan drzavu i teritoriju/tor od nekih caa 23 % teritorije BiH sa svim drugim narodima dok je 77 % teritorije BiH pod kontrolom Srba i Hrvata i potpuno etnicki ocisceno od Bosanaca i Hercegovaca kao i drugih BH patriota.

Ili si ti toliko naivna pa pogresno branis teritorijalnu cjelovitost BiH sto ne vjerujem, ne izgledas mi bas previse glupa i naivna. :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

i nije tu MINISTROVA GRESKA....
evo vec sat vremena cackam po monks.ba trazim zakon, al nesto stopa stranica....
na medicini je studentica rekla MENI MOJA VJERA BRANI DA UPOZNAJEM ANATOMIJU I DA SECIRAM bla bla I NEK NEKO STISNE DA ME OBORI...
i upisu joj 6...

ima nesto sto se zove ZAKON I RUPE U ISTOM....
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Novi_Nick wrote:
Mislim, sto se mene tice, moze i obratno, samo voljela bih vidjeti snagu koja ce to pokrenuti a da nije ista ona koja je ovakvo uredjenje i kreirala (citaj SDA i SBIH)
Pusti se suplje :) Branis teritorijalnu cjelovitost BiH kao i AI and CO. tako da su Bosanci i Hercegovci za sada satjerani u fildzan drzavu i teritoriju/tor od nekih caa 23 % teritorije BiH sa svim drugim narodima dok je 77 % teritorije BiH pod kontrolom Srba i Hrvata i potpuno etnicki ocisceno od Bosanaca i Hercegovaca kao i drugih BH patriota.

Ili si ti toliko naivna pa pogresno branis teritorijalnu cjelovitost BiH sto ne vjerujem, ne izgledas mi bas previse glupa i naivna. :-)
kakve to veze ima sa Deda Mrazom?
ili, da prevedem, ne skrecite sa teme, imate dovoljno politickih tema za takve opce rasprave....
a licne sukobe rijesite preko PP.
Hvala
Vingo

Post by Vingo »

Novi_Nick wrote:

Posto sam ja jedna od onih koja Srbe i Hrvate smatra Bosancima i Hercegovcima (svidjalo se to njima ili ne), a ti ocito jedan ili poput onih iz Kongresa, koji su se vec jednom pozabavili mojim likom i djelom, allahimanet, nasa se mala diskusija ovim zavrsava.
Hvala na paznji i dovidjenja.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vodenjak wrote: To je opet drugi padez...
Znam na sta si mislio, ali u ovom slucaju pricamo o sekularnosti koja podrazumijeva svjetovnu a ne duhovnu vlast.

To sto si ti pomenuo nema veze sa religijom... ;-) :)
A cuj... :D
Ja se uvijek obradujem takvima koji mi tumace sta sam rekao. Hajde popij sta na moj racun i batali diskusije.
Moze pice ali tek kad se sastanemo!
Bojim se da neces platiti fRakturu! :D :D

:)
fido1

Post by fido1 »

mozda su roditelji i ministar procitali ovo....

Na svijetu postoji otprilike 2 milijarde djece (osoba ispod 18 godina).
Ipak, ako Djed Mraz ne posjećuje Muslimane, hinduse, Židove i budiste, količina posla na Božić se smanjuje na 15%, odnosno 378 milijuna djece (prema uredu za populacijske statistike). Prema prosjeku od 3,5 djece po kućanstvu, Djed Mraz mora posjetiti 108 milijuna domova, ako pretpostavimo da u svakom danom kućanstvu postoji barem jedno dobro dijete.

Djed Mraz na Božić ima na raspolaganju dan koji traje oko 31 sat, zahvaljujući različitim vremenskim zonama i Zemljinoj rotaciji te ako pretpostavimo da putuje s istoka na zapad (to se čini logičnim) dobivamo rezultat da Djed Mraz posjeti 967,7 kuća u sekundi. Prema tome, za svaki dobar kršćanski dom s dobrim djetetom, Djed Mraz ima oko tisućinku (1/1000) sekunde da zaustavi saonicee, iskoči, uzme darove, uskoči u dimnjak, napuni čarape, nađe bor, ostavi ostatak darova pod borom, popne se natrag kroz dimnjak, uskoči u saonice i dođe do druge kuće.

Pretpostavljajući da je svih 108 milijuna zaustavljanja jednako raspoređeno po Zemlji (samo u svrhe našeg proračuna), govorimo o otprilike 1,24 km razmaka od jedne do druge kuće; iz čega proizlazi ukupan put od 120,8 milijuna km, ne uključujući Božićnjakove odlaske na WC ili stanke za jelo/piće. Iz navedenog proizlazi da je brzina Božićnjakovih saonica oko 1080 km/s (3200 puta veća od brzine zvuka). Za usporedbu, najbrže ikad stvoreno vozilo, svemirska sonda Odisej, ide "svega" 45 km/s (162000 km/h), a normalan jelen najviše 24 km/h odnosno 0,0066 km/s.

Teret saonica je također jedna vrlo zanimljiva stvar. Pretpostavimo da svako dijete ne dobije ništa više nego jednu kutiju Lego kockica srednje veličine (860 grama). Tada je ukupna težina tereta na Božićnjakovim saonicama nešto veća od 500000 tona. Na tlu normalan jelen ne može vući više od oko 138 kg. Ako uzmemo da Božićnjakov leteći jelen može vući 10 puta više, Djed Božićnjak bi trebao oko 360000 letećih jelena da povuku saonice. Masa tolikog broja jelena povećava sveukupnu masu saonica za oko 54000 tona, odnosno za 7 puta mase "Kraljice Elizabete" (broda, ne vladarice).

Oko 600000 tona, putujući brzinom od 1080 km/s, stvara nezamisliv otpor zraka - takav otpor kakav bi zagrijao jelene toliko jako koliko se zagrije svemirski brod koji ponovo ulazi u Zemljinu atmosferu. Prednji par jelena bi sagorio s oko 14,3 kvintilijarde đula.
Ukratko, taj bi se par, čim bi krenuo, pretvorio u nimalo lijep prizor živih baklji izlažući vatri jelene iza njih te dovodeći do lančane reakcije u kojoj bi svih 360000 jelena izgorjelo za oko 4,26 tisućina sekunde, odnosno točno na vrijeme da Djed Mraz dođe do pete kuće na svome putu.

Djed Mraz bi, kao rezultat akceleracije s 0 km/s na 1080 km/s u tisućinki sekunde, bio izložen akceleracijskoj sili 17,5 tisuća puta maloga g
(gravitacija), tj. 175000 m/s2. Djed Mraz mase 115 kg (što je vrlo malo za Djeda Mraza) bio bi prikovan za zadnji dio svojih saonica s 1984906,9 N (newtona) sile,i to bi mu trenutačno smrvilo kosti i organe pretvarajući ga u kašastu ljubičastocrvenkastu tekućinu.

Iz ovog se, relativno trivijalnog, dokaza jasno vidi da Djed Mraz/Božićnjak ne postoji!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Vingo wrote:
Morbidna si skroz danas. :shock:
Shuti, i meni je to bilo palo na pamet... :oops: :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ovo sve se moze generalno opisati jednom rjeci "F U J"!!!!.
Ovdje svi pricamo o "nekom" ministru Turkusicu (ovo nekom je namjerno napisano), o bojkotu roditelja prema nekome sto se zove Deda Mraz a niko se nije upitao od ovoh navedenih kako su se osjecala ta ista djeca gledajuci kako njihovi vrsnjaci razdragano hodaju ulicama sa paketicem u rukama punim slatkisa i igracaka. Niti su to roditilji niti je to ministar. Opet jednom rijeci receno to su "MONSTRUMI". Nisam nikada bio vjernik ali za svoje dijete bih uvijek prihvatio sve sto ce mu donijeti radost i osmjeh na lice pa zvao se to Djed Mraz ili Dedo Himzo.
Jos iz ratnih dana SDA je htjela protjerati sve sto je vezano za taj obicaj ali nije smjela. I dan danas to hoce ali ne smije niko od hadzija da javno izadje na ekran i kaze "Djed Mraz je zlo za Bosnjacki narod". Zasto? Zasto sto si ti ljudi najobicnije prehlivode, bezmoralni ostaci epidemije nacinalizma ukostenog sa nevidjenim lopovlucima. Da njima je osnovni problem Djed Mraz a sve ostalo sto im donosi nevidjene astronomske zarade i benificije nije problem jer to je normalno. Svojim ocima sam gledao kako ti isti ministri trce sa svojom djecom na paketice, najvece i najljepse, jer njihova su djeca drukcija, bolja.
I ok ako vecina roditelja nije bila za to sta je sa onima koji su bili? Morali su istrpjeti teror vecine i to na mojoj Grbavici, skoli koju sam i sam zavrsio i koja je postala jedno naobicnije leglo papaka i primitivaca koji su nam sa svojih njiva donijeli samo jedno: UBIJANJE NECEGA STO SE NEKADA ZVALO SARAJEVO". 4 godine sa brda a sljedicih 100 papanluk. Sami smo krivi.
fido1

Post by fido1 »

Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

..ovo je jos samo jedan dokaz da se vjerske institucije mijesaju tamo gdje im nije mjesto. zapravo, nista novo. idemo daaaaalje. :roll:
fido1

Post by fido1 »

e kako sam ja nekad u "Banushi" (O.S. Bane Shurbat) kao prvacic sjedio kod djeda mraza u krilu i nestrpljivo cekao da mi da paketic, a onda on ode i kod tate u firmu, pa kod mame u firmu......pa onda sam i tamo morao ici.......
mIRCerka

Post by mIRCerka »

fido1 wrote:e kako sam ja nekad u "Banushi" (O.S. Bane Shurbat) kao prvacic sjedio kod djeda mraza u krilu i nestrpljivo cekao da mi da paketic, a onda on ode i kod tate u firmu, pa kod mame u firmu......pa onda sam i tamo morao ici.......
jadnicak...mora da ti je bilo strasno tesko sto si primio 3 paketica i morao ih ponijeti kuci...i morao se igrati sa igrackama...a tek sto si morao slatkise pojesti....

:roll:

:D

meni je najdrazi Deda Mraz bio kad se zezne pa svrati kod moje tetke i kod nje ostavi paketic za mene...
Prenj

Post by Prenj »

Zato su braca i izmislila surogat - bajramske paketice.
Nesto mi govori da ce se za sljedecu Novu godinu ipak dijeliti neki paketici.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:Zato su braca i izmislila surogat - bajramske paketice.
nesto nisam vidjela da se to masovno radi kao sto je sa novogodisnjim paketicima....

sto je nebitno potpuno....
dobijanje paketica je u nama kao djeci stvorilo osjecaj radosti dolaska NOVE GODINE....pa onda derneci uz poklone za NOVU GODINU....

i konacno smo dosli u fazu DARIVANJA za NOVU GODINU....

i ako ostanemo na supljiranju ovdje, necemo imati uskoro kome darovati...
ono malo relativno normalnih ljudi ce se ispaliti odavde....
fido1

Post by fido1 »

jadnicak...mora da ti je bilo strasno tesko sto si primio 3 paketica i morao ih ponijeti kuci...i morao se igrati sa igrackama...a tek sto si morao slatkise pojesti....

:roll:

:D

meni je najdrazi Deda Mraz bio kad se zezne pa svrati kod moje tetke i kod nje ostavi paketic za mene...[/quote]

Uh, dobro si, ja zaboravih blizu rodbinu i to svracanje djeda mraza kod njih, ono nabrzinu, nije imao vremena sacekati me.

Hvala za napomenu
Vingo

Post by Vingo »

:roll: Ja se ne sjecam da su se kod mene u osnovnoj dijelili paketici. Ivan Goran Kovacic...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

u clanku iz oslobodjenja pise da je neki nijaz zvao bla bla.....

ali prica se da su se roditelji zalili i zahtijevali da se to ukine....

al ne mozes doci do dokumenata ... osim...mozda... 60 min....
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

mIRCerka wrote:u clanku iz oslobodjenja pise da je neki nijaz zvao bla bla.....

ali prica se da su se roditelji zalili i zahtijevali da se to ukine....

al ne mozes doci do dokumenata ... osim...mozda... 60 min....
..jadna su i ta djeca sa takvim roditeljima, "prosvijeteljenim" :oops: :D

tuzno.
Vingo

Post by Vingo »

Danas imamo DANE i SB...mozda sta bude
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote::roll: Ja se ne sjecam da su se kod mene u osnovnoj dijelili paketici. Ivan Goran Kovacic...

a na poslu kod roditelja?

pa vingo bemmu, ne moze Deda Mraz svuda stic :D
Vingo

Post by Vingo »

Na poslu kod roditelja da naravno. Nego mi je frka jer se ne mogu sjetiti jel u moje vrijeme bila praksa da DM ide po skolama ili ga je Tito drz'o na ledu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Na poslu kod roditelja da naravno. Nego mi je frka jer se ne mogu sjetiti jel u moje vrijeme bila praksa da DM ide po skolama ili ga je Tito drz'o na ledu.
e ako moj tata ima sliku sa deda mrazom, a stariji je od tebe, a u sred skole, onda ne motaj.... :D
Post Reply