Zakljucio je to emeritus Cabadahija nakon dugogodisnjeg istrazivanja nad reprezententativnim uzorkom sa provjerenim metodama informisanja (zenski e-zine i anti-iluminati stranice) i prihvacenim i dokazanim naucnim metodama.Cabadahija wrote:Vještački dodana jod apsolutno je NEPOTREBNA i veoma štetna, naročito po rad štitne žlijezde, ali i cjelukupno funkcionisanje ljudskog organizma.
Redovnom upotrebom nejodirane soli (po mogućnosti što manje fabrički prerađene ili rafinisane) mogućnost poremećaja rada štitne žlijezde svodi se na minimum, a Vaša štitna žlijezda će Vam biti zahvalna... itekako!
operacija stitnjace-preporuke
Moderator: anex
-
sitna.buranija
#26 Re: operacija stitnjace-preporuke
-
sweet.balerina7
#27 Re: operacija stitnjace-preporuke
Nedavno sam cula da je dokazano dobar narodni lijek, svako jutro pojesti tri listica cuvakuce, nakon tri mjeseca uraditi kontrolu i nalazi stitne su za ne prepoznat'.
- Cabadahija
#28 Re: operacija stitnjace-preporuke
sitna.buranija wrote:Zakljucio je to emeritus Cabadahija nakon dugogodisnjeg istrazivanja nad reprezententativnim uzorkom sa provjerenim metodama informisanja (zenski e-zine i anti-iluminati stranice) i prihvacenim i dokazanim naucnim metodama.Cabadahija wrote:Vještački dodana jod apsolutno je NEPOTREBNA i veoma štetna, naročito po rad štitne žlijezde, ali i cjelukupno funkcionisanje ljudskog organizma.
Redovnom upotrebom nejodirane soli (po mogućnosti što manje fabrički prerađene ili rafinisane) mogućnost poremećaja rada štitne žlijezde svodi se na minimum, a Vaša štitna žlijezda će Vam biti zahvalna... itekako!
Ništa ne zaključujem sam, dapače.... Prosurfaj malčice na temu štitna žlijezda, pa ćeš vidjet i sam.... nemam kad sve linkove skupit pa na jedan post, a i ne smijem nikog reklamirat... Ovo je Sarajevo X.
-
sladjana 22
#29 Re: operacija stitnjace-preporuke
IZVINITE AKO MOGU DA VAS NESTO PITAM A DA MI ODGOVORITE BILA BI VAM JAKO ZAHVALNA IMAM 22 GODINE I ZA 3 MESECA SAM SMRSAVILA 12 KILA I STRASNO SE ZNOJIM IMALA SAM 65 KILA A SAD 53 NESPAVAM NEMOGU DA JEDEM I BILA SAM IZLOZENE STRASNOM STRESU PA SE BOJIM DA NIJE STITNA ZLEZDA STRASNO PUNO TROSIM JODIRANU SOL I JAKO SAM BLEDA STA MISLITE DALI JE TO INACE SAM MAJKA PETOGODISNJEG DETETA I U BRAKU SAM 7 GOD PA AKO MISLITE DA JE TO STITNA ZLEZDA JEVITE MI MOLIM VAS HVALA VAMCabadahija wrote:Najveći negativan uticaj na štitnu žlijezdu ima JODIRANA sol, koja je bukvalno uništava, i izaziva hormonalne poremećaje.
Grozno je to što konzumiramo tolike količine vještačkog joda koji se dobija iz otpada željeznih ruda.
-
Maja91
#30 Re: operacija stitnjace-preporuke
LK wrote:Evo ti moje iskustvo.
Ja sam "oboljela" od stitnjace u 17-18 godini. To je valjda od rata stresa i tako dalje. Stitnjace ima raznih vrsta. Tad kada sam imala sve simptome i poremecaj totalni u organizmu hormona i slicno. Savjetovali su mi da to operisem pod hitno. na sot sam se ja i odlucila tako mlada, medjutim jedan nas kucni prijatelj rekao je mojim roditeljima da to nikako ne radim sada jer sam ko tempirena bomba te kad bi me malo porezali da bih exsplodirala ko bombajer su mi hormoni radili uveliko. Neka teta mi je rekla da uzmem kunicu (hajducicu travu) one listove i neki troskot njega ide malo. i 1 kg cistog meda i tako da jedem svako jutro cum ustanem po jednu kasicucu. Tako sam i radila sta cu morala sam bolje i to nego da se operisem. Hvala dragom Bogu i tom covjeku koji mi je rekao da se ne perisem i toj zeni sto mi rece za med i kunicu. Evo sad imam 33 godine i nikakvih problema odem na kontrolu svake 2 godine i doktori kazu dodji po potrebi a ja odem eto svake 2-3 godine i sve super i danas dan uzimam kunicu med i torskot.
To je lijek pravo dobar.
Sto se tice operacije ne znam ko je u SA dobar ali u Tz ima ih brzo se to rijesi, nije to zahtjevna operacija. Puno srece i pozdrav.
Izvinjavam se što citiram post star 4 godine, ali pretražujući net u potrazi za nekim savjetima, ovaj Vaš me najviše zainteresovao. Naime, nedavno mi je dijagnosticirana hipertireoza, udružena sa čvorićima i cistama na štitnjači. S obzirom da imam 22 godine, ljekari mi preporučuju da ciste uklonim, ali operativni zahvat nije moguće izvršiti dok ne uđem u stanje eutireoze. Stoga sam odlučila, pored klasične medicine, pomoć potražiti i u alternativnoj.
Htjela bih Vas zamoliti da mi kažete u kojem omjeru se koriste kunica i troskot u ovoj mješavini? Da li ove biljke moraju biti svježe ubrane ili mogu i osušene?
Nadam se da ćete vidjeti moje pitanje i ubrzo mi odgovoriti.
Lijep pozdrav