Peryton_ wrote: ↑27/10/2022 15:58
Konstantna temperatura mora imati neki izvor, posjeti ti dobrog infektologa i internistu. Sinusitis rijetko daje povisenu temperaturu, uradite RTG pluca, Uz abdomena, urinokulture, serologiju na zoonoze, tumor markere.
Da. Klasicna upala frontalnih/maksilarnih sinusa obicno traje 10-15 dana.
Ja sam te nesrece da mi je ta akutna upala od te bakterije dosla u taj sinus koji se jako jako tesko lijeci antibioticima, a sreca u nesreci mi je da sam prosao bez infiltracije kosti sinusa/mozga po rijecima doktora.
U sustini nijedan nas doktor se nije u BIH garantujem vam susretao sa bakterijskom upalom sfenoidalnih sinusa, jer oni su po simptomatologiji sama prica za sebe, zadaju skroz atipicne simptome/glsvobolje (po rijecima cijenjenog Dr. Jovanivica).
I opet kazem, sreca u nesreci je sto mi ta bakterija nije probila do kosti hvala Bogu dragom!
Ja cu svoj problem rijesit ako ne antibioticima ,onda aBda FESS-om.
Doktor mi je jako iskreno prisao i razgovarao samnom, mogao je odmah reci ajmo operacija i to je to.
Ne ,pogledao je moje nalaze, kojih sam mali milion napravio, i hvala Bogu dragom nemam nista apsolutno
Ja kojem sam god doci ovdje isao prica je tekla: NE MOZE 6 MJESECI OD SINUSA NEMA SANSE, TRAZI IZVOR NEGDJE DRUGO SVOJIH PROBLEMA.
To me je izludjivalo i dovelo skoro do sloma nerava.
Dakle ako neko od doktora ovdje bude citao u buducnosti: IMAJTE INDIVIDUALISTICKI PRISTUP MEDICINI, NE GENERALNI. Samo zato sto je "hronicna upala i zadebljanje sluznice" ne znaci da nije od toga!!!!!
A narocito kad je sfenoidalni sinus u pitanju!
Za tu vrstu sinusitisa treba imati VISOK STEPEN SUMNJE - jsd daje jako sirok spektar simptoma!
Uglavnom, covjek mi je ispricao moje simptome bez da sam ja i A progovorio.
Kad je to izustio, meni su suze same krenule jer 6 mjeseci hodam kod nasih ljekara koji su me levatili i proglasavali ludim skoro da sam od zavrsio na anti depresivima i tabletama za spavanje od pritiska i temp od sinusa!!!
Ne daj Boze ikome mojih simptoma, ali treba imati razumjevanja i saslusati pacijenta, narocito ako su sve ostale pretrage hvala Bogu dragom UREDU!