Operacija prosirenih vena

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#1 Operacija prosirenih vena

Post by Ma.Le.Na »

E ovako
imam problem na desnoj nozi
nije toliko drasticno ali def. zelim da se toga rijesim

zamolila bih za preporuku klinika u SA koje to rade...da li ste imali iskustva sa nekom od njih...koliko bi me sve to kostalo..?

razmisljala sam da bi mozda bilo bolje da idem u klinicki centar...pretpostavljam da se zahvat placa bez obzira na to sto sam zdravstveno osigurana..ali mozda je ipak bolnica opremljenija i strucnija?
da li znate kako ide procedura..uputnica pa pregled ili..?

ili je ipak jednostavnije u nekoj od privatnih klinika..bar necu cekati?

citala sam da se zahvati rade krajem ljeta..tako da mi je sada taman..
da je zahvat poprilicno bezbolan..da nema nekog posebnog oporavka..i to mi odgovara..

takodjer me zanima da li je moguce normalno nastaviti sa fizickim aktivnostima ..fitness i sl...nakon operacije ili je ipak potreban odredjeni period nakon operacije?

svaki savjet je dobrodosao :)
Dr.Cuddy

#2 Re: Operacija prosirenih vena

Post by Dr.Cuddy »

Ma.Le.Na wrote:E ovako
imam problem na desnoj nozi
nije toliko drasticno ali def. zelim da se toga rijesim

zamolila bih za preporuku klinika u SA koje to rade...da li ste imali iskustva sa nekom od njih...koliko bi me sve to kostalo..?

razmisljala sam da bi mozda bilo bolje da idem u klinicki centar...pretpostavljam da se zahvat placa bez obzira na to sto sam zdravstveno osigurana..ali mozda je ipak bolnica opremljenija i strucnija?
da li znate kako ide procedura..uputnica pa pregled ili..?

ili je ipak jednostavnije u nekoj od privatnih klinika..bar necu cekati?

citala sam da se zahvati rade krajem ljeta..tako da mi je sada taman..
da je zahvat poprilicno bezbolan..da nema nekog posebnog oporavka..i to mi odgovara..

takodjer me zanima da li je moguce normalno nastaviti sa fizickim aktivnostima ..fitness i sl...nakon operacije ili je ipak potreban odredjeni period nakon operacije?

svaki savjet je dobrodosao :)
I mene ovo zanima + da li se vrate u 'prošireno stanje' nakon određenog vremena ili je trajno?
Ma.Le.Na

#3 Re: Operacija prosirenih vena

Post by Ma.Le.Na »

cini se da niko nema ovaj problem :roll:
wewa

#4 Re: Operacija prosirenih vena

Post by wewa »

preporucujem dr Letu, vaskularnog hirurga u Opcoj bolnici - otidji s uputnicom utorkom izmedju 9 i 11, pa se posavjetuj ;-)
Ma.Le.Na

#5 Re: Operacija prosirenih vena

Post by Ma.Le.Na »

hvala wewo :) :kiss:
wewa

#6 Re: Operacija prosirenih vena

Post by wewa »

:kiss:
bellinna

#7 Re: Operacija prosirenih vena

Post by bellinna »

Ja sam imala ovaj problem i operisala sam prosirene vene, koje sam naslijedila od mame. Iako sam relativno mlada ali eto. Zahvat sam radila u Opcoj bolnici u Gracanici, narucila se i sljedeci dan odmah operacija. Operacija ne traje dugo, a oporavak je isto tako relativno kratak, s tim da ne smijes poslije operacije nikako da stojis u mjestu, nego samo lagana setnja i lezanje s podignutom nogom, takodjer moras da nosis elasticne zavoje ili carapu barem mjesec dana nakon operacije. Ostali su mi minimalni oziljci, ali na zalost iznas operisanog djela se pojavila nova prosirena vena, mada je jako mala, sta se moze. Potpno je bezbolno :) eto toliko ukratko. Sretno i nadam se da ces se rijesiti tih vena :) znam kakva su nocna mora :sad:
kovach2

#8 Re: Operacija prosirenih vena

Post by kovach2 »

Ljudi jel' ko imao iskustva sa Poliklinikom Dr. Al - Tawil? Hajmo Sarajlije......malo je poskupo ali haman je ok....cuo sam ljudi rade najnovijim nehirurskim metodama : UGFS (tretman pjenom), EVLT laserski tretman i EVRFT radiofrekventni tretman..... :-D
Post Reply