Operacija podocnjaka

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Chatte

#1 Operacija podocnjaka

Post by Chatte »

Imam jako tamne, izrazene podocnjake koji su rezultat nasljednih faktora. Htjela bih da ih se rijesim trajnim, hirurskim postupkom. Zanima me da li je neko vec radio ovakvu operaciju te koja su mu/joj iskustva. Zelim otici kod nekog pouzdanog i dobrog doktora, pa sve sto znate da mi moze pomoci biti ce super :)
fortaleza

#2 Re: Operacija podocnjaka

Post by fortaleza »

Jesi sigurna da su plod genetike?

Pušiš li, piješ li povremeno, ideš li spavati na vrijeme, kakav balans držiš.. Stres, razni faktori, puno prerađene hrane..

Haj ti prvo provjeri kortizol, te druge faktore koji mogu uzrokovati podočnjake bez da prvo ideš pod nož, vriedit će.

U mojoj obitelji osoba koja drži do sebe, pazi na ritam, hranu, treninge sve živo je imala teške podočnjake godinama i uvijek se osjećala neispavano bez obzira na sve. Previsok kortizol te još neki hormoni koji su utjecali... Sad je dosta bolje.
Chatte

#3 Re: Operacija podocnjaka

Post by Chatte »

Ne pusim, pijem jako rijetko, spavam dovoljno ali sam imala podocnjake od djetinjstva. Samo su s vremenom postajali sve izrazeniji i tamniji. Moja mama ih takodje ima.
Isla sam doktoru, uradila neke nalaze i rekla mi je da je sve uredu sto se toga tice te da mi oni to mogu podocnjake rijesiti plasticnom hirurgijom, ali meni se stvarno ne radi to u Domu Zdravlja. Ne vjerujem im nesto previse.
Ali hvala ti puno na savjetu i brizi. Stvarno cijenim to :)
__Phoenix__

#4 Re: Operacija podocnjaka

Post by __Phoenix__ »

To je sexy, ne diraj.
Post Reply