Da samo znas kako to boli.veca_sa wrote:e oFako,
u sarajevu kod koga je najbolje (privatno), koiko traje operacija, oporavak, koliko kosta , bla bla bla
OPERACIJA KRAJNIKA
Moderator: anex
-
*mima*
#1 Re: OPERACIJA KRAJNIKA
-
BABAC
#3 Re: OPERACIJA KRAJNIKA
veca_sa wrote:e oFako,
u sarajevu kod koga je najbolje (privatno), koiko traje operacija, oporavak, koliko kosta , bla bla bla
Javi se na ORL kliniku,najsigurnije je
- Amazonka27
veca...na Dobrinji...650 KM laserska operacija.. bez krvi bez boli...kuci ides isti dan. ako si zainteresovan...mogu ti se detaljno raspitati...i vidjeti kad te mogu primiti i da ti dambr. telefona!
- ja_cura_
jedan prijatelj ganjao svojoj djevojci da izvadi krajnike preko reda... digo nema koju stelu na noge, da bi mu na kraju ta ista stela rekla "sta? radi krajnika si me zvao? ma daj ne *ajebavaj...."
cula sam da se placa oko 300 km da dodjes preko reda, sto u vojnoj bolnici sto na klinici....
ima privatnik na dobrinji, je li ono gadzo ili tako nekako se zove... on vrsi te male zahvate... ovo nekoliko sto je bilo kod njega su zadovoljni...
nemam tel, skontaj preko informacija...
javi sta je bilo, trebala bih i ja vaditi....
cula sam da se placa oko 300 km da dodjes preko reda, sto u vojnoj bolnici sto na klinici....
ima privatnik na dobrinji, je li ono gadzo ili tako nekako se zove... on vrsi te male zahvate... ovo nekoliko sto je bilo kod njega su zadovoljni...
nemam tel, skontaj preko informacija...
javi sta je bilo, trebala bih i ja vaditi....
- Amazonka27
imas ti i za 50 KM. budan si...anestezija djeluje pola sata...za po sata trebaju da ti odfikare krajnike...sta je sa komplikacijama nedo Bog..i onda jedes na slamku....veca_sa wrote:ko da dobijes i laser uz to, nek rezu nozem, al fakat je skupoAmazonka27 wrote:veca...na Dobrinji...650 KM laserska operacija.. bez krvi bez boli...kuci ides isti dan. ako si zainteresovan...mogu ti se detaljno raspitati...i vidjeti kad te mogu primiti i da ti dambr. telefona!
-
seansarah
ja vadila prosle godine sa 37 godina! nikada u zivotu nisam mogla zamisliti kako to dugo poslje toga boli. ma katastrofa...da mi je neko reko NIKAD nebi izvadila nego eto zaboli 3-4 puta godisnje, drmnem antibiotik i poslje dan prestanu bolovi. a ovako!!!!! 3 sedmice i vise drmas 4-5 tableta protiv bolova (voltaren) da bi mogao normalno prezivjeti dan!
Ja ti kazem nemoj, neka bole samo da nesto drugo zbog toga nije u pitanju (angina srce itd.)
Ako se ipak odlucis za patnju, nemoj poslje dan otici kuci, jer moze da prokrvari rana i to je jako opasno po zivot. Zato je sigurnije ostati u bolnici 5-7 dana pod kontrolom.
Uglavnom nek ti je sretno, kako god se odlucis!
Ja ti kazem nemoj, neka bole samo da nesto drugo zbog toga nije u pitanju (angina srce itd.)
Ako se ipak odlucis za patnju, nemoj poslje dan otici kuci, jer moze da prokrvari rana i to je jako opasno po zivot. Zato je sigurnije ostati u bolnici 5-7 dana pod kontrolom.
- chuchumbamayumbe
Ja sa ih izvadio tek sa 19 godina!seansarah wrote:ja vadila prosle godine sa 37 godina! nikada u zivotu nisam mogla zamisliti kako to dugo poslje toga boli. ma katastrofa...da mi je neko reko NIKAD nebi izvadila nego eto zaboli 3-4 puta godisnje, drmnem antibiotik i poslje dan prestanu bolovi. a ovako!!!!! 3 sedmice i vise drmas 4-5 tableta protiv bolova (voltaren) da bi mogao normalno prezivjeti dan!
Dogurao sam na injekcije 4 puta godisnje i vise se nije moglo trpiti niti odlagati. RAdili su mi sa totalnom anestezijom, lezao sam 5 dana u bolnici.
Belaj je da sto si stariji i rane bivaju vece i to je to.
Kada bi me neko danas pitao da li bih to opet uradio, odgovor bi bio DA!
Od tada me nikada nije zaboljelo grlo, udebljao sam se poprilicno, nikada vise nisam primoi injekciju niti popio antibiotik.
Da boli poslije, boli.
Prvi dan samo kamilica, drugi supica, treci puding.
Ja sam cetvrti dan jeo ribu, a peti nisam vise mogao da izdrzim (poguzija) jeo sam fasirane snicle! Idu suze same, ali dzaba!
-
*mima*
seansarah wrote:ja vadila prosle godine sa 37 godina! nikada u zivotu nisam mogla zamisliti kako to dugo poslje toga boli. ma katastrofa...da mi je neko reko NIKAD nebi izvadila nego eto zaboli 3-4 puta godisnje, drmnem antibiotik i poslje dan prestanu bolovi. a ovako!!!!! 3 sedmice i vise drmas 4-5 tableta protiv bolova (voltaren) da bi mogao normalno prezivjeti dan!
Naravno da te boli kad si vadila sa 37.........Ne prepadajte bezveze dijete.
-
pinkzelena
#11 Re: OPERACIJA KRAJNIKA
veca_sa wrote:e oFako,
Prvo,ne odlučuješ ti hoćeš li operisati krajnike,ili ne..nego doktori,koji ti izvade razne nalaze.. i utvrde da li trebaš,ili ne.
Drugo,pošto je valjda veliki dječak
Treće zašto privatno? Ne kontam?
Oporavak traje do mjesec dana.. znači maskimalno mjesec.. s tim da već nakon 10ak dana može izaći tako.
Neće smjeti piti ništa gazirano,moraće se čuvati hladnoće.. i dobro paziti da se rana ne inficira,jer ako dođe do toga,na*ebo je ko žuti..
onda prže ranu na živo!!!
Ukoliko se ispostavi da mora ipak operisati.. savjetujem da mu skineš s neta jedno 20 filmova..ili da digneš iz videoteke,da pripremite bar 20 litara ledenog čaja..a supice,čorbice i kojekakve hapice ima da mu se ogade do kraja života šta će ih pojesti
Sretno.
-
WizzardFromBOZ
ostao bez krajnika kad mi je bilo 20 godina (danas imam malo vise), 8 dana proveo u bolnici, poslije operacije 7 dana pio samo hladan caj i mlijeko, nekoliko dana nisam mogao ni govoriti. nakon operacije do kraja zivota treba se paziti kad je hladnije vrijeme, tj. zimi, jer hladan zrak moze direktno do pluca. posljedice mogu biti veoma lose. ipak, nisam se pokajao sto sam operirao krajnike, jer sam po zimi konstantno ih imao uvecane i bolne i imao problema s gutanjem hrane.
-
seansarah
cuj supice, caj, slamka?!? mene su u bolnici doktori prisiljavali 1 dan poslje operacije normalno jesti, znaci hljeb za dorucak (uffff!) i naravno rucak i veceru. morala, nema nemoze! kao tada rana bolje zamladzuje, jer kroz cvrstu hranu se konstantno skida krasta sa rane.
Sva se najezim kad se sjetim
Sva se najezim kad se sjetim
- van Basten
da, bezveze plašite ljude okolo... dobro, boli koji dan (neke i po 7 dana, pogotovo ako se pod stare dane sjete to vaditi
), al onda ste mirni sa tim do kraja života.
Svako ko ima problema sa krajnicima, tj kome se 3-4 puta godišnje upale da završi na injekcijama ili slično, trebao bi ih izvaditi.
Svako ko ima problema sa krajnicima, tj kome se 3-4 puta godišnje upale da završi na injekcijama ili slično, trebao bi ih izvaditi.
- chuchumbamayumbe
Ja mislim da nikoga nisam uplasio svojim postom!chuchumbamayumbe wrote:Ja sa ih izvadio tek sa 19 godina!seansarah wrote:ja vadila prosle godine sa 37 godina! nikada u zivotu nisam mogla zamisliti kako to dugo poslje toga boli. ma katastrofa...da mi je neko reko NIKAD nebi izvadila nego eto zaboli 3-4 puta godisnje, drmnem antibiotik i poslje dan prestanu bolovi. a ovako!!!!! 3 sedmice i vise drmas 4-5 tableta protiv bolova (voltaren) da bi mogao normalno prezivjeti dan!
Dogurao sam na injekcije 4 puta godisnje i vise se nije moglo trpiti niti odlagati. RAdili su mi sa totalnom anestezijom, lezao sam 5 dana u bolnici.
Belaj je da sto si stariji i rane bivaju vece i to je to.
Kada bi me neko danas pitao da li bih to opet uradio, odgovor bi bio DA!
Od tada me nikada nije zaboljelo grlo, udebljao sam se poprilicno, nikada vise nisam primoi injekciju niti popio antibiotik.
Da boli poslije, boli.
Prvi dan samo kamilica, drugi supica, treci puding.
Ja sam cetvrti dan jeo ribu, a peti nisam vise mogao da izdrzim (poguzija) jeo sam fasirane snicle! Idu suze same, ali dzaba!
Nema cega da se plasis, jeste da malo boli poslije operacije, ali se to brzo zaboravi!
I ocito je iz gornjih postova d aje sve individualno...ja halis'o fashirane snicle peti dan, a neko pio miljeko 7 dana!
-
Ali_G
K'o sto ti neko rece najbolje da se posavjetujete sa specijalistom oko uklanjanja. Ako je osnovni problem samo bol krajnika to je skroz bezazleno. Komplikacije mogu da ometaju sluh i pluca. Krajnike je najlaske ukloniti, al' nakon toga nemas prve zastitne barijere. Nisu oni tek tako u organizmu. Znaci, prvo kod otorinca, malo historija bolesti, nalazi, misljenja, operacija. Ja sam jednom razmisljao o operaciji i doktor rece da je to laksa operacija, nakon par dana si kuci.
Sretno
Sretno
-
WizzardFromBOZ
ja od koliko god sam ljudi cuo da su imali operaciju krajnika svaki je operaciju imao na drugaciji nacin. ja sam npr. za vrijeme operacije normalno sjedio na stolici uza zid i gledao kako midoktor cekicem i "dlijetom" obradjuje krajnike, da bi na kraju nekim krivim "makazama" samo presjekao ono sto je ostalo. e, kad mi je to presjekao osjetio sam jak bol. sto se ostalog tice, nisam osjecao nikakav bol, bio sam pod lokalnom anestezijom, ali sam osjecao gadjenje.veca_sa wrote:hocel iko rec , potpisujem isl. svi imaju razlicita iskustva
-
angel26
Nema potrebe da ides privatno, mozes to uraditi na Orl i nije istina da se ceka sto godina...bolje na klinici nego u vojnoj jer na klinici rade totalnu anesteziju...da bi izvadila krajnike mora postojati indikacija i to ce odrediti tvoj ljekar. Za samu operaciju izvadis standardne nalaze, a i to ce ti dati napismeno. dan dva nakon operacije ides kuci, poslije boli, ali nije bas toliko strasno, bolje i to nego lezati od upale krajnika svaka dva mjeseca...
sretno!!
sretno!!
- illuminated
operisao prije par mjeseci u 26 godini, 2 sedmice sam na caju zivio...ORL u vojnoj bolnici. Pito kod geze, na dobrinji i rekao mi je 7-800 stoja...
U vojnoj bolnici ces malo sacekat na red, recimo mjesec,dva ali trci sto se prije prijavi, da prije dodjes na red. Ja sam vrlo brzo doso na red i bez ikakvog mita prosao. Malo se to osjetilo na tretmanu jer su me brzo liferovali kuci (nakon cini mi se 4 dana) a bio je jedan sa mnom u sobi koga su nosali ko malo vode na dlanu
i bio je 10ak dana tamo...cim mu malo rana prokrvari cijela bolnica se digne na noge...
dovoljno je da odneses neki sitni poklon (sefu) prije operacije i to je to...
kod privatnika ces platit ne samo operaciju nego i sva nalaze kojih ima puno (krv, mokraca, iternisticki pregled, nalaz pulmologa(pluca)), te svaki dan lezanja i kontrole, terapije, dok je u bolnici sve naravno dzaba.
prije operacije moras biti skroz zdrav (izuzimajuci krajnike:)
ali jednom kad se rijesis, to je strasno..samo ces ponavljati sta sam ja cekao/la do sad...kakva brana plucima i kakve gluposti ..to je izvor bolesti...
samo sijeci, sto prije to bolje.
Meni isto kao da je fudbal stajao u grlu svo vrijeme i onda mi ga izvadili...
prodisao sam normalno cini mi se...
U vojnoj bolnici ces malo sacekat na red, recimo mjesec,dva ali trci sto se prije prijavi, da prije dodjes na red. Ja sam vrlo brzo doso na red i bez ikakvog mita prosao. Malo se to osjetilo na tretmanu jer su me brzo liferovali kuci (nakon cini mi se 4 dana) a bio je jedan sa mnom u sobi koga su nosali ko malo vode na dlanu
kod privatnika ces platit ne samo operaciju nego i sva nalaze kojih ima puno (krv, mokraca, iternisticki pregled, nalaz pulmologa(pluca)), te svaki dan lezanja i kontrole, terapije, dok je u bolnici sve naravno dzaba.
ali jednom kad se rijesis, to je strasno..samo ces ponavljati sta sam ja cekao/la do sad...kakva brana plucima i kakve gluposti ..to je izvor bolesti...
- illuminated
to je samo za malu djecu i ako se neko bas pravo boji......bolje na klinici nego u vojnoj jer na klinici rade totalnu anesteziju..
ali ja sam zelio lokalnu ...jer moze nesto ne daj Boze krenut naopako i onda je bolje imat lokalnu i biti svjestan svega..mnogo je lakse i doktoru jer ti uvijek moze rec "otovori usta vise","nemoj gutat", "pljuni"...
itd...tokom operacije...ovako te uspavaju i rade ti o glavi..neka hvala...
-
anamo 'vamo
#23 Re: OPERACIJA KRAJNIKA
ako bas buraz mora, poslusaj savjet sto ce ti cica dati...veca_sa wrote:e oFako,
P.S. i SEANSARAH je u pravu, boli do jaja nakon operacije
- semmy
potpisujem...vojna bolnica je zakon a i imaju bolje specijaliste nego na kosevu...ja sam operisala krajnike prije 20-i kusur god. u vojnoj bolnici a i sina sam prije 5 god. vodila u vojnu kod dr.mandilovica ...sve proslo bez ikakvih komplikacija...ostanes 5-6 dana lezati i to je to...kad nestanu muke sa prvim zalogajem zaboravis da si ikad imao problema sa krajnicima...illuminated wrote:operisao prije par mjeseci u 26 godini, 2 sedmice sam na caju zivio...ORL u vojnoj bolnici. Pito kod geze, na dobrinji i rekao mi je 7-800 stoja...
U vojnoj bolnici ces malo sacekat na red, recimo mjesec,dva ali trci sto se prije prijavi, da prije dodjes na red. Ja sam vrlo brzo doso na red i bez ikakvog mita prosao. Malo se to osjetilo na tretmanu jer su me brzo liferovali kuci (nakon cini mi se 4 dana) a bio je jedan sa mnom u sobi koga su nosali ko malo vode na dlanui bio je 10ak dana tamo...cim mu malo rana prokrvari cijela bolnica se digne na noge...
neko rece da su krajnici zastitna barijera,
ne preporucujem privatne ordinacije iz razloga sto te sat-dva nakon operacije bukvalno sutnu kuci...uvijek se moze desiti da ti rana iskrvari i sl...zato trk u bolnicu i izmite termnin...jesen i zima su najbolji period za vadjnje krajnika....
sretno
-
crvenkapa007
#25 Re: OPERACIJA KRAJNIKA
ja sam ih izvadila prije tacno godinu, prvo to zavisi koliko si star jer sto si stariji teze podnosis i nedaju totalnu nego lokalnu, sve cujes ne vidis jer ti neku zelenu krpu stave preko ociju, oporavak traje do 3 sedmice, zavisi jesi peka ili ne. Sto se tice gdje operisati moj savjet je drzavna klinika dr.Mandilovic on ti je inace i sef na ORL. a sad bola sto se tice, ne boli, oci ispadaju prijatelju.veca_sa wrote:e oFako,