Opera
Moderator: Benq
-
marka_piva
Meni je sredjeni Firefox osjetno brzi i od Opere, i od Explorera, plus sve vise i vise stranica se optimizuje za Firefox. Istina novi Explorer je prilično dobar, ali kad se jednom navučeš na liju sve ostalo izgleda loše..
-
marka_piva
Moje je misljenje da su svi browseri trenutno na slicnom levelu funkcionalnosti, i da je samo stvar ukusa i navike ko ce koji koristiti..
Ja licno preferiram Firefox, jer je prije par godina "odskocio" na jedan nivo iznad svih drugih browsera, i od tada mi ostala navika...
Ja licno preferiram Firefox, jer je prije par godina "odskocio" na jedan nivo iznad svih drugih browsera, i od tada mi ostala navika...
-
Sarafcina
#15 Re: Opera
koristim sve sto mi dodje pod ruku, ali sam s Operom od 97... i najmisevise djasvi....vatana wrote:Vozdra,
da li neko od vas koristi Operu browser i ako, kakva iskustva ima sa njom?
IE mi je nesiguran, a Firefox mi se cini spor. Prije nego sto predjem na Operu zelio bi da cujem druga iskustva?
beta verzije znaju biti nestabilne, ali... drzi i jos jedan pretrazivac pored Opere...zna ponekad zatrebati.
Sigurnost joj je ...po meni najbolja.
-
shin
Eh da vidimo koji FireFox ili IE renda acid2 test kako treba...
http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html
Jedino opera.
http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html
Jedino opera.
-
car-x
#21 Re: Opera
mozes li mi objasniti sta ovo znaci za tebe?vatana wrote:Vozdra,
da li neko od vas koristi Operu browser i ako, kakva iskustva ima sa njom?
IE mi je nesiguran, a Firefox mi se cini spor. Prije nego sto predjem na Operu zelio bi da cujem druga iskustva?
inace koristim paralelno sve poznatije browser-e. neke stvari radim u IE, a neke u firefoxu.. mozillu, operu i safari koristim sporadicno, a najvise kad treba istestirati stranicu..
jedini pravi nedostatak koji firefox ima u odnosu na IE je sto u run-time raste.. ali su zato tabs (navodno dolazi i sa IE 7) nenadjebivi (i ovo pisem iz firefox-a)..
jos jedna velika mana firefoxa je sto ga narod ne koristi u tolikoj mjeri, da bi se silni kvirks-modovi izmisljeni samo zbog IE-ovog cudnog interpretiranja CSS mogli izbjeci..
Tako, ko iole drzi do sebe i svog posla, a bavi se web programiranjem i to, mora gledati da mu sve to fino fercera u IE... statistike govore da ipak i jos uvijek vise od 60% korisnika jase na ovom browser-u, a to mi je dovoljan podatak da mi to bude "glavni" browser..
-
Diamond73
Agree.Poenta je u sledecem,koristio sam Operu pre pojave FF-a a neko vreme i paralelno.FF je brzi cak i za dial up.Definitivno.marka_piva wrote:Meni je sredjeni Firefox osjetno brzi i od Opere, i od Explorera, plus sve vise i vise stranica se optimizuje za Firefox. Istina novi Explorer je prilično dobar, ali kad se jednom navučeš na liju sve ostalo izgleda loše..
I ima gomilu plug-inova za razliku od opere.
vazno je pomenuti tab mix plus,fasterfox (odlicno ubrzava net,putem razlicitih profila za pristup istom),kao maili ali korisni tweaker "fasterfox".
I moja preporuka,Walnut theme za FF.
Problem je sa operom sto nikako nije mogla da zazivi,jer se se potrebljava od 98,ako se ne varam,dok je Firefox za samo godinu i nesto doziveo proboj.
Po meni,osetno je bolji,dok mi opera sluzi za mail(idealno ako imate vise naloga na yahoo) kao i samo poneki sajt koji mozilla nece da snimi kako treba. I naravno mozilla se konstantno poboljsava,opera takodje,ali ipak sporije.