opel vectra b
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
io_sono_interista
#1 opel vectra b
vozim opel vectru b , 97 god, 2.0 tdi,
prije par dana kad sam krenuo primjetio sam kako auto ne vuce ni pola kako moze, dok idem uz stranu nemoze vise od 80 na sat , istvara buku i osjecam kako pomalo trza,
od samog starta slabo vuce, cim se priblizim 50 na sat osjetim trzaje, buku,,,
neko rjesenje?
prije par dana kad sam krenuo primjetio sam kako auto ne vuce ni pola kako moze, dok idem uz stranu nemoze vise od 80 na sat , istvara buku i osjecam kako pomalo trza,
od samog starta slabo vuce, cim se priblizim 50 na sat osjetim trzaje, buku,,,
neko rjesenje?
- psiho
#2 Re: opel vectra b
lupam: kvačilo? ako nema dima gustog bijelog....
- drndalo
#3 Re: opel vectra b
Za pocetak, da nisi nasuo neko bas smece od goriva ?
-
io_sono_interista
#4 Re: opel vectra b
ma nije kvačilo,, a gorivo tocim u energopetrolu, to mi se vec desaje sad ce skoro mjesec dana
-
kone
#5 Re: opel vectra b
Pa da nije lamela otisla...Ovo mi prvo pada na pamet posto sam laik sto se auta tice
...Meni se recimo tako nesto desavalo,ali su mi bile otisle dvije bombine(valjda se tako kaze)..Sve ok do 50km/h,a ond apocinje da se trese mjenjac,motor,ma sve zivo...
-
io_sono_interista
#6 Re: opel vectra b
koliko te kostalo zamjena bombina??
jedan mi je pricao da je imao ovaku vektru sa slicnom situacijom i rekli me u opelovom servisu,da ide 120 na sat cetvrtm brzinom i da ga vrati u trecu, da se procisti izduvni sistem,,,
jedan mi je pricao da je imao ovaku vektru sa slicnom situacijom i rekli me u opelovom servisu,da ide 120 na sat cetvrtm brzinom i da ga vrati u trecu, da se procisti izduvni sistem,,,
- chuchumbamayumbe
#7 Re: opel vectra b
Možda je katalizator začepio?!
-
sLLayer
#8 Re: opel vectra b
mene bombina kostala 120KM za pug 106, a ista mi takva situacija bila, i na leru je imao cudan zvukio_sono_interista wrote:koliko te kostalo zamjena bombina??
- citroen
#9 Re: opel vectra b
BOMBINA

-
Desert Wind
#10 Re: opel vectra b
da su eksperti ko ti ne bi dosli na forum da priupitaju - hajde ekspertu - daj ljudima savjet kad znas svecitroen wrote:BOMBINA![]()
![]()
![]()
![]()
-
kone
#11 Re: opel vectra b
A jbt jesam peh u pmio_sono_interista wrote:koliko te kostalo zamjena bombina??
- citroen
#12 Re: opel vectra b
Sta ima,kako ti je bombinaDesert Wind wrote:da su eksperti ko ti ne bi dosli na forum da priupitaju - hajde ekspertu - daj ljudima savjet kad znas svecitroen wrote:BOMBINA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Desert Wind
#13 Re: opel vectra b
ja koliko sam skont'o iz vase price - ako je riknula bobina nema sanse da auto uopste radi jbga... barem po logici koju ja kontam - da vam ipak nije skrsen razvodnik paljenja ili pak preskocio remen ili pak samo podesiti razvodnik paljenja... ?kone wrote:A jbt jesam peh u pmio_sono_interista wrote:koliko te kostalo zamjena bombina??
jedan mi je pricao da je imao ovaku vektru sa slicnom situacijom i rekli me u opelovom servisu,da ide 120 na sat cetvrtm brzinom i da ga vrati u trecu, da se procisti izduvni sistem,,,...Tebi jucer govorim za bombinu,a ja jutros krenem za Mostar i auto mi pocne trokirati..hoce da se ugasi i Bog...U petoj na 90 ja stiscem gas ali dzabe...Spustim u cetvrtu,pocne tresti mjenjac i motor..I sta cu,nego pravac biljesevo i mijenjanje bombine...Ode 70 KM iz dzepa...Samo da napomenem da kod mene nije Vectra,nego je laguna u pitanju...
-
kone
#14 Re: opel vectra b
Ma ne..Ako ti ode bombina(valjda se tako zove)motor ne dobija dovoljno struje(valjda je i ovo tacno
) i zato se trese i mjenjac i motor..Prosli put su bile otisle dvije,pa je tresao odmah u drugoj i nije mogao brze ni ici od 50-60,a sad je riknula smao jedna pa sam vozio 90 u petoj,ali kad ej trebalo pojacati,nije primao gas...A to sto ti navodis za remen itd,on bolan i ne bio ako preskoci,ode ti motor u pm i iste sekunde staje..Poslije toga nema voznje osim na bihamkovom vozilu 
- hopi
#15 Re: opel vectra b
ma dobro čovjek misli na bobinu, česta zabuna kao alnaser, a zapravo treba anlaser.citroen wrote:Sta ima,kako ti je bombinaDesert Wind wrote:da su eksperti ko ti ne bi dosli na forum da priupitaju - hajde ekspertu - daj ljudima savjet kad znas svecitroen wrote:BOMBINA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
kostakurta
#16 Re: opel vectra b
pa ljudi ja sad ovo vidjeh,pa vozilo je diesel.....sto znaci da nema uopste bobinu...daj otidi majstoru bilo kakvom samo nek ti skopca auto na dijagnostiku i zavrsio si sa nagadjanjima...a to te kosta 15 ak kM.. i nek ti ocita greske i odmah ce ti biti jasno koji je problem..... 
- citroen
#17 Re: opel vectra b
Ma BOMBINA je glavna