opel vectra b

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
io_sono_interista

#1 opel vectra b

Post by io_sono_interista »

vozim opel vectru b , 97 god, 2.0 tdi,
prije par dana kad sam krenuo primjetio sam kako auto ne vuce ni pola kako moze, dok idem uz stranu nemoze vise od 80 na sat , istvara buku i osjecam kako pomalo trza,
od samog starta slabo vuce, cim se priblizim 50 na sat osjetim trzaje, buku,,,
neko rjesenje?
psiho

#2 Re: opel vectra b

Post by psiho »

lupam: kvačilo? ako nema dima gustog bijelog....
drndalo

#3 Re: opel vectra b

Post by drndalo »

Za pocetak, da nisi nasuo neko bas smece od goriva ?
io_sono_interista

#4 Re: opel vectra b

ma nije kvačilo,, a gorivo tocim u energopetrolu, to mi se vec desaje sad ce skoro mjesec dana
kone

#5 Re: opel vectra b

Post by kone »

Pa da nije lamela otisla...Ovo mi prvo pada na pamet posto sam laik sto se auta tice :) ...Meni se recimo tako nesto desavalo,ali su mi bile otisle dvije bombine(valjda se tako kaze)..Sve ok do 50km/h,a ond apocinje da se trese mjenjac,motor,ma sve zivo...
io_sono_interista

#6 Re: opel vectra b

koliko te kostalo zamjena bombina??
jedan mi je pricao da je imao ovaku vektru sa slicnom situacijom i rekli me u opelovom servisu,da ide 120 na sat cetvrtm brzinom i da ga vrati u trecu, da se procisti izduvni sistem,,, :?
chuchumbamayumbe

#7 Re: opel vectra b

Post by chuchumbamayumbe »

Možda je katalizator začepio?!
sLLayer

#8 Re: opel vectra b

Post by sLLayer »

io_sono_interista wrote:koliko te kostalo zamjena bombina??
jedan mi je pricao da je imao ovaku vektru sa slicnom situacijom i rekli me u opelovom servisu,da ide 120 na sat cetvrtm brzinom i da ga vrati u trecu, da se procisti izduvni sistem,,, :?
mene bombina kostala 120KM za pug 106, a ista mi takva situacija bila, i na leru je imao cudan zvuk
citroen

#9 Re: opel vectra b

Post by citroen »

BOMBINA :D :D :D :D :D
Desert Wind

#10 Re: opel vectra b

Post by Desert Wind »

citroen wrote:BOMBINA :D :D :D :D :D
da su eksperti ko ti ne bi dosli na forum da priupitaju - hajde ekspertu - daj ljudima savjet kad znas sve :o :roll:
kone

#11 Re: opel vectra b

Post by kone »

A jbt jesam peh u pm :sad: ...Tebi jucer govorim za bombinu,a ja jutros krenem za Mostar i auto mi pocne trokirati..hoce da se ugasi i Bog...U petoj na 90 ja stiscem gas ali dzabe...Spustim u cetvrtu,pocne tresti mjenjac i motor..I sta cu,nego pravac biljesevo i mijenjanje bombine...Ode 70 KM iz dzepa...Samo da napomenem da kod mene nije Vectra,nego je laguna u pitanju...
citroen

#12 Re: opel vectra b

Post by citroen »

Desert Wind wrote:
da su eksperti ko ti ne bi dosli na forum da priupitaju - hajde ekspertu - daj ljudima savjet kad znas sve :o :roll:
Sta ima,kako ti je bombina :D :D
Desert Wind

#13 Re: opel vectra b

Post by Desert Wind »

kone wrote:
A jbt jesam peh u pm :sad: ...Tebi jucer govorim za bombinu,a ja jutros krenem za Mostar i auto mi pocne trokirati..hoce da se ugasi i Bog...U petoj na 90 ja stiscem gas ali dzabe...Spustim u cetvrtu,pocne tresti mjenjac i motor..I sta cu,nego pravac biljesevo i mijenjanje bombine...Ode 70 KM iz dzepa...Samo da napomenem da kod mene nije Vectra,nego je laguna u pitanju...
ja koliko sam skont'o iz vase price - ako je riknula bobina nema sanse da auto uopste radi jbga... barem po logici koju ja kontam - da vam ipak nije skrsen razvodnik paljenja ili pak preskocio remen ili pak samo podesiti razvodnik paljenja... ?
kone

#14 Re: opel vectra b

Post by kone »

Ma ne..Ako ti ode bombina(valjda se tako zove)motor ne dobija dovoljno struje(valjda je i ovo tacno :)) i zato se trese i mjenjac i motor..Prosli put su bile otisle dvije,pa je tresao odmah u drugoj i nije mogao brze ni ici od 50-60,a sad je riknula smao jedna pa sam vozio 90 u petoj,ali kad ej trebalo pojacati,nije primao gas...A to sto ti navodis za remen itd,on bolan i ne bio ako preskoci,ode ti motor u pm i iste sekunde staje..Poslije toga nema voznje osim na bihamkovom vozilu :D
hopi

#15 Re: opel vectra b

Post by hopi »

citroen wrote:
Desert Wind wrote:
Sta ima,kako ti je bombina :D :D
ma dobro čovjek misli na bobinu, česta zabuna kao alnaser, a zapravo treba anlaser.
kostakurta

#16 Re: opel vectra b

Post by kostakurta »

pa ljudi ja sad ovo vidjeh,pa vozilo je diesel.....sto znaci da nema uopste bobinu...daj otidi majstoru bilo kakvom samo nek ti skopca auto na dijagnostiku i zavrsio si sa nagadjanjima...a to te kosta 15 ak kM.. i nek ti ocita greske i odmah ce ti biti jasno koji je problem..... :bih:
citroen

#17 Re: opel vectra b

Post by citroen »

Ma BOMBINA je glavna :D :D :D :D :D :D
Post Reply