Zna li ko kakva je Opel Vectra 1.9 gts DTCi 2005g?
Ima li zupcasti ili lanac?
Na sta treba obratiti paznju?
Hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
extra Alfin motor,zupcasti je kod njegauzas wrote:Pozz
Hvala
Jeste motor je 150 ks i presao je 80,000 km....izuzetno ocuvan bez ikakvih nedostataka....emko1234 wrote:dobar motor i dobra oprema..ako nije presla previse dobar auto za kupit jos ako je verzija sa 150ks..bolje ne treba..
Alfin motor???citroen wrote:extra Alfin motor,zupcasti je kod njegauzas wrote:Pozz
Hvala
Da, motor u toj Vectri je FIAT 1.9. Imas verziju sa 8V i 120ks te 280nm, te verziju sa 16V i 150ks te 315nm.uzas wrote:Alfin motor???citroen wrote:extra Alfin motor,zupcasti je kod njegauzas wrote:Pozz
Hvala
Da,da.......Alfin,posto se ovaj motor prvi put ugradio u Alfu sa ovom snagom a nisam siguran da se ugradjivao u Fiat modele,oni su imali malo prigusenije verzije JTDm motorauzas wrote:Alfin motor???citroen wrote:extra Alfin motor,zupcasti je kod njegauzas wrote:Pozz
Hvala
Pa nije diskutabilno! Kada kupis Vectru CDTI sa tim motorom nisi morao dobiti kao dodatnu opremu jos par litara ulja da ne bi motor presusio od recimo Minhena do Sarajeva.emko1234 wrote:motor jest dobar al da li je bolji od vw-ovog 2.0tdi je sad diskutabilno..![]()
emko1234 wrote:motor jest dobar al da li je bolji od vw-ovog 2.0tdi je sad diskutabilno..![]()
nek si se ti samo registrovao da nam to kažeš, hajde idi bali dalje na Napredak kroz tehnologiju, eno stoji Q7 kod Nagiba ispred buregdžinice....elitz wrote:Dali ste premalo podataka o motoru za tacan odgovor.Pomoglo bi da nam kazete ima li auto farove i koje gume koristi,za dizel ili benzin.
Toliko gledanja po internetu i tu na kraju Alfu kupis.Talijani samo picu kako treba znaju napravit a i to sfushere ako mogu.Sta ti je falilo onog Audija da uzmes?
HAMMER![]()
Tek prvi post, a vec gluposti prosipas...elitz wrote:Dali ste premalo podataka o motoru za tacan odgovor.Pomoglo bi da nam kazete ima li auto farove i koje gume koristi,za dizel ili benzin.
Toliko gledanja po internetu i tu na kraju Alfu kupis.Talijani samo picu kako treba znaju napravit a i to sfushere ako mogu.Sta ti je falilo onog Audija da uzmes?
HAMMER![]()
informacija iz prve rukeuzas wrote:Alfin motor???citroen wrote:extra Alfin motor,zupcasti je kod njegauzas wrote:Pozz
Hvala
Vjerovatno, i u Cadillac BLS...Ridjobrki wrote:O tom motoru stvarno niko nigdje nije izrekao lošu riječ.. Je li to onaj isti koji se ugrađuje u SAAB 9.3 pod oznakom 1.9 TiD?
Jeste, samo SAAB ne bi bio to sto jeste da nije malo "cacko" oko turbine pa ima 5nm veci obrtni moment. Vozio sam i to auto i mogu ti reci da "leti."Ridjobrki wrote:O tom motoru stvarno niko nigdje nije izrekao lošu riječ.. Je li to onaj isti koji se ugrađuje u SAAB 9.3 pod oznakom 1.9 TiD?
hahahahah znam ja da ti nisi zbog komsiluka smio nista manje niti jeftinije kupiti od A6 ali ja sam za ove pare kupio mislim solidno autoelitz wrote:Dali ste premalo podataka o motoru za tacan odgovor.Pomoglo bi da nam kazete ima li auto farove i koje gume koristi,za dizel ili benzin.
HAMMER![]()
Jeste to je tajRidjobrki wrote:O tom motoru stvarno niko nigdje nije izrekao lošu riječ.. Je li to onaj isti koji se ugrađuje u SAAB 9.3 pod oznakom 1.9 TiD?
Slucajno znam odakle je "elitz" i znam da ako ne kupi audi ili passat novi da ga nece primiti u rajujohntra wrote:nek si se ti samo registrovao da nam to kažeš, hajde idi bali dalje na Napredak kroz tehnologiju, eno stoji Q7 kod Nagiba ispred buregdžinice....elitz wrote:Dali ste premalo podataka o motoru za tacan odgovor.Pomoglo bi da nam kazete ima li auto farove i koje gume koristi,za dizel ili benzin.
HAMMER![]()