Opel Vectra 1,9 CDTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
LeKo

#1 Opel Vectra 1,9 CDTI

Post by LeKo »

Nisam mogao, a da ne prenesem impresije izazvane vožnjom ovog auta, uzeli smo ga od renta a car agencije. Ima 150 KS inzvanredan audio sistem (fabricki) kočnice vrijedne divljenja, manuelac sa 6 brzina sve je rezultiralo veoma ugodnim putovanjem na dužoj relaciji Sarajevo - Amsterdam. Jos par detalja, maksimalna brzina na celeru 230 km/h, u knjizici pise 217 km/h. Naj zanimljiviji detalj s auto puta prestizanje bez ikakvih problema preko 200 km/h. Ukratko auto vrijedan svake marke koja se za njega da.
pips

Post by pips »

Sve je to OK, al zamisli kad bi neko ko vozi svaki dan MB S600 iznajmio Vectru i otiso do Amsterdama, pa jarane ledja bi mu otisla u sto ....
JD

Post by JD »

pips wrote:Sve je to OK, al zamisli kad bi neko ko vozi svaki dan MB S600 iznajmio Vectru i otiso do Amsterdama, pa jarane ledja bi mu otisla u sto ....
Da a takvih je bas puno, svako drugi voza S600... :D
pips

Post by pips »

Pa nije bas puno ni onih sto mogu reci , e vala dobra ova vectra odoh ja kupiti. U stvari radi se o tome da je sve relativno, poslije fice je i yugo dobar
nineac

Post by nineac »

Ljudi taj motor su zajedno razvijali Alfa Romeo i Opel/SAAB. Svako za sebe je odradio turbinu i izduvno granu, kao i elektroniku. Tako u Alfi razvija 150 ks i 305 nm, Opel-u 150 ks i 314 nm, dok u SAAB-u razvija 150 ks i 320 nm.
Inače, OPEL je radio malo više na izdržljivosti, te je promjenio neke djelove, ali u suštini najveća zasluga je na alfi.
Mjenjač je preuzet iz Cuore Sportivo (nek neko ono conjuroru objasni šta to znači, ja nemam živaca) te je i njegova zasluga što ide ko vjetar.[/b]
LeKo

Post by LeKo »

Ko god da ju je radio napravio ju je za 10, ja sam impresioniran autom kao cjelinom, nista ne skripi, ne drnda, vibracija uopce nema, npr. Passat 1,9 TDI 130 KS ili Vectra 1,9 CDTI 150 KS, ja vam garantujem da bih prije uzeo Vectru vozio sam i jedno i drugo i nemoze se porediti. Prije 8 godina kad je izasla Vectra B isto tako sam bio zadivljen, mogu slobodno reci da Opel u tih zadnjih 8 godina dobija moje simpatije krenuvsi od Corse pa nadalje. P.S Vectru B 97 je kupio haver novu iz Bosna Auto kuce motor u njoj je 2.0 - 16v, e sada zamislite nama je tada bilo po 19g u gradu sve sami Golfovi 2-ce i pokoja 3 - ca. Kako je to vrijeme dobro bilo ( Pic.e ko salate) :P
gaius

Post by gaius »

pa ja sram vas bilo.. zar se za to auto kupuje..

ovo za pasata i vectru ne znam.. imam pasata 2004.g. 130 KS.. alu felge.. i mogu reći da je sigurno golf V znatno ispred po držanju ceste, stabilnosti i inače udobnosti od pasata.. nije da je pasat loš nego je golf haman pa dobar..

eh sad.. ja ozbiljno namjeravam uzeti novog pasata (4motion+170 KS + DSG) ali kad se malo preračunam i sračunam.. dođe mi puno brate.. a mislim da mogu dobiti bolje auto za tu lovu.. pa nešto kontam šta bih osim toga uzeo? izuzev opela.. ne sviđa mi se.. ta vektra je ko sanduk pozadi..
LeKo

Post by LeKo »

gaius wrote:pa ja sram vas bilo.. zar se za to auto kupuje..

ovo za pasata i vectru ne znam.. imam pasata 2004.g. 130 KS.. alu felge.. i mogu reći da je sigurno golf V znatno ispred po držanju ceste, stabilnosti i inače udobnosti od pasata.. nije da je pasat loš nego je golf haman pa dobar..

eh sad.. ja ozbiljno namjeravam uzeti novog pasata (4motion+170 KS + DSG) ali kad se malo preračunam i sračunam.. dođe mi puno brate.. a mislim da mogu dobiti bolje auto za tu lovu.. pa nešto kontam šta bih osim toga uzeo? izuzev opela.. ne sviđa mi se.. ta vektra je ko sanduk pozadi..
hehhehehehehe, mladi ba pa samo to na pameti :D

Pored Vectre po meni Toyota Avensis, ostalo sve preskupo.
nineac

Post by nineac »

Meni ejbiga ovaj passat totalno nekako "neukomponovan"
Inače, izlazi sad redizajnirana vectra, možda bude ljepša pozadi, iako je meni i sad lijepa. nije napadna.
Post Reply