Opel Vectra 1.6i - iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
StudioBa

#1 Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by StudioBa »

Ovako posto imam u planu da uzmem vectru 1.6i kakva su vasa misljenja o tom autu i dali neko ima neka losa iskustva, dobra itd

Imao sam i ranije opela kadeta pa mislim da nece biti problema jedino sto je malo limarija losija kod opela. Odlucio sam se za 1.6i motor jer mislim da nebi trebao puno trositi imao sam ranije 2.0i pa potrosnja je bila oko 11 litara .... Ko sta zna nek odgovori
chuchumbamayumbe

#2 Re: Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by chuchumbamayumbe »

StudioBa wrote:Ovako posto imam u planu da uzmem vectru 1.6i kakva su vasa misljenja o tom autu i dali neko ima neka losa iskustva, dobra itd

Imao sam i ranije opela kadeta pa mislim da nece biti problema jedino sto je malo limarija losija kod opela. Odlucio sam se za 1.6i motor jer mislim da nebi trebao puno trositi imao sam ranije 2.0i pa potrosnja je bila oko 11 litara .... Ko sta zna nek odgovori
Koliko sam ja cuo, najpozeljniji Vektrin motor je 1.8i. Ovaj 1.6 je slab za nju, 2.0 trosi poprilicno vise a ne dobijes puno vise snage.
Toliko od mene, zao mi je sto ne mogu vise da ti pomognem.
Better Man

#3 Re: Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by Better Man »

StudioBa wrote:Ovako posto imam u planu da uzmem vectru 1.6i kakva su vasa misljenja o tom autu i dali neko ima neka losa iskustva, dobra itd

Bila loša nekad u vrijeme kadeta! Danas su oni po pitanju limarije puno napredovali!
napalhame

Post by napalhame »

ima 2.0 imao 1.3 kadetta razlika u potrosnji 1l moj savjet ti je uzmi 2.0 ima ih dosta nije skup za odrzavanje itd....
revolver amidza

Post by revolver amidza »

u pravu je ovaj čovjek što reče da ti je 1.6 preslab , imao sam i ja kadeta 1.3 , po gradu , po sarajevu kad sam ga vozio , ispod 11 l , nije htio šta gad da sam radio ,
inače, opel je , uz dužno poštovanje izuzecima , sranje od marke, vozio , kadeta,asconu,corsu,..tu marku vise nikada!
Larci

Post by Larci »

Imao sam licno Vectru 1.6 96 godiste B model 6 godina. i da ti kazem da sam je se navozao.. 200.000 km sam ja sa njom presao i nisam bio kod mehanicara osim kad su u pitanju bile kocnice, remenovi i drugi potrosni djelovi.. u 6 godina nikad 2 puta zaverglao nisam..
ma super auto i 1.6 motor je vishe nego idealan za normalne potrebe. imao mi je prijatelj 1.8 koja je trosila mnogo vishe a velike razlike u voznji nije bilo..
Jedina mana na nekim vectrama ( ne svim) je hrdja.. zato dobro obrati paznju na hrdju na obrvama oko zadnjih guma..
zdravo

Post by zdravo »

Kažeš Opel Vectra 1.6i
To može biti Vectra A ili B, obadva modela su imala motore 1.6 (8v).
Kod B serije taj motor se koristio vrlo kratko i prešli su na 16v motore.

Ja imam Astru G 99' sa 1.6 (8v) motorom, tvorničke oznake X16SZR.
Auto ima 75 KS i klima mu ne predstavlja neki problem.
Doduše ako ideš uz brdo sa upaljenom klimom i 3-4 u autu, onda se mora osjetiti i to dobro.
Što se tiče održavanja, to nije nikakav problem i mnogo je jednostavnije nego kod 16v motora
(prije sam imao Corsu B sa 16v pa znam).

A što se tiče udobnosti i potrošnje stvarno mu nemam šta zamjeriti.
Auto troši 6,3-6,7 L/100 km, pod uvjetom da ga ne goniš 4000+ obrtaje.
Ovu potrošnju sam već više puta mjerio, jer sam auto kupio u 11.06.
I to je potrošnja sa upaljenom klimom.

Ja mislim da i 16v motor sa 100-tinjak konja nije loš izbor.
Na tebi je da odlučiš.

Eto toliko od mene
Sretno! :-D
radostan dan

#8 Re: Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by radostan dan »

do mene, do mene...nisamm znao da postoji tema.
elem...

onaj budget_rac nikako da ponudi vw 6 1.4, a januar se bliži...

opel vektra, 1.9, 88 kw dizel (na žalost, nema dobrog benza u ponudi), 2006.
šta mislite - valja - ne valja, prednosti-mane, servisi-dijelovi, ostalo...

Vaki -

Image

tenks..
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9 Re: Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by mali_milojica »

Meni sasvim solidan auto.
Jedino sto ne mogu progutati dizajn i samu kvalitetu unutrasnjosti. Po meni,nije to na nivou klase.
Mehanika vrlo dobra i pouzdana,svidza mi se kad je ona verzija OPC Line,sasvim pristojan.
radostan dan

#10 Re: Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by radostan dan »

a čudo nisu malo izmjenili i zadnji kraj, kao što su naprijed masku i farove?
promaha

#11 Re: Opel Vectra 1.6i - iskustva

Post by promaha »

uzeo takvu vectru samo jacu verziju (110kW) prije par mjeseci i sad za sad zadovoljan.

Ja sam uzeo auto sa nekih 120k na satu pa sam odmah uradio i veliki servis te promijenio zamajac koji se vec malo cuo ...

takodjer kod tog motora zna biti problematicna usisna grana ali za to vec ima nekih rjesenja tako da ...

Osim ovog gore navedenog nisam imao nikakvih drugih intervencija. Auto ide bas dobro, potrosnja solidna, mada ja na to ne obracam paznju previse ali u zadnjih 6-7k km mi je prosjecna potrosnja bila oko 7,2l ...
Post Reply