Otvorih ovu temu jer mi je potrebna pomoc ili savjet.
Radi se o OPEL SIGNUM 3.0 CDTI Automatik (tiptronic)...presao 195.000 km
zadnjih dana na radnoj temperaturi mjenjac ne "salta" cisto i desilo mi se da je blokiro u 5.stepenu tj. sam od sebe ne "salta" u nize stepene prenosa.
Kad to uradim manuelno...prekoci 4. i 3. stepen i prebaci u 2. stepen.
pa....ako neko nesto zna ....bujrum, svaki savjet je dobrodosao
HVALA
OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bh.tornjak
#1 OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Last edited by bh.tornjak on 16/03/2015 20:47, edited 1 time in total.
-
LeKo
#2 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Kad si zadnji put mjenjao ulje u mjenjaču i jesi li nasuo odgovarajuće?
- bh.tornjak
#3 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Iskreno...ja nisam...ne znam da li i kada je to uradio bivsi vlasnikLeKo wrote:Kad si zadnji put mjenjao ulje u mjenjaču i jesi li nasuo odgovarajuće?
Hvala na javljanju
-
LeKo
#4 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Za početak zamjeni ulje samo pronađi tačno ono koje ide za taj mjenjač. Na onim 1.9 cdti je koliko se sjecam aisin i u njega je isao dexron 5. Nemoj sipati bilo kakvo, nego tačno preporučeno. Sretno i javi kada rješiš problem.bh.tornjak wrote:Iskreno...ja nisam...ne znam da li i kada je to uradio bivsi vlasnikLeKo wrote:Kad si zadnji put mjenjao ulje u mjenjaču i jesi li nasuo odgovarajuće?
Hvala na javljanju
- bh.tornjak
#5 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Zahvaljujem na savjetu....LeKo wrote:Za početak zamjeni ulje samo pronađi tačno ono koje ide za taj mjenjač. Na onim 1.9 cdti je koliko se sjecam aisin i u njega je isao dexron 5. Nemoj sipati bilo kakvo, nego tačno preporučeno. Sretno i javi kada rješiš problem.bh.tornjak wrote:Iskreno...ja nisam...ne znam da li i kada je to uradio bivsi vlasnikLeKo wrote:Kad si zadnji put mjenjao ulje u mjenjaču i jesi li nasuo odgovarajuće?
Hvala na javljanju
Ucinit cu to...ali me ipak "kopka" sta bi jos moglo da bude....
-
LeKo
#6 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Za početak zamjeni ulje samo pronađi tačno ono koje ide za taj mjenjač. Na onim 1.9 cdti je koliko se sjecam aisin i u njega je isao dexron 5. Nemoj sipati bilo kakvo, nego tačno preporučeno. Sretno i javi kada rješiš problem.[/quote]
Zahvaljujem na savjetu....
Ucinit cu to...ali me ipak "kopka" sta bi jos moglo da bude....[/quote]
Evo @Silver je naveo koje ulje ide, uradi zamjenu pa vidi kako se ponaša. Nemoj da ti pričamo šta sve može da bude, ima tu svega ali mi iskreno najviše ide na loše ulje (još ako je smeđe
).
Zahvaljujem na savjetu....
Evo @Silver je naveo koje ulje ide, uradi zamjenu pa vidi kako se ponaša. Nemoj da ti pričamo šta sve može da bude, ima tu svega ali mi iskreno najviše ide na loše ulje (još ako je smeđe
- bh.tornjak
#7 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
mislim da se radi o istom ulju...samo drugi proizvodjacSliver wrote:
JWS 3309 standard ulja. malo ga je teze naci, ali u salonima po daleko vecoj cijeni, ni to nije problem. sretno.
Exxonmobil ATF 3309
- bh.tornjak
#8 Re: OPEL SIGNUM 3.0 CDTI
Zahvaljujem na savjetu....LeKo wrote:Za početak zamjeni ulje samo pronađi tačno ono koje ide za taj mjenjač. Na onim 1.9 cdti je koliko se sjecam aisin i u njega je isao dexron 5. Nemoj sipati bilo kakvo, nego tačno preporučeno. Sretno i javi kada rješiš problem.
zahvaljujem se svima na pomoci i odgovorima....
naravno da cu to udariti tj.promijeniti ulje....