Opel kadet problem sa karburatorom

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
OPELENNE

#1 Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

Dakle problem je sljedeći posjedujem Opel kadet 1985.god.1.6 s 66kw benzin,karburator.
Imam problem stim što kad tek upalim auto (kad nije zagrijan)neće da radi kao što bi trebao.
Dakle radi ispod prosječnog broja obrtaja i gasi se,moram držati gas 10_ak minuta da se nebi ugasio i da bi mogao startovat.
OPELENNE

#2 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

Zaboravio sam napomenuti da je karburator sa automatskim saugom.Ja mislim da je u tome problem.Šta vi mislite,i kako riješiti ovaj problem. :?:
dinaraaa

#3 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by dinaraaa »

Imam isti problem na mašini 1,3 moram povući saug ( ČOK) i obavezno nogom po gasu da dodajem i puštam gas. Bilo ljeto bilo zima mora dvije tri minute da otkašlje :D i onda radi bez problema, i ima normalnu potrošnju kad se vozi.
Inače je poznato da kadet ima problema s karburatorom :-? :?
OPELENNE

#4 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

i kod mene je normalna potrosnja kad se vozi stim sto kod mene ljeti nemoram ga drzat na gasu samo kad je hladno vrijeme nekad minutu nekad 10- tak zavisno od vremena imal se gdje uzet novi karburator il sam automatski saug i koliko kosta
NEOPLAN

#5 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by NEOPLAN »

Ovako:

Prvo i osnovno, probaj promijeniti gorivo. Ja sam na istom autu imao iste probleme i presao sam na PETROL-ov benzin i nije vise bilo problema. Najveci problem benzincima pravi voda u gorivu i zato trokiraju.

Ako ti trokiranje traje samo neposredno nakon prvog paljenja kad se treba aktivirati saug, onda ti je problem sa vakuumom koji povlaci klapnu na karburatoru i odredjuje smjesu. Problem ces rijesiti tako sto prije paljenja auta pumpas gasom desetak puta (gas pritiskati do kraja) a onda upaliti auto. Naravno ovo je prelazno rijesenje, najbolje je promijeniti taj vakuum aparatic, nije skup. Ovo vazi ako ti je u pitanju tzv "Vodeni" saug.

Ako ti je elektricni saug, provjeri vodove, i kompjutercic koji ga regulise.

Najgora opcija ti je da je karburator zaprljan iznutra pa ne moze da mijesa smjesu kako treba. Ni to nije skupo, 50-tak maraka ciscenje, ali cisto sumnjam da je do ovoga, najprije je do sauga.

Takodje provjeri filter zraka, i on moze biti problem....

Pozz
holowey

#6 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by holowey »

imao identican problem sa malo mladjom vw 1.3 masinom... isao sam u lukavicu kod jednog lika da rastavi karburator, ocisti i poslije toga radi kao zuca....cak se i potrosnja smanjila...
uglavnom lik taj svoj rad naplacuje pedesetak maraka i daje garanciju pola godine u slucaju da nesto nije ok da mozes ponovo doci kod njega da to sredi...

lik se zove leka, br 065 975 596, nazovi i raspitaj se...
OPELENNE

#7 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

ja uvjek sipam gorivo na jednoj benzinskoj stanici sad sipam na OMV a prije sam na petrolovoj bas zbog toga sam promjenio benzinsku stanicu al opet je isto
nista se nije popravilo uvjek ja kad palim pumpam gasom desetak puta jer ako nebi pumpo mislim da nebi ni upalio karburator je cist znam rasklapo ga ljetos i ja sam mislio da je prljav al je izuzetno cist skroz cist jedino ostaje otaj vakum na automatskom saugu al neznam ja jel kod mene vodeni automatski saug inace ja sam iz tuzlanskog kantona pa nebi mogao doc ovom u sarajevo al ipak hvala ti na pomoci a bas cu sutra u sarajevo al tesko je to meni nac
OPELENNE

#8 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

a jel zna neko imal neki dobar karburator servis u tuzlanskom kantonu da mi oni to sve lijepo srede il bi mozda bilo najbolje rjesenje novi karburator al mislim da ga nema u auto shopovima jer kadet je star
OPELENNE

#9 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

zahvaljujem se svima koji su dali svoje misljenje o mom problemu
nightrider

#10 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by nightrider »

OPELENNE wrote:Dakle problem je sljedeći posjedujem Opel kadet 1985.god.1.6 s 66kw benzin,karburator.
Imam problem stim što kad tek upalim auto (kad nije zagrijan)neće da radi kao što bi trebao.
Dakle radi ispod prosječnog broja obrtaja i gasi se,moram držati gas 10_ak minuta da se nebi ugasio i da bi mogao startovat.
DRUG NAJBOLJE BI TI BILO DA ZAMIJENIS KARBURATOR JER SAM SE I JA SUSRETAO S TIM
OPELENNE

#11 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by OPELENNE »

nightrider wrote:
OPELENNE wrote:Dakle problem je sljedeći posjedujem Opel kadet 1985.god.1.6 s 66kw benzin,karburator.
DRUG NAJBOLJE BI TI BILO DA ZAMIJENIS KARBURATOR JER SAM SE I JA SUSRETAO S TIM
Drug zamijenio bi ja karburator kad bio u auto shopu da je nov polovan necu jer je 100% losiji od ovog mog kod mene je makar potrosnja uredu motor je 66 kw a trosi kombinovano 7 litara do 3000 obrtaja otvoreni put 5,5-6 litara isto do 3000 obrtaja to ljeti a zimi trosi 8-9 litara ovisno koliko je hladno samo jednom sam zabiljezio 10 litara zimi al tad sam vozio po snijegu nekih 100-tinjak km inace uvjek provjeravam potrosnju jer neradi plovak od goriva tako da uvijek sipam pun rezervar mislim za ovako staro auto potrosnja je odlicna.
Bijesni_vozac

#12 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by Bijesni_vozac »

dinaraaa wrote:Imam isti problem na mašini 1,3 moram povući saug ( ČOK) i obavezno nogom po gasu da dodajem i puštam gas. Bilo ljeto bilo zima mora dvije tri minute da otkašlje :D i onda radi bez problema, i ima normalnu potrošnju kad se vozi.
Inače je poznato da kadet ima problema s karburatorom :-? :?
Kada je pao prvi snijeg ove godine, upalio sam motor da ga zagrijem, nakon sto sam prethodno potegao saug do kraja. Motor je radio tri-cetiri minute, dok sam sa sajbe ocistio snijeg, a onda se sam od sebe ugasio i vise nije bilo sanse da ga upalim. Prije desetak dana kupio sam nov 45-amperski akumulator.
Betand

#13 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by Betand »

i šta je onda bilo kad si kupio akumuljator? :D
shlauf

#14 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by shlauf »

Imate servis karburatora u Brezi, vlasnik je Galić Pero, tel. 032/783-420 i GSM 061/177-299 nazovite i raspitajte se malo o svojim problemima.

ale aleeee :dance:
Bolesni Doktor

#15 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by Bolesni Doktor »

Posjedujem auto Opel Kadett 1.3 benzin.
Karburator me zeza.Ugasi mi se u vožnji.Kad upalim kontakt,zuji nešto u karburatoru,kad neprestano zuji upali,a kad stane neće da upali.
U čemu bi mogao biti problem,ako netko ima iskustva?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16 Re: Opel kadet problem sa karburatorom

Post by bitanga_sa_otesa »

mozda el. ler dizna
Post Reply