opel insignia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

emko1234

#26 Re: opel insignia

Post by emko1234 »

I ja sam htio uraditi isto. moj dojam je da je spora. varijanta u kojoj sam se vozio je ova koju sam spomenuo sa 160ks i automatik mjenjacem. mozda je do mjenjaca. al cinjenica je da sam se vozio u 20-30 konja slabijim autima te klase koja su ostavljala puno bolji dojam barem na mene licno.
sto se tezine tice.
evo ti dva testa pa procitaj sta pise
audi a4 2.0tdi vs insignia 2.0cdti. naravno pogledaj malo i performanse jednog i drugog i valjda ces shvatit sta hocu da ti kazem. audi je slabiji 20ks
http://www.klix.ba/auto/testovi/testira ... /120917214

http://www.superauto.rs/index.php?view= ... vi&id=2255
_mufljuz_

#27 Re: opel insignia

Post by _mufljuz_ »

jel Audiju naudi jos uvijek ona grisini bregasta sto je pouzdana k'o milan tarot?
marko659

#28 Re: opel insignia

Post by marko659 »

ko kaze da mu je auto na 20 inca felge udobno, jede govna...

Jede govna onaj ko nije probao dali je udobna ili nije, nego priča gluposti!!svaki je auto udoban na svoj način, tako da ne spominji nikakve Mercedese!imam 17 coli zimske gume i nema razlike u udobnosti prema onima od 20 coli
mbenz

#29 Re: opel insignia

Post by mbenz »

vozio insigniu i pisao sam jednom, po meni je isto spora i teska, verzije manuelni mjenjac cini mi se oko 80kW , kod druga je imala problema jer kako on kaze neki komadici zeljeza ili cega vec u turbinu uletili, zadnji put je bio problem sa katalizatorom cini mi se, pozadi prostor skucen tako ako imate u poroditi osobu vecu od + - 1,90 ne sjedajte je pozadi jer ce dirati glavom u krov, ili ako je u pitanju manja osoba s vecom glavom isto vam dodje :D znam da ce biti podsmijavanja i kritika ljubimaca opela idt ali to je moje zapazanje, i mislim da je vanjski izgled i unutrasnja konzola bio primarni cilj ovog modela sto su i uspjeli . ako uzmete auto bez zadnjh senzora budite spremni na dobro procjenjvanje koliko mozete jos u rikverc jer je zadnja sajba k'o prozor na studentskoj sluzbi :lol: pozz.
mbenz

#30 Re: opel insignia

Post by mbenz »

marko659 wrote:ko kaze da mu je auto na 20 inca felge udobno, jede govna...

Jede govna onaj ko nije probao dali je udobna ili nije, nego priča gluposti!!svaki je auto udoban na svoj način, tako da ne spominji nikakve Mercedese!imam 17 coli zimske gume i nema razlike u udobnosti prema onima od 20 coli

jest isto kosto je i svaka zena lijepa na svoj nacin :lol: :lol:
Qler

#31 Re: opel insignia

Post by Qler »

Meni zimske 205/55 R16 a ljetne 215/45 R17, i boga mi, osjeti se razlika u udobnosti... manje bocnog mesa ima guma, a hvala bogu, rupa na svakom cosku..
emko1234

#32 Re: opel insignia

Post by emko1234 »

probao sam na vise auta. zimska mi je 17 a ljetna 18 i razlika se osjeti itekako. a kamoli da se ne osjeti na 3 cola razlike, osim ako ti ne vozas po pisti. u tom slucaju vjerovatno nema razlike.
marko659

#33 Re: opel insignia

Post by marko659 »

mbenz wrote:vozio insigniu i pisao sam jednom, po meni je isto spora i teska, verzije manuelni mjenjac cini mi se oko 80kW , kod druga je imala problema jer kako on kaze neki komadici zeljeza ili cega vec u turbinu uletili, zadnji put je bio problem sa katalizatorom cini mi se, pozadi prostor skucen tako ako imate u poroditi osobu vecu od + - 1,90 ne sjedajte je pozadi jer ce dirati glavom u krov, ili ako je u pitanju manja osoba s vecom glavom isto vam dodje :D znam da ce biti podsmijavanja i kritika ljubimaca opela idt ali to je moje zapazanje, i mislim da je vanjski izgled i unutrasnja konzola bio primarni cilj ovog modela sto su i uspjeli . ako uzmete auto bez zadnjh senzora budite spremni na dobro procjenjvanje koliko mozete jos u rikverc jer je zadnja sajba k'o prozor na studentskoj sluzbi :lol: pozz.

Nije nešto ludo brza, moja je 118 kw, ali meni dovoljno, a ta od 80 kw je preslaba za auto tolike težine,taj motor bi bio super u nekom autu do 1300 kg! Slažem se za zadnji prozor...
marko659

#34 Re: opel insignia

Post by marko659 »

emko1234 wrote:

probao sam na vise auta. zimska mi je 17 a ljetna 18 i razlika se osjeti itekako. a kamoli da se ne osjeti na 3 cola razlike, osim ako ti ne vozas po pisti. u tom slucaju vjerovatno nema razlike.

Ne vozim se po pisti, i ja sam probao na više autu ali ovdje ne osjetim razliku... A da se i osjeti stisnem "tour" i ko na jastucima...
Zux

#35 Re: opel insignia

Post by Zux »

emko1234 wrote:I ja sam htio uraditi isto. moj dojam je da je spora. varijanta u kojoj sam se vozio je ova koju sam spomenuo sa 160ks i automatik mjenjacem. mozda je do mjenjaca. al cinjenica je da sam se vozio u 20-30 konja slabijim autima te klase koja su ostavljala puno bolji dojam barem na mene licno.
sto se tezine tice.
evo ti dva testa pa procitaj sta pise
audi a4 2.0tdi vs insignia 2.0cdti. naravno pogledaj malo i performanse jednog i drugog i valjda ces shvatit sta hocu da ti kazem. audi je slabiji 20ks
http://www.klix.ba/auto/testovi/testira ... /120917214

http://www.superauto.rs/index.php?view= ... vi&id=2255
Ovaj podatak o tezini 1700 kg s linka testa Insignije nije tacan, preko 1700 su teski samo modeli 4x4, konkretno moja verzija je 1613 kg. Sto se tice performansi mislim da je ne trebas porediti s Audijem, jer Audi je tu sigurno apsolutno na vrhu. Ponavljam, ne tvrdim da je auto neka neukrotiva zvijer, ali 130 KS/96 kW je potpuno dovoljno za normalnu, brzu, dinamicnu voznju i bilo kakvu voznju. Jebga nije to auto za drag race.

Ova neka druga prica o prostoru je isto suvisna, jer ne kupujem da taxiram ili glumim GRAS kosarkasima, pa da me sekira sto ce nekom mozda biti tijesno nazad. Bilo je i krupnih i visokih na zadnjem sjedistu i pitao sam ih maxuz kako im je, nisu se zalili. A ako vec poredimo s Audijem, tu tek o prostoru necemo razgovarati :-)

Za felge i udobnost se slazem, mora se osjetiti razlika, 18 ljetne i 16 zimske ja osjetim,a bogme osjetim i na potrosnji. Isto tako apsurdno je kupiti ovoliki i ovakav auto bez senzora. Na kraju ponavljam, samo iznosim svoje utiske, niti nekog ubjedjujem da je ovo najbolje auto ikad, niti da je moje misljenje ultimativno ispravno, ali mislim da sam uglavnom iznio cinjenice.
Optimist

#36 Re: opel insignia

Post by Optimist »

A cujte samo ovog marka, prvo otvara temu da li moze voziti Fronteru na razlicitim gumama. Zatim pita moze li staviti samo dva distancera na Fronteru jer mu je skupo da napravi jos dva. i onda bum-tema, on kao vozi i raspituje se za Insigniu sa top opremom i 20 coll felgama. :zjev: :run:
emko1234

#37 Re: opel insignia

Post by emko1234 »

Optimist wrote:A cujte samo ovog marka, prvo otvara temu da li moze voziti Fronteru na razlicitim gumama. Zatim pita moze li staviti samo dva distancera na Fronteru jer mu je skupo da napravi jos dva. i onda bum-tema, on kao vozi i raspituje se za Insigniu sa top opremom i 20 coll felgama. :zjev: :run:
dosao cojek do para. :lol: :lol: :lol:
marko659

#38 Re: opel insignia

Post by marko659 »

Alo optimist, jel imaš sta pametno za napisat u vezi ove teme ili ti je dosadno? Nit si napisao ista za insigniu, niti za distance niti za gume, tako da mi nije sta opće komentiraš??!!prvo daj neki pametan odgovor pa onda možemo dalje... Nisam reko da nemam para za distance nego da su skupe i nezelim trošiti na to pa sam pito dali mogu voziti sa dvije kako sam ju kupio!! A gume za fronteru su različite jer su krivo kupljene, sve 4 su nove...!evo možda ti je sada malo jasnije, pa nećeš više pisati stvari van teme... :-D pozz
marko659

#39 Re: opel insignia

Post by marko659 »

Tek sam sad vidio ovo "on kao vozi insigniu "...Pojasni mi to molim te ...
marko659

#40 Re: opel insignia

Post by marko659 »

Zux slažem se za težinu, moja je 4x4 i u knjižnici piše 1816 kg...
Frutek

#41 Re: opel insignia

Post by Frutek »

Evo ja takodje vozim Insigniu 2,5 godine i slazem se da je preteška, samim tim i spora. Moja je 2.0 CDTi, 130 ks, ubrzanje 0-100 kmh iznosi 10,5 sek, ali to nije ni bitno, auto nije namjenjeno za start i trke. Ovdje se više radi o subjektivnom dozivljaju motora i voznim osobinama auta i to mi je loše, pogotovo u našoj gradskoj voznji. Auto jednostavno umara.

Slažem se za preglednost nazad, katastrofa je, rijetko kad i gledam na taj prozor, sva parkiranja radim zahvaljujući prednjim i stražnjim park senzorima. Sjedišta tvrda, obrada unutrašnjeg materijala loša.

Dizajn, mjenjač, bi-xenon, potrošnja goriva, to su plusevi :wink:
Post Reply