opel insignia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
marko659
#1 opel insignia
Pozdrav!možete mi reci sta znate o tom autu? Troškovi servisa, mane itd? Moja je cdti 4x4! Hvala
- Op3r4t0r
#2 Re: opel insignia
Eksterijer 5 poena
Enterijer 4 poena
Masinerija 3 poena
Enterijer 4 poena
Masinerija 3 poena
-
marko659
#3 Re: opel insignia
Mašinerija 3 poena? Možeš pojasniti?
-
citroen xm
#4 Re: opel insignia
A nije mi jasno da pitaš za auto koje imaš. Valjda ti znaš šta ti valja na njemu, a šta ne. Ako tebi recimo valja na njoj neka stvar šta te briga ako meni recimo ne valja.
Ako si mislio na pouzdanost, danas ti je to sve u 5 deka.
Ako si mislio na pouzdanost, danas ti je to sve u 5 deka.
-
marko659
#5 Re: opel insignia
Jesi pročitao moje pitanje? Zanimale su me mane i neki skuplji popravci da mi ljudi koji je IMAJU duže od mene kažu nešto o tome?!
- basicm
#6 Re: opel insignia
Marko, jel se to frontera u insigniu pretvorila?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: opel insignia
meni je opel super
i zaposatavljen brend
a od svih opela insignija je nekako najbolja
barem tako izgleda
i zaposatavljen brend
a od svih opela insignija je nekako najbolja
barem tako izgleda
- tendzera
#8 Re: opel insignia
Dao bih i guz'ce za Insigniu. 
- drndalo
#9 Re: opel insignia
Na pogresnom si forumu, mozda da probas na ljubav & sex...? 
- tendzera
#10 Re: opel insignia
podforumu*drndalo wrote:Na pogresnom si forumu, mozda da probas na ljubav & sex...?
- drndalo
#11 Re: opel insignia
Dobro, podforumu... 
- tendzera
#12 Re: opel insignia
E tako.drndalo wrote:Dobro, podforumu...
Hanume ja se samo zezao, kudaM bježite?
Nego, kol'ko košta ovo čudo? moRemo l' mi sirotinja si priuštiti ovu Insigniu?? mislim, za par godina, je l'
-
marko659
#13 Re: opel insignia
basicm wrote:Marko, jel se to frontera u insigniu pretvorila?
Haha e da bar je...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: opel insignia
hoće li insignija uvjetno rečeno vratiti vjeru u opela 
-
marko659
#15 Re: opel insignia
Insignia cdti 4x4 Opc Line 20 cola felne, cca 40000 e,čuo sam svakakve priče o njoj, pa sam htio cut malo vaše mišljenje...
- Drvosjeca iz Dejcica
#16 Re: opel insignia
E jebo ga FELNE da ga jebo.marko659 wrote:Insignia cdti 4x4 Opc Line 20 cola felne, cca 40000 e,čuo sam svakakve priče o njoj, pa sam htio cut malo vaše mišljenje...
-
Zux
#17 Re: opel insignia
Za 3 mjeseca dvije godine ce biti otkako posjedujem Insigniju, trenutno je 39000 km na satu. Sto se tice cijene redovnih servisa i dijelova tu nema razlike naspram ostalih, konkretno ja mogu reci u odnosu na Megana recimo ili Octaviju. Nisam imao nikakvih kvarova do sad. Globalni utisak o autu bih ocijenio sa nekom 4.8 ocjenom, ako je 5 max
Potrosnja je prosjecna 7 litara, a puno je gradske voznje, motor je 2.0 130 KS. Malo me nervira klima, ciji se filter vrlo brzo zaprlja (3 mjeseca), ali to i nije samo do Opela nego i do nase have. Dugo mi je trebalo da ledja naviknem nakon mekanih Francuza, ali i to je naleglo. Sto se tice voznih osobina, tu mogu reci samo da je cisto uzivanje, lezanje u krivinama, komfor na autoputu - zaista najvisa ocjena. To je to ukratko...
-
condy
#18 Re: opel insignia
Insignia je limuzina, koja izgleda prefinjeno. Kod nas je jako slabo zastupljena na cesti, iako je kao rabljena povoljnija u odnosu na glavnog konkurenta Passata. Čak je mislim tu negdje sa cjenom u odnosu na Citroen C5, koji je puno više zastupljen na našoj cesti, a ni počemu nije bolji.
-
marko659
#19 Re: opel insignia
Drvosjeca iz Dejcica wrote:E jebo ga FELNE da ga jebo.marko659 wrote:Insignia cdti 4x4 Opc Line 20 cola felne, cca 40000 e,čuo sam svakakve priče o njoj, pa sam htio cut malo vaše mišljenje...
Evo da se ispravim FELGE...
Hvala na odg, ja sam za sada prezadovoljan da autom, nadam se da će tako i ostati... Auto malo troši, ispod 7 l a ide odlično
-
citro
#20 Re: opel insignia
Insignia i Citroen C5 su jako razliciti auti, po meni ih je tesko uporedjivati i bolji je onaj koji ti vise odgovara tj lezi. C5 je olicenje Francuske autoindustrije sa svom svojom mekocom i udobnosti, Insignija je daleko kruce i tvrdje auto i odmah se na njoj osjeti taj Germanski smek. Ko sta voli, na kraju. Niti jedan nije bez mana, da se odmah razumijemo.condy wrote:Insignia je limuzina, koja izgleda prefinjeno. Kod nas je jako slabo zastupljena na cesti, iako je kao rabljena povoljnija u odnosu na glavnog konkurenta Passata. Čak je mislim tu negdje sa cjenom u odnosu na Citroen C5, koji je puno više zastupljen na našoj cesti, a ni počemu nije bolji.
C5 je daleko vise zastupljen na nasim cestama zahvaljujuci i velikom uvozu polovnih primjeraka po pristupacnim cijenama. To su u 90% slucajeva malo kokuzniji modeli sa motorom 1.6 HDI koji su bili uglavnom sluzbena vozila ali su korektna. Takva se auta stavljaju na nasu cestu za cca 17 do 19 hiljadarki sto je za toliko i takvo auto dobra cijena. Narocito za one koji bjeze od koncerna VW/Audi iz raznih razloga, objektivnih ili subjektivnih.
-
emko1234
#21 Re: opel insignia
insignia je dobar auto generalno, po meni je mana motorizacija. snagom i brojevima su konkurentni, voznim osobinama ni sekunde. jednostavno novi opeli su preteski. i astra i insignia, corsa je tu jos negdje tolerantno teska u odnosu na ostatak klase.i automatski mjenjaci su im katastrofa.
ne znam sta je opelu fazon to sto je poceo dijelit te felge dzabalesku, samo znam da ni 19 ni 20 inca nije za nase ceste. i ko kaze da mu je auto na 20 inca felge udobno, jede govna. mercedes s klase na 20 inca felge nije udoban. da ne pricamo o tome da je jedna guma te velicine nekog boljeg proizvodjaca 750 maraka. a to mi nekako ne ide uz auto koje starta od 36000 maraka.
al eto oni su valjda nasli neku racunicu. best buy motor za auto te velicine i tezine je dizel sa 160 konja s rucnim mjenjacem. sve ispod toga obzirom na tu tezinu nije to u njenom slucaju.
ne znam sta je opelu fazon to sto je poceo dijelit te felge dzabalesku, samo znam da ni 19 ni 20 inca nije za nase ceste. i ko kaze da mu je auto na 20 inca felge udobno, jede govna. mercedes s klase na 20 inca felge nije udoban. da ne pricamo o tome da je jedna guma te velicine nekog boljeg proizvodjaca 750 maraka. a to mi nekako ne ide uz auto koje starta od 36000 maraka.
al eto oni su valjda nasli neku racunicu. best buy motor za auto te velicine i tezine je dizel sa 160 konja s rucnim mjenjacem. sve ispod toga obzirom na tu tezinu nije to u njenom slucaju.
- _mufljuz_
#22 Re: opel insignia
emko1234 wrote:insignia je dobar auto generalno, po meni je mana motorizacija. snagom i brojevima su konkurentni, voznim osobinama ni sekunde. jednostavno novi opeli su preteski. i astra i insignia, corsa je tu jos negdje tolerantno teska u odnosu na ostatak klase.i automatski mjenjaci su im katastrofa.
e jaro - cujem Jeremija Karaklajic te trazi da te ubaci u ekipu kaze onaj eko-neko sve zna
-
Zux
#23 Re: opel insignia
Ovo boldirano apsolutno nema nikakvo uporiste. Ako nekom nije dovoljno 130 KS za ovu klasu auta tu nesto opasno tukneemko1234 wrote:insignia je dobar auto generalno, po meni je mana motorizacija. snagom i brojevima su konkurentni, voznim osobinama ni sekunde. jednostavno novi opeli su preteski. i astra i insignia, corsa je tu jos negdje tolerantno teska u odnosu na ostatak klase.i automatski mjenjaci su im katastrofa.
-
emko1234
#24 Re: opel insignia
Moj dedo rahmetli je imao bubu, 1300 kubika. kaze da je letila. 110 u vrapcicima mogla navuci. to ne znaci da je bila brza. brzina je ocigledno subjektivan dojam. ja ti kazem ono sto znam o tom autu, sto sam procitao i sta sam osjetio u par puta kad sam se vozio.Zux wrote:Ovo boldirano apsolutno nema nikakvo uporiste. Ako nekom nije dovoljno 130 KS za ovu klasu auta tu nesto opasno tukneemko1234 wrote:insignia je dobar auto generalno, po meni je mana motorizacija. snagom i brojevima su konkurentni, voznim osobinama ni sekunde. jednostavno novi opeli su preteski. i astra i insignia, corsa je tu jos negdje tolerantno teska u odnosu na ostatak klase.i automatski mjenjaci su im katastrofa.
al eto oni su valjda nasli neku racunicu. best buy motor za auto te velicine i tezine je dizel sa 160 konja s rucnim mjenjacem. sve ispod toga obzirom na tu tezinu nije to u njenom slucaju.Uostalom treba pogledati težinu ostalih iz klase. Konja mi nijednom nije zafalilo, ni kada vozim 200 km/h na autoputu (u Njemackoj gdje je dozvoljeno), ni uz Ivan, ni uz Karaulu, niti bilo kada kad trebam preteci. Tako da...
i opste ne mislim ulazit u raspravu s tobom oko tog auta jer ga ti posjedujes i nisi objektivan. meni je teska i spora. a razlog je sto vaga kaze da je u prosjeku 150-200 kila teza od direktnih konkurenata. i sto model sa 160konja u kojem sam se vozio do 100 na sat ide za malo manje od 10 sekundi.
a to ne kazem samo ja nego i testovi na svim mogucim portalima. i pazi, opet kazem. auto je dobro. samo ima tu manu sto ga je opel nepotrebno udebljao.
-
Zux
#25 Re: opel insignia
emko1234 wrote:Moj dedo rahmetli je imao bubu, 1300 kubika. kaze da je letila. 110 u vrapcicima mogla navuci. to ne znaci da je bila brza. brzina je ocigledno subjektivan dojam. ja ti kazem ono sto znam o tom autu, sto sam procitao i sta sam osjetio u par puta kad sam se vozio.Zux wrote:Ovo boldirano apsolutno nema nikakvo uporiste. Ako nekom nije dovoljno 130 KS za ovu klasu auta tu nesto opasno tukneemko1234 wrote:insignia je dobar auto generalno, po meni je mana motorizacija. snagom i brojevima su konkurentni, voznim osobinama ni sekunde. jednostavno novi opeli su preteski. i astra i insignia, corsa je tu jos negdje tolerantno teska u odnosu na ostatak klase.i automatski mjenjaci su im katastrofa.
al eto oni su valjda nasli neku racunicu. best buy motor za auto te velicine i tezine je dizel sa 160 konja s rucnim mjenjacem. sve ispod toga obzirom na tu tezinu nije to u njenom slucaju.Uostalom treba pogledati težinu ostalih iz klase. Konja mi nijednom nije zafalilo, ni kada vozim 200 km/h na autoputu (u Njemackoj gdje je dozvoljeno), ni uz Ivan, ni uz Karaulu, niti bilo kada kad trebam preteci. Tako da...
i opste ne mislim ulazit u raspravu s tobom oko tog auta jer ga ti posjedujes i nisi objektivan. meni je teska i spora. a razlog je sto vaga kaze da je u prosjeku 150-200 kila teza od direktnih konkurenata. i sto model sa 160konja u kojem sam se vozio do 100 na sat ide za malo manje od 10 sekundi.
a to ne kazem samo ja nego i testovi na svim mogucim portalima. i pazi, opet kazem. auto je dobro. samo ima tu manu sto ga je opel nepotrebno udebljao.
Hehe, simpaticno ovo za bubu, ali to nije tema danasnje emisije