Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Kondenzator

#1 Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto?

Post by Kondenzator »

Pozdrav,

Posjedujem Opel Insigniu 2011. godiste koja je presla cca. 14 000 kilometara. Blizi mi se 3. servis. Ova dva su bila uslovljena vremenom dakle do sad ni jednom nisam presao dovoljno kilometara za servis, vec je jednostavno prolazila godina i do sad su mijenjani ulje, filteri i te zafrkancije :).

To je sve radjeno u Tuzli u Grand Autu. Ali, vise mi nije bas zgodno ici u Tuzlu na servis tako da isti zelim obaviti u Sarajevu ili u Visokom.

Vidim da u Sarajevu ima ovaj "novi" opelov servis AC Betanija, dok u Visokom Berlijeta.

Zanimaju me iskustva ljudi i takodjer me zanima koja bi cijena trebala biti okvirno i sta bi se trebalo mijenjati na ovom servisu koji me sljeduje?
madner

#2 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by madner »

Oko 380 KM je cijena a mjenja se sve sto si naveo. Puno prelazis pravo. :D

Tj. cjena zavisi od motora, nisi rekao koji imas. :D
zLatk0

#3 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by zLatk0 »

Ja kad sam trazio nesto za svoj Opel, u Betaniji su me iznenadili njihovim odgovorom na mail, koji nikad tako potpun nisam dobio od bilo kojeg Opel partnera - slika i kataloski brojevi i sa savjetima gdje naci zamjenski dio jer ih nema vise od strane Opela (za servis ne znam kakav je).
Takodjer, imas Boras u Vitezu
Kondenzator

#4 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by Kondenzator »

madner wrote:Oko 380 KM je cijena a mjenja se sve sto si naveo. Puno prelazis pravo. :D

Tj. cjena zavisi od motora, nisi rekao koji imas. :D
Ok hvala... Motor je 2.0 , dizel.. 115 KS.

A znam da prelazim :P...

Takodjer zanima me da li imas iskustva sa nekim od navedenih servisa ?
madner

#5 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by madner »

Malo je jeftinije onda. Kod ovog u sa modes popiti kafu na gaspromu ili eventualno obici bare. :D

Nazoves, dodjes, ostavis auto, popijes kafu, upises u servisnu i ides. Ako sta ima dodatno reci da te zovnu.
Kondenzator

#6 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by Kondenzator »

madner wrote:Malo je jeftinije onda. Kod ovog u sa modes popiti kafu na gaspromu ili eventualno obici bare. :D

Nazoves, dodjes, ostavis auto, popijes kafu, upises u servisnu i ides. Ako sta ima dodatno reci da te zovnu.
Kontaktirao sam ih i rekli su oko 350 KM... Moze biti malo vise il malo manje u zavisnosti da li ce trebat nesto dodatno odnosno da li mozda nece nesto trebat :).

Vidjet cu, jer mi se poceo javljat mali problem u drugoj brzini se zna pocet gusit ( kao da auto stuca ) .. ne znam kako da to opisem kao da jednostavno propadne gas i to traje maksimum 1 sekundu.. Ne vozim ga na premalo obrtaja pa da to bude razlog... pretpostavljam da je do filtera goriva..

Javim se uglavnom kako je prosao servis :)..
volan

#7 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by volan »

Ako negdje oko 1600-1800 obrtaja samo jednom trzne, baš kao da je neko na djelić sekude isključio gas onda je to turbo boost senzor ako se ne varam.Najčešće kada se pedala gasa pritisne malo dublje a motor je u malim obrtajima pa nemože instant da isporuči snagu...
Ako je to to, onda samo prilagoditi stepen prenosa adekvatnije, čini mi se da baš od toga i zavisi kolik oće se često manifestovati.
Ja nisam zadovoljan servisom u Grand Autu.
Frutek

#8 Re: Opel Insignia - Servis - Sarajevo - Gdje uraditi i zasto

Post by Frutek »

volan wrote:Ja nisam zadovoljan servisom u Grand Autu.
Zašto nisi zadovoljan ako se može znati? Takodje, zna li neko je li "normalno" da na Insigniji kvačilo kad se polako pritisne (npr.kod parkiranja) pri dnu preskoči, kao preko zubca nekog. Meni rekli da je to tako i da se ništa ne može napravit :roll:
Post Reply