I da, ako bih auto gore platio max 10000KM, koliko bi me oderala carina i porez ovdje? Ovo me ponajvise interesuje
Mislim da vise naginjem na Corsicu radi "nekako boljeg feelinga kvalitete" u unutrasnjosti nego 206icu...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Zato je ova nova prelijepa i ima dovoljno prostora unutra!belay_djecko wrote:Kod mene mama to vozi..., Corsa 2000 god. 1.0, 12V
Fin autić, ubio se za žene
Potrošnja... haman pa ništa, za održavati... nešto slično Golf II, Ima nekih skupih, a dosta kvarljivih dijelova, npr. neki regulator zraka i goriva košta 500 KM... što je meni apsurdna cijena i tako nekih sličnih stvarčica...
Ne svidja mi se što ne moze nikad više od 2 osobe sjesti..., jer je baš skučen prostor, teško da sa tim autom teško možeš na neko malo duže putovanje...
Obzirom da spominješ cifru 10.000 KM, mislim da možeš naći daleko bolje za taj novac
govoris o Corsi B jel ?belay_djecko wrote:Kod mene mama to vozi..., Corsa 2000 god. 1.0, 12V
Potrošnja... haman pa ništa, za održavati... nešto slično Golf II, Ima nekih skupih, a dosta kvarljivih dijelova, npr. neki regulator zraka i goriva košta 500 KM... što je meni apsurdna cijena i tako nekih sličnih stvarčica...
Ne svidja mi se što ne moze nikad više od 2 osobe sjesti..., jer je baš skučen prostor, teško da sa tim autom teško možeš na neko malo duže putovanje...
Obzirom da spominješ cifru 10.000 KM, mislim da možeš naći daleko bolje za taj novac
carina 16%,porez 17% naravno od carinske procjene....sretno ali moj odabir bi bio u svakom slucaju opel!!!Ostri_Mac wrote:E ovako raja, idem u germaniju malo na odmor pa sam mislio kupiti i autic usput, gledao sam na http://www.autoscout24.de neke i doslo je do toga da uzmem ili Corsu 1.2 16v cca 2002.god ili 206icu-znam da je skuplja i da bi godiste bilo vj. starije... Sta vi velite?
I da, ako bih auto gore platio max 10000KM, koliko bi me oderala carina i porez ovdje? Ovo me ponajvise interesuje![]()
Mislim da vise naginjem na Corsicu radi "nekako boljeg feelinga kvalitete" u unutrasnjosti nego 206icu...Ev' me sad k'o vidovita Beba- sad ce me Peugeout fans zatrpat' salvama
JD wrote:govoris o Corsi B jel ?belay_djecko wrote:Kod mene mama to vozi..., Corsa 2000 god. 1.0, 12V

da, u pravu si ima i od 140 KM, ali kineski. i niko ti ne može garantovati ispravnost, angažovao sam i prijatelje u Njemačkoj, gdje taj dio u zvaničnom opelovom servisu košta 250€. A i ovdje je cijena ista, uz to dobiješ i garanciju...bosmen wrote:mogo si platit taj regulator i 1000 kmbelay_djecko wrote:Kod mene mama to vozi..., Corsa 2000 god. 1.0, 12V
mojoj kolegici su trazili 750 u servisu opelovom za njega
vjerovatno ces reci originalni dio
taj regulator kosta 140 km samo treba malo prohodat