Cisto par info ljudima koji razmisljaju o kupovini Opel Corse D a vjerovatno i opcenito o OPEL-u.....
Kupi zena Opel Corsu D 1,3CDI 2010god jer je "simpaticna"a eto disel nece ni da trosi i ajd.....naravno vozilo se isporuči poslje tacno 90dana od uplate Berljeti na Alipasinu i to izadje nesto malo manje od punih 26000KM....divno.... . Autic ko bonbona super ide jako malo trosi i .....to bi bile sve pozitivne strane ovog auta.
Negativne stvari:
Auto jeste trocilindricni Disel i jasno da mora biti bucniji... ali brunda kao da vozis mlazni avion posebno kada je hladno...ali eto sladak je i malo trosi
DPF filter koji se pali na par minuta svake dvije hiljade kilometara dovede do toga ukoliko ste u normalnom saobracaju pomislite da ce vam motor ispasti iz automobila uz vibracije,totalni gubitak vuce i opcenito gasa tako da nedaj Boze da u tom trenutku pretičete,idete uz Dalmatinsku ili nesto slicno....ali eto sladak je i malo trosi
Ljeeetooo upalite klimu i zaboravite da se mozete popeti uz bilo kakvo jace brdo bez da niste dodali gas na 3000 obrtaja,ako se pri tome potrefi onih famoznih 2000 kilometara i upali vam se DPF filter obavezno počinje poznato trzanje paljenje lampice na instrument tabli i gasenje vozila....ali eto sladak je i malo trosi
Servisssss....protekla godina dana a na satu je citavih 11535kilometara,ljudi uredno zamjene ulje i filtere za nekih 9sati rada

i naplate vam negdje oko 205 KM,odgovor na pitanje ZASTO Turbina zvizdi kao da vozish Mercedes PUH iz 1983god pri punom gasu,kazu "znate gospodine to je turbo Disel i to tako treba..." sva sreca sto je Corsa slatka i malo trosi
U gepek uredno moze stati jedan osrednji ruksak,kila cevapa i dvije flase Cole,ukoliko vozi vozac od 192cm na zadnje sjedište moze stati maximalno djete do 5godina,ako se brinete da vam moze puci guma nista ne brinite NEMATE JE dakle nema problema

)) ali imate jedan super Sprej kojim mozete popraviti gumu

)) ali eto slatka je i malo trosi
Prolazi druga godina i ponovo odlazim na redovni servis a na satu je 28279km gdje mi kazu da pored redovnih stvari moraju zamjeniti disk plocice i diskove a to je sve potrosna roba i nespada u garanciju te moram platiti cifru od nekih 450KM ali ona je i dalje slatka i malo trosi
Evo vec je proslo nekih 26-7 mjeseci fino vrjeme auto opran ali na dnu znadnjih ljevih i desnih vrata uredno spala boja i pocinje standardno KOROZIJA kao da je KADETT iz 1986...ludim.....gledam malo bolje korozija je izbila i na prednjim blatobranima i vratima u vidu sitnih tackica....da nespominjem spadanje boje i laka po citavom vozilu....u servisu uredno kazu garancija je 12 godina na prohrdzavanje a to nije prohrdjavanje vec "povrsinska korozija" posto imam garanciju na LAK koja je negdje cini mi se 3 godine oni cemi izaci u susret i zamazati sve to sto je otislo uvraga standardno kako se vec zafarbavaju i krpe Stojadini,Kadetti,S paketi i tako to,i pazite sada NA TAKO POPRAVLJENE
DJELOVE VOZILA (VRATA,BLATOBRANI...SVE OSIM KARAMBOLKI KOJE SU PLASTICNE I NEMOGU ZAHRDJATI) DOBIJATE GARANCIJU OD 12 MJESECI,ODNOSNO GUBITE TU NAVEDENU OD 12GODINA!!???
ISKRENO LJUDI NE KUPUJTE CORSU D A VJEROVATNO I SVE OSTALE OPELE JA SAM BACIO 26000KM BUJRUM KO KOD ZELI DA DODATNO PITA ILI PROBA OVO SMECE OD VOZILA .
Mogao bih pisati do sutra o servisu i mnogim drugim stvarima na vozilu ali ona je ipak SLATKA I MALO TROSI!!!!!

))