Pitanje za opelovce sa slicnim problemima.
Supruga ima opel corsa c 1.0 i jucer u voznji se upali signalna lampica i auto je izgubilo na snazi. Lampica je narandzasta sa kljucem. Nakon pretrage par foruma nasao sam kako skontati broj greske (sa kljucem i papucicama) i na kraju ispadne 1405.
Zvao sam servis ali niko nema vremena do naredne sedmice i jedan je rekao da je mozda ventil koji usisava i ispuhuje vazduh. To ga dodje EGR a broj greske 1405 upućuje na EGR.
Citajuci iskustva vecina je navodila da je potrebno "propuhati" taj ventil, pa da li je neko radio isto? Da to bude bar neko rjesenje dok ne nadjem zamjenski, ovdje traze od 250KM navise ali treba naruciti i cekati.
Hvala
Opel Corsa C - EGR ventil
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zLatk0
#2 Re: Opel Corsa C - EGR ventil
Imas slicnu temu i mislim da sam za astru stavio kako se cisti, posao laganini za vikenda. Ukucaj po YT, ima sigurno video, ustedis sebi pare za provoda sa zenom 
-
rusmir.ba
#3 Re: Opel Corsa C - EGR ventil
Hvala ti, dakle radit ce i ako se ocisti 
Ja sam nazvao svog starog majstora sto je odrzavao Golf2 (covjek je ipak out sa vecinom nove tehnologije) i objasnio mu.
Rekao je da dodjem i da ce on to skinuti i onijeti nekom svom prijatelju koji radi ciscenje nekim sa nekom posebnom tecnoscu. Pa vidjet cemo sta ce biti.
Ja nazalost nemam nikakvu garazu, da je ovo odvesti do Stoca i mog starog on bi to natenane sve rastavio i ocistio ali evo pokusat cemo i ovako.
Sad moram uciti i o opelima sve, taman sam misli o da sam se rijesio ucenja i apsolvirao fabiu
Ja sam nazvao svog starog majstora sto je odrzavao Golf2 (covjek je ipak out sa vecinom nove tehnologije) i objasnio mu.
Rekao je da dodjem i da ce on to skinuti i onijeti nekom svom prijatelju koji radi ciscenje nekim sa nekom posebnom tecnoscu. Pa vidjet cemo sta ce biti.
Ja nazalost nemam nikakvu garazu, da je ovo odvesti do Stoca i mog starog on bi to natenane sve rastavio i ocistio ali evo pokusat cemo i ovako.
Sad moram uciti i o opelima sve, taman sam misli o da sam se rijesio ucenja i apsolvirao fabiu
-
zLatk0
#4 Re: Opel Corsa C - EGR ventil
http://www.youtube.com/watch?v=OQvpb22ilJg
http://www.youtube.com/watch?v=2fvI959aae8
Gore ti je fast foward snimak na Astri kako se skida u kompletu, a donji je za Corsu C kako izgleda i sta je ova cistio sa videa.
http://www.youtube.com/watch?v=2fvI959aae8
Gore ti je fast foward snimak na Astri kako se skida u kompletu, a donji je za Corsu C kako izgleda i sta je ova cistio sa videa.
-
rusmir.ba
#5 Re: Opel Corsa C - EGR ventil
hvala jos jednom,
ovo je iznad mojih mogucnosti a i iznad tehnickih mogucnosti mog starog prijatelja servisera..
naime bez obzira na ciscenje trebalo bi pobrisati gresku... onda na pik-u slucajno naletim na covjeka koji je nekad radio u Bosna Auto i servisira opel vozila..i naravno ima dijagnostiku i sve ostalo..
odvezao, pregledao, ocistio, obrisao gresku, jos su cistili i neku klapnu usisne grane gdje je bilo cca 1cm garezi...2 sata posla, 40KM..
sve preporuke za covjeka, ima radnju na sedreniku, bude li kome trebao kontakt slobodno na PP
zvao sam tri servisa i svi su nudli zamjenu, cca 250-500KM
ovo je iznad mojih mogucnosti a i iznad tehnickih mogucnosti mog starog prijatelja servisera..
naime bez obzira na ciscenje trebalo bi pobrisati gresku... onda na pik-u slucajno naletim na covjeka koji je nekad radio u Bosna Auto i servisira opel vozila..i naravno ima dijagnostiku i sve ostalo..
odvezao, pregledao, ocistio, obrisao gresku, jos su cistili i neku klapnu usisne grane gdje je bilo cca 1cm garezi...2 sata posla, 40KM..
sve preporuke za covjeka, ima radnju na sedreniku, bude li kome trebao kontakt slobodno na PP
zvao sam tri servisa i svi su nudli zamjenu, cca 250-500KM