Ovako imam ovo auto vec poprilicno dugo, inace je stara generacija znaci 199x proizvodnje, u zadnjih nekoliko dana mi zadaje poprilicne probleme, pali mi se u toku voznje lampica za Elektroniku (izgeda kao kutija mjenjaca s znakom struje na njemu) i prestao je da radi hladnjak, to jest pokusava da se upali ali samo na sekund i prestane. Kad stoji upaljen pocne strasno da se trese i kao da ce se auto ugasiti, kad se da gas prestane drhtanje sve dok opet ne stoji.
Nazalost vrlo malo se razumijem u auta pa cak nemam ni majstora.... ako je moguce da mi neko preporuci dobrog majstora po jeftinoj cijeni bio bih zahvalan.
Zna li iko sta bi mogao biti problem.
ps. ova lampica se vec godinama pali ali nikad nije bio ovako strasan problem.
Opel Combo savjet plz
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lajkujMe
-
Melami
#2 Re: Opel Combo savjet plz
nema ti veze ta lampica sa tim problemom. Vrlo je lako moguce da je neki manji problem u pitanju. da li ti se spustaju obrtaji pa se onda zatrese ili se konstantno trese mnogo kad stojis?lajkujMe wrote:Ovako imam ovo auto vec poprilicno dugo, inace je stara generacija znaci 199x proizvodnje, u zadnjih nekoliko dana mi zadaje poprilicne probleme, pali mi se u toku voznje lampica za Elektroniku (izgeda kao kutija mjenjaca s znakom struje na njemu) i prestao je da radi hladnjak, to jest pokusava da se upali ali samo na sekund i prestane. Kad stoji upaljen pocne strasno da se trese i kao da ce se auto ugasiti, kad se da gas prestane drhtanje sve dok opet ne stoji.
Nazalost vrlo malo se razumijem u auta pa cak nemam ni majstora.... ako je moguce da mi neko preporuci dobrog majstora po jeftinoj cijeni bio bih zahvalan.
-
lajkujMe
#3 Re: Opel Combo savjet plz
Pa ima veze kad nije upaljena ono se ne trese.... pa kad stojim ono se trese, upaljen je motor i kad se nista ne radi (ne diram gas ili tako nesto) on se trese (ali samo kad je lampica upaljena), cim dodam gas prestane se tresti.Melami wrote:nema ti veze ta lampica sa tim problemom. Vrlo je lako moguce da je neki manji problem u pitanju. da li ti se spustaju obrtaji pa se onda zatrese ili se konstantno trese mnogo kad stojis?lajkujMe wrote:Ovako imam ovo auto vec poprilicno dugo, inace je stara generacija znaci 199x proizvodnje, u zadnjih nekoliko dana mi zadaje poprilicne probleme, pali mi se u toku voznje lampica za Elektroniku (izgeda kao kutija mjenjaca s znakom struje na njemu) i prestao je da radi hladnjak, to jest pokusava da se upali ali samo na sekund i prestane. Kad stoji upaljen pocne strasno da se trese i kao da ce se auto ugasiti, kad se da gas prestane drhtanje sve dok opet ne stoji.
- johntra
#4 Re: Opel Combo savjet plz
kablovi, svjećice, filter goriva...masu stvari može biti...što se tiče hladnjaka, provjeri osigurače prvo...
-
Melami
#5 Re: Opel Combo savjet plz
pa idi kod mehanicara, ja se nadam da nije nista strasno, nevjerujem da bi trebalo biti nesto preskupo.lajkujMe wrote:Pa ima veze kad nije upaljena ono se ne trese.... pa kad stojim ono se trese, upaljen je motor i kad se nista ne radi (ne diram gas ili tako nesto) on se trese (ali samo kad je lampica upaljena), cim dodam gas prestane se tresti.Melami wrote:nema ti veze ta lampica sa tim problemom. Vrlo je lako moguce da je neki manji problem u pitanju. da li ti se spustaju obrtaji pa se onda zatrese ili se konstantno trese mnogo kad stojis?lajkujMe wrote:Ovako imam ovo auto vec poprilicno dugo, inace je stara generacija znaci 199x proizvodnje, u zadnjih nekoliko dana mi zadaje poprilicne probleme, pali mi se u toku voznje lampica za Elektroniku (izgeda kao kutija mjenjaca s znakom struje na njemu) i prestao je da radi hladnjak, to jest pokusava da se upali ali samo na sekund i prestane. Kad stoji upaljen pocne strasno da se trese i kao da ce se auto ugasiti, kad se da gas prestane drhtanje sve dok opet ne stoji.
-
lajkujMe
#6 Re: Opel Combo savjet plz
Ne znam ni jednog 
-
Melami
#7 Re: Opel Combo savjet plz
Pitas nekog od prijatelja, radnih kolega, rodbine, gdje idete kod mehanicara i kakav je i to je to.lajkujMe wrote:Ne znam ni jednog
-
Melami
#8 Re: Opel Combo savjet plz
Mislim da ima i tema oko tih mehanicara, gdje ih ima i ko je dobar/
- johntra
#9 Re: Opel Combo savjet plz
Otiđi do mehaničara koji se bave Opelima, recimo Safety Car dole u Nedžarićima...
-
vnm
#10 Re: Opel Combo savjet plz
"imam auto poprilicno dugo" a nemas automehanicara. pa da je golf dvojka morao si nekada kakav redovan servis odraditi...