opel - chevrolet ?????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- rovac13
#1 opel - chevrolet ?????
Ima li neko iskustva........pojavio se auto......djeluje kao odlicna kupovina........super auto kao nov........izgleda kao opel 1/1.......ali na njemu je znak chevrolet a model pise isto (astra npr).........prvi put se susrecem s tim......nikad nisam ni pomislio da bi kupio chevrolet.......sad nisam siguran ni sta bi kupio.....sta je ovo ustvari........onda proguglam kad tamo astra vectra i tako redom sve chevrolet.
Najveca mi je zavrzlama to sto motor koji se nalazi u tom autu benzin 2.0 sa 100kw........taj isti auto sa naljepnicom opel nema potpuno istog motora........na ovom motoru pise chevrolet DOHC.
Kontam da li je moguce imati problema prilikom odrzavanja auta.......pretpostavljam da nebi mogao trazit dijelove za opel.....nego bi bas morao trazit striktno za chevrolet
Najveca mi je zavrzlama to sto motor koji se nalazi u tom autu benzin 2.0 sa 100kw........taj isti auto sa naljepnicom opel nema potpuno istog motora........na ovom motoru pise chevrolet DOHC.
Kontam da li je moguce imati problema prilikom odrzavanja auta.......pretpostavljam da nebi mogao trazit dijelove za opel.....nego bi bas morao trazit striktno za chevrolet
-
530i
#2 Re: opel - chevrolet ?????
Pa dobro, koji je tačno to auto? Ovako napamet ti niko ništa ne može kazati... Ako je u pitanju Astra koja nosi Chevrolet značku, svi dijelovi bi trebali odgovarati i sa Opel Astre, ali pitanje je gdje si ti i za koje tržište je to auto pravljeno...
- rovac13
#3 Re: opel - chevrolet ?????
U pitanju je zafira benzin 2.0
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14605
A medju opelima najslicniji bi bili 2.0 sa OPC sa 192 konja....ili 2.2 sa 147 konja.
http://www.auto-data.net/en/?f=showSubM ... eli_id=261
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14605
A medju opelima najslicniji bi bili 2.0 sa OPC sa 192 konja....ili 2.2 sa 147 konja.
http://www.auto-data.net/en/?f=showSubM ... eli_id=261
-
530i
#4 Re: opel - chevrolet ?????
Ne znam odakle iskopa to, ali Astra G je imala takav motor, oznake X20XEV. Ako je neki drugi preko oznake motora možeš pronaći u koje je modele išao...
-
gtc
#5 Re: opel - chevrolet ?????
ovo su modeli za trziste juzne amerike bili, najrasprostranjenija je bila Chevrolet Corsa sedan kod nas jer je to UN dovukao nekad bio. Nisu isti dijelovi svi, tako da ne znam bas koliko je to pametno :/
- rovac13
#6 Re: opel - chevrolet ?????
Ma znao sam ja da ce se nesto zakomplikovat........iznenada ispala prilika kupit taj auto koji je jako malo km presao........nisu ni velike pare..........a ja vec duze mjerkam te monovolumene
.........svidja mi se to,porodicno auto.......nije nesto pretjerano moderan.......ali extra bi radio posao sa tolikim prostorom unutra........svejedno me vise ne zanima brzina aerodinamika
.
Ali nebih bas experimentisao sa tim lijevim modelima........uzeo bih benzin umjesto dizela jer mislim da je benzin lakse naci u boljem stanju......na dizela ako naletim loseg pojesce me za gu....ali bas da idem u nepoznato nije mi do toga...hvala vam
Ali nebih bas experimentisao sa tim lijevim modelima........uzeo bih benzin umjesto dizela jer mislim da je benzin lakse naci u boljem stanju......na dizela ako naletim loseg pojesce me za gu....ali bas da idem u nepoznato nije mi do toga...hvala vam
- Optimist
#7 Re: opel - chevrolet ?????
Kontaktiraj Motoragent u Vitezu i raspitaj se oko dijelova. Mislim da je tu sve 95% isto i ne bi trebao da brines. Vozim jedno takvo auto i sa servisom nikakvih problema.
-
jefferson
#8 Re: opel - chevrolet ?????
To je motor iz Opel Vectre B 2.0 16V sa 86x86mm promjer i hod klipa.rovac13 wrote:Ima li neko iskustva........pojavio se auto......djeluje kao odlicna kupovina........super auto kao nov........izgleda kao opel 1/1.......ali na njemu je znak chevrolet a model pise isto (astra npr).........prvi put se susrecem s tim......nikad nisam ni pomislio da bi kupio chevrolet.......sad nisam siguran ni sta bi kupio.....sta je ovo ustvari........onda proguglam kad tamo astra vectra i tako redom sve chevrolet.
To je definitivno jedan od boljih motor iz tog vremena, ali tehnoloski je dobro zastario. Taj motor se u prvoj verziji pojavio 1990 u Vectri A 2.0 16V sa 156ks koji je pravljen uz pomoc Coswortha. Onda je u Vectri B smanjena snaga kao i obrtni moment (ali je veci moment dostupan na nizim obrtajima) radi Euro normi. Ja sam imao taj motor, i super ide, iako nije jak kao VW 1.8T sa 150ks i 210nm in 1997 godine, daleko je pouzdaniji i daleko manje problema ima. Zato se nudi na nekim trzistima jos uvijek jer je provjerena raga
- mayab
#9 Re: opel - chevrolet ?????
Jesi li ti u BiH , tj. jel hoces da ga uvezes u BiH, nisam siguran da taj auto moze proci ovdasnju homologaciju, dobro se raspitaj oko toga ???rovac13 wrote:Ima li neko iskustva........pojavio se auto......djeluje kao odlicna kupovina........super auto kao nov........izgleda kao opel 1/1.......ali na njemu je znak chevrolet a model pise isto (astra npr).........prvi put se susrecem s tim......nikad nisam ni pomislio da bi kupio chevrolet.......sad nisam siguran ni sta bi kupio.....sta je ovo ustvari........onda proguglam kad tamo astra vectra i tako redom sve chevrolet.
-
citroen xm
#10 Re: opel - chevrolet ?????
Ima na PIK-u takva Zafira, a i Corsa. Možda je to ta Zafira.
- rovac13
#11 Re: opel - chevrolet ?????
Mozda.......zafira je registrovana u bih.......ali ja sam vec odustao od takvog zahvata.
-
citroen xm
#12 Re: opel - chevrolet ?????
Imaš tih regularnih Zafira za sitan novac ako te ona zanima.
- rovac13
#13 Re: opel - chevrolet ?????
Iskreno meni taj auto izgleda malo demode........nije da sam ga trazio........ali posto gledam na racunicu........to me bilo uhvatilo na brzinu.......auto sa jako malo predjenih km........jos za sitne pare.......mislio sam da bi bila dobra kupovina......pogotovo posao kojim se bavim zahtijeva i malo prostora u autu........godisnji odmori s tim autom super.
Sve dok nisam skontao da je malo lijevi auto
Sve dok nisam skontao da je malo lijevi auto
-
citroen xm
#14 Re: opel - chevrolet ?????
Ma i meni je totalno zastario, pogotovo unutra. Al ajd kontam nekome se sviđa.