opel astra

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ninoz

#1 opel astra

Post by Ninoz »

Eh,doslo je vrijeme da kupim auto :D
Znaci zelim neko manje (ne premalo),onako fino aut oza grada.Dobra mi se cini astra:D
Moze li mi neko dati koji savjet za nju,da li iko ima iskustva sa njom ?
A koje je auto takodjer dobro u toj klasi oko 15000 KM-i manje?
starii

#2 Re: opel astra

Post by starii »

Ninoz wrote:Eh,doslo je vrijeme da kupim auto :D
Znaci zelim neko manje (ne premalo),onako fino aut oza grada.Dobra mi se cini astra:D
imas sada ponudu opel astra 1.4 21.800KM..a da imas finog auta oko15000 a novog slabo...
Ninoz

#3 Re: opel astra

Post by Ninoz »

pa htio sam uzeti polovno auto,jer mi je ovo prvo auto :D
jefferson

#4 Re: opel astra

Post by jefferson »

Ninoz wrote:pa htio sam uzeti polovno auto,jer mi je ovo prvo auto :D
jebote, moje prvo auto bilo ravno nekadasnjibh 600DM :D
Sto ti je napredak :-)
Hendrix

#5 Re: opel astra

Post by Hendrix »

Imaš i Ford focus u toj klasi, 307 Pežo...ima ih :)
ranger

#6 Re: opel astra

Post by ranger »

moze se naci solidna Astra G za te pare.
Astra H nisam siguran moze li se nac za 15 milja.
Astra G, iz iskustva ti govorim, ganjaj benzinjaru 1.6 16v, solidna snaga, potrosnja razumna, odrzavanje jeftinije od dizela
ako ti je puno 100ks iz ovog motora, ima manji 1.4 16v sa 90ks isto solidan izbor
dizel tesko da ces nac da ista valja, uglavnom vracena kilometraza, ako nije onda je presla bruku
ako bas hoces ganjaj onu 2.0DTI 101ks, s napomenom da ocekujes probleme s bosch pumpom, sjebe ih nase gorivo.
1.7TD 68ks je kita motor nema snage ni za sta, 1.7 DTI 75ks je nesto malo jaci al ni on ne puca od snage jer je Astra teska nesto vise od 1200kg (takodje imaju probleme s bosch pumpom)
sto se ostalog tice, meni je super sto se stabilnosti tice, klasicno "njemacki" cvrsta, ne krade se sto je vrlo bitno.

uglavnom, uz pametan izbor motora jedan solidan auto!
Ninoz

#7 Re: opel astra

Post by Ninoz »

hvala puno na postu,nadam se da ce mi pomoci :D
mada bi ja radije astru h ,ali izgleda da treba dodati koju paru,vidjet cu sve opcije :D
ranger

#8 Re: opel astra

Post by ranger »

jbg sebi uzimas ti znas najbolje..
i ja takodje ciljam u dogledno vrijeme na astru H
kod nje ti je slicna stvar s motorima
benzinac 1.6 najoptimalniji benzinac, 1.4 solidan al ne mozes ocekivat neke aman performanse
od dizelasa pametniji izbor ti je CDTI sa 120 ili sa 150ks, bolja je opcija od njemackog DTI
citroen

#9 Re: opel astra

Post by citroen »

Imas u Vitezu opel astru H 1.8 benzin 2004,full oprema elegance,izuzetno ocuvano auto kako spoljasnost,tako i unutrasnjost.Mozes je naci na autopijaci.ba imas dvije slike,auto je uvezeno iz svice,servisna knjiga,presla nesto malo vise od 80 000km,slucajno je vidio kad sam isao prije par dana u fis,parkirana odmah pored ceste.Ja svratio malo i ispitao vlasnika koja je najniza cijena,rece 13 800KM do registracije,dao mi malo da je provozam,onako bez tablica,nigdje murije na vidiku.Auto leti stvarno,jedino se mora na njoj akumulator zamijeniti,ostalo ko pista.Ja mu ponudio 13 500KM i nije htio,pa sam odustao od daljnjeg cijenkanja jedino iz razloga sto sam samo vise zainteresovan za citroen C4.A gledajuci po ovim ostalim auto kucama moze se naci za 15 000KM solidna astra,cak i diesel... :thumbup:
Ninoz

#10 Re: opel astra

Post by Ninoz »

citroen wrote:
Imas u Vitezu opel astru H 1.8 benzin 2004,full oprema elegance,izuzetno ocuvano auto kako spoljasnost,tako i unutrasnjost.Mozes je naci na autopijaci.ba imas dvije slike,auto je uvezeno iz svice,servisna knjiga,presla nesto malo vise od 80 000km,slucajno je vidio kad sam isao prije par dana u fis,parkirana odmah pored ceste.Ja svratio malo i ispitao vlasnika koja je najniza cijena,rece 13 800KM do registracije,dao mi malo da je provozam,onako bez tablica,nigdje murije na vidiku.Auto leti stvarno,jedino se mora na njoj akumulator zamijeniti,ostalo ko pista.Ja mu ponudio 13 500KM i nije htio,pa sam odustao od daljnjeg cijenkanja jedino iz razloga sto sam samo vise zainteresovan za citroen C4.A gledajuci po ovim ostalim auto kucama moze se naci za 15 000KM solidna astra,cak i diesel... :thumbup:
unutra bež presvlaka? stvarno izgleda povoljno,i prelijepo .
ranger

#11 Re: opel astra

Post by ranger »

Ninoz wrote:
citroen wrote:
unutra bež presvlaka? stvarno izgleda povoljno,i prelijepo .
i ja sam je vidio, lijepo izgleda, nije puno ni presla al po mom misljenju sumnjivo jeftina...
mozda je zbog 1.8 motora, ako je samo zbog toga onda se isplati ali opet...
citroen

#12 Re: opel astra

Post by citroen »

unutra bež presvlaka? stvarno izgleda povoljno,i prelijepo .[/quote]

i ja sam je vidio, lijepo izgleda, nije puno ni presla al po mom misljenju sumnjivo jeftina...
mozda je zbog 1.8 motora, ako je samo zbog toga onda se isplati ali opet...[/quote]

Ljudi vjerujte mi predobra je,al eto ja sam zainteresovan najvise za C4,bez presvlake,alu felge 16 fabricke,parking senzori i ostala pomagala.Inace nije to tako jeftino kad vidis na mobile.de koliko se krecu ta vozila u tim razvijenim zemljama,npr.slicna ovoj u vitezu na mobileu 3000 eura,isto godiste,oprema,pa onda dodajte porez na to i vidjecete da taj vlasnik u vitezu ima veoma dobru zaradu
_Astra_

#13 Re: opel astra

Post by _Astra_ »

Ako uzmes koliko-toliko provjerenu Astru H bices PREZADOVOLJAN...
Ja sam je kupio /novu/ 2005 i imao je do januara ove godine... 1.4 twinport benz Enjoy+ paket opreme...
Auto sam prodao/zamijenio sa 98 000 km... JEDINI kvar je bio prednji desni lezaj (posljedica NABIJANJA na trotoar brzinom preko 20km/h i upadanja u saht), i on je kostao 760KM sa rukama...
Auto je izuzetno STABILAN, KVALITETAN, PRELIJEP i POUZDAN... Ne drzi cijenu, nije extra udoban, ali itekako vrijedi tih para...
Post Reply