Opel Astra J ili Hyundai I30

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

volan

#126 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by volan »

U mom slucaju vrjedi i za plavu i za crvenu varijantu...no da ne kontaminiram topic covjeku.
johntra

#127 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

To osvjetljenje je u čitavoj grupaciji, nekima stoji, nekima ne...u i30 jeste fula plavo osvjetljenje zaslona audio uređaja, ali ostali detalji enterijera su mu OK...po meni je C4 već odavno zastario, čista uniformizacija, pogotovo stražnji kraj...
romeomoraprezivjeti

#128 Re: Odg: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by romeomoraprezivjeti »

johntra wrote:To osvjetljenje je u čitavoj grupaciji, nekima stoji, nekima ne...u i30 jeste fula plavo osvjetljenje zaslona audio uređaja, ali ostali detalji enterijera su mu OK...po meni je C4 već odavno zastario, čista uniformizacija, pogotovo stražnji kraj...
De bolan johntra, C4 je lijep auto,ciste skladne linije mu daju dozu ozbiljnosti,i nije uopste zastario. Straznji kraj,po mó misljenju,jedan od najljepsih.

poslano s moga Sonija Ze:-D
citro

#129 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citro »

johntra wrote:To osvjetljenje je u čitavoj grupaciji, nekima stoji, nekima ne...u i30 jeste fula plavo osvjetljenje zaslona audio uređaja, ali ostali detalji enterijera su mu OK...po meni je C4 već odavno zastario, čista uniformizacija, pogotovo stražnji kraj...
Kada prije to odavno zastari, auto izaslo 2010 godine :?:
johntra

#130 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

znači, sad je to već četiri godine na tržištu, a skoro tri kako je došao kod nas, a još nema jačeg redizajna...meni je dizajnom već zastario i nikada neće imati prođu kao prva generacija, koja i danas izgleda svježe, pogotovo trovratna verzija...daleko je ovo od dizajna koji decenijama krasi Citroen...
citro

#131 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citro »

Apsolutno se slazem sa tobom da je trovratna verzija starog C4 neprevazidjena linija i po mom misljenju vjecna, ali je novi model iznutra u odnosu na stari avion - dizajnom, ergonomijom, funkcionalnoscu i kvalitetom materijala.
johntra

#132 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

I to si u pravu, ali meni je to više iznutra Peugeot, nego pravi Citroen...
citro

#133 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citro »

Danak globalizaciji i minimalizaciji troskova proizvodnje. Sta da se radi ...
citroen xm

#134 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citroen xm »

U pogledu dizajna, apsolutno se slažem. Meni je novi sa dizajnerske strane u poređenju sa starim C4 zastario čim se pojavio u prospektu. Ali ne gledaju svi na Citroen kao ja koji tu marku volim i koja mi je br.1. Čovjek je kupio novo auto. Dvoumio se između par modela. Dobio je lijepo, udobno, bezbjedno, dobro i nadasve povoljno auto. To je u ovom slučaju najbitnije i neka je čovjeku sa srećom!

A što se dizajna i uopšteno Citroena tiče za mene Citroen može biti pravi Citroen jedino ako je dovoljno smjel, totalno drugačiji od drugih i ako nema ocjenu ONAKO. Nema konkurenciju. Treba da bude sa potpuno drugačijim, futurističkim i inovativnim rješenjima.
Sve to su bili TA, A serija, Ajkula, CX, GS/GSA, XM i C6.... To sve je nestalo. Globalizacija i potrošačko društvo su ubili duh auto industrije. Sada je skoro pa svejedno šta ćeš voziti.
Better Man

#135 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by Better Man »

Evo sad se počelo razglabati da novi C4 je zastario i da dizajn mu nije nešto. Aktuelni C4 je odličan izbor i za mnoge u svojoj klasi je svemirski brod. Kupcu sve najbolje da nikad nemaš ni jedan jedini problem. Nisi pogriješio i uzeo si odlično auto i po meni daleko bolji izbor od I30. Ove što kude C4 zbog dizajna ne slušaj i uživaj u novom limenom ljubimcu i njegovoj udobnosti. Glede izbora Astra J ili I30, uvijek bi prije uzeo Astru J.
citro

#136 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citro »

Pratim :razz:
johntra

#137 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

Better Man wrote:Evo sad se počelo razglabati da novi C4 je zastario i da dizajn mu nije nešto. Aktuelni C4 je odličan izbor i za mnoge u svojoj klasi je svemirski brod. Kupcu sve najbolje da nikad nemaš ni jedan jedini problem. Nisi pogriješio i uzeo si odlično auto i po meni daleko bolji izbor od I30. Ove što kude C4 zbog dizajna ne slušaj i uživaj u novom limenom ljubimcu i njegovoj udobnosti. Glede izbora Astra J ili I30, uvijek bi prije uzeo Astru J.

baš me zanima tvoj astronautsko mišljenje, od koga je C4 ljepši u kompakt klasi...ako ništa, po datumu premijere, definitivno je među starijim, a kad zbrojiš dva i dva, sve će ti se samo reći...pošto ti imaš običaj braniti sve što je francusko, jer voziš Renaulta, a znamo da su Renault i Citroen kao i nebo o zemlja u mnogim stvarima, prvo skontaj neke stvari, prije nego što ovako slijepo uletiš klizeći...i usput, nisam nijednom rekao da je C4 nekvalitetno auto... ;-)
romeomoraprezivjeti

#138 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by romeomoraprezivjeti »

Ljepsi je od fiata(bravo) megana,focusa,,:-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
johntra

#139 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

Meni je jedino ljepši od Focusa, a to nije baš teško...uostalom, sva auta koja si nabrojao su izašla prije C4, tako da su u malom zaostatku...
citroen xm

#140 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citroen xm »

Vala ljepši je i od aktuelnog petovratnog Megana. I kakve uopše veze ima godina predstavljanja modela sa njegovom ljepotom????
johntra

#141 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

U konfekcijskom vremenu dizajna, ima veze, jer, što je auto mlađe, to je urađeno više u skladu sa trenutnim dizajnerskim trendovima...eto, FIAT Bravo je bio prvi začetnik tog novog dizajnerskog oblika kompakta, koji je odmah zatim primjenjen i kod ostalih, a danas taj isti Bravo izgleda zastario...
citroen xm

#142 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by citroen xm »

Na koji bravo misliš. Aktuelni ili Prvi Bravo/Brava? Aktuelni je daleko od dizajnerskog zastarijevanja. I ovde pričamo o autima koja su se pojavila u rasponu od godinu-dvije, a to ne utiče ni na šta.
Lijepo auto je lijepo uvijek baz obzira kada se pojavilo.
johntra

#143 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by johntra »

Novi Bravo...nije on ružan, nego je koncept dizajna na kojem je nastao već dosta iskopiran, a samim tim i zastario, to jeste dosadio...slično su urađeni i nova Astra, novi Megane, nova KIA Ceed, AR Giuletta...to je onaj dizajn sa povišenim stražnjim krajem automobila...i period od godine ili dvije je dosta vremena da se uradi nešto novo, samo je do proizvođača da li zaista želi nešto novo...
mayab

#144 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by mayab »

Malo off , ali moram reci da mi se Golf 7 nikako ne svidja , sto ih vise srecem po cesti i cesce vidjam!Isprva mi je izgledao sasvim ok, ono, nastavak golfovog dizajna , nista spektakularno, ali sto ga vise gledam , autu nesto fali, pogotovo od pozada, neka linija mi " nije po volji" jednostavno!
GTI mi je OK!
volan

#145 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by volan »

mayab wrote:Malo off , ali moram reci da mi se Golf 7 nikako ne svidja , sto ih vise srecem po cesti i cesce vidjam!Isprva mi je izgledao sasvim ok, ono, nastavak golfovog dizajna , nista spektakularno, ali sto ga vise gledam , autu nesto fali, pogotovo od pozada, neka linija mi " nije po volji" jednostavno!
GTI mi je OK!
Da ali sa druge strane VW ima više nego duplo veći plasman na Europskom tržištu od PSA u segmentu putničkih automobila.
Što hoće reći da konzervativan dizajn prosječnom kupcu u Europi nije odlučujući faktor.

Čisto sumnjam da je bilo kojem proizvođaču problem napraviti dizajnerski novo i atraktivno rješenje, ali je pitanje ko za to ima snage da ga postavi za trend koji će drugi da slijede...
shibonja

#146 Re: Opel Astra J ili Hyundai I30

Post by shibonja »

Poslije ovoga ,ipak predlazem Opel Corsa :)

http://www.liveleak.com/view?i=7fa_1391275946
Post Reply