Opel Astra H Dizel
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
RAV44
#1 Opel Astra H Dizel
Sta mislite o ovm automobilu, čuo sam savakojaka misljenja ali nista direktno.
Dosta sam pretrazio pri nego sto sam postavio temu ovdje, ali sam saznao samo da su to Fiatiovi motori. Imaju 1.3 1.7 i 1.9 koji su pouzdaniji. 1.3 me ne interesuje, ali ova ostala tri su zanimljiva 1.7 sa 100 KS 1.9 sa 100 i 120
Dosta sam pretrazio pri nego sto sam postavio temu ovdje, ali sam saznao samo da su to Fiatiovi motori. Imaju 1.3 1.7 i 1.9 koji su pouzdaniji. 1.3 me ne interesuje, ali ova ostala tri su zanimljiva 1.7 sa 100 KS 1.9 sa 100 i 120
-
M@RKO
#2 Re: Opel Astra H Dizel
Iako si rekao da te 1,3 ne interesuje moram iznijeti svoje iskustvo.. oni imaju 90 ks, i fino idu za tu konjazu/kilazu.. Potrosnja je oko 4-5 otvorene, i 6-6,5 grad.. Ti veci vjerovatno ne bi trebali da imaju ikakve mane u odnosu na ovaj 1,3, a meni se ovaj cini odlicnim u svakom pogledu.. 
-
RAV44
#3 Re: Opel Astra H Dizel
Mozete li mi onda reci za one stvari koje nisu vezane za motor tipa podvozje elektronika i tako to
-
direstraits0078
#4 Re: Opel Astra H Dizel
1.7 nije Fiat, idi na 1.9 (ili 1.3) ako trazis Fiatov motor, koji su BTW prilicito pouzdani.
Ako ne prelazis vise od 20k km godisnje kupi benzinca i prst u uho.
-
RAV44
#5 Re: Opel Astra H Dizel
Tu je negdje ali vise volim dizela
- em11r
#6 Re: Opel Astra H Dizel
Koliko znam 1.7 dizel (barem u G astri) je imao 2 varijante, opelovu i isuzovu ... opelova je bila losa ... a ni isuzuova nije bila nesto bas posebno ... ja sam radio elektroniku bosch pumpe ... tad je to bila skupa intervencija .... milja nizasta ...
prijatelj mi radi sa autima i to iskljucivo manja auta punto, corse, fieste ... to sto narod kupuje... kaze da je 1.3 cdti (iz corse) pouzdan i pravo kvalitetan motor ... puno kvalitetniji od npr vag-ovog i PSA 1.4 tdi/hdi
prijatelj mi radi sa autima i to iskljucivo manja auta punto, corse, fieste ... to sto narod kupuje... kaze da je 1.3 cdti (iz corse) pouzdan i pravo kvalitetan motor ... puno kvalitetniji od npr vag-ovog i PSA 1.4 tdi/hdi
-
LeKo
#7 Re: Opel Astra H Dizel
Vozeći se u njoj sam primjetio da je pretvrda. Što se tiče motora nisam kompetentan jer je nisam posjedovao.
-
Edisontije
#8 Re: Opel Astra H Dizel
vlasnik Astre H 1,6 115KS od marta ove godine i mogu reći da sam zadovoljan. Potrošnja ljeti sa klimom 7,2 sada bez klime 6,6l/100km. Grad otvoreno pola pola, mjesečno pređem 2000km dakle vozikamo se. Malo kvrckanešto sjedište pri kretanju al to je to.....vidjećemo kad napuni 100000km 
-
sarajlija-x
#9 Re: Opel Astra H Dizel
Malo da osvježim postojeću temu i da ne otvaram drugu.
Gledam da kupim auto do 8000 KM a filter je euro 4 i dizel. Tu mi iskaču ove astre H koje mi naoko i nisu loše ali pošto sam pravi duduk za auta reko da pitam pa da mi neko nešto pametno napiše.
Interesuju me generalno mane ovih auta i koliko su skupi za održavanje. Koji su se motori pokazali najboljim? Na šta da obratim pažnju prilikom kupovine i takve svari.
Najviše bih volio da mi odgovaraju vlasnici iste ili majstori koji ih održavaju a mogu i ostali ako imaju kakav koristan savjet ili tip.
Gledam da kupim auto do 8000 KM a filter je euro 4 i dizel. Tu mi iskaču ove astre H koje mi naoko i nisu loše ali pošto sam pravi duduk za auta reko da pitam pa da mi neko nešto pametno napiše.
Interesuju me generalno mane ovih auta i koliko su skupi za održavanje. Koji su se motori pokazali najboljim? Na šta da obratim pažnju prilikom kupovine i takve svari.
Najviše bih volio da mi odgovaraju vlasnici iste ili majstori koji ih održavaju a mogu i ostali ako imaju kakav koristan savjet ili tip.
- Ned071
#10 Re: Opel Astra H Dizel
Od 1.9 motora samo je onaj sa 150 ks imao problema. Ostali su ok. 1.7 izbjegavaj ako je velika kilometraza. Pocne zezati svako malo. Sve ovisi o stanju auta kao i svaki drugi tog godista. Za te pare ja bih trazio 1.6 benzinca. Manja sansa za glavobolju. Sto se odrzavanja tice, znam za 1.7. Mali servis u ovastenom je 220 km. Znaci da mozes proci za oko 50 km manje kod nekog majstora. Generalno auto je prosjek al dobar prosjek.
-
axe22
#11 Re: Opel Astra H Dizel
Ned071 wrote:Od 1.9 motora samo je onaj sa 150 ks imao problema. Ostali su ok. 1.7 izbjegavaj ako je velika kilometraza. Pocne zezati svako malo. Sve ovisi o stanju auta kao i svaki drugi tog godista. Za te pare ja bih trazio 1.6 benzinca. Manja sansa za glavobolju. Sto se odrzavanja tice, znam za 1.7. Mali servis u ovastenom je 220 km. Znaci da mozes proci za oko 50 km manje kod nekog majstora. Generalno auto je prosjek al dobar prosjek.
Koji problem???
-
promaha
#12 Re: Opel Astra H Dizel
Klapne na usisu...
Ja sam jos imao problem i sa egrom al to je ok kod nas xD
Dpf nije bilo problema
Dpf nije bilo problema
-
axe22
#13 Re: Opel Astra H Dizel
promaha wrote:Klapne na usisu...
Dpf nije bilo problema
Jednostavno uklonis klapne i miran si (ako vec nije prijasnji vlasnik).
Erg je problem na vecini motora zbog naseg tusenja motora voznjom koje nam namecu nase ceste a ista stvar je i s dpf filterom.
Imam ono malo autoputa gdje mozes malo stisnuti gasa i to je to.
Te klapne su problem i kod drugi proizvodjaca.
- Dupli_skalp
#14 Re: Opel Astra H Dizel
jeli se ja varam ili je ovo auto neudobno?
- Ned071
#15 Re: Opel Astra H Dizel
ne varas se... ko daska na klupi
- amar1994
#17 Re: Opel Astra H Dizel
bolji navoj na uljnoj pumpiThrottle wrote:Sta fali 1.7?
-
Throttle
#18 Re: Opel Astra H Dizel
Nikad cuo za to iskreno. Poznanici neki voze i nikad belaja
- Ned071
#19 Re: Opel Astra H Dizel
pitao je čovjek za udobnost. auto fakat tvrdo do bola. a problema ima ko i svaki auto te klase.
- amar1994
#20 Re: Opel Astra H Dizel
nisam ni ja dok nije zbog nje puko zupcastiThrottle wrote:Nikad cuo za to iskreno. Poznanici neki voze i nikad belaja
sto se tice turbine i ostalog , peri deri peri deri
- Ned071
#21 Re: Opel Astra H Dizel
Kod motora z19dth od 150ks, jako cest problem stvara se u neispravnim klapnama na usisnoj grani.
Nikakva popravka klapni nije moguca i izvodljiva a da bi dalo neke vidljive rezultate tokom njenog rada.
Potrebna je zamena komplet usisne grane sa plasticnom polugom i njenim elektromotorm tj, kako je zovu elektronikom klapni, postoji mogucnost da se el, motor ne menja ali postoji kasnije rizik od ponovnog kvara, tako da je najkvalitetnije i najbolje zameniti taj set koji nije nimalo jeftin.
Sto se zamene tice jako veliki zahvat i dosta komplikovan, nije preporucljivo vrsiti zamenu u kucnoj varijanti inace cena rada i samih delova je izmedju 500e i 600e.
Manifestuje se tako sto prijavljuje, kod gresku 1109 i u vecini slucajeva slabije vuce motor,pali se cheking lampica ili lampica za safe mod ( slika kljuc i vozilo na instrument tabli) sve zavisi od vozilia koje posedujete.
Svremena na vreme znaci od godisnjih servisa treba baciti pogled, jednu vizuelnu kontrolu na poluge koje su vidljive po vrhu usisne grane u kakvom su stanju jer dosta znaci i preventiva da se ranije zameni grana jer desavalo se da leptiri koji su od plastike podpadnu pod venil i napravi se havarija u motoru.
dakle, majstor za opele tako kaze. ono sto je meni najzanimljivije, nije isti motor kako kod fiata 1.9 jtd
Nikakva popravka klapni nije moguca i izvodljiva a da bi dalo neke vidljive rezultate tokom njenog rada.
Potrebna je zamena komplet usisne grane sa plasticnom polugom i njenim elektromotorm tj, kako je zovu elektronikom klapni, postoji mogucnost da se el, motor ne menja ali postoji kasnije rizik od ponovnog kvara, tako da je najkvalitetnije i najbolje zameniti taj set koji nije nimalo jeftin.
Sto se zamene tice jako veliki zahvat i dosta komplikovan, nije preporucljivo vrsiti zamenu u kucnoj varijanti inace cena rada i samih delova je izmedju 500e i 600e.
Manifestuje se tako sto prijavljuje, kod gresku 1109 i u vecini slucajeva slabije vuce motor,pali se cheking lampica ili lampica za safe mod ( slika kljuc i vozilo na instrument tabli) sve zavisi od vozilia koje posedujete.
Svremena na vreme znaci od godisnjih servisa treba baciti pogled, jednu vizuelnu kontrolu na poluge koje su vidljive po vrhu usisne grane u kakvom su stanju jer dosta znaci i preventiva da se ranije zameni grana jer desavalo se da leptiri koji su od plastike podpadnu pod venil i napravi se havarija u motoru.
dakle, majstor za opele tako kaze. ono sto je meni najzanimljivije, nije isti motor kako kod fiata 1.9 jtd
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#22 Re: Opel Astra H Dizel
To se pocupa i lijepo baci u smeće 
-
ado-šampion
#23 Re: Opel Astra H Dizel
Sta znaci 'neudobno'? Sta je problem, auto umara na duge pruge ili sta? Fakat pitam, mislim da se ne lazemo udobnost svih kompakata slicnog godista je tu negdje realno, nema tu nekih skokova od 100 milja, sad da neko napravi auto koje je totalno neudobno a udobnost svim kupcima igra ulogu, malo je nelogicno. Tim prije sto se to auto fakat prodaje, tj. prodavalo se.
Sta je problem kod Astre? Losa sjedala? Ja sam cuo dosta prituzbi na osnovna sjedala u Opel vozilima koja su vrlo losa, navodno. Nisam probao. Isto sam tako cuo dosta pohvala na AGR sjedala koja jesam probao i koja su meni licno malo pretvrda, mada je to subjektivno.
Dakle i dalje stoji pitanje, fakat me zanima, sta je to sto cini Astru toliko neudobnom?
Sta je problem kod Astre? Losa sjedala? Ja sam cuo dosta prituzbi na osnovna sjedala u Opel vozilima koja su vrlo losa, navodno. Nisam probao. Isto sam tako cuo dosta pohvala na AGR sjedala koja jesam probao i koja su meni licno malo pretvrda, mada je to subjektivno.
Dakle i dalje stoji pitanje, fakat me zanima, sta je to sto cini Astru toliko neudobnom?
- Ned071
#24 Re: Opel Astra H Dizel
sjedista kao prvo. tvrda, tanka, neudobna. auto skoro da nema amortizera, tako udara svaka neravnina... puno losija od g koja je pojam tvrdoce... svabo u najgorem smislu
- amar1994
#25 Re: Opel Astra H Dizel
Znaci zakljucak , mogu amortizeri od kamena bit , ako su sjedista dobra i mekana udobno je