Opel Astra CDTI-1.7- Test Drive

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

whow

#1 Opel Astra CDTI-1.7- Test Drive

Post by whow »

Naslusao sam se prica i prica na ovom forumu o tome kako je ova Astra auto bolja od Golfa . Elem da ne duzim u February i Martu odem na odmor u Europu te rentam 2005 Opel Astra CDTI brend new - samo 2.000 km presla , jos nisu skinuli ni najlon sa zadnjeg sjedala. I tako ja i Astra provedosmo zajedno preko cetri sedmice te obidosmo Italiju , Austriju , Njemacku i naravno nase krajeve sve u svemu preko 9.000 km. Ako nekoga interesuje cijena kosta oko 1.700 CAD plus naravno Dizel koji je za vasu informaciju 2.5 puta skuplji u Italiji nego u Kanadi. Moji utisci o ovome autu -

Oblik- dopadljiv moderan dizajn - mozda premalo preostrih linija za moj ukus- nazalost bez preciznosti i detalja kao kod Golfa ili Bore .

Unutrasnjost-
Estetski pun pogodak- veoma funkcionalna i pregledna kabina
Razocaravajuce los kvalitet plastike , i prekrivaca sjedala.
Lim izgleda pretank i jeftin sto i potvrudzuje zvuk pri zatvaranju vrata.
Golf odnosi pobjedu.

Voznja - Mjenjac je bio moje najvece razocaranje, trom , tezak i neprecizan ponovo Golf ubjedljivo odnosi pobjedu.

Upravljanje, volan - Jos jedno razocaranje - neprecizno i bez ikakvih drazi, ispod vecine konkurenata u svojoj klasi.

Masina 1.7 CDTI Nedovoljna za automobil ove velicine , bucan pri ubrzavanju , u kombinaciji sa tromim petostepenim mjenjacem je vjerovatno samo prosjecana u svojoj klasi.

Autoban / Autostrada- Maksimalna brzina kojom sam vozio na cesti ka Veneciji je bila 180- 185 km/sat. Auto se ponasalo prilicno dobro mada se doimalo malcice prelagano pri ovom brzinama , posebno kod iznenadnog kocenja kada se osjeti "plesanje " zadnje djela- koji nije bio opterecen.

Potrosnja -nisam bas nesto obracao paznju na potrosnju ali bih rekao da je ovo prednost ovoga automobila.

Zimska Voznja - Zatekao sam se u Sarajevu u Martu za vrijeme velikih snjeznih nanosa i auto se u kombinaciji sa zimskim gumama stvarno pokazao odlicno isli smo kroz debeli snjeg with no problems. Definitvno se isplatilo dodati 30 Eura za rentanje zimskih guma. Lanci nisu uopste zatrebali.

Generalni Utisci- Astra CDTI 1.7.je dobar auto za pare no u vecini gore navadenig kartegorija se pokazala inferiorno prema VW Bora 1.9 TDI koja me je cekala u garazi kod kuce. Ja bih definitivno uvijek platio razliku od appr. 3-4 Eura i vozio Golfa ili Boru umjesto ovog Opela . Al sve je naravno stvar ukusa .
Cheers
nineac

Post by nineac »

E vidiš 1.7 CDTI sa 80 ks je takmac golfa SDI. Sada imaš i verziju sa 100 ks, ali mislim da si ti vozio onu sa 80 ks. Jaro, provozaj golfa SDI i onda pričaj koji je jači.
Ja sam vozio i golfa i opela, i razliku u plasstici nisam vidio.
Astra_TwinPort

Post by Astra_TwinPort »

Ma golf - auto = nidje veze
vozio onog od 80 KS
Kad si vec bacao pare na Dizelase ( :-? ), mogo si uzet onda 1.9 CDti, pa da vidim tog mizernog golfa i boru onda... ;)

Ma 1.6 Twinport ZAKON!
whow

Post by whow »

Cuj bacao pare na dizelasa. Istina dizelas kosta neznatno vise kada se renta ali je zato usteda u gorivu ogromna . Dizel masina pored toga ima mnogo vise torqe nego benzinska masina sto je po mom misljenju puno bolja opcija za zimske uvjete po nasim a bogami i evropskim putevima pogotovo ako ces preko Alpa. Uz to nemoras da gledas svakih 100 kilometara na pokazivac goriva. A sto se tice tvoje Astre 1.6.twin cam , nemoj me pogresno shvatiti ali to auto uopste i nije u istoj klasi sa Golfom . Sve ozbiljnije auto revije u svijetu vise ne ubrajaju Golfa/ Boru u istu klasu sa Astrom , Focusom , Corolom , Hondom Civic i sl. vec ih
( Golfa /Boru) ubrajaju u takozvani primium segment kompakt klase.
nineac

Post by nineac »

whow gdje ti živiš matereti! pa focus je po svim tim revijama (bar za evropsko tržište) daleko bolje auto od Golfa IV/bora. Novi focus i Golf V kao i Astra,Corolla itd još nisu toliko na cesti d ačovjek može neki sud donositi kakvi su. Taj prvi focus se pokazao kao auto koje ima najbolja dinamička svojstva u svojoj klasi (golf klasa), kočnice, te po pouzdanosti samo zaostaje za Toyotom corollom i Mazdom 323 (to su oni što nisu ni do koljena golfu :lol: ). Takođe, BBC-jeva emisija fifth gear i onaj tenkre gordon su izračunali da ako voziš mazdu 323 troškovi održavanja su 6 penija po milji, dok je za Golfa IV 21 peni po milji!
bosanac ostaje bosanac gdje god da živi!
pips

Post by pips »

nineac wrote: bosanac ostaje bosanac gdje god da živi!
Sto nas nineac fino pocasti :D
nineac

Post by nineac »

Pa šta bi reko matereti. Ja kada sam bio u USA odmah svi na golfa se napalili. Reko nije to isto sranje kao kod nas, ovdje je još veće. Kažu nema veze golf je golf. Pored onoliko boljih auta, on opet golfa. jebiga, da bar provoza druga auta pa hajd.
scenic

Post by scenic »

E svaka cast nineac, isto sam vidio kad sam bio u posjeti u USA.
Imas potpuno pravo, majkemi!
soprani

Post by soprani »

Vidite kakvi ste vi, covjek fino napise svoje misljenje, a vi odma to pobijate !
Ustvari, pokazujete svoju kulturu, trudeci se da pobijete drugo misljenje, jer zaboga, vi ste oni koji su u pravu !Pozdravljam covjeka, jer je fino iznio svoje misljenje + i - strane auta, pa boze moj...
Mjesto sto se ninaec trudi da pobije bilo koga ko nesto kaze, a jemu s e ne svidi, neka i on pise svoja zapazanja o voznji u vectri, bmw, ferrariju ili sta ja vec znam...
Ne bih kupio golfa ako mogu birati neka auto do 50 000, ali samo zato sto ih vec ima previse na nasim cestama...
A da je dobar u to ne sumnjam, focus, mazda 3 i golf su ispred astre meni! I molim vec navedenu uvazenu gospodu da mi ne protuvrjece, jer to je moje misljenje..vi vozite sta vi hocete, ja definitvno uvijek golf pa onda 3 stepenice i astra..A vozio sam ih sve, i naravno astru 100ks 1.7cdti- zaba kreketusa koja stekce...a uzima je focus sa 1.4 benzincem..
sudnjidan

Post by sudnjidan »

whow wrote: Sve ozbiljnije auto revije u svijetu vise ne ubrajaju Golfa/ Boru u istu klasu sa Astrom , Focusom , Corolom , Hondom Civic i sl. vec ih ( Golfa /Boru) ubrajaju u takozvani primium segment kompakt klase.
:lol: :lol: :lol:
Ja, na sta spade premium segment, nekad su tu bili BMW i Mercedes, a sad Golf i pazi sad Bora. Cuj Bora u premium segmentu. Auto star sedam godina koji je prevazidjen tehnicki, dizajnerski i u svakom drugom pogledu.
A duel ASTRA-GOLF
ASTRA 1.7 CDTI (80 KS) = 30 hiljada KM (u cijenu ukljuceno 40% davanja drzavi za penzije, puteve, zdravstvo, skolstvo, Opel stalno daje popuste i do 3000 KM)
GOLF 2.0 SDI (70 KS) = 31 hiljada maraka (u cijenu ukljuceno 7% davanja drzavi, nepoznat procenat davanja provincijskom KK Bosna ASA, slabija oprema od Astre).
Kupujmo "domace" kad smo debili pa se onda cudimo sto drzava povecava poreze i akcize na gorivo, putarine, visokotarifnu robu jer je slab priliv sredstava u budzete.
reaktor

Post by reaktor »

sudnjidan wrote:
whow wrote: Sve ozbiljnije auto revije u svijetu vise ne ubrajaju Golfa/ Boru u istu klasu sa Astrom , Focusom , Corolom , Hondom Civic i sl. vec ih ( Golfa /Boru) ubrajaju u takozvani primium segment kompakt klase.
:lol: :lol: :lol:
Ja, na sta spade premium segment, nekad su tu bili BMW i Mercedes, a sad Golf i pazi sad Bora. Cuj Bora u premium segmentu. Auto star sedam godina koji je prevazidjen tehnicki, dizajnerski i u svakom drugom pogledu.
A duel ASTRA-GOLF
ASTRA 1.7 CDTI (80 KS) = 30 hiljada KM (u cijenu ukljuceno 40% davanja drzavi za penzije, puteve, zdravstvo, skolstvo, Opel stalno daje popuste i do 3000 KM)
GOLF 2.0 SDI (70 KS) = 31 hiljada maraka (u cijenu ukljuceno 7% davanja drzavi, nepoznat procenat davanja provincijskom KK Bosna ASA, slabija oprema od Astre).
Kupujmo "domace" kad smo debili pa se onda cudimo sto drzava povecava poreze i akcize na gorivo, putarine, visokotarifnu robu jer je slab priliv sredstava u budzete.
sudnji, a ti vozis astru?
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Ni Astru ni Golfa.
nineac

Post by nineac »

Da se razumijemo ako je nekome bolji golf onda je on za njega najbolje auto. Svakom nešto drugo odgovara. problem je što je on tekst napisao kako eto poslije toliko razglabanja on je odlučio nama da prikaže astru u pravom svjetlu. Prvo dosta nas je ovdje vozilo i astru i golfa V , pa šta. Kako ću ja ubjediti 70% B-H populacije da je astrin 1.9 cdti sa 150 ks živa vatra naspram onom traktora 2.0 TDI, koji ruku na srce ide, ali kao što neko reče tri stepenice slabije. kad smo već kod zapažanja, golf "umre" poslije 3.500 obrtaja, a astra ide u crveno kao da je benzin. za one koji neznaju astrin motor 1.9 cdti sa 120 i 150 ks je djelo alfa romea, s tim što s eturbo punjač u Opel-u i SAAB-u razlikuje nego u alfama. Ali zadnju generaciju tog motora su razvili zajedno alfa i opel.
I sad nekom se sviđa golf, i ja kežem eto bolja je astra! šta zato što sam ja tako rekao? E zbog toga je taj tekst malo bezveze.
Drugo, ja sam iznosi svoja zapažanja o autima koje sam vozio, a vozio sam i astru 1.7 i golfa SDI i 1.9 TDI sa 90 i 105 ks. Taj opelov 1.7 je realno bučniji te nema skladan obrtni moment i bit će brzo izbačen iz upotrebe jer je on poslužio kao prelazno rješenje.
Opel je u astru uveo motor 1.3 cdti sa 90 ks i 200nm, šta sad? Jel od njega bolji SDI samo zato što je VW!
Astra_TwinPort

Post by Astra_TwinPort »

whow wrote:Cuj bacao pare na dizelasa. Istina dizelas kosta neznatno vise kada se renta ali je zato usteda u gorivu ogromna . Dizel masina pored toga ima mnogo vise torqe nego benzinska masina sto je po mom misljenju puno bolja opcija za zimske uvjete po nasim a bogami i evropskim putevima pogotovo ako ces preko Alpa. Uz to nemoras da gledas svakih 100 kilometara na pokazivac goriva. A sto se tice tvoje Astre 1.6.twin cam , nemoj me pogresno shvatiti ali to auto uopste i nije u istoj klasi sa Golfom . Sve ozbiljnije auto revije u svijetu vise ne ubrajaju Golfa/ Boru u istu klasu sa Astrom , Focusom , Corolom , Hondom Civic i sl. vec ih
Uz duzno postovanje prema tebi, posto te ni ne poznajem, imam ti samo jedno reci, ne zamjeri mi, jer sam u PRAVU: "NE SERI!"
Cuj ozbiljnije revije....KAKVE to revije majke tiiiii...
jojjjjjjj...mrsko mi se i raspravljat s tobom kad je to u pitanju..
Cinjenica, nemam iskustva s autima, ali ovo sto ti pricas, ni dijete od 9 god ne bi lupalo...
nema ljutnje, pogotovo zato sto nemas pojma o Astri! :D
pozdrav
ado-šampion

Post by ado-šampion »

whow wrote:Cuj bacao pare na dizelasa. Istina dizelas kosta neznatno vise kada se renta ali je zato usteda u gorivu ogromna . Dizel masina pored toga ima mnogo vise torqe nego benzinska masina sto je po mom misljenju puno bolja opcija za zimske uvjete po nasim a bogami i evropskim putevima pogotovo ako ces preko Alpa. Uz to nemoras da gledas svakih 100 kilometara na pokazivac goriva. A sto se tice tvoje Astre 1.6.twin cam , nemoj me pogresno shvatiti ali to auto uopste i nije u istoj klasi sa Golfom . Sve ozbiljnije auto revije u svijetu vise ne ubrajaju Golfa/ Boru u istu klasu sa Astrom , Focusom , Corolom , Hondom Civic i sl. vec ih
Matereti tvoje kakve to gluposti bubaš? :-) Pa jesi li ti normalan čovjek? Znaš šta je premium klasa: BMW 1, Audi A3, Alfa 147, Mercedes A klase. I gdje je tu Golf? Znaš koja evropska revija ubraja Golf u premium klasu: samo Auto Bild, kojem je VW svetinja, ali i oni su ipak, ako ne Focusu protiv Golfa IV, onda Astri protiv V-ce priznali pobjedu. Golf prije toga u navedenom reviji nikad nije izgubio usporedbu, osim GTi verzija koje su znale tu i tamo izgubiti od protivnika s kojim se realno nisu ni mogli uspoređivati.
Ima u zadnjem Auto Blicu usporedba Peugeota 307 HDi (136 KS) i Golfa TDi (140 KS) i Golf je odnio pobjedu samo zato što je jeftiniji. I Mazda 3 je pobjedila Golfa u svakoj evropskoj reviji osim u Auto Bildu.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

pips

Post by pips »

Astra_TwinPort wrote:
Cinjenica, nemam iskustva s autima
:lol:
whow

Post by whow »

Prvo -predocio sam svoje misljenje / utiske o oba automobila na osnovu 9 .000 i km i cetri sedmice / hefte / tjedna koje sam proveo i provezao u Astri CDTi 1.7. Ako pazljivije procitas to sto sam napisao promjetit ces da su moji komentari o ovome autu (CDti) uglavnom pozitivni. Po mom misljenju Golf je kompletnije auto po karakteristikama i sveukupnom osjecaju i dozivljaju , ovo zadnje je naravno individualno, te je za mene vrijedan razlike u cijeni. Sto se tice nove Jette (V) koju sam imao priliku voziti prosle subote moram reci da je ovim automobilom VW definitivno napravio iskorak iz kompact segmenta te stvorio kategoriju za sebe. Vazna napomena , nova Jetta ja samo $ 240 CAD skuplja od staroga modela. Osnovna ( base) masina je -in line 5 koja daje dovoljinh 150 ks, kabna i dodatna oprema su na nivou Audija. Osjecaj povezanosti sa cestom je nevjerovatan za razlike od Astre kojoj upravljanje definitivno potvruduje GM gene. Mane nove Jette - Za sada nova Jetta dolazi u salone jedino u kombinaciji sa sesto -stepenim automatic mjenjacem tako da ce ljubitelji standardnih mjenjaca morati pricekati. Sa distance zadnji dio podsjeca na neke Toyotina modele ali kada se priblizi prpozna se da je to ipak VW - ovo je bilo moje najvece razocaranje, Nadajmo se da ce VW redizajnirati zadnji dio uskoro . Za mog prijatelja - Astra 1.6 twin port , tvoju Astru ( imala 16.000 km ) sam vozio 2002 godine od Frankfurta do Sarajeva sa detourom preko Austrije i Dalmacije otprilike 5.000 km . Definitivno nedostaje snaga toj masini . Na brdu kod Kapfenberga ( 45 km sjeverno od Graca) isli smo na nekakvu svapsku tvrdavu , auto se gotova ugasio u drugoj brzini te sam morao da presaltam u prvu i tako do vrha :shock: . Na autobanu od Minhena do Frankfurta volan je bukvalno drhtao pri brzinama vecim od 160 km. Usporedbe radi - Boru sam vozio sa jednom rukoma na volanu pri brzinama od 180 km po Kanadskim (ne) savrsenim autoputevima.
Volio bih kada bih ljudi na ovom forumu poceli argumentatovati svoje tvrdnje sa primjerima a ne kao Mr. Astra 1.6 twin- whatever prozivati sve i svakoga a u isto vrijeme priznati da nama iskustva sa automobilima. Ninec se razumije u tehnicu i mehaniku te je stoga njegovo misljenje relevanto.
nineac

Post by nineac »

whow wrote:Prvo -predocio sam svoje misljenje / utiske o oba automobila na osnovu 9 .000 i km i cetri sedmice / hefte / tjedna koje sam proveo i provezao u Astri CDTi 1.7. Ako pazljivije procitas to sto sam napisao promjetit ces da su moji komentari o ovome autu (CDti) uglavnom pozitivni. Po mom misljenju Golf je kompletnije auto po karakteristikama i sveukupnom osjecaju i dozivljaju , ovo zadnje je naravno individualno, te je za mene vrijedan razlike u cijeni. Sto se tice nove Jette (V) koju sam imao priliku voziti prosle subote moram reci da je ovim automobilom VW definitivno napravio iskorak iz kompact segmenta te stvorio kategoriju za sebe. Vazna napomena , nova Jetta ja samo $ 240 CAD skuplja od staroga modela. Osnovna ( base) masina je -in line 5 koja daje dovoljinh 150 ks, kabna i dodatna oprema su na nivou Audija. Osjecaj povezanosti sa cestom je nevjerovatan za razlike od Astre kojoj upravljanje definitivno potvruduje GM gene. Mane nove Jette - Za sada nova Jetta dolazi u salone jedino u kombinaciji sa sesto -stepenim automatic mjenjacem tako da ce ljubitelji standardnih mjenjaca morati pricekati. Sa distance zadnji dio podsjeca na neke Toyotina modele ali kada se priblizi prpozna se da je to ipak VW - ovo je bilo moje najvece razocaranje, Nadajmo se da ce VW redizajnirati zadnji dio uskoro . Za mog prijatelja - Astra 1.6 twin port , tvoju Astru ( imala 16.000 km ) sam vozio 2002 godine od Frankfurta do Sarajeva sa detourom preko Austrije i Dalmacije otprilike 5.000 km . Definitivno nedostaje snaga toj masini . Na brdu kod Kapfenberga ( 45 km sjeverno od Graca) isli smo na nekakvu svapsku tvrdavu , auto se gotova ugasio u drugoj brzini te sam morao da presaltam u prvu i tako do vrha :shock: . Na autobanu od Minhena do Frankfurta volan je bukvalno drhtao pri brzinama vecim od 160 km. Usporedbe radi - Boru sam vozio sa jednom rukoma na volanu pri brzinama od 180 km po Kanadskim (ne) savrsenim autoputevima.
Volio bih kada bih ljudi na ovom forumu poceli argumentatovati svoje tvrdnje sa primjerima a ne kao Mr. Astra 1.6 twin- whatever prozivati sve i svakoga a u isto vrijeme priznati da nama iskustva sa automobilima. Ninec se razumije u tehnicu i mehaniku te je stoga njegovo misljenje relevanto.
Čovječe božiji klasa za sebe je Alfa 147 i sl auta a ne nekakva jetta koja je produženi Golf V. Pa jesil ti svjestan da je VW primjenio multilink ovjes na Golfa 6 godina nakon Forda, a Passat $B ima čak polukrutu osovinu nazad dok je Vectra B sa kraja 1995 imala multilink nazad. I ti pričaš o klasi za sebe! Daj majke ti ne rise! kakvo bolan šaltanje astre iz 2002 godine (by the way tada nije postojao twin port, i to je stari model). jesil ti ikada provozao Golfa IV 1.6 sa 16V motorom. Pa svaki 16V motor je anemičan pri nižim obrtajima, ali ti izgleda neznaš osnove mehanike.
Čuj klasa za sebe, još si trebao reći da je ta jetta ljepša od alfe 159 i briljiro bi!
wanderer

Post by wanderer »

nineac wrote:
whow wrote:Prvo -predocio sam svoje misljenje / utiske o oba automobila na osnovu 9 .000 i km i cetri sedmice / hefte / tjedna koje sam proveo i provezao u Astri CDTi 1.7. Ako pazljivije procitas to sto sam napisao promjetit ces da su moji komentari o ovome autu (CDti) uglavnom pozitivni. Po mom misljenju Golf je kompletnije auto po karakteristikama i sveukupnom osjecaju i dozivljaju , ovo zadnje je naravno individualno, te je za mene vrijedan razlike u cijeni. Sto se tice nove Jette (V) koju sam imao priliku voziti prosle subote moram reci da je ovim automobilom VW definitivno napravio iskorak iz kompact segmenta te stvorio kategoriju za sebe. Vazna napomena , nova Jetta ja samo $ 240 CAD skuplja od staroga modela. Osnovna ( base) masina je -in line 5 koja daje dovoljinh 150 ks, kabna i dodatna oprema su na nivou Audija. Osjecaj povezanosti sa cestom je nevjerovatan za razlike od Astre kojoj upravljanje definitivno potvruduje GM gene. Mane nove Jette - Za sada nova Jetta dolazi u salone jedino u kombinaciji sa sesto -stepenim automatic mjenjacem tako da ce ljubitelji standardnih mjenjaca morati pricekati. Sa distance zadnji dio podsjeca na neke Toyotina modele ali kada se priblizi prpozna se da je to ipak VW - ovo je bilo moje najvece razocaranje, Nadajmo se da ce VW redizajnirati zadnji dio uskoro . Za mog prijatelja - Astra 1.6 twin port , tvoju Astru ( imala 16.000 km ) sam vozio 2002 godine od Frankfurta do Sarajeva sa detourom preko Austrije i Dalmacije otprilike 5.000 km . Definitivno nedostaje snaga toj masini . Na brdu kod Kapfenberga ( 45 km sjeverno od Graca) isli smo na nekakvu svapsku tvrdavu , auto se gotova ugasio u drugoj brzini te sam morao da presaltam u prvu i tako do vrha :shock: . Na autobanu od Minhena do Frankfurta volan je bukvalno drhtao pri brzinama vecim od 160 km. Usporedbe radi - Boru sam vozio sa jednom rukoma na volanu pri brzinama od 180 km po Kanadskim (ne) savrsenim autoputevima.
Čovječe božiji klasa za sebe je Alfa 147 i sl auta a ne nekakva jetta koja je produženi Golf V. Pa jesil ti svjestan da je VW primjenio multilink ovjes na Golfa 6 godina nakon Forda, a Passat $B ima čak polukrutu osovinu nazad dok je Vectra B sa kraja 1995 imala multilink nazad. I ti pričaš o klasi za sebe! Daj majke ti ne rise! kakvo bolan šaltanje astre iz 2002 godine (by the way tada nije postojao twin port, i to je stari model). jesil ti ikada provozao Golfa IV 1.6 sa 16V motorom. Pa svaki 16V motor je anemičan pri nižim obrtajima, ali ti izgleda neznaš osnove mehanike.
Čuj klasa za sebe, još si trebao reći da je ta jetta ljepša od alfe 159 i briljiro bi!
nineac, postujem tvoje znanje i misljenje, ali me ovaj tvoj post potjseti na Grunfa kako pjeni -- ismijah se ziv, k'o da sam napusen!
nineac

Post by nineac »

A jebiga jaro. Kad enko počne poredit VW, Opel,Peugeot, i sl sa alfom, BMW i sličnim zlo mi dođe.
Pa od svih auta VW je najmanje zaslužio da se nazove klasom za sebe. Neko reče za one dvije najtanje knjige-POTPUNO UPRAVU!
Astra_TwinPort

Post by Astra_TwinPort »

---Cinjenica, nemam iskustva s autima---

Bar sam priznao, ali Opet NAPOMINJEM, imam DOVOLJNO iskustva, da sam za tebe AKADEMIK, DR, MR, PROF. Kad su u PITANJU AUTA...
stoga... ocito si neki, kako vec rekoh, bh FREAK (citaj PAPAK, posto vjerujem da znas sta je FREAK isto kol'ko znas i u vezi ASTRE :lol: :lol:)

Nakon te tvoje izjave ne bih ti dao ni tutu i rikverc da guras....a kamoli da komentarises Astru.
I molim te da prestanes citirati moje izjave jer mi ne pada na pamet raspravljat se s likom koji "zna" sve za razliku od mene.
Vazi, ti si "najpametniji"...sve ok..
samo mi je mrsko raspravljat se s tobom jer ti si jedan obican zagovornik eristike !
pozdra
Astra_TwinPort

Post by Astra_TwinPort »

I, da, ne prozivam ja nikoga...
To je tvoje misljenje, a isto tako je i moje, da nemas pojma.
s toga, ne prozivaj me vise, necu ja tebe i VOZDRA!
!
whow

Post by whow »

nineac wrote:A jebiga jaro. Kad enko počne poredit VW, Opel,Peugeot, i sl sa alfom, BMW i sličnim zlo mi dođe.
Pa od svih auta VW je najmanje zaslužio da se nazove klasom za sebe. Neko reče za one dvije najtanje knjige-POTPUNO UPRAVU!
Alfi i Fiatu ide toliko dobro da je GM platio Fiatu 2,4 milijarde dollara da ne mora biti vecinski vlasnik ovog koncerna kao sto je to bilo dogovoreno prije sest godina kada je ovaj dogovor postignut . 1999 godine GM je ulozio pocetnih 2 milijarde dollara u Fiat . Ovo je uslo u povijest kao najlosiji poslovni potez GM u istoriji te sada GM pokusava to buy its way out . Alfa stavlja "on hold" sve nove projekte zbog kokuzluka te pokusava da se ponovo pojavi na USA trzistu preko Maseratija Ninec se razumije u u Busines kao i ja u mehaniku. To govori i tvoja gore navedena " avantura" sa Golfom 3 te pokusajem zamjene za Astru. Za Astru 1.6 AKA "Twin Freak" - No comments ustvari F.U. You idiot , You should go and F... yourself. You should be able to understand this , do you ? Now we are over you freak.
Cheers.
nineac

Post by nineac »

ma whow ti nemaš veze!
Post Reply