Opel Astra (B) 1999/TD/DIESEL INFO???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Haris033
#1 Opel Astra (B) 1999/TD/DIESEL INFO???
Posto zelim da kupim pomenuto vozilo zanima me da li neko s foruma ima informacije o ovoj ASTRI, tj. najvise bih volio da se informisem od nekoga ko je vec ima, iz razloga zato sto mi je dosta ljudi reklo da ne kupujem ASTRU diesel jer kako kazu OPEL-ove diesel masine ne valjaju.
Posto su to sve, ipak, price "rekla-kazala" a auta se, vidim, u velikom broju vozaju po Sarajevu zanima me da li neko ima isto vozilo i da mi iz prve ruke kaze kakva je zapravo.
Ja sam imao srece voziti benzinca 1.6 i autic mi se svidio do bola (vanjski izgled, enterijer, udobnost za 10), te sam odlucio da i sebi priustim kakvu ASTRICU ali samo u diesel varijanti.
Zato ako mi neko moze pomoci bio bih mu zahvalan...[/i][/i]
Posto su to sve, ipak, price "rekla-kazala" a auta se, vidim, u velikom broju vozaju po Sarajevu zanima me da li neko ima isto vozilo i da mi iz prve ruke kaze kakva je zapravo.
Ja sam imao srece voziti benzinca 1.6 i autic mi se svidio do bola (vanjski izgled, enterijer, udobnost za 10), te sam odlucio da i sebi priustim kakvu ASTRICU ali samo u diesel varijanti.
Zato ako mi neko moze pomoci bio bih mu zahvalan...[/i][/i]
-
sw-gost
Kod kupovine Astre dizel izbjegao bi stari 17 td (68 KS) motor, dosta je slab za njenu težinu, poznanik ima astru karavan i nije bas s tim motorom zadovoljan. Prijatelj ima astru 17 dti (75 KS), isuzu motor, i super je njom zadovoljan, ona ide od 2000 god. Ovaj motor puno manje troši od navedenog 17 td (1.7 dti u prosjeku 5,5l, 1.7 dt oko 6,5l). U ponudi su ti jos 2.0 DI ili DTI ali nemam pouzdanih informacija o njima, ali su svakako bolji izbor od 17 td.
-
sw-gost
Najnoviji podaci vezani za prodaju astre u europi (auto.ba).
Po prodajnim rezultatima, Opel Astra se sve više približava lideru Golfu. Naime, u zapadnoj Evropi Golf je najprodavaniji automobil, a samim tim i najprodavaniji kompakt. No, Opel Astra ove godine bilježi veliki porast prodaje. Tako je u odnosu na prvih 5 mjeseci prošle godine, ove godine potražnja za Astrom povećana za izuzetnih 60.3%. Golf u istom periodu ove godine ima pad od 5.5%. Samo u maju ove godine, porast Astre u odnosu na isti period prošle godine je 36.8%, ali i Golf ima maleni rast od 7.0% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj dvojac s neznatnim zaostatkom prati Ford Focus.
Model, prodaja u maju, prodaja prvih 5 mjeseci u zapadnoj Evropi
1. VW Golf:
48.994 (+7.0%), 222.901 (-5.5%)
2. Opel Astra:
44.199 (+36.8%), 210.214 (+60.3%)
3. Ford Focus:
43.806 (+25.5%), 191.548 (+5.0%)
Ne razumijem gore navedene komentare tipa ''ko jos vozi opel'', to mogu tvrditi samo oni koji ne poznaju auto industriju.
Po prodajnim rezultatima, Opel Astra se sve više približava lideru Golfu. Naime, u zapadnoj Evropi Golf je najprodavaniji automobil, a samim tim i najprodavaniji kompakt. No, Opel Astra ove godine bilježi veliki porast prodaje. Tako je u odnosu na prvih 5 mjeseci prošle godine, ove godine potražnja za Astrom povećana za izuzetnih 60.3%. Golf u istom periodu ove godine ima pad od 5.5%. Samo u maju ove godine, porast Astre u odnosu na isti period prošle godine je 36.8%, ali i Golf ima maleni rast od 7.0% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj dvojac s neznatnim zaostatkom prati Ford Focus.
Model, prodaja u maju, prodaja prvih 5 mjeseci u zapadnoj Evropi
1. VW Golf:
48.994 (+7.0%), 222.901 (-5.5%)
2. Opel Astra:
44.199 (+36.8%), 210.214 (+60.3%)
3. Ford Focus:
43.806 (+25.5%), 191.548 (+5.0%)
Ne razumijem gore navedene komentare tipa ''ko jos vozi opel'', to mogu tvrditi samo oni koji ne poznaju auto industriju.
-
bojkot
Dje u tu kategoriju spadaju golfisti...fuse wrote:Opel voze uglavnom ljudi koji uzivaju u voznji, a ne oni sto im treba auto da prevuku pola tone cementa i armaturu za temelje za stalu. Ovi potonji imaju jedno vrlo popularno auto (u BiH) koje savrseno odgovara opisu.
jel u ovo "potonje"
-
nineac
Ako si se odlučio za astru i za diesela onda 2.0 Di ili 2.0 DTI.
Razlika? Di nema intercooler te razvija 82ks i 185 nm, dok DTI ima intercooler te ima 101 ks i 230 nm.
Di neznatno manej troši, ali DTI ima izuzetne performanse, te obrtni moment na razini VW 1.9 TDI sa 110 ks (235nm).
Glavni razlog što da uzmeš 2.0 litarski diesel je što ga pokreće lanac, te tu otpadaju troškovi izmjene zupčastog remena koji kod opela idu svakih 60.000 km!
Mana tih motora je nešto veća buka (lanac) te malo veća potrošnja ulja!
Razlika? Di nema intercooler te razvija 82ks i 185 nm, dok DTI ima intercooler te ima 101 ks i 230 nm.
Di neznatno manej troši, ali DTI ima izuzetne performanse, te obrtni moment na razini VW 1.9 TDI sa 110 ks (235nm).
Glavni razlog što da uzmeš 2.0 litarski diesel je što ga pokreće lanac, te tu otpadaju troškovi izmjene zupčastog remena koji kod opela idu svakih 60.000 km!
Mana tih motora je nešto veća buka (lanac) te malo veća potrošnja ulja!
-
The_Flyer2002
FUADE FIN TI TAJ RIJECNIK. ZAR NEZNAS NISTA DRUGO VEC SASTAVLJAT JE I BO.
A JA NISMO VIse u prvom razredu . mozemo citati mala stampana.
ps. U DRUGOM SMO
A JA NISMO VIse u prvom razredu . mozemo citati mala stampana.
ps. U DRUGOM SMO
-
FUAD
#12 jebes debile
haveru kako mozete po cijeli dan da naprdjujete o automobilima izadji te malo vani karajte sta nemoj samo da cijedite bubuljice ispred ogledala i ,komentarisete automobile koje nemate niti ste se kada vozili u njima i ako neko misli da sem vulgaran i jesam jer kada god odem na jebeni forum vidim skup dijece koja daju komentare na osnovu rekla kazala
i letac mojne mi ti drzati predavanja o bontonu,kulturi obhodjenja....
prvi put kada san bio na forumu odusevio sam se sada me jako nervira jer se sve svodi na kakav opel sta ovo sta ono a vijecito levat ispred kompjutera gleda slike auta cita statistike itd............a garant vozi kantu staru minimalno 10 god.
prvi put kada san bio na forumu odusevio sam se sada me jako nervira jer se sve svodi na kakav opel sta ovo sta ono a vijecito levat ispred kompjutera gleda slike auta cita statistike itd............a garant vozi kantu staru minimalno 10 god.
-
FUAD
#13 jebes debile
haveru kako mozete po cijeli dan da naprdjujete o automobilima izadji te malo vani karajte sta nemoj samo da cijedite bubuljice ispred ogledala i ,komentarisete automobile koje nemate niti ste se kada vozili u njima i ako neko misli da sem vulgaran i jesam jer kada god odem na jebeni forum vidim skup dijece koja daju komentare na osnovu rekla kazala :(
-
whow
Bas ga ( Fuada Op. Aut. fudo od miloste ) treba izazivati .Neka se nervira. Treba momka nauciti da se primitivizmom ne moze mnogo sto sta postici. Fuade stara narodna kaze " ljepa rijec i gvozdena vrata otvara"
Ima i ona druga koja kaze " U srecu se uzda lud a pametan u svoj UD" Ti si sad neki j..c a mi cijedimo bubuljice ispred comp.
Dobar si . Hajd' zivio !!!
-
virgo
Sto se ovi papci kultivisu, ne mogu da vjerujem. Pa bolan, seljak, sto se javljas kad te ovo iritira, zar ti nije jednostavnije izaci vani i pomarisat se s nekim u mahali... il opalit glavom u monitor, pretpostavljam da ti je velicine 17 incha (monitor, ne glava)
-
The_Flyer2002
#20 Re: jebes debile
buraz najstarije mi je auto 7 godina a i njega su uskoro mjenjat jer je STARO.FUAD wrote:haveru kako mozete po cijeli dan da naprdjujete o automobilima izadji te malo vani karajte sta nemoj samo da cijedite bubuljice ispred ogledala i ,komentarisete automobile koje nemate niti ste se kada vozili u njima i ako neko misli da sem vulgaran i jesam jer kada god odem na jebeni forum vidim skup dijece koja daju komentare na osnovu rekla kazala![]()
statistike lazu ali mora i njih neko praviti.
ako te nervira NEMOJ CITAT
kad si zadnji put vozio opela ili ustvari vidio opela???
jesi li ti jedan od onih koji govore da od VW GOLFA II DIZELA nema boljeg auta na svijetu??
-
The_Flyer2002
cccccadi.pitar wrote:jes ovaj Flyer opasan...![]()
![]()
![]()
jesi vidio??
real tough guy.
-
The_Flyer2002
pa zar se nesmijem zezati????adi.pitar wrote:eno sad, pa Adi jeletačuuuu
vidi ti njega
-
IlijaLadin
Ja sam prodao svog golfa 2 neki dan i trenutno sam bez auta (ako golfa 2 ubrojimo u auta, što reko moj amidza: golf su kola!:)). Trazim novo, na Zapadu. Opcija je bila i Astra ali kad sam vidio njenu unutrašnjost ogadila smi se. Hebi ga
Ja iskren. Za mene je najbolja opcija Audi A-4, sa 1.9 TDI motorom sa 110PS. Mala potrošnja za snagu, udobnost, vako-nako, šta još tražiti.
Pomenuti 2.0 DTI 16V dizel motor proizvodi 101PS i, prema iskustvima poznanika, pouzdan je i dobrih katakteristika. U svakom slučaju - sretno!
Pomenuti 2.0 DTI 16V dizel motor proizvodi 101PS i, prema iskustvima poznanika, pouzdan je i dobrih katakteristika. U svakom slučaju - sretno!