bboypatron wrote:Motor je Twinport a ne Ecotec, koliko sam cuo od ljudi koji rade sa Opel-om.
Zanima me potrosnja Twinport-a, isto ili ?
Dosta ljudi se zali na limariju Opel i kazu da zbog toga treba da se izbjegava kupovina.
No ne planiram ga vozati 15 godina
Jedno 5god i aBd idemo dalje.
Ako je auto 2002. godina moze biti i Ecotec, sifra motora X14XE i Twinport, sfra motora X14XEP jer je Twinport predstavljen tek 2002. godine. Mislim da se Twinport poceo ugradjivati tek u facelift Astre G (crna kucista prednji svjetala, tamne stop lampe itd, drugaciji dizajn komandne table, cent konzola u sivoj boji, drugaciji font na 5. vratima, mislim da je za na faceliftu na 5. vratima oznaka sa lijeve strane bilo "Astra", a sa desne strane bila samo "1,4" - jer 1,4 8v nije vise postojao, dok je prije facelifta s Ecotec motorima oznaka na 5. vratima bila sa lijeve strane "Opel" sa desne strane "Astra" i ispod"1,4 16v"), kao i u Astru Classic II (Astra G za manje bogata trzista 2004 - 2009).
Sto se potrosnje tice, buduci da je Twinport modernizovani Ecotec, koji zvog duplog varijabilnog usisa ima bolje performanse iz niskih obrtaja, potrosnja bi trebala biti ista ili slicna tj bolja.
Sto se tice limarije bas zbog lose reputacije i istorije Opela Astra G je prvo auto u klasi sa garancijom na lim od 10 god. Ako se neko sjeca reklame za Astru G kad je auto na dnu mora i pise "Kao riba o vodi" tako da, ako auto nije udaran ili nije fuserski popravljen s limarijom ne bi trebalo biti problema.